Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف سند چشم‌انداز نیازمند تولید و تامین مواد اولیه لازم برای تحقق این هدف‌گذاری است؛ از آنجا که در افق بلندمدت صنعت فولاد تولید مستمر و باکیفیت مواد اولیه شامل کنسانتره و گندله یکی از نقاط کلیدی و پاشنه آشیل توسعه صنعت در آینده خواهد بود، بنابراین گروه فولاد مبارکه، برای پوشش شکاف زنجیره ارزش شرکت فولاد سنگان خراسان اقدام به تدوین چشم‌انداز خویش در افق 1404 کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شمانیوز؛ بر اساس این چشم‌انداز یکی از بزرگ‌ترین صنایع معدنی منطقه شمال شرق کشور توانایی تولید اقتصادی حداقل 6/ 5 میلیون تن گندله را دارد. این شرکت را می‌توان یکی از کارخانه‌های زمینه‌ساز توازن در زنجیره فولاد دانست که با افزایش 5 میلیون تن کنسانتره به ظرفیت فعلی تولیدی در کشور، این میزان را از 57 به 62 میلیون تن رسانده است. مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان معتقد است: با برنامه‌ریزی و پیشبرد برنامه‌های تولیدی، می‌توان شاهد تاثیر این واحد تولیدی در پایدارسازی چرخه تکمیل زنجیره فولاد در کشور بود. در همین راستا با علی امرایی به گفت‌وگو پرداختیم، شرح این گفت‌وگو را می‌خوانید.
از مهم‌ترین دستاوردهای امسال فولاد سنگان احداث خط یک کارخانه کنسانتره‌سازی بوده است، تاثیرات این پروژه در تکمیل زنجیره تامین و جلوگیری از خام‌فروشی چیست؟
شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان از شرکت‌های تابعه فولاد مبارکه است که بزرگ‌ترین واحد کنسانتره شرق کشور را با ظرفیت تولید سالانه 5 میلیون تن در سال راه‌اندازی کرد؛ این شرکت یکی از تولیدکنندگان گندله در کشور است که کنسانتره موردنیاز خود را از دیگر واحدهای تولیدی تامین می‌کند، اما با راه‌اندازی خط تولید کنسانتره علاوه بر تامین مواد اولیه موردنیاز در تولید واحد گندله‌سازی، شاهد جهش تولید، ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی خواهیم بود.
کارخانه کنسانتره‌سازی فولاد سنگان به‌عنوان یک واحد تولیدی عظیم در شرق کشور را به جرات می‌توان یکی از کارخانه‌های زمینه‌ساز توازن در زنجیره فولاد دانست که با افزایش 5 میلیون تن کنسانتره به ظرفیت فعلی تولیدی در کشور، این میزان را از 57 به 62 میلیون تن رسانده و با برنامه‌ریزی و پیشبرد برنامه‌های تولیدی، شاهد تاثیر این واحد تولیدی در پایدارسازی چرخه تکمیل زنجیره فولاد در کشور باشیم.
چه برنامه‌هایی برای رسیدن به تولید پایدار در دستور کار شرکت است و در 9 ماهه امسال چه رکوردهایی در شرکت به ثبت رسیده است؟ آیا مطابق پیش‌بینی‌ها عمل کرده‌اید؟
تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف سند چشم‌انداز نیازمند تولید و تامین مواد اولیه لازم برای تحقق این هدف‌گذاری است. به اذعان برخی فعالان صنعت فولاد، این صنعت برای تولید 55 میلیون تن فولاد نیازمند تامین 90 میلیون تن گندله است و با اقداماتی که برای تاسیس واحدهای گندله‌سازی در مناطق مختلفی از کشور صورت گرفته نگرانی از بابت تامین این میزان گندله در کشور کاهش یافته است.
فولاد سنگان به‌عنوان یکی از اولین کارخانه‌های گندله‌ساز در شرق کشور ماموریتی جدی در زمینه تولید پایدار دارد و با توجه به کمبود مواد اولیه تولید فولاد در کشور، با هم‌افزایی و تلاش تمامی ‌ارکان این شرکت توانست رکوردهای تولیدی ماهانه و سالانه را به‌رغم تمامی ‌مشکلات به‌دست آورد.
مطالعات افزایش ظرفیت در فولاد سنگان برای بالا بردن ظرفیت تولید کارخانه در نظر گرفته شده و پیش‌بینی‌ها مبنی بر افزایش یک میلیون تنی ظرفیت تولید خواهد بود که این مهم بستگی به شرایط تامین سنگ‌آهن در منطقه دارد.
تولید 9 ماهه شرکت در سال 98 به میزان یک میلیون و 581 هزار و 161 تن و تولید 9 ماهه در سال 99 معادل 2 میلیون و 363 هزار و 183 تن بوده که افزایش 05 /49 درصدی را برای شرکت رقم زده است. به‌علاوه اینکه ارسال محصول در 9 ماه نخست سال 98 معادل یک میلیون و 693 هزار و 612 تن و ارسال محصول در مدت مشابه امسال به میزان 2 میلیون و 346 هزار و 356 تن بوده که در نهایت رشد 38 /5 درصدی را در ارسال رقم زده است.
همچنین در سال جهش در واحدهای مختلف شرکت، موفق به افزایش 162 درصدی سود در 9ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل شدیم و با تدوین برنامه‌های تولیدی و مدیریت هزینه‌ها، شاهد فروش ریالی در 9ماه نخست امسال نسبت به گذشته در فولاد سنگان با رشد 205 درصدی بودیم. افزایش فروش از یکسو نشان می‌دهد شرکت در جهت اهداف خود موفق بوده است و از سوی دیگر نشان از راهبری و تحقق استراتژی‌های فولاد سنگان دارد. فولاد سنگان در آبان سال‌جاری موفق به کسب رکورد تولید 400 هزار و 687 تن گندله و برنامه‌ریزی هوشمندانه در تامین کنسانتره به‌رغم کمبود مواد اولیه در کشور شد که با حمایت فولاد مبارکه و استفاده از ظرفیت‌های چندگانه این شرکت در راستای طرح جایگزینی معدن به جای نفت در راستای گام دوم انقلاب است.
شرایط تولید گندله در کشور چگونه است؟
براساس آمارهای مورد بررسی در هفت ماه امسال میزان تولید گندله سنگ‌آهن به حدود 27 میلیون تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 10 درصدی دارد. فولاد مبارکه، خوزستان، میدکو، خراسان، گل‌گهر، سنگان، صنعتی و معدنی توسعه فراگیر و صبا نور در مهرماه امسال 3 میلیون و 985 هزار و 804 تن گندله سنگ‌آهن تولید کردند که در مقایسه بامدت مشابه سال گذشته افزایش 18 درصدی را نشان می‌دهد. بیشترین میزان تولید گندله در 7 ماه امسال توسط فولاد مبارکه با رقم 4 میلیون و 433 هزار و 666 تن و بالاترین رشد عملکرد نیز با 40درصد نسبت به 7 ماه مشابه سال گذشته مربوط به فولاد سنگان خراسان است.
گندله تولیدی فولاد سنگان در تداوم تولید محصولات فولاد مبارکه اهمیت استراتژیک دارد، چراکه اگر مواد اولیه تامین نشود، این مساله زیان بسیاری به صنعت فولاد کشور، صنایع پایین‌دستی و سهامداران وارد خواهد کرد. کمبود گندله در کشور همواره یکی از چالش‌های این صنعت بوده است و تولید مستمر گندله در این شرکت و دیگر تولیدکنندگان در کشور با جلوگیری از خام‌فروشی و تزریق مواد اولیه در شریان‌های صنعت فولاد نویدبخش روزهایی روشن در تولید گندله و تامین پایدار چرخه تولید در کشور است.
جایگاه ایران را در تولید محصولات معدنی در دنیا چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا شیوع کرونا در سال جدید میلادی نیز تاثیرگذار خواهد بود؟
در مجموع صادرات محصولات فولادی کشور در دوره 8 ماه نخست سال جاری معادل یک میلیون و 679 هزار تن بوده است.
ایران با حدود 68 نوع ماده معدنی، 37 بیلیون تن ذخایر کشف شده و 57 بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان 15 قدرت معدنی جهان جای گرفته، اما فرآورده‌های معدنی تنها 6 /0 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد، این آمار حاکی از آن است که این ظرفیت کم‌نظیر اقتصادی برای توسعه کشور به کار گرفته نشده است. هم‌اکنون 64 کشور دنیا تولیدکننده فولاد هستند که فقط 13 کشور توانستند در 8 ماه ابتدای 2020 با رشد تولید مواجه شوند. به عنوان مثال از میان فولادسازان بزرگ دنیا سه کشور اروپایی انگلیس، لوکزامبورگ و مجارستان از رشد تولید برخوردار بودند و بقیه کشورهای قاره سبز از جمله آلمان با 13 درصد، فرانسه 30 درصد و سوئد و اغلب کشورهای اروپایی با کاهش مواجه شدند، اما در این میان چین 4 /8 درصد رشد مثبت تولید را تجربه کرد. همچنین هند بیش از 4 درصد کاهش و ژاپن نیز با اقتصاد چابکی که دارد بیش از 20 درصد کاهش در تولید فولاد داشته است؛ اما در این 8 ماهه کشور ما حدود 3 /11 درصد رشد تولید در حوزه فولاد شاهد بوده که برای صنعت فولاد کشور نویدبخش توسعه است، زیرا این صنعت علاوه بر شیوع ویروس کرونا با شدیدترین تحریم‌ها نیز مواجه بوده است.
بر اساس آمار موجود، ایران از نظر ذخایر معدنی جزو 10 کشور برتر دنیاست، این مهم حاکی از تاثیر معادن در اقتصاد و صادرات کشور است. در سال‌جاری تولید صنعت فولاد کشور توانست با وجود سد سخت تحریم‌ها، بیماری کرونا را پشت سر بگذارد و حتی از رشد 3 /11 درصدی برخوردار شود. رشد این صنعت و زنجیره معدنی موجب می‌شود که بتوان به جایگزینی اقتصاد معدنی به جای اقتصاد نفتی توجه ویژه‌ای داشت.
جهان در سال 2020 با پاندمی ‌کووید-19 مواجه شد؛ پدیده‌ای که در پیش‌بینی‌ فعالان اقتصادی جایگاهی نداشت، چنان بازارهای اقتصاد و صنعت جهان را تحت‌الشعاع قرار داد که رکود بی‌سابقه‌ای را در 70 سال اخیر بر بازارهای جهان گستراند. اکنون با کشف واکسن کووید-19 امیدها برای بازگشت اقتصاد جهان به وضعیت دوران پیشاکرونا زنده شده است. نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد سرعت بازگشت به وضعیت نرمال بیش از پیش‌بینی‌هاست هر چند نرخ بیشتری از این امر متاثر از سرعت بازگشت چین بر مدار رشد اقتصادی است.
آمارها نشان از صادرات 9 میلیارد دلار مواد معدنی در سال گذشته دارد که با اجرایی شدن سیاست‌های لحاظ شده در سال جهش تولید، به‌زودی شاهد افزایش توان صادرات و پتانسیل‌های معدنی و شکوفا شدن عصر معدن به‌جای اقتصاد وابسته و بازار غیرقابل ‌اعتماد نفت خواهیم بود.
منبع: دنیای اقتصاد

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: گندله در کشور فولاد مبارکه زنجیره فولاد فولاد سنگان تولید گندله صنایع معدنی عنوان یک مواد اولیه صنعت فولاد میلیون تن یک میلیون چشم انداز سال گذشته شرق کشور تن گندله پیش بینی ماه نخست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۶۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟

به گزارش خبرنگار مهر، نزدیک به یک دهه پیش شرکت مهندسی توسعه گاز ایران با شرکت (اس تی سی) هند قراردادی به منظور خرید ورق‌های فولادی برای تولید خط لوله انتقال گاز به امضا رساند، اما این شرکت هندی به قرارداد خود پایبند نماند برای همین شرکت توسعه و مهندسی گاز ایران طی نامه‌ای به شرکت «STC» اعلام کرد؛ تحویل فولاد به ایران در چهارچوب شرایط قرار داد ۲.۵ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۴ میلادی طرفین نیست.

همچین در ادامه این نامه آمده است که اگر شرکت «STC» هر چه زودتر به ارسال تعهدات فولاد خود اقدام نکند، ایران مستقیماً با شرکت فولاد «ایسار» هند که فولار صادراتی را برای شرکت STC تأمین می‌کند، وارد معامله می‌شود.

حالا پس از نزدیک به ۱۰ سال امروز در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس‌تی‌سی) به داوری، کلیات این لایحه را تصویب کردند.

مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، در تشریح این گزارش بیان کرد: در سال ۱۳۹۲ بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و شرکت اس‌تی‌سی هند قراردادی به‌مدت سه سال امضا شد که طرف ایرانی بر اساس این قرارداد به تعهدهای خود عمل کرد، اما شرکت بازرگانی دولتی هند در این مدت به کمتر از یک‌پنجم تعهدهای خود عمل کرده است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در صورت موافقت با این لایحه، امکان پیگیری حقوقی این موضوع به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران داده می‌شود.

بر اساس این گزارش طبق این قرارداد ایران با شرکت «STC» هند، قرار بوده طی سه سال، ۲.۵ میلیون تن فولاد به ایران صادر شود که یک میلیون تن آن در سال اول و مابقی آن تا دو سال آینده انجام شود اما شرکت «STC» در سال اول تنها ۴۵۰ هزار تن فولاد به ایران تحویل داده است واکنون ایران با گذشت ۱۰ سال به دنبال غرامت از این شرکت است.

کد خبر 6090833 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومانی در کرمانشاه با تسهیلات سفر رئیس جمهور
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • بهره برداری ساختمان شرکت فولاد در سایت سنگان + عکس