Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو سابق بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: اینکه ما از طریق بازی، عملی غیراخلاقی مثل دروغ را تمرین و تبلیغ کنیم، ناخوشایند است و بازخورد مناسبی در جامعه پذیری افراد توسط رسانه ندارد.

هدیه امید زمانی، عضو سابق بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) و دانشجوی دکتری رشته فلسفه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون یکی از برنامه‌های نمایش خانگی با عنوان «شب‌های مافیا» که این روز‌ها بازار خوبی دارد، گفت: این برنامه یک نوع  reality show (مستند مسابقه) محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به عبارتی یک مجموعه تلویزیونی ایرانی که در ژانر خانوادگی، اجتماعی و معمایی بر اساس بازی مافیا ساخته شده است. این مجموعه یک بازی گروهی بود که نبرد بین یک اقلیت آگاه و یک اکثریت ناآگاه را شبیه‌سازی می‌کند که نقش‌ها به صورت مخفیانه در آن  واگذار می‌شود.

امیدزمانی افزود: این بازی دو فاز شب و روز دارد؛ در فاز شب، افراد مافیا به صورت مخفیانه یک شهروند را به قتل می‌رسانند و در طول فاز روز، تمام بازیکنان بازمانده در مورد هویت‌های مافیایی بحث و برای حذف یک مظنون رای‌گیری می‌کنند.

عضو سابق بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اینکه محتوای این برنامه سرگرمی صرف است، گفت: ما قبول داریم که سرگرمی بخشی از زندگی انسان عصر مدرن شده؛ اما نکته مهم این است که انسان فی نفسه تمایل به اتلاف وقت و راحتی و آسودگی دارد. وقتی برنامه‌ای‌ تحت عنوان بازی و سرگرمی ساخته می‌شود، باید هدف و مفهوم مشخصی داشته باشد تا زمان برای مخاطب بیهوده نگذرد؛ از این رو می‌توان دوهدف برای بازی کردن پیش گرفت؛ یکی آموزشی و دیگری تربیتی. اما متاسفانه ذات بازی «مافیا» نه تنها هیچ هدف و مفهوم مثبتی را القا نمی‌کرد؛ بلکه کاملا بر اساس دروغ و فریب است.

وی با اشاره به غیراخلاقی بودن فلسفه بازی «مافیا» گفت: به عنوان کسی که فلسفه می‌خواند و کم و‌بیش با رسانه درگیر بوده، می‌توانم بگویم دروغ، عمل ناخوشایندی است که در همه ادیان، مذاهب و‌ مکاتب اخلاقی منع شده و استثنا‌هایی هم که برای ان مطرح شده کاملا در شرایط خاص است. در واقع دروغ از نظر شخصیتی رفتاری ناهنجار، از بُعد شرعی گناه و به لحاظ قانونی، جرم محسوب می‌شود.

امیدزمانی افزود: اینکه ما از طریق بازی، عملی خلاف اخلاقی را تبلیغ کنیم، بازخورد مناسبی در جامعه‌پذیری افراد توسط رسانه ندارد؛ چرا که ما می دانیم اسلام دین اخلاق است؛ دینی که دروغ و فریب را همواره منع می‌کند.

عضو سابق بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اینکه در این برنامه فرم بر محتوا غلبه دارد، گفت: در این برنامه مسئله فرم برای مخاطب جذاب به نظر می‌رسد؛ انتخاب یک تم جذاب، ست شدن لباس افراد، ترکیب بندی رنگ‌ها.   وی ادامه داد: برنامه طوری تدارک دیده شده که تصور نمایش و جلوه گری یک سری لباس‌های برند توأم با آرایش‌های آنچنانی را تداعی می‌کند. این نوع پوشش و آرایش به قدری جذاب است که می‌توان آن را دلیل اول جذب مخاطب نام برد. برای درک بیشتر این مسئله کافیست به کامنت‌های مربوط به این برنامه در شبکه‌های اجتماعی  نگاهی بیندازید.

امیدزمانی تصریح کرد: نکته مهمی که مخاطب ما را به دیدن برنامه‌های بی‌محتوا همچون مافیا ترغیب می‌کند، کمبود برنامه‌های سرگرمی خوب و‌هدفمند است که با داشتن اهداف آموزشی و تربیتی بتواند بیننده را به خود جذب کند. این برنامه‌ها در حال حاضر اوج هدفمندی خود را در این موضوع خلاصه می‌کنند که در وضعیت کرونا توانسته ایم مردم را سرگرم و مشغول کنیم تا مشکلات یادشان برود و‌بیشتر در خانه بمانند؛ اما بحث این است، شما که هزینه می‌کنید، مسائل تربیتی را بیشتر در نظر بگیرید.   عضو سابق بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) خاطرنشان کرد: برنامه سازان نباید فراموش کنند که مخاطب آن‌ها انسان است، انسانی که هر دقیقه از زمان حکم گنجی بی بازگشت را برایش دارد. تولیدکنندگان برنامه‌ها بدانند برای هر دقیقه وقت گرفتن از مخاطب باید پاسخگو باشند. روال کار این است که پیش از تولید برنامه بیشتر به محتوای آن اهمیت بدهند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شبکه نمایش خانگی بازی مافیا دانشگاه امام صادق ترویج بی اخلاقی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۹۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رستگاری به افق فلسطین

  ازجمله این‌که همچنان مخاطبان بسیاری ضمن تشکر از تولید و پخش برنامه‌های «زندگی پس از زندگی» و «محفل»، بیان کرده‌اند که منتظر تولید سری جدید این برنامه‌ها هستند. همچنین درخواست کردند عوامل این دو برنامه در ۱۶۲ حضور پیدا کرده تا بتوانند به صورت مستقیم و بی‌واسطه با آنها گفت‌و‌گو کنند. در کنار این دو برنامه؛ «به احترام خدا»، «به افق فلسطین» و «رستگاری» جزو کلیدواژه‌های پرتکرار پیامک‌هایی بود که به این سامانه ارسال شد. 

به احترام خدا
جالب است بدانید میان برنامه کوتاه چند دقیقه‌ای «به احترام خدا» جزو پرتکرارترین کلیدواژه‌های پیامک‌های مردمی است که حدود ۵۰ بار تکرار شده. این میان‌برنامه در ماه رمضان روی آنتن می‌رفت و به موضوعات مختلفی از جمله: مهارت‌های تذکر به روزه‌خواری، تقوای فردی و اجتماعی، گناه علنی و بلوغ و افطاری ساده می‌پرداخت. در کنار تشکر از تولید و پخش این میان‌برنامه، مخاطبان تمایل به بازپخش آن هم داشتند. 
 
آن‌سوی مرگ
باوجود این‌که ماه رمضان به پایان رسیده است اما همچنان برنامه زندگی پس از زندگی پیامک بسیاری از مخاطبان را شامل می‌شود. آنها از تولید و پخش این برنامه تشکر کرده‌اند و انتظار دارند این برنامه در ماه رمضان سال‌های بعد هم ساخته و روی آنتن برود. از طرفی اجرای عباس موزون، مورد توجه‌شان قرار گرفته و اغلب نگاه‌شان به سوژه‌ها و مهمان‌هایی که به این برنامه آمدند هم مثبت بوده است. همچنین تمایل به ارتباط مستقیم با عباس موزون در سامانه ۱۶۲ دارند و درخواست داشته‌اند که این مجری و کارشناس از طریق این سامانه پاسخگوی مستقیم مردم باشند.
 
«رستگاری» در شبکه دو
سریال «رستگاری» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی در ماه رمضان از شبکه دو پخش می‌شد. این مجموعه به خاطر محتوا و مضمون ماورایی که داشت و از تکنیک‌های جدید برای ساخت برخی سکانس‌های این سریال استفاده شد، توانست نظر مخاطبان بسیاری را جلب کند. از این رو در پیامک‌هایی که مخاطبان به این سامانه ارسال کرده‌اند، از پخش این سریال تشکر کرده و همچنین بازی محمود پاک‌نیت مورد توجه‌شان قرار گرفته است. رستگاری نخستین تجربه ده‌نمکی در ساخت سریال ماورایی بود که هم نظرات مخاطبان بسیاری را به خود جلب کرد و هم با برخی نکات منفی هم روبه‌رو شد. با این‌حال این سریال هم جزو کلیدواژه‌های پرتکرار پیامک‌ها محسوب می‌شود.
 
در «جریان» بمانید
یکی از برنامه‌هایی که پخش آن مورد توجه مخاطبان بسیاری قرار گرفته است، برنامه «جریان» شبکه یک است. این برنامه که به صورت زنده در روزهای زوج با اجرای علیرضا زادبر پخش می‌شود، برنامه‌ای در حوزه مسائل سیاسی است که به بررسی تحولات کشور از منظر راهبردی می‌پردازد. در پیامک‌های بسیاری بیننده‌های برنامه از پخش آن تشکر کرده بودند و به یکی از کلیدواژه‌های پرتکرار در پیامک‌ها تبدیل شد.
 
ساعت به افق فلسطین
عوامل برنامه «به افق فلسطین» به‌تازگی در ۱۶۲ حضور پیدا کرده و به صورت مستقیم با مخاطبان خود ارتباط برقرار کردند و به سؤالات آنها پاسخ دادند. این برنامه که از شبکه افق پخش می‌شود، نظر بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرده است. از این رو یکی از کلیدواژه‌های پرتکرار پیامک‌ها مربوط به این برنامه است که از عوامل برنامه و رویکرد و گفت‌وگوهایی که دارند تشکر شده است. همچنین از سازندگان این برنامه خواسته شده همچنین به تولید آن ادامه دهند و از شخصیت‌ها و چهره‌های مهم دیگری به‌عنوان مهمان در برنامه دعوت کنند.

در خواست بازپخش «بازپرس»
یکی از درخواست‌هایی که مخاطبان رسانه‌ملی داشتند، بازپخش سریال‌های پلیسی امنیتی چون «بازپرس» و «گاندو» است. بازپرس به کارگردانی احمد معمی ساخته شده و ماجرای این سریال درباره یک بازپرس به نام صدراست که در جریان یک قاچاق اقتصادی بزرگ قرارگرفته و به‌دنبال سرنخ‌ها، این پرونده به یک آقازاده و یک تهیه‌کننده رانتخوار می‌رسد و چند ماجرای دیگر به‌دنبال این ماجرا اتفاق می‌افتد. 

با هم بخندیم
یکی از گونه‌های جذاب سریال‌سازی برای مخاطبان تلویزیون، مجموعه‌های طنز است. از این‌رو همواره سریال‌های طنز جزو آثار پرمخاطب تلویزیون محسوب می‌شود. در این میان برخی سریال‌های طنزی که در سال‌های گذشته پخش شده‌ همچنان مورد توجه مخاطبان است و درخواست پخش آن را دارند. به‌عنوان مثال در پیامک‌های بسیاری به پخش مجموعه‌های «خنده بازار»و«افسانه هزارپایان» اشاره شده و درخواست بازپخش این مجموعه‌ها را داشتند. همچنین از برنامه «هموطنز» و اجرای کامران تفتی و از سازندگانش که اقدام به تهیه و تولید چنین برنامه‌ای داشتند هم بسیار تشکر شده است. در ادامه عده‌ای هم درخواست پخش فیلم‌های سینمایی بسیاری را از شبکه نمایش داشتند. از جمله فیلم سینمایی «محمد رسول‌ا...(ص)‌» به کارگردنی مجید مجیدی و همچنین فیلم‌های سینمایی جنگی خارجی و فیلم‌هایی که در دهه ۶۰ در حوزه دفاع‌مقدس ساخته و اکران می‌شد. در پایان نیز از نشست‌های خبری شبکه خبر‌۲ تشکر بسیاری شده‌است.


دیگر خبرها

  • نظر علیرضا طلیسچی درباره حضورش در شب‌های زودیاک و آهنگ پرطرفدارش «پاقدم»
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • آماری از مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق
  • آخر هفته چی ببینیم؟
  • رستگاری به افق فلسطین
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا هم برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • کیهان: دانشگاه‌های آمریکا و اروپا برای پوشش دانشجویان قوانین سختگیرانه دارند؛ چرا ما نداریم؟