Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانه‌های تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظره‌ای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.

خبرگزاری میزان - پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانه‌های تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظره‌ای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد. 

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

«کاتالپسی» به بازار کتاب آمد

نمایشنامه کاتالپسی در مورد زن و مردی است که با مسایل مختلفی روبرو هستند. مرد بی‌خیال و منفعل است. زن نیز از این بی‌تحرکی و شکی که همسرش به او دارد خسته شده است.

عنوان نمایشنامه کاتالپسی به نوعی اختلال روانی حرکتی برمی‌گردد که در گروه اختلال‌های کاتاتونیک قرار می‌گیرد. در این بیماری، فعالیت بدنی انسان کاهش پیدا می‌کند و بدن با نوعی خشکی و سفتی تغییر می‌کند و حساسیت خود را به درد به‌تدریج از دست می‌دهد.

این متن که ۹ شخصیت دارد با طراحی و کارگردانی وحید نفر پاییز سال ۱۳۹۸ در سالن شماره یک عمارت نوفل لوشاتو با بازی سهیل ساعی، پانته‌آ مرزبانیان، امیر عدل‌پرور، هدیه حاجی طاهری، مهدی ذاکرحسینی، مانی ترلان، سهیل ملکی، محمد غضنفری، احمد لشینی و مانلی نفر اجرا شده است.

در صفحه ۶۹ این نمایشنامه می‌خوانیم: بهرام: مگه حرف دیروز و امروزه عزیزمن؟! یک عمر باهاش رفاقت کردم؟

شهرزاد: زیر یک سقف زندگی کردن فرق داره.

شیبا: به نظر من، هیچ چیزش اونی نیست که باید باشه. یک ملانقطی که هیچ وقت نمی‌فهمی چی داره از مغزش می‌گذره.

شهرزاد: الان فکر می‌کنم دیگه چیزی از مغزش نمی‌گذره؛ همه چیز فقط ته‌نشین می‌شه یا ثابت می‌مونه. انگار همه حس‌هاش رو از دست داده. می‌دونی، اصلا یک زن قورمه‌سبزی پز به درد اون می‌خوره که صبح تا شب پای گاز، پیاز سرخ کنه و غذا بار بذاره. وقتی آقا از در میاد، دولاراست شه و چایی بده دستش. من یکی نیستم؛ من زندگی خودم رو می‌خوام. حوصله این گیردادن‌های شبانه‌روزی رو ندارم.

علی امیرریاحی به غیر نگارش نمایشنامه کاتالپسی، مجموعه داستان اسپارتی را نوشته است. هم‌چنین کتاب‌های ساندویچ ژامبون، هزارپیشه و پینوکیو را ترجمه کرده است.

نمایشنامه کاتالپسی نوشته علی امیرریاحی در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و با قیمت ۲۰ هزار تومان از سوی انتشارات روزبهان روانه بازار نشر شده است.

داستان عشق در زمان کرونا

هاله مشتاقی‌نیا نمایشنامه‌نویس درباره فعالیت‌های خود در این روز‌ها گفت: این روز‌ها متمرکز بر مطالعات روان‌شناسی بالینی هستم. گرایشی که همواره به آن علاقه داشته‌ام و تخصصی‌تر آن را دنبال می‌کنم.

او در ادامه افزود: همچنین در حال نگارشِ نمایش‌نامه‌ای هستم که متفاوت از تجربه‌های پیشین من است که درباره این نمایشنامه و نام آن پس از اتمام نگارش توضیحاتی ارائه خواهم کرد.

مشتاقی‌نیا همچنین اضافه کرد: با باز شدن سالن‌های نمایش نیز اثری از من اجرا خواهد شد که اطلاعات آن از سوی روابط عمومی گروه اعلام خواهد شد.

این نمایشنامه نویس عنوان کرد: کتابی با عنوان آنتولوژی زنان فارسی‌نویس که حاوی داستان‌هایی از زنان نویسنده است به کوشش پژند سلیمانی از سوی انتشارات پیام چارسو به زودی منتشر خواهد شد و داستان عشق در زمان کرونا در این مجموعه نوشته من است که حاصلِ این روزهایم است. موضوع این داستان درباره ابعاد گسترده ویروس کرونا در زندگیِ مردمانِ زمین است که همه در این تجربه عجیب شریک هستیم و این داستان با نگاهِ من در این وانفسای زندگی به عشق و مرگ نوشته شده است.

آخرین اثر هاله مشتاقی نیا، نمایش پنجاه/ پنجاه به کارگردانی مرتضی اسماعیل کاشی است که با استقبال منتقدان و مخاطبان روبرو شد.

از کتاب‌های منتشر شده او نیز می‌توان به نمایشنامه تقدیر بازان اشاره کرد. همچنین مشتاقی‌نیا موفق به دریافت دیپلم افتخار بهترین متن نمایشی از سی و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شده و اینگرید برگمن با بوی قورمه سبزی از آثار او، جایزه اول ششمین دوره جشنواره ادبی پروین اعتصامی را دریافت کرده است.

مقدمات واگذاری تئاترشهر استان‌ها به انجمن‌های هنرهای نمایشی کلید خورد

قادرآشنا با اشاره به جلسه امضای تفاهم‌نامه با مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: فضاهای تخصصی واستاندارد نقش کلیدی درتوسعه هنرتئاتر در هر کشوری را ایفا می‌کنند و یکی از مهم ترین مشکلات تئاتر شهرستان‌ها نبود و کمبود فضاهای استاندارد تئاتری است. ازاین رو یکی از وظایف مهم اداره کل هنرهای نمایشی حمایت از استان ها برای فراهم کردن امکانات و فضاهای استاندارد تئاتری است.

مدیر کل مرکزهنرهای نمایشی ادامه داد: به همین منظور با تدوین برنامه‌های راهبردی در جهت افزایش تولید و ساماندهی فعالیت‌های هنرمندان عرصه نمایش کرمان، تفاهم نامه‌ای با محمد رضا علیزاده احمدآبادی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان امضاء کردیم.

او افزود: براین اساس اداره کل هنرهای نمایشی کشور متعهد شده است تا زمینه توسعه فعالیت های تئاتر شهر کرمان را در چهارچوب ضوابط حمایتی فراهم کند. همچنین در تدوین مفاد قانونی و ضوابط اجرایی مورد نیاز فعالیت مجموعه تناتر شهر کرمان شامل تدوین اساسنامه، ضوابط بهره برداری و انجام امور مشاوره های تخصصی و لازم همکاری کند.

مدیرکل هنرهای نمایشی افزود: همچنین براین اساس اداره کل هنرهای نمایشی ملزم است تا از تولید واجرای عمومی آثار در استان کرمان حمایت کند که بخشی از این مهم با اعزام گروه های نمایشی کشور به استان کرمان محقق خواهد شد.

آشنا با اشاره به تعهدات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: براین اساس مقرر شد تا محمدرضا علیزاده احمد آبادی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان کارهای قانونی واگذاری مجتمع فرهنگی و هنری کرمان به انجمن هنرهای نمایشی شعبه استان را برعهده گیرد و امکانات فنی مورد نیاز این مجموعه را تامین کند.

او در همین رابطه افزود: کمک به صندوق توسعه تئاتر استان جهت تولید و اجرای عمومی آثار طی ضوابط مشخص، ارائه مشاوره های فنی و تخصصی به انجمن هنرهای نمایشی استان در خصوص مدیریت و بهره برداری از مجموعه، حمایت از برنامه ها و فعالیت های توسعه ای مجموعه تئاتر شهر از دیگر بندهای این تفاهم نامه است. این تفاهم نامه همزمان با آغاز بهره برداری تئاتر شهر کرمان منعقد شده است.

نخستین جشنواره تئاتر مجازی ایلام برگزار می‌شود

محمد محمدیان شمالی گفت: با توجه به‌ تصمیم شورای سیاست گذاری جشنواره تئاتر استان ایلام، مبنی بر عدم برگزاری این جشنواره، و با توجه به مصوبات ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا که به صراحت فعالیت های فرهنگی و هنری را منع کرده بود، بر آن شدیم تا با سبک و سیاق جدیدی و در قالب مجازی جشنواره را برگزار کنیم.

وی تاکید کرد: خوشبختانه این طرح با موافقت اداره کل هنرهای نمایشی کشور مواجه شد و جشنواره مشتمل بر دو بخش صحنه ای و خارج از صحنه خواهد بود‌.

شمالی توضیح داد: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره ۱۰ بهمن ماه است و از روز پانزدهم تا نوزدهم بهمن ماه آثار نمایشی در فضای مجازی و در پلتفرم‌ آپارات منتشر می شود. مدت زمان نمایش های صحنه ای حداقل ۱۵ و حداکثر ۲۰ دقیقه منظور شده است و همچنین نمایش های تک نفره؛ دانشجویی و گونه های نوین و ابتکاری هم پذیرفته می شوند.

او گفت: اختتامیه و معرفی آثار برتر این جشنواره نیز از طریق صفحه اینستاگرام ایلام هنری به صورت زنده برگزار می شود.

محمدیان شمالی افزود: تمام تلاش ما این است که یک جشنواره ماندگاری را برگزار کنیم و قطعا از خلاقیت ها، ابداعات و شیوه های جدید گروه های نمایشی استقبال می شود.

دبیر نخستین جشنواره تئاتر مجازی استان ایلام خاطرنشان کرد: ما امسال اثری را به جشنواره تئاتر فجر ارسال نخواهیم کرد اما تلاش ما این است که جریان اثربخشی را در حوزه نمایش استان خلق کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: هنرهای نمایشی تئاتر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: هنرهای نمایشی تئاتر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان اداره کل هنرهای نمایشی جشنواره تئاتر تفاهم نامه مشتاقی نیا تئاتر شهر استان ها خواهد شد مدیر کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۶۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا باقری دبیر جشنواره فرهنگی – هنری اتقان در احکامی نوشت:

تعامل با معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکیل دبیرخانه متمرکز، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، ارتباط با مخاطبان و نشر آثار هنرمندان و گسترش فرهنگ کار و تلاش از طریق انجام امور رسانه‌ای، از جمله اهدافی است که دبیر جشنواره اتقان از دبیر اجرایی و مدیر روابط عمومی این جشنواره خواسته است.

امیرحسین شفیعی، تهیه کننده و کارگردان تئاتر، مدیر فرهنگی و دارای نشان درجه۲ هنری و مدرک کارشناسی مدیریت فرهنگی است. شفیعی در کارنامه خود دبیر اجرایی تئاتر مهم بین المللی و ملی را به ثبت رسانده که جشنواره بین المللی تئاتر فجر یکی از آنها است.

مصطفی ساجدی نیز فعال‌رسانه‌ای و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت رسانه از دانشگاه تهران است. ساجدی سابقه سردبیری پایگاه‌های خبری و اطلاع‌رسانی و برنامه‌های تلویزیونی و همچنین معاونت خبر و اطلاع‌رسانی مرکز رسانه‌ای حوزه هنری انقلاب اسلامی را در کارنامه خود دارد.
گفتنی است که فراخوان نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «اتقان» با هدف ارتقای فرهنگ کار و تلاش و تبدیل آن به گفتمان عمومی توسط معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی از اسفند سال گذشته منتشر شد.

این جشنواره فرهنگی به منظور تولید محتوای ادبی – هنری در حوزه فرهنگ کار، ترویج و اشاعه مؤلفه‌های فرهنگ کار و حمایت و در بخش‌های هنر‌های تجسمی (پوستر و کاریکاتور)، عکاسی، طنز، شعر، نثر، استندآپ کمدی، ادبیات (شعر، داستانک، داستان کوتاه)، هنر‌های نمایشی (تئاتر خیابانی – تئاتر کوتاه (صحنه‌ای)) از هنرمندان به صورت سراسری برگزار می‌شود.

آخرین مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره اتقان تا ۵ خرداد ماه اعلام شده و اختتامیه آن تیرماه امسال برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • راهیابی فیلم کوتاه مدرسه آنالوگ به جشنواره بین‌المللی رشد
  • خوزستان میزبان ‌جشنواره‌ هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • معرفی هیئت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • حسام منظور به سراغ دراکولای برام استوکر می‌رود
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان