Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، میرجلال سیدجلالی، عضو هیئت مدیره انجمن قیر آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به وضعیت نامطلوب صادرات قیر ایران گفت: کشور ترکیه از اسفند ماه سال 98 و چند روز قبل از اینکه مرزها به علت شیوع کرونا بسته شود با صدور بخشنامه‌ای حمل و نقل مواد نفتی را که شامل قیر هم می‌شود، به وسیله کامیون و ترن چه به صورت ترانزیت و چه برای مصرف در داخل ترکیه ممنوع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه اظهار داشت: علیرغم پیگیری‌های زیاد، ترکیه تاکنون از دادن اجازه خرید قیر از ایران به خریداران به جز در مقطعی کوتاه و به صورت جزئی سر باز زده است و این ممنوعیت کماکان ادامه داشته و بنابر اخبار واصله کشور ترکیه قیر خود را از عراق تهیه می‌کند.

*از دست رفتن بازار صادرات 500 هزار تنی قیر ایران در سایه غفلت دستگاه دیپلماسی

سیدجلالی گفت: سالانه حدود 500 هزار تن قیر به ترکیه و گرجستان از سوی واحدهای قیرسازی که عمدتا در شمال غرب ایران واقع هستند صادر می‌شود که این موضوع از اسفندماه سال گذشته متوقف شده است. با توجه به اینکه صادرات قیر به گرجستان نیز از طریق ترکیه صورت می‌گیرد، ما درحال از دست دادن بازار صادراتی گرجستان نیز هستیم.

عضو هیئت مدیره انجمن قیر آذربایجان شرقی تاکید کرد: متاسفانه بعد از پیگیری‌ها و مکاتبات فراوان دستیار وزارت امور خارجه و مدیرکل اوراسیا به ما اعلام کردند این ممنوعیت شامل همه کشورها بوده و مختص ایران نیست، در حالی که به نظر می‌رسد این گزاره درست نباشد و باید دستگاه دیپلماسی کشور به جد پیگیر این موضوع باشد.

وی افزود: مدتی است قیر بی‌کیفیت عراقی از این کشور بارگیری می‌شود و پس از ورود به خاک ایران و طی کردن مسیر با گازوئیل سوبسیدار از طریق مرز بازرگان به ترکیه حمل می‌شود که باعث تحمیل دردی مضاعف به تولیدکنندگان قیر شمال غرب کشور شده است.

*قیر عراق با استفاده از گازوئیل سوبسیددار ایران از مرز ایران به ترکیه صادر می‌شود

سیدجلالی اظهار داشت: نکته اصلی اینکه عراقی‌ها از گازوئیل سوبسیددار ایران استفاده می‌کنند تا تولیدکننده ایرانی را از بازار ترکیه حذف کنند. در نتیجه به نظر می‌رسد که این ممنوعیت صادرات تنها شامل تولیدکنندگان قیر ایرانی است و نباید اجازه داد گازوئیل سوبسیددار ایران در خدمت عراقی‌ها قرار گیرد.

عضو هیئت مدیره انجمن قیر آذربایجان شرقی گفت: امسال فروش قیر صادراتی تولیدکنندگان قیر شمال غرب حتی معادل 2 درصد پارسال نیز نبوده است. نکته جالب توجه اینکه کشورهایی که سالانه صدها میلیارد دلار صادرات دارند، به خاطر رقم‌های بسیار پایین صادراتی با همسایگان و کشورهای طرف قرارداد وارد گفتگو شده و نسبت به رفع موانع اقدام می‌کنند ولی در کشور ما این موضوع پیگیری نمی‌شود.

وی تاکید کرد: برای قیرسازان منطقه شمال غرب غیرقابل باور است که صادراتی که سالانه حدود 224 میلیون دلار در این بحبوحه تحریم‌ها برای کشور ارزآوری دارد به حال خود رها شود. پیگیری‌های قیرسازان برای حل این معضل و ورود دستگاه‌های دولتی تاکنون به جایی نرسیده است.

*احتمال ورشکستگی کارخانجات قیر شمال غرب کشور و بیکاری کارگران

سیدجلالی گفت: با توجه به عدم صادرات قیر در ده ماه گذشته به کشورهای ترکیه و گرجستان که تقریباً  100 درصد بازار صادراتی کارخانجات قیر شمال غرب کشور را تشکیل می‌دهند و عدم وجود دورنمای روشن در این زمینه و رکود داخلی از این به بعد تعطیلی کارخانجات قیر و بیکاری کارگرانشان در منطقه شمال غرب و حتی استان تهران بسیار محتمل خواهد بود.

عضو هیئت مدیره انجمن قیر آذربایجان شرقی گفت: بنده از مسئولین دولتی و به خصوص آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و آقای زنگنه وزیر نفت تقاضا دارم که پیگیری مشکل صادرات تولیدکنندگان قیر را در دستور کار قرار دهند. در شرایط محدودیت‌های ارزی کشور شایسته نیست که ایران به راحتی از بازار قیر ترکیه و گرجستان حذف شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از طرفی عراقی‌ها نیز با گازوئیل سوبسیدار کشور در حال صادرات قیر به ترکیه از طریق مرزهای ایران هستند. حداقل کاری که می‌توان انجام داد این است که جلوی واردات قیر از عراق به ایران گرفته شود و امیدوارم واقعا عزمی برای پیگیری مشکلات تولیدکنندگان قیر وجود داشته باشد تا بتوانیم بازار ترکیه و گرجستان را حفظ کنیم و مانع بیکاری هموطنان خود شویم.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: تولیدکنندگان قیر ترکیه و گرجستان صادرات قیر قیر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فرماندار ماکو در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرز‌های دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.   نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.   فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستا‌های مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.   کاظمی خواستار رسیدگی به این مشکل هم از طرف مقامات ترکیه شد.   احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشور‌های ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.   او با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و ساز‌های جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و ساز‌ها و عملیات عمرانی تردد از مرز‌های گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.   وی افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و ساز‌ها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.   رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوار‌های مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

دیگر خبرها

  • بمباران شمال عراق از سوی ترکیه
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود