Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@22:56:23 GMT

آشنایی با عجیب ‌ترین موجود کره زمین + تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۰۴۶۶

آشنایی با عجیب ‌ترین موجود کره زمین + تصاویر

جای تعجب ندارد اگر فرزند شما برای اولین بار یک خرچنگ را به عنوان حیوان خانگی  انتخاب کند. نگهداری از خرچنگ زحمت چندانی ندارد. همچنین خرچنگ ها بسیار بامزه هستند و از همه مهمتر اینکه حساسیت زا هم نیستند اما در انتخاب خرچنگ باید دقت کنید. مهم نیست کدام خرچنگ را انتخاب می کنید ولی حواستان به خرچنگ بیرگسلاترو باشد، چرا که هر کدام از پاهای وی به طول ۳ فوت هستند که می توانند از محفظه شیشه ای خود بالا رفته و به گربه خانگی تان حمله کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیرگسلاترو بیشتر به نام خرچنگ نارگیلی و به عنوان بزرگترین جانور مفصل دار خاکی دنیا شناخته می شوند. همچنین به آنها خرچنگ غارتگر نیز گفته می شود، چرا که علاقه زیادی به دزدیدن نقره آلات، سکه و حتی ماهیتابه دارد.

خرچنگ نارگیلی جزایر مختلفی را در اقیانوس آرام و اقیانوس هند به عنوان زیست بوم انتخاب می کند و متاسفانه جمعیت آن در اکثر این مناطق به لطف انسان ها در معرض خطر جدی قرار دارد. بالغ شدنِ این موجود به نحو چشمگیری آهسته است، به طوریکه تقریبا ۱۲۰ سال طول می کشد تا به اندازه واقعی و کامل خود برسد.

اسکلت یا ساختار محکم خرچنگ نارگیلی به عنوان یک مفصل دار، در بیرون از بدن وی قرار دارد که با رشد وی پوشش استخوانی خود را از دست داده و پوشش بزرگتری برای خود دست و پا می کند. در واقع سالی یکبار به سوراخی ایمن خزیده و شروع به پوست اندازی می کند. بیرون آمدن از پوشش قدیمی امری آسیب زا و دشواراست بنابراین برای تسریع در رشدِ پوششِ زرهی جدید، اسکلت قبلی را مصرف می کند.

در واقع وی در بازیافت مواد بسیار خبره است، این مواد در اصل از محیط خاکی اطراف تامین شده است. خرچنگ نارگیلی قبل از مصرف کل پوسته، ابتدا برای خود زرهی نرم تهیه می کند تا فرصت انباشت مجدد کلسیم مورد نیاز و سایر املاح معدنی را به دست آورد.

خرچنگ نارگیلی برای مدت یک قرن همین روند پوست اندازی را تکرار می کند تا اینکه درست مثل یک ستاره رو به افول بزرگ و بزرگ تر می شود و در نهایت به دلیل ضعف جسمانی از بین می رود.

پوشش زرهی خرچنگ نارگیلی بسیار سنگین بوده و برای جابجا شدن در محسط های آبی از امواج آب کمک می گیرند اما بر روی خشکی، نیروی جاذبه نقش بسیار مهمی در نحوه حرکت و میزان وزن و سنگینی آنها ایفا می کند. خرچنگ های نارگیلی با محدودیت های مربوط به جاذبه زمین، وزن پوسته زرهی روبرو هستند و می توان گفت این مشکلات تا اندازه ی زیادی بر روی حرکت آنها در محیط های خشک تاثیرگذار بوده است. از طرفی هم منابع غذایی کمی در اطرافشان وجود دارد.

تغذیه این نوع از خرچنگ ها کار آسانی نیست، در واقع خرچنگ نارگیلی هرچه پیدا کند و یا قادر به ربودن آن باشد می خورد. غذای مورد علاقه وی میوه، سبزیجات، لاشه سایر موجودات نظیر پرندگان و سایر خرچنگ های نارگیلی است. حتی دیده شده وی خرچنگ های دیگر را شکار کرده و در کمین جوجه مرغ ها و بچه گربه ها می نشیند اما آنچه که آنها واقعا عاشق آن هستند، نارگیل است .فروکردن دندان به درون نارگیل و سرکشیدن آن کار هر کسی نیست. در واقع، باز کردن نارگیل کار دشواری است اما همانطور که می دانید خرچنگ نارگیلی مجهز به گیره یا چنگالی فوق العاده قوی است است. در واقع اگر یکی از خرچنگ های نارگیل شما را نیشگون بگیرد، برای سه ماه آن قسمت از بدن بی حس خواهد شد. البته آنها در شرایط عادی یک جنتلمن واقعی هستند و به هیچ وجه خصومتی با انسان ها ندارند مگر اینکه احساس خطر کنند.

آنها از چنگال های خود برای کنار زدن الیاف بیرونی نارگیل استفاده می کنند. این امر گاهی چندین روز طول می کشد که البته برای انجام این کار به مشارکت خرچنگ های بیشتری نیاز است. آنها از بلندترین پای خود برای ایجاد حفره ای در سوراخ های نارگیل استفاده می کنند، سپس به کمک چنگال ها پوسته بیرونی را از هم جدا می کنند. اگرچه این فرآیند مستلزم زحمت و تقلای زیادی است اما به زحمتش می ارزد.

در کل حدود نیمی از خرچنگ های نارگیلی در مناطق سرشار از نارگیل زندگی می کنند. در واقع این خرچنگ ها در مقایسه با همتایان خود که در مناطق بدون نارگیل زندگی می کنند، دارای جثه دو برابر بزرگتر هستند و این را مدیون کالری دریافتی از نارگیل هستند.

خرچنگ نارگیلی به کمک شامه فوق قوی خود غذای مورد نیاز خود را پیدا می کند. درست مثل یک حشره، از شاخک های خود برای تهیه آذوقه کمک می گیرند، اما در مقایسه با آنها از ادراک و توانایی های مغزی خود نیز بهره مند هستند.

رشد نورونی (مغز) در این خرچنگ ها در مقایسه با سایر خرچنگ ها حجیم تر و بزرگتر است که این روند مشابه با روند رشد بویایی حشرات است.

علیرغم اینکه زیست بوم اصلی بزرگترین مفصل دار جهان خشکی است ولی آنها زندگی خود را از دریا آغاز می کنند. بعد از جفتگیری بر روی خشکی، خرچنگ مادر تخم های بارور خود را به درون اقیانوس رها می کند که در آنها لارو ها به مدت یک ماه مستقر خواهند بود. سپس لاروها وارد مرحله جدیدی شده و اقدام به تصرف لاک حلزونی می کنند.

در این مرحله، خرچنگ نارگیلی موجودی است بسیار شبیه به خرچنگ معمولی که در همه جا دیده می شود. اما تفاوت آنها با سایر خرچنگ ها کم کم خودنمایی می کند. در حالیکه خرچنگ های دیگر همواره در درون پوشش زرهی خود زندگی کرده و بر سر انتخاب، همیشه آماده نزاع و رقابت هستند، خرچنگ های نارگیلی فقط به فکر شکم و غذا هستند. خرچنگ های نارگیلی بعد از استقرار بر روی خشکی، دیگر هیچگاه به دریا بر نمی گردند مگر برای تخم ریزی. دلیل اصلی این موضوع هم غرق شدگی عنوان می شود چون آنها با شرایط جسمی خاصی که دارند نمی توانند کنترل کاملی بر روی جابجایی خودشان در آب داشته باشند.

علیرغم اندام عالی، چنگال های بزرگ و پوشش زرهی راحت، خرچنگ نارگیلی اغلب احساس خطر می کند. آنها به مدت چندین میلیون سال بر روی جزیره هایی زندگی کرده اند که هیچ ردپایی از پستانداران مهاجم نبوده است، به همین دلیل بسیار پرجمعیت بودند اما این وضعیت با ورود انسان ها به جزایر و اضافه شدن آنها به زنجیره غذایی فرق کرده است.

امروزه شاهد انقراض این موجودات هستیم. در اغلب جزیره هایی که این موجودات زندگی می کنند، خوک، انسان و سگ نیز زندگی می کند که همگی متاسفانه علاقه فراوانی به خرچنگ نارگیلی دارند.

امروزه پیدا کردن یک خرچنگ نارگیلی عظیم الجثه به پدیده ای نادر تبدیل شده است. آنها به قدر کافی زنده نمی مانند تا به حداکثر رشد جسمی خود برسند.

بنابراین اگر شما علاقه فراوانی به خرچنگ دارید تا حد امکان نباید این موجود مهربانِ درشت هیکل را اذیت و یا شکار کنید. در این صورت هم مادر طبیعت و هم گربه خانگی تان سپاسگزارِ شما خواهند بود.

منبع: یک پزشک

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حیوان خانگی حیوان خانگی حیوانات عجیب سبک زندگی پارسی خبر خرچنگ خرچنگ های نارگیل خرچنگ ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۰۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در میانه و شبستر

دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دو حوزه انتخابیه میانه و شبستر برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی یازدهم اسفند سال گذشته در ۱۳ حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی برگزار شد و ۵۱۲ نامزد برای تصدی ۱۹ کرسی در استان با هم رقابت کردند که ۱۳ نفر به طور مستقیم در دور اول راهی مجلس شدند و ۱۲ نفر نیز برای تعیین شش نماینده سه حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر، میانه و شبستر به دور دوم راه یافتند.

مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی _بیست‌ویکم اردیبهشت_ در ۲۱ حوزه و با رقابت ۸۸ نامزد راه یافته به این مرحله برگزار می‌شود. نامزدهای راه یافته به این مرحله از ساعت ۸:۰۰ روز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت _تا ساعت ۸:۰۰ _پنجشنبه بیستم اردیبهشت_ فرصت دارند تا برنامه‌های خود را در قالب تبلیغات انتخاباتی ارائه کنند.

آذربایجان شرقی ۱۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که از ۱۳ حوزه انتخابیه «تبریز، آذرشهر و اسکو» شش نفر، «میانه» دو نفر و حوزه‌های «شبستر»، «اهر و هریس»، «بستان‌آباد»، «بناب»، «مرند و جلفا، «سراب»، «کلیبر، خداآفرین و هوراند»، «مراغه و عجب شیر»، «ملکان و لیلان»، «ورزقان» و «هشترود و چاراویماق» هرکدام یک نفر انتخاب و راهی مجلس می‌شوند.

در حوزه انتخابیه میانه مریم عبدالهی با به دست آوردن اعتماد ۲۱ هزار و ۴۶۹ نفر در دور نخست راهی مجلس شد و مهدی اسماعیلی با کسب ۱۱ هزار و ۴۵۷ رای و سیدمرتضی حسینی با کسب ۱۱ هزار و ۶۳ رای به دور دوم انتخابات راه یافتند تا دیگر نماینده این حوزه از بین این دو نامزد انتخاب و راهی مجلس شود.

انتخابات در حوزه انتخابیه شبستر نیز به دور دوم کشیده شد و محمود طاهری و حسن غیاثی به ترتیب با کسب هفت هزار و ۸۲۶ رای و ۶ هزار و ۹۹۱ رای برای راهیابی به مجلس با هم رقابت خواهند کرد.

مهدی اسماعیلی

مهدی اسماعیلی در میانه آذربایجان شرقی متولد شد و دارای مدرک کارشناسی ارشد تاریخ است.

رئیس گروه تحقیقات اداره کل آموزش وپرورش استان آذربایجان شرقی، رئیس اداره آموزش و پرورش ناحیه کندوان شهرستان میانه، معاون پژوهشی و برنامه ریزی مدیرکل آموزش وپرورش استان آذربایجان شرقی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی و عضو گروه ویرایش اطلس اجتماعی وزارت کشور از جمله سوابق اجرایی وی است.

وی با کسب ۱۱ هزار و ۴۵۷ رای در جایگاه دوم قرار گفت و به عنوان نفر نخست به دور دوم در حوزه انتخابیه میانه راه یافت.

سید مرتضی حسینی

سید مرتضی حسینی متولد ۱۳۴۴، فارغ التحصیل علوم سیاسی است، معاونت هماهنگی و امور اجرایی سازمان تعزیرات حکومتی کشور و مدیرکل پیشگیری مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه در کارنامه وی دیده می شود.

وی در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی که در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار شد، با کسب ۱۲ هزار و ۲۹ رای، از حوزه انتخابیه میانه به مجلس راه یابد. سیدمرتضی حسینی در دور نخست انتخابات مجلس دوازدهم نیز با کسب ۱۱ هزار و ۶۳ رای به دور دوم انتخابات راه یافت و در این مرحله با مهدی اسماعیلی رقابت می‌کند.

حوزه انتخابیه شبستر

محمود طاهری و حسن غیاثی در حوزه انتخابی شبستر که یک کرسی در مجلس دارد رقابت تنگاتنگی برای راهیابی به مجلس دوازدهم دارند و به ترتیب با کسب ۷۸۲۶ رای و ۶۹۹۱ رای به دور دوم رسیدند و در این مرحله نیز با هم رقابت خواهند کرد.

کد خبر 749336

دیگر خبرها

  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی بازرزایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • آشنایی با 10 بازیکن تند و تیز لیگ قهرمانان اروپا (+عکس)
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه
  • پیشنهاد عجیب برای اهدای زمین‌های ایران به اتباع
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات در میانه و شبستر
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر