Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس آنلاین/هدی احمدی: آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی از شاگردان برجسته مفسر کبیر قرآن علامه سید محمد حسین طباطبایی بود. او آثار متعددی درباره علوم اسلامی از جمله تفسیر موضوعی قرآن، فلسفه و معارف اسلامی دارد.

در گفت‌وگوی قدس آنلاین با آیت‌الله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از این شخصیت وارسته بیشتر شنیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌گوید آیت‌الله مصباح در طول عمر با برکت خویش منشأ خدمات معنوی، علمی، انقلابی و سیاسی بی‌بدیل و ارزنده‌ بسیاری بود و در راه ترویج و دفاع از معارف اسلامی تلاش می‌کرد.

تواضع و تطبیق عمل با گفتار از ویژگی‌های آیت‌الله مصباح بود

آیت‌الله محسن فقیهی با بیان اینکه شخصیت آیت‌الله مصباح به وسیله بیانات و کتاب‌هایی که نوشته‌اند منعکس شده است، می‌گوید: شخصیت واقعی افراد غیر از اینکه سخنران خوبی باشند یا کتاب خوبی نوشته باشند، عمل آن‌ها مشخص می‌کند. در تاریخ زندگی آیت‌الله مصباح جهاد و عمل ایشان را کتاب‌ها، بیانات، سخنرانی‌ها و درس‌های اخلاقی که داشتند تایید می‌کند و می‌دانیم که مهمترین رکن وجودی انسان این است که گفتار او با عملش تطبیق داشته باشد.

او در ادامه بیان می‌کند: شخصیت آیت‌الله مصباح در ابعاد گوناگون مورد توجه است. او شاگرد مستمر علامه طباطبایی و آیت‌الله بهجت بود. این دو شخصیت بزرگوار از شاگردان مهم مرحوم آیت‌الله قاضی استاد برجسته اخلاق بودند که در روحیه آیت‌الله مصباح اثرگذار بودند. من خودم بارها شاهد بودم که آیت‌الله مصباح در خدمت علامه طباطبایی چگونه دو زانو می‌نشست و از ایشان با کمال تواضع درس می‌آموخت و به صورت مستمر در جلسات و درس ایشان شرکت می‌کرد. او در جلسات خصوصی شب‌های پنجشنبه علامه طباطبایی شرکت می‌کرد. همینطور شاهد بودم که آیت‌الله مصباح در درس‌های آیت‌الله بهجت به صورت مکرر و مستمر شرکت داشت و روحیات این دو عالم برجسته، علامه طباطبایی و آیت‌الله بهجت در وجود آیت‌الله مصباح به وضوح دیده می‌شد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه می‌کند: از خصوصیات برجسته این دو عالم بزرگوار دوری از تشریفات زندگی بود و همانند این خصوصیت در آیت‌الله مصباح نیز وجود داشت. او زندگی طلبگی و بسیار معمولی داشت و با وجود داشتن مقام والای علمی و مهیا بودن تمامی امکانات در همان مکانی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زندگی می‌کرد، می‌زیست. تطابق و صدق عمل با گفتار در رفتار و کردار آیت‌الله مصباح به روشنی دیده می‌شد.

آیت‌الله مصباح توجه ویژه‌ای به ولایت داشت

استاد درس خارج حوزه علمیه قم به نکته دیگری از زندگی آیت‌الله اشاره کرده و توضیح می‌دهد: ایشان مراتب اخلاقی را از دو استاد بزرگوار خود گرفته بود و عرفان، اخلاق و منش عرفانی داشت. او فقیه بود و همانند علامه مطهری که فلسفه را در روابط اجتماعی خود در حوزه و دانشگاه پیاده کرد بود، فلسفه را با مسائل اجتماعی تطبیق داده بود. او فلسفه را در جوامع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پیاده می‌کرد و فیلسوفی دقیق و کم نظیر بود. آیت‌الله مصباح به علم فقه و اصول کاملاً مسلط بود و در فلسفه، حکمت و عرفان به درجات بالایی رسیده بود. لذا کارهای ایشان همراه با فقاهت و درستی بود.

او یادآور می‌شود: به یاد نداریم که او خلاف شرع، شئونات و اعتقادش مسئله‌ای را بیان کرده باشد. در مواردی ایشان مطالبی را فرمودند و از آن مطالب بعداً عدول کردند ولی مهم آن بود که با تمام اعتقادش به آن چه می‌فهمید عمل می‌کرد و تعصب و غیرت دینی داشت. در رابطه با انحرافاتی که گاهی در کتاب‌ها می‌دید با صراحت و بدون هیچ ملاحظه‌ای که ممکن است عده‌ای ناراحت یا من دشمن شوند، حق را بیان می‌کرد ولو به ضررش باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور می‌شود: آیت‌الله مصباح توجه ویژه‌ای به ولایت داشت و نسبت به ولایت ائمه معصومین(ع) و امام زمان(عج) غیرت دینی زیادی داشت. نسبت به ولایت ولی فقیه و مقام معظم رهبری اخلاص کامل داشت و متواضع و فروتن بود. این همه موارد و نکاتی مهم است که در یک شخصیت می‌تواند نمونه بارزی از اخلاق، حکمت و عمل مطابق با اسلام باشد و بهترین سیره عملی است که می‌توانیم به عنوان عالم دینی بیان کنیم.

آیت‌الله فقیهی در پایان می‌گوید: الگوی رفتاری و اخلاقی آیت‌الله مصباح چراغی هدایت‌گر برای همه خصوصاً نسل جوان است. به همین دلیل مشاهده می‌کنیم که در دروس اخلاق ایشان جوانان زیادی حضور پیدا می‌کردند. لازم است شخصیت علمی، اخلاقی و عرفانی ایشان که برای مردم ناشناخته است، بیشتر توضیح و تبیین شود تا مردم بیشتر با شخصیت ولایی، علمی و اخلاقی ایشان آشنا شوند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آیت الله مصباح یزدی آیت الله فقیهی آیت الله مصباح آیت الله مصباح علامه طباطبایی حوزه علمیه قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۲۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار وضعیت فرهنگی ایران در پیمایش ارزش‌های جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد اصغری مدیر مرکز رصد فرهنگی گفت: جدیدترین گزارش مرکز رصد فرهنگی با عنوان «ایران در آینه شاخص‌های جهانی فرهنگ» با تکیه بر داده‌های پیمایشی بین‌المللی منتشر شد. در این گزارش وضعیت ایران در شاخص‌های مختلف فرهنگی از جمله ارزش‌های اجتماعی، هنجارها و کلیشه‌ها، خوشبختی و رفاه، سرمایه اجتماعی و اعتماد، ارزش‌های اقتصادی، تصور از فساد، مهاجرت، امنیت، دانش و فناوری، ارزش‌های مذهبی و اخلاقی و فرهنگ سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی افزود: مرکز رصد تلاش نموده تا با نمره‌دهی به وضعیت ایران و جهان، بتواند تصویری مقایسه‌ای از تصور جهانی نسبت به وضعیت ارزش‌ها و نگرش‌های مردم ایران ارایه دهد. علیرغم نقدهای محتوایی و روش‌شناختی به پیمایش‌های جهانی، آشنایی با تصویر برساخته از ایران در این پیمایش‌ها نقش مهمی در سیاست‌گذاری با تکیه بر محیط‌شناسی پیرامونی دارد.

مدیر مرکز رصد ادامه داد: گفت: بر اساس این داده‌ها، ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان با کمترین نگرانی نسبت به وقوع جنگ است و از سویی دیگر احساس امنیت در ایران کماکان در مقایسه با میانگین جهانی، وضعیت مطلوب‌تری دارد. داده‌های این گزارش علمی نشان می‌دهد که در ایران ارزش‌های اخلاقی نیز نسبت به وضعیت جهانی از جایگاه بالاتری برخوردار است و می‌توان جامعه ایران را در مقایسه با دیگر کشورها یک جامعه اخلاقی توصیف کرد.

اصغری گفت: داده‌های معتبر پیمایش جهامی نشان می‌دهد غیرقابل‌توجیه‌ترین رفتار نزد ایرانیان، دزدی، خودکشی، کتک‌زدن زن از طرف شوهر، گرفتن رشوه و همجنس‌گرایی است و مردم ایران بیش از میانگین جهانی نسبت به این بی‌اخلاقی‌ها موضع منفی دارند. مرکز رصد فرهنگی کشور تلاش می‌کند با گزارش‌های رصدی خود، تصویری روشن، دقیق و پژوهش‌پایه از داده‌های ملی، محلی و جهانی را در اختیار پژوهشگران و سیاست‌گذاران قرار دهد.

کد خبر 6093810 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • بهره‌گیری از ظرفیت استادان در مقوله آراستگی و شئونات رفتاری دانشگاه‌ها
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • محور اصلی کار بنده توجه به اشتغال و کسب و کار است
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان در سال گذشته
  • اهمیت شهر مدینه و شخصیت رسول مکرم اسلام(ص)
  • تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی به مناسبت روز معلم
  • انتشار وضعیت فرهنگی ایران در پیمایش ارزش‌های جهانی