Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 -ترکیه در آستانه دیدار روسای جمهوری روسیه، آذربایجان و ارمنستان از تسریع در روند برگزاری مناقصه و ساخت خط لوله انتقال گاز طبیعی از ترکیه به نخجوان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، فاتح دونمز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگاران در حاشیه بازدید از شهرداری ایغدیر اظهار داشت:«انشاءالله تا چند ماه پیش‌رو برگزاری مناقصه خط لوله انتقال گاز طبیعی از ترکیه به نخجوان را به اتمام رسانده و روند ساخت آن را آغاز خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»به گفته آقای دونمز، مدت ساخت این خط لوله ۱۲ ماه برنامه‌ریزی شده و پس از افتتاح آن باعث اهمیت راه‌بردی شهر ایغدیر واقع در منطقه مرزی ترکیه با ارمنستان خواهد شد.ترکیه روز جمعه گذشته نیز از آغاز انتقال گاز جمهوری آذربایجان به ایتالیا از طریق خط لوله ترانس آدریاتیک خبر داده بود.وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد که «با آزادسازی قره‌باغ از اشغال ارمنستان توسط آذربایجان» فرصت‌های بسیار مهمی برای گسترش تجارت فراهم خواهد شد که راه‌اندازی کریدور جاده‌ای میان آذربایجان و نخجوان نیز از جمله این فرصت‌ها است.جمهوری خودمختار نخجوان بخشی جدا افتاده از جمهوری آذربایجان، از شمال و شرق محدود به جمهوری ارمنستان، از جنوب به ایران و از غرب در محدوده‌ای باریک با ترکیه هم‌ مرز است.

اهمیت نخجوان برای ایران، خصوصا بعد از توافق‌آتش بس باکو و ایروان، در دسترسی زمینی ایران به ارمنستان و جنوب قفقاز نهفته است. در آتش‌بسی که با میانجیگری روسیه به آخرین جنگ در قره‌باغ پایان داد جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر ایجاد گذرگاهی که خاک اصلی جمهوری آذربایجان به نخجوان را متصل کند، به توافق رسیده‌اند.مسیر این گذرگاه تا به امروز معلوم نیست. این که آیا این گذرگاه به شکل جاده یا راه آهن از مناطق جنوبی‌تر و پایین‌تر از شهر زنگیلان آذربایجان به نخجوان احداث خواهد شد یا بین زنگیلان و شهر قبادلی و یا حتی بالاتر از آن؟ ارتباط زمینی ایران با ارمنستان در صورت احداث این گذرگاه که از خاک ارمنستان خواهد گذشت به چه ترتیب و آیا همچنان ممکن خواهد بود؟این سوال عمده‌ای است که هنوز پاسخ روشنی برایش وجود ندارد و به احتمال زیاد در دیدار رهبران سه کشور روسیه، ارمنستان و آذربایجان و با چراغ سبز ولادیمیر پوتین در مسکو گرفته خواهد شد.

مطابق اعلام کاخ کرملین، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان با وساطت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه فردا دوشنبه در مسکو درباره موضوعات مرتبط با قره‌باغ دیدار و گفتگو خواهند کرد.در این دیدار رهبران سه کشور آذربایجان، ارمنستان و روسیه افزون بر نحوه اجرای مفاد قرارداد صلح امضا شده در دهم نوامبر سال گذشته در مورد همکاری‌های تجاری، اقتصادی و حمل و نقل گفتگو خواهند کرد. بر پایه توافق صلحی که در پایان جنگ ۴۴ روزه ارمنستان و آذربایجان در منطقه قره‌باغ حاصل شد، آذربایجان کنترل مناطقی در جنوب ارمنستان را تحت کنترل گرفت؛ مناطقی که موجب افزایش ۱۳۲ کیلومتری مرز مشترک این کشور با ایران شده است.

دویچه وله

منبع: ساعت24

کلیدواژه: جمهوری آذربایجان خواهد شد قره باغ خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۰۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام مجدد آمادگی راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه

شرکت راه‌آهن اعلام کرد: با توجه به رویکرد توسعه‌ای در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، از روز دوشنبه (سوم اردیبهشت ماه) آمادگی خود را جهت اعزام ۱۰ واگن موجود در مرز شمتیغ به ترکیه اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا، شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «علی‌رغم طی نشدن روال قانونی و عدم اخذ مجوز از سوی کنسرسیوم ریلی افغانستان، با توجه به رویکرد توسعه‌ای راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه آمادگی خود را جهت اعزام ۱۰ واگن موجود در مرز شمتیغ به ترکیه اعلام کرده است.

متاسفانه پس از گذشت هفت روز کنسرسیوم مذکور هنوز مجوز  گمرک را برای ترانزیت واگن‌های مذکور اخذ نکرده است. راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران بار دیگر آمادگی خود را جهت حمل این واگن‌ها پس از وصول تاییدیه گمرک اعلام می‌کند.»

بیشتر بخوانید اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است

این در حالی است که جواد طاهرافشار -معاون کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان- درباره این اطلاعیه به ایسنا اظهار کرد: اقدامات گمرکی از ابتدا انجام شده بود و این کالا مشکل گمرکی و مرزبانی ندارد. مدارک و اسناد این مکاتبات هم موجود است.

وی در پاسخ به اینکه در صورت رفع مشکلات و انجام شدن تشریفات گمرکی، چرا همچنان بار متوقف است، گفت: تا زمانی که به ما اجازه ندهند لکوموتیومان به واگن متصل شود، یعنی مشکل هنوز حل نشده است. 

طاهرافشار درباره مدارکی در دست کنسرسیوم است، بیان کرد: ما قبل از اینکه مستندات را به رسانه‌ها بدهیم، اسناد را با پیوست نامه‌هایمان به مسئولان مربوطه یعنی وزیر راه و شهرسازی و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در افغانستان ارسال کردیم. روال کار این است که ابتدا اسناد را به مسئولان ارائه دهیم و اگر هیچ‌کس صدایمان را نشنید، آن را رسانه‌ای کنیم. تا کنون هم به مسئولان صحبت کردیم و آنها گفتند کمی صبور باشید.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • اعلام مجدد آمادگی راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • اعلام آمادگی مجدد راه آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • 2 روش هوشمندانه برای ساخت شیرآب و شیر حمام با لوله PVC (فیلم)
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • دلیل پاشینیان برای «واگذاری روستاها به آذربایجان»
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان