Web Analytics Made Easy - Statcounter

کریم حاج باباعلی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نهاوند اظهار کرد: با توجه به شرایط خوب شهرستان نهاوند در زمینه بارش‌های مساعد سال گذشته و به ویژه در زمینه کشت چغندر قند بیش‌بینی می شود بیش از ۱۸۰ هزار تن محصول برداشت شود.

وی گفت: شهرستان نهاوند یکی از مراکز اصلی کشت چغندر استان به شمار می‌رود که در سال زراعی جاری ۳ هزار هکتار از اراضی زراعی آن زیر کشت چغندر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند متوسط برداشت از هر هکتار را بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: متوسط عملکرد تولید چغندر در نهاوند ۶۰ تا ۷۰ هزار تن برداشت محصول است.

وی ادامه داد: البته با توجه به شرایط مساعد و استفاده از شیوه‌های علمی، یکی از کشاورزان نهاوند در بخش گیان امسال ۱۶۵ هزار تن در هکتار محصول برداشت کرده که این رقم رکوردی کم نظیر در سطح کشور است.

باباعلی به شرایط مساعد این محصول در شهرستان اشاره کرد و افزود: از جمله شرایط مساعد برای کشت چغندر استفاده از شیوه‌های مکانیزه در کشاورزی است که در همین خصوص چغندرکاران با استفاده بهینه از آب چاه‌های عمیق و تجهیز اراضی خود به آبیاری تحت‌فشار علاوه بر کاهش مصرف ۸۵ درصدی آب باعث بالا رفتن کیفیت آن نیز شده‌اند.

وی به مزایای کشت چغندر قند اشاره کرد و افزود: کشت چغندر به عنوان یک گیاه استراتژیک باعث ایجاد تنوع در الگوی کشت گیاهان با مزیت نسبی، ایجاد تناوب زراعی و حرکت به سمت کشاورزی پایدار می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند افزود: در حال حاضر چغندر تولیدی نهاوند مطابق قراردادهای امضا شده به کارخانه‌های قند همدان، بنیاد و نقش جهان اصفهان، لرستان و کرمانشاه ارسال می‌شود.

وی با اشاره به مشکلات چند سال گذشته برخی چغندرکاران گفت: با توجه اینکه طرف قرارداد کشاورزان ما پنج کارخانه بالاست لذا به چغندرکاران توصیه می‌شود محصولات خود را فقط تحویل این مراکز دهند در غیر این صورت مسئولیت تحویل به کارخانه‌های دیگر به عهده کشاورزان است زیرا ممکن است مشکلاتی همانند سال گذشته برای آنها بوجود آید. 

شهرستان نهاوند با توجه به آب و هوای مساعد از قطب‌های اصلی کشاورزی استان است که در بسیاری از محصولات در سطح استان و حتی کشور رتبه اول را بدست آورده است.

در این شهرستان بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی قابل کشت وجود دارد که حدود ۵۳ هزار هکتار آن به کشت انواع محصولات باغی و زراعی اختصاص دارد.

از عمده ترین تولیدات محصولات کشاورزی نهاوند می‌توان به گندم، جو، چغندرقند، کلزا، گشنیز، آفتابگردان، نخود و لوبیا، ذرت، خیار، سیب، هلو ، شلیل، گردو، زردآلو، گیلاس و آلبالو اشاره کرد که سالانه صدها هزار تن محصول را روانه بازار مصرف استان و کشور می‌کند.

انتهای پیام/ 3140/

منبع: فارس

کلیدواژه: نهاوند چغندر کشاورزان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند محصولات باغی و زراعی ا شهرستان نهاوند کشت چغندر هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۵۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نقدی عصر یکشنبه در اولین جلسه شورای اداری سال جدید ضمن تبریک روز شوراها اظهار کرد: دولت سیزدهم دولتی انقلابی است، مدیران باید با تفکر جهادی برای حل مشکلات مردم گام برداشته و جهادی پای کار باشند.

فرماندار شهرستان شفت با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی شهرستان پیگیر پروژه‌های در دست اجرا باشند، افزودد: مدیران در جذب اعتبارات برای پروژه‌های شهرستان شفت تلاش مضاعف داشته باشند.

نقدی بر لزوم کار جهادی و تلاش شبانه روزی مدیران برای رفع محرومیت از چهره شهرستان تاکید کرد و ادامه داد: برای توسعه شهرستان شفت نیازمند همدلی و همکاری همه دستگاه‌ها هستیم.

فرماندار شفت ادامه داد: خوشبختانه این همدلی در شهرستان بین تمامی دستگاه‌ها وجود دارد و با همکاری و همراهی همه مدیران برای رفع محرومیت از چهره این شهرستان تلاش مضاعف خواهیم کرد.

نقدی اضافه کرد: رعایت نظم و انضباط در ادارات و دستگاه‌های اجرایی شهرستان شفت به دقت رعایت شود و همه مسؤولان موظفند که نظم و انضباط را در دستور کار خود قرار دهند.

فرماندار شفت با اشاره به اینکه عملکرد هیچ اداره‌ای نباید پنهان بماند، تاکید کرد: روابط عمومی‌ها بایستی با عملکردی هر چه بهتر در راستای شفاف‌سازی جهت اطلاع رسانی اقدام کنند.

خانواده شهدا مایه خیر و برکت نظام و انقلاب هستند

فرماندار شفت گفت: خانواده شهدا مایه خیر و برکت نظام و انقلاب هستند و مسؤولان موظفند تا با سرکشی مداوم به آنان، ضمن رفع مشکلات این خانواده معظم، در مسیر خدمت رسانی به مردم، از والدین شهدا طلب دعای خیر کنند.

وی افزود: خانواده معظم شهدا در دفاع از ارزش‌های اسلامی تمام هستی خود را تقدیم راه خدا کردند و این کمترین وظیفه مسئولان است تا ضمن سرکشی به آنان، از نزدیک با مسائل و مشکلات آن‌ها آشنا شده و با افتخار در صدد رفع مشکلات بر آیند.

فرماندار شفت با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد سال زراعی سختی همچون سال گذشته را در پیش خواهیم داشت، بیان کرد: باید برای پیشگیری از وقوع هرگونه بحرانی دستگاه‌ها از اکنون برنامه ریزی و آمادگی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه فصل کشاورزی سال گذشته با چالش‌هایی مواجه بودم تصریح کرد: امسال باید از تمام ظرفیت‌ها برای برطرف کردن مشکلات آب کشاورزی شالیکاران در سطح شهرستان استفاده کنیم.

نقدی بر لزوم استفاده از تجربه موفق سال گذشته در مدیریت منابع آب کشاورزی تاکید کرد و بیان کرد: لایروبی انهار، بهسازی آب بندان ها، رفع نواقص ایستگاه‌های پمپاژ، دریچه سازی در نقاط مورد نیاز، طرح تجهیز و نوسازی اراضی در برخی مناطق از جمله اقداماتی است که در مدت زمان باقی مانده با دقت و سرعت اجرایی شود.

تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان

نقدی با اشاره به تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان افزود: ضروری است خود کشاورزان هم با توجه به میانگین کاهشی نزولات جوی و دیگر محدودیت‌های موجود، هر چه سریع‌تر نسبت به بیمه اراضی خود اقدام کنند.

وی با تاکید بر جدی گرفتن بحث بیمه، خواستار اطلاع رسانی مناسب در خصوص مزایای بیمه اراضی کشاورزی شد تا در زمان وقوع حوادث احتمالی، کشاورزان از حمایت‌های قانونی برخوردار شوند.
مسؤولان محلی برای رفع مشکلات آب کشاورزی پای کار باشند

فرماندار شفت با اشاره به اینکه مسئولان محلی به عنوان خدمتگزاران مردم در روستاها هستند، بیان کرد: با توجه به شناختی که از مشکلات روستاها در حوزه آب کشاورزی دارند باید در راستای رفع مشکلات کشاورزان گام بردارند.

کد خبر 6091417

دیگر خبرها

  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس