Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز آمار در گزارش جدید خود ادعا کرده که نرخ بیکاری در کشور در پاییز امسال به کمترین رقم خود در ۲۵سال اخیر رسیده است.

سرویس اقتصاد مشرق- مرکز آمار نرخ بیکاری پاییز امسال را ۹.۴درصد و تعداد بیکاران را ۲.۴ میلیون نفر اعلام کرده است.

نرخ بیکاری ۹.۴درصدی پاییز امسال، کمترین رقم بیکاری در کشور از سال ۱۳۷۵ تاکنون محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سقوط نرخ بیکاری قطعا خبر خوشحال‌کننده‌ای برای هر کشوری محسوب می‌شود اما با توجه به واقعیت جامعه ایران که میلیون‌ها نفر فاقد شغل هستند به نظر می‌رسد این آمار فاقد صحت است.

این آمار در حالی اعلام شده که در سال جاری به علت شیوع کرونا بسیاری از مشاغل تعطیل شده و بسیاری از افراد جامعه که فاقد شغل ثابت بودند نیز بیکار شده‌اند.

روند بیکاری در ایران در دوران کرونا کاملا معکوس سایر کشورهای جهان بوده است. در سایر کشورها با شیوع کرونا، حجم بیکاری افزایش یافته است اما در ایران آمارهای دولتی کاملا معکوس بوده است.

مثلا در آمریکا نرخ بیکاری پس از شیوع کرونا و اعمال محدودیت‌ها از زیر ۴ درصد در اواخر سال ۲۱۰۹  به ۱۴ درصد در اوایل سال ۲۰۲۰ افزایش یافت یعنی بیش از ۳ برابر شد. در ماه‌های اخیر هم که اندکی اوضاع بهبود یافته همچنان نرخ بیکاری آمریکا نسبت به دوران ماقبل کرونا ۲ برابر بیشتر است.

چین که موفق‌ترین کشور جهان در مهار کرونا بود با افزایش چشمگیر نرخ بیکاری در دوران اوج کرونا و محدودیت‌های گسترده مواجه بود. در ماه‌های اخیر هم که اقتصاد چین تقریبا به طور کامل از سایه کرونا خارج شده، نرخ بیکاری به سطح ماقبل کرونا بازگشته و کمتر نشده است.

در آلمان هم نرخ بیکاری پس از شیوع کرونا افزایشی شد. در دسامبر سال ۲۰۱۹ نرخ بیکاری در آلمان ۴.۹ درصد بود اما در سال ۲۰۲۰ به بالای ۵ درصد و در برخی ماه‌ها هم به بالای ۶درصد افزایش یافت.

در انگلستان هم نرخ بیکاری پس از شیوع کرونا یک درصد افزایش یافته است.

با توجه به آمار کشورهای فوق، به نظر می‌رسد علت نزول بی‌سابقه نرخ بیکاری در ایران برخلاف سایر کشورهای جهان در شرایط کرونا، نحوه محاسبه بیکاری باشد. در کشورهای دیگر، افرادی که به علت محدودیت‌های کرونایی، کارشان را از دست داده‌اند به درستی جزو بیکاران محاسبه شده‌اند اما در ایران این افراد را کلا از محاسبات حذف کرده‌اند تا بدین ترتیب نرخ بیکاری پایین بیاید. اگر شمار افرادی که بابت کرونا در کشورمان بیکار شدند را هم جزو بیکاران محاسبه کنیم، قطعا همانطور که مرکز پژوهش‌های مجلس هم محاسبه کرده نرخ بیکاری بالای ۲۰ درصد است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی بیکاری اخبار داغ مرکز پژوهش های مجلس نرخ بیکاری نرخ بیکاری شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۰۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • قصه فراق از تحصیل
  • افزایش ۴ درصدی ترددها در جاده های کرمان
  • افزایش نرخ فقر در غزه به ۹۰ درصد/ خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ غزه
  • ببینید | ادعای عجیب وزیر ارتباطات برای گرفتن تماس تصویری بدون اینترنت
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • آمار شگفت‌انگیز مهدی قائدی در این فصل لیگ امارات
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟