Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه مفاهیم اساسی، مهارت های اساسی و ارزش های اساسی سه رکن بنای برنامه درسی هستند، گفت: ارزش ها با رعایت ضوابط منطقی و اصول عملی باید در قالب راهنماهای برنامه درسی لحاظ شود و نباید ارزش‌ها به هر شکلی بیان شود که دانش آموز را ارزش زده کنیم.

به گزارش ایمنا، حسن ملکی، با بیان اینکه ارزش‌ها در جای جای برنامه درسی باید ظاهر شود و دانش آموزان را در جهت معین و مطابق فلسفه تربیتی حاکم بر جامعه پرورش دهد اظهار کرد: همه کشورها به این موضوع توجه دارند و نظام تربیتی خود را با ارزش‌های مورد نظرشان ترکیب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اصولاً از طریق درونی سازی ارزش‌هاست که هدف‌های اساسی هر کشور تحقق پیدا می‌کند. کتاب‌های درسی هر کشوری صبغه فرهنگی هنری کشور را دارد. رنگ برنامه‌های درسی رنگ ارزش‌هاست. به طور مثال آمریکا تلاش می‌کند با آموزش ارزش‌ها، لیبرال دموکراسی آمریکایی را از دوره ابتدایی در کام دانش آموزان بریزد و او را آمریکایی تمام عیار بار می‌آورد. یا کشور عربستان تلاش می‌کند باورهای خود را به دانش آموزانش انتقال دهد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه اساساً هر برنامه درسی، ایدئولوژیک است، گفت: علت تنوع برنامه‌های درسی آمیختگی ایدئولوژی با آن‌هاست. ارزش‌ها اگر در چارچوب نباشد نقص است؛ به عنوان مثال اگر به عنصر خانواده در برنامه درسی توجه نشود نقص است. این موارد اکنون در برنامه درسی آورده شده است.

ملکی ادامه داد: کلید واژه اساسی ما در برنامه‌ریزی درسی ابتدا است و برنامه درسی باید مبتنی بر اسناد ملی باشد. در برخی برنامه‌ها ارزش‌های مشترک و خاص وجود دارد و اگر این ارزش‌ها مشخص نشوند، برنامه‌های درسی سکولاریستی می‌شوند. شرایط کنونی شرایط بنا و مبنا است و نه شرایط همسو برنامه‌های درسی. این امر جزو محکمات برنامه درسی ما است.

وی با اشاره به اینکه وقتی بپذیریم تار و پود برنامه درسی سه رکن مفاهیم اساسی، مهارت‌های اساسی و ارزش‌های اساسی در پرتو ایده‌های کلیدی است، باید بپذیریم هر یک از این سه بخش استانداردهای خاص خودش را داشته باشد گفت: منظور از استاندارد یعنی حد مطلوب در یک چیز است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی افزود: استاندارد محتوا یعنی حد مطلوب محتوا و وقتی کلی گویی شود محتوا مطلوب نیست. باید محتوا مطلوب و طلب کردنی باشد، نه اینکه حالت خواب و خیال داشته باشد. برای نوشتن محتوا ارزش‌های کلی کارگشایی ندارد بلکه ارزش‌های کلی باید صریح‌تر بیان شوند. مفاهیم و مهارت‌ها نیز همین وضعیت را دارند.

ملکی ادامه داد: این سه عنصر در حقیقت سه رکن بنای برنامه درسی هستند و نباید به یکی از آن‌ها بی توجهی شود. ارزش‌ها برای ما جایگاه خاص دارند ولی به این معنا نیست که به سایر عناصر بی اعتنایی شود. اینها مجموعاً تار و پود برنامه درسی را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: بر اساس راهنمای برنامه درسی موظف به تمایزات منطقی و مکلف به ترکیب اصول هستیم. در سه عنصر محتوا باید متمایز عمل کنیم یعنی باید مفاهیم ارزش‌ها و استانداردهای ما استانداردهای خاص خودش را داشته باشد تا راهنما ایجاد شود و قدم‌های بعدی ما تولید بسته‌های تربیت و یادگیری است که کار اصلی است و همه چیز در این مرحله باید در هم تنیده شود.

بنابه گزارش ایسنا، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تاکید کرد: باید در متون، این مسائل به هم بافته شوند زیرا ارزش‌ها برای ما مهم است. سند تحول بنیادین با بیانیه ارزش‌ها شروع شده است. در قدم به قدم این متن ارزش‌ها دیده می‌شود. ارزش‌ها با رعایت ضوابط منطقی و اصول عملی باید اجرا شود و نباید ارزش‌ها به هر شکلی بیان شود و دانش آموز را ارزش زده کنیم. تاکنون اتفاق نیفتاده که راهنماهای برنامه درسی مبتنی بر برنامه‌های تحولی شود اما این مهم با همت کارشناسان سازمان پژوهش در حال تحقق است.

کد خبر 467787

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان برنامه درسی مدارس آموزش غیرحضوری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی برنامه های درسی برنامه درسی برنامه ها ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع بسته کمک آموزشی به ۵ هزار دانش آموز در تخار

 یک جوان تخاری برای پنج هزار دانش آموز در چهار ولسوالی این ولایت مواد آموزشی توزیع کرده است.

حبیب الرحمن منصوری یکتن از جوانان ماوراء کوکچه در ولایت تخار که از سه سال پیش کمپاین توزیع مواد آموزشی را برای دانش آموزان ابتدایی از هزینه شخصی اش آغاز کرده است در سال جدید تعلیمی نیز برای بیشتر از پنج هزار دانش‌آموز در ولسوالی های درقد، خواجه بهاءالدین، ینگی قلعه و رستاق ولایت تخار مواد آموزشی به شمول امکانات دیگر درسی شامل فرش، تخته سفید و غیره توزیع کرده است تا وضعیت معارف در این مناطق حداقل بهبود یابد.

دانش آموزان افغانستانی‌ که در ماوراء کوکچه تخار مواد آموزشی دریافت کرده اند ضمن قدردانی از ابتکار این جوان تخاری می‌گویند، توان خرید کتاب و کتابچه را ندارند و از حکومت و تاجران دیگر می‌خواهند تا با استفاده از امکاناتی که دارند برای آنان زمینه آموزش بهتر را فراهم بسازند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • پاسخ بامزه یک دانش‌آموز به تمرین کتاب درسی
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • راهیابی دانش آموز کیش به تیم ملی پدل برد
  • تحصیل اجباری ۹ هزار دانش‌آموز‌ شهر صدرا در شیراز
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • توزیع بسته کمک آموزشی به ۵ هزار دانش آموز در تخار