Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@22:39:39 GMT

بازگشت آرامش به بازارروغن تا1ماه آینده

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۰۴۴۱

رئیس سازمان صمت استان فارس ضمن تاکید بر عدم افزایش قیمت روغن، از بازگشت قطعی آرامش به بازار این محصول تا یک ماه آتی خبر داد. ناطقان: چهار ماه است کمبود روغن در بازار و هیجان خرید توسط مردم منجر به ایجاد تشویش در بازار، ایجاد صف‌های طولانی و افزایش مصرف این ماده خوراکی شده است.

ماده‌ای که به سبب وجود تحریم‌ها واردات آن در برهه‌ای از زمان با مشکل رو به رو و ماندن آن در گمرکات سبب شد کارخانه‌های تهیه روغن در سطح کشور با مشکلاتی مواجه شوند و نتیجه آن ایجاد تلاطم در بازار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طی چهار ماه گذشته گزارشات مختلفی از باب چگونگی تهیه، توزیع و نظارت بر این محصول تهیه شد و اقدامات مختلف سازمان صمت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ادامه و به جهت شفاف‌سازی افکار عمومی از صفر تا صد تهیه و توزیع روغن، گفتگویی ویدئویی با رئیس سازمان صمت فارس انجام شد که شرح آن در زیر آمده است.

حمیدرضا ایزدی در گفتگو با فارس با اشاره به شهریورماه و مشکلاتی که در آن برهه دامنگیر بازار روغن شد اظهار داشت: در کشور حدود ۲۲ کارخانه تولید روغن خوراکی و صنعتی داریم، روغن هایی که در این کارخانه‌های تولید می شوند، مواد اولیه شان روغن خام است به گونه‌ای که ۸۴ درصد روغن خام مصرفی در این کارخانه ها از طریق واردات تأمین می شود و ۱۶ درصد را در خود کشور تولید می‌کنیم.

رئیس سازمان صمت استان فارس افزود: بنابراین نیاز اصلی این کارخانجات واردات روغن خام است و تحریم‌هایی که ظالمانه بر کشور ایران حاکم شده سبب شد ما در بحث واردات روغن خام به مشکل بر بخوریم و در واردات ارز با یک معضل اساسی روبرو شویم. همه این موارد سبب شد در شهریور ماه گذشته ذخایر روغن خام به عدد پایینی در کشور برسد و کمبودی در بازار احساس شود.

وی ادامه داد: در این راستا با مشاهده این شرایط، وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور با توجه به حجم بالای روغنی که در گمرکات موجود بود نسبت به این موضوع ورود کرده و با دستور بانک مرکزی این مشکلات برطرف شد و روغن خام موجود در گمرکات به کارخانه ها رسید، در ادامه و در مهرماه به دلیل شوک وارده به بازار روغن در شهریور ماه شاهد بروز کمبودهایی در سطح بازار شدیم، از طرفی واردات روغن خانوار نیز که به دلیل حمایت از تولیدات داخلی ممنوع است بحرانی را سبب شد که در پی آن کارخانه‌ها به صورت سه شیفت وارد کار شده اما به دلیل ظرفیت مشخص هر کارخانه، امکان پاسخگویی تمام و کمال به نیاز کل کشور در مدتی کوتاه وجود نداشت.

ایزدی گفت: در نهایت در آبان ماه یک سهمیه بندی در نظر گرفته شد که سهم استان فارس در این میان ۳ هزار و ۳۰ تن بود و ما این مقدار را در فروشگاه‌های بزرگ و کوچک توزیع کردیم.

وی با اشاره به اینکه همچنان مشکل کمبود روغن در بازار مشاهده می‌شود، گفت: خوشبختانه بحث روغن خام حل شده است و چند روز آینده یک محموله هزار و ۳۰۰ تُنی دیگر هم وارد خواهد شد و کارخانه ها مشکل تأمین روغن خام را ندارند اما چون ظرفیت هر کارخانه مشخص بوده در حالی که نیاز بازار نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است، این کمبود را همچنان احساس می‌کنیم اما قطعاً بر اساس بررسی‌های صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود تا یک ماه آینده شرایط به صورت نرمال بازگردد.

ایزدی در ادامه این گفتگو در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات استان در راستای مدیریت این کمبود، اظهار داشت: د در راستای مدیریت این کمبود اقدامات مختلفی از سوی سازمان صمت استان فارس صورت گرفته است و خارج از سهمیه ۳۰۳۰ تنی کشوری، سهمیه دیگری را هم به میزان شش هزار و ۲۰۰ به استان تزریق کرده‌ایم که در نهایت ۹ هزار و ۳۳۰ تن روغن به استان وارد شده است.

رئیس سازمان صمت فارس در ادامه با اشاره به اقدام بزرگ دیگری که در سال جهش تولید در استان رخ دهده است اشاره و خاطرنشان کرد: کار بزرگ دیگری که در سال جهش تولید توسط سازمان صمت انجام شد، راه اندازی خط تولید روغن خانوار کارخانه نرگس شیراز به عنوان یک برند قدیمی با ۷۰ سال سابقه بود که حدود ۹ سال تعطیل شده بود و این خط در شرایط کنونی با هزینه شخصی کارخانه دار به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان راه اندازی شد.

وی با اشاره به اینکه این خط برای کمک به پایان بخشیدن به عطش بازار وارد مدار تولید شد، گفت: ظرفیت ابتدایی این خط روزانه ده تن بود و امروز به ۷۰ تن رسیده که مصداق بارز جهش تولید و اقتصاد مقاومتی است.

ایزدی افزود: همچنین خط دوم تولید روغن خانوار این کارخانه نیز در کمتر از ۲ تا ۳ هفته دیگر راه‌اندازی خواهد شد.

وی پیرامون شایعاتی مبنی بر سامان یافتن بازار روغن در دیگر استان‌ها اما وجود عطش در استان فارس گفت: شایعات مطرح شده صحیح نیست و با ارتباطاتی که ما با روسای سازمان صمت دیگر استانها داریم متوجه شده ایم که این مشکل در سراسر کشور موجود است و به زودی این مشکل در سطح کشور حل خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس در ادامه با اشاره به مدیریت توزیع روغن در بازار اظهار داشت: در کارخانه نرگس که بازرس مرحله توزیع به صورت مستقل حضور دارد و توزیع روغن در تمام فروشگاه های خرده و عمده به صورت مویرگی انجام می شود.

وی با اشاره به خرید مازاد روغن توسط برخی از افراد گفت: متاسفانه در این میان افرادی سودجو اقدام به خرید روغن به صورت مازاد کرده و در بازار سیاه و با قیمت‌های چند برابری به فروش می رسانند که نمونه بارز احتکار خانگی است.

ایزدی در ادامه با اشاره به اینکه شرکت‌های بزرگ علاوه بر سهمیه استانی، سهمیه کشوری نیز دارند گفت: دلیل وجود صف‌های طویل روغن این است که مردم از ساعت پخش روغن در فروشگاه ها مطلع بوده و به همین دلیل در آن فروشگاه حضور پیدا می‌کنند اما این صف‌ها در کمتر از ۵ دقیقه تمام می‌شود.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارستاکید کرد: متاسفانه در فضای مجازی شاهد تبلیغاتی هستیم که روغن‌ها یا دیگر اقلام با قیمت های چند برابری به فروش می‌رسد که این اقدام ناشی از ایراد در سیستم توزیع نیست بلکه از طریق افراد سودجو صورت می‌گیرد و نیاز است مردم این اقدامات و تخلفات را از طریق سامانه و تلفن ۱۲۴ به ما اطلاع رسانی کنند.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر کشف انبارهای احتکار این محصول گفت: نظارت بر انبارها با توجه به سامانه جامع انبارها بسیار حساس تر و راحت تر است و ما تخلفات را متوجه می‌شویم و تعداد زیادی پرونده در این باره تشکیل و بررسی شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس درباره رسیدگی به این گونه تخلفات از جمله فروش اجباری دیگر محصولات در کنار روغن گفت:  اگر واحدهای صنفی به ما اعلام کنند که شرکت پخشی فروش اجباری را داشته و در کنار روغن یا هر گونه کالای دیگری بحث فروش اجباری را مطرح کرده است تخلف بوده و به شدت با این موضوع برخورد می‌کنیم که در این راستا هر هفته شرکت‌های پخش را احضار کرده و این موارد را گوشزد می‌کنیم.

وی درباره افزایش قیمت روغن در بازار اذعان داشت: یکی از دلایلی که شاید کمبود روغن را تشدید می کنند و تصور افزایش قیمت از سوی مردم است که گمان می‌کنند در پی این کمبود، افزایش قیمت رخ خواهد داد که بنده از همین تربون به مردم اطمینان می‌دهم که روغن جزء خط قرمزهای سازمان صمت است و تا پایان سال و حتی سال آینده بنایی بر افزایش قیمت روغن نیست و در حال حاضر قیمت یک بطری روغن ۸۱۰ گرمی بین ۹ هزار و ۳۰۰ تا ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان است. منبع: فارس برچسب ها: بازگشت ، آرامش ، بازار روغن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بازگشت آرامش بازار روغن رئیس سازمان صمت سازمان صمت روغن در بازار معدن و تجارت افزایش قیمت کارخانه ها بازار روغن استان فارس روغن خام سبب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۰۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد

صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابرها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی  ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به صدور هشدار قرمز برای بارش‌های سیل آسا در جنوب و جنوب شرق کشور اظهار کرد: ما سه روز قبل از بارش اقدام به انجام این کار کردیم که ریسک بزرگی بود. به غیر از ایران فقط کشور قطر از بین کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام به انجام این کار کرد.

 وی اضافه کرد: احتمال داشت برخی از پیش‌بینی‌ها به وقوع نپیوندد اما چون اولویت اول سازمان هواشناسی نجات جان انسان‌هاست، ما اقدام به صدور این هشدار کردیم. استان سیستان و بلوچستان ۲۷۰ میلیمتر فارس ۹۱.۵ میلیمتر هرمزگان ۱۲۳ میلی‌متر کرمان ۷۹ میلی‌متر و بوشهر۵۶ میلیمتر بارش دریافت کردند. در کل بارش‌های دریافت شده عدد درشتی بوده است.

ضیاییان تاکید کرد: لازم است طراحی‌های بومی مناطق را رها نکنیم این در حالیست که در جنوب کشور آب انبارها بسته شده است. با توجه به تبخیر بالا در این مناطق ممکن است سدها پاسخگو نباشند ولی نوع معماری می‌تواند موجب کاهش تبخیر و انباشت آب شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • قیمت سکه به کانال ۴۰ میلیون تومان بازگشت
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • تیبو کورتوا در آستانه بازگشت به میادین