Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@19:00:54 GMT

زنگ خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۳۸۹۱

زنگ خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در اصفهان

حمید رئیس‌زاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به بروز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور اظهار داشت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از هفته گذشته در کشور بسیار حساس‌تر شده و همه ادارات دامپزشکی سراسر کشور در حالت آماده باش قرار گرفتند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا با اشاره به اینکه شرح وظایفی در راستای پیشگیری از آنفلوآنزا مشخص شده که در شهرضا آن را دنبال می‌کنیم، افزود: مقدمات مقابله با این بیماری را در شهرضا آماده کرده‌ایم و در حال حاضر در فاز پیشگیری هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه استان اصفهان هنوز هیچ مورد مثبتی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نداشته‌است، گفت: در فاز صنعتی در کشور آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بروز کرده است و احتمال سرایت وجود دارد.

رئیس‌زاده با اشاره به وضعیت طیور شهرستان شهرضا بیان کرد: موجودی کل طیور شهرضا بیش از یک میلیون ۳۰۰ هزار قطعه است که قسمت عمده آن بسیار به آنفلوآنزا حساس است.

مدیر شبکه دامپزشکی شهرضا با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ هزار قطعه طیور حساس به آنفلوآنزا در شهرضا در حال تولید گوشت و تخم‎‌مرغ هستند، بیان کرد: با این تعداد طیور وضعیت شهرضا بسیار حساس است؛ اصفهان در کشور رتبه اول و شهرضا رتبه سوم تولید تخم‌مرغ را دارد.

وی با تأکید بر اینکه در فاز پیشگیری باید اقدامات پیشگیرانه انجام دهیم، عنوان کرد: با همکاری جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی از پرنده فروشی‌ها و مرغداری‌های متروکه بازدید به عمل آمد.

رئیس‌زاده با اشاره به شیوع آنفلوآنزا در یک فارم تخم‌گذار ادامه داد: به دلیل نزدیکی یک فارم تخم‌گذار به استخرهای ذخیره آب کشاورزی یا فاضلاب‌های شهری بود با ورود پرندگان مهاجر به این منطقه، آلودگی را به صورت مخزن اولیه بیماری آنفلوآنزا با خود داشتند و به آن فارم انتقال دادند، بنابراین در این مرحله باید به شدت رفتار پرندگان مهاجر را در برنامه رصد و پایش سازمان دامپزشکی تحت نظر داشته باشیم.

مدیر شبکه دامپزشکی شهرضا با تأکید بر اینکه کلیه استخرها و آبگیرهای اطراف واحدهای پرخطر تا شعاع یک کیلومتر در شهرضا شناسایی شدند، گفت: انتظار داریم محیط زیست برای بازرسی از این استخرها در اطراف مناطق پر خطر همکاری کند و مدیریت جهاد کشاورزی نیز بازدیدهای مکرری از این واحدها داشته باشد.

وی با بیان اینکه ممکن است تکثیر ویروس اتفاق بیفتد و به راحتی انتقال داده شود، بیان کرد: اگر تا اواخر بهمن ثبات داشته باشیم و درگیر آنفلوآنزا نشویم از آن به بعد خطر کمتر می‌شود.

رئیس‌زاده با تأکید بر اینکه هر مدل پرنده‌فروشی دوره‌گرد، بدون هویت و حتی با هویت نباید وارد شهرستان شهرضا شود مگر اینکه مجوز سازمان دامپزشکی را داشته باشد، تصریح کرد: دهیاری‌ها و شوراهای روستا باید طیور روستا را کنترل کنند تا پرندگان حیات وحش وارد آن‌ها نشود.

مدیر شبکه دامپزشکی شهرضا افزود: مرغداری‌های متروکه‌ای در شهرضا وجود دارد و با عزم جدی همراه با جهاد کشاورزی همه آن‌ها بازدید شده و هیچ واحدی غیرمجاز داخل آن وجود نداشت و اگر وجود داشته باشد به سرعت و بدون مسامحه با آن برخورد جدی خواهیم کرد.

وی با تأکید بر اینکه برای آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیاز به تجهیزات بیل مکانیکی و حفر گودال تلفات داریم و ادارات باید همکاری کنند، خاطرنشان کرد: اگر کانونی مثبت شد باید قرنطینه شود و تا شعاع سه کیلومتری نباید هیچ ترددی وجود داشته باشد.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ج۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: حمید رئیس زاده رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پرنده فروشی مرغداری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شبکه دامپزشکی شهرضا رئیس زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۳۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران

به گزارش تابناک، «کورس ربیعی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ماه اردیبهشت‌ زمان مناسبی برای ورود پرندگان تابستان‌گذران است، گفت: پرستوهای دریایی، چلچله‌ها، حواصیل‌ها، زنبورخوارها، و گلاریول‌های بال‌سرخ به‌همراه حدود 60 نوع دیگر از پرنده‌ها که شاید جمعیت آنها به یک میلیون بال برسد، با گرم‌شدن هوا خود را به محیط‌های طبیعی مازندران می‌رسانند.

وی تصریح کرد: این پرندگان در واقع برای تغذیه نیامده‌اند بلکه زمان آشیانه‌سازی و زادآوری آنهاست، لذا نیاز است گردشگران و طبیعت‌دوستان که به دل طبیعت می‌زنند؛ مراقب باشند آرامش آنها را بر هم نزنند.

ربیعی یادآور شد: زایش تنوع جانوری چون گوزن‌ها و شوکاها نیز در این فصل است و آنها برای تولیدمثل نیاز به آرامش دارند. 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان مازندران با اعلام اینکه روز گذشته، شنبه، بازدید میدانی از میانکاله داشته و یک بال قو و فلامینگو را دیده است، گفت: گرچه با آغاز نشانه‌های سپری‌شدن زمستان، پرنده‌های زمستانه نیز مهاجرت به زیستگاه‌های اصلی را از سر می‌گیرند اما تالاب‌های مازندران در طول سال، میزبان پرنده‌های مختلفی است.

وی تصریح کرد: آب‌بندان‌ها، تالاب‌ها و محیط طبیعی مازندران مسیرهای چندگانه مهاجرتی است؛ هم مقصد است و هم محل گذار و استراحت و هم محل جابه‌جایی پرندگان؛ در واقع این موجودات زیبا در این توقفگاه‌ها، هم زیست دارند و هم آشیانه‌گذاری و تولیدمثل، اما مانند قوها و فلامینگوها نهایتاً به مبدأ بازمی‌گردند.

ربیعی با بیان اینکه جمعیت قابل‌توجهی از پرندگان تابستان‌گذران از جمله گلاریول‌های بال‌سرخ عاشق زمین‌های تالابی هستند، گفت: منبع غذایی خوبی برای آنها به‌ویژه حشرات در این نوع مناطق وجود دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در اوج حضور پرندگان زمستان‌گذران، نتیجه این سرشماری را ورود 200 هزار بال پرنده زمستان‌گذران به محیط‌های طبیعی استان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته است.

وی گفت: نیمی از این تعداد پرنده، در پناهگاه حیات وحش میانکاله به‌دلیل تنوع محیطی بالا، زمستان‌گذرانی داشتند.

بین 850 تا 900 تالاب در مازندران وجود دارد که تالاب‌های میانکاله، ازباران، سرخ‌رود، و لپو معمولاً بیشتر از دیگر تالاب‌ها در فصول مختلف سال، نشانه‌های روشنی از زیستمندی پرندگان مهاجر و بومی را به‌همراه دارند.

دیگر خبرها

  • کشف محموله ۲۰۰ میلیاردی پارچه قاچاق در شهرضا
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • ◄ جاده گردشگری هونجان اسفرجان به شهرضا؛ پرحادثه و پرتوریست
  • از فیلمسازی بدون دیالوگ تا خندیدن به قضاوت
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس