Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف به نقل از روابط عمومی برنامه، برنامه جهان آرا با حضور بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی و با موضوع «بررسی آخرین تحولات صنعت هسته‌ای کشور همزمان با آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصد» دوشنبه شب (۲۲ دی ماه) از شبکه افق سیما به روی آنتن رفت.

کمالوندی در ابتدای این برنامه پیرامون آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصد و طرح مجلس برای الزام دولت در این خصوص اظهار داشت: شروع غنی‌سازی۲۰ درصد با توجه به قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها که مصوبه مجلس بود که در ماده اول مقرر کرده بلافاصله بعد از تصویب، باید غنی سازی ۲۰ درصد را شروع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ما اکنون حدود ۴ تن مواد اولیه داریم و مصوبه مجلس که ما باید حدود ۱۲۰ کیلو در یک سال تولید کنیم به راحتی برای ما قابل تحقق است اظهار داشت: با این روندی که شروع کرده ایم شاید در ۸ما هم به مقداری که قانون تعیین کرده برسیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ما به عنوان یک سازمان مجری تصمیمات عالی نظام را اجرا می کنیم و طبیعتاً وقتی قانونی باشد باید اجرا شود گفت: ما در مسیر شکل‌گیری قانون حضور داشتیم و قانون می‌توانست طوری باشد که ما نتوانیم آن را اجرا بکنیم.

وی افزود: دولت بنا به دلایلی موافق نبود که در این مقطع این قانون تصویب شود و ملاحظات خود را هم مطرح کرد و من هم به عنوان نماینده دولت در صحن علنی این موارد را مطرح کردم اما در عین حال در سازمان انرژی اتمی نظر آقای صالحی این است که یک فرصت برای صنعت هسته‌ای ما برای یک خودنمایی دوباره است.

کمالوندی ضمن تاکید بر اینکه علیرغم اینکه عده‌ای می‌گویند صنعت هسته‌ای ما از بین رفت ولی صنعت هسته‌ای ما قابل مقایسه با ۶ و ۷ سال گذشته نیست و این به لحاظ پیشرفت‌هایی هست که از لحاظ فنی کرده است، اظهار داشت: بخش مهمی از سانتریفیوژهای ما چه به دلایل سیاسی و چه فنی کار نمی کردند بنابراین وقتی که از حدود ۱۱ هزار سانتریفیوژ به حدود ۶ یا ۷ هزار سانتریفیوژ آمده‌ایم و این محدودیت درحالیست که در صنعت هسته‌ای صحبت از بیش از حدود ۴۸هزار سانتریفیوژ می‌کنید.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان این که در مورد راکتور اراک پیشنهاد از طرف ایران بود که درون لوله‌ها و کلندریا سیمان ریخته شود، چون همان موقع اطلاع داشتیم که ما لوله های دیگر را داریم تا اینها را عوض کنیم، اظهار داشت: در مجلس هم این صحبت را کردیم که اگر بخواهیم می‌توانیم در دو ماهان راکتور را هم احیا کنیم و این صحبت متخصصی هست که همین الان مسئولیت پروژه را برعهده دارد.

وی ضمن اشاره به اینکه راکتور جدید به دلیل اینکه شار نوترونی بالایی دارد و به ما فضایی برای آزمایش‌های بعد از پرتو دهی می دهد راکتور بهتری هست اظهار داشت: رآکتور قبلی به دلیل این که سوخت عادی غیر غنی شده مصرف می‌کرد تمام فضا را برای سوخت اشغال می کرد الان که از سوخت غنی شده استفاده می‌کنیم چیزی حدود یک سوم این فضا اشغال می شود و بقیه به آزمایشگاه ها و کارهای دیگر اختصاص داده می‌شود.

کمالوندی در پاسخ به سوالی در خصوص خداحافظی ایران با فناوری آب سنگین پس از برجام اظهار داشت: هدف در این تغییرات این بود که ما کارخانه آب سنگین را حفظ کنیم که آن کارخانه بخشی از آب سنگین است برای راکتور جدید استفاده می‌شود. راکتور جدید مدرن شده می‌تواند با آب سبک کار کند البته اینکه با آب سنگین کار می کند اشکال نیست بلکه یک نوع مزیت است.

وی افزود: پس یک کارخانه ای داریم که آب سنگین لازم را تولید میکند و هرچند آب سنگین همیشه میتواند در دسترس باشد ولی برای اینکه این مشکل حل شود دوستان طراحی کردند به نحوی که هر چند از قدرت حرارتی کم می‌شود و از ۴۰ مگاوات به ۲۰ مگاوات می‌رسد ولی چون هدف آنها حرارت و قدرت نیست و هدف آن ها شار نوترونی هست که جمعیت نوترونی که برداشت می‌شود به مراتب بیش از قبل می شود و این یک مزیت است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که همین الان ما چهار تن مواد اولیه داریم و با قانون مجلس قرار است ظرفیت را به ۵۰۰ کیلو در ماه برسانیم، خاطرنشان کرد: با افزایش ماشین ها و بخصوص ماشین‌های جدید حدود یک سال تا ۱/۵سال دیگر به حداقل همان مواد قبلی می‌رسیم و به سرعت هم می‌تواند افزایش پیدا کند ولی واقعاً ۵ یا ۱۰ تن با ۳۰ تن تفاوت زیادی ندارد.

کمالوندی در پاسخ به پرسشی در خصوص عدم پاسخ سازمان انرژی اتمی به نقض تعهدات آمریکا در قبال برجام در سالهای گذشته اظهار داشت: سازمان انرژی اتمی مثل یک سرباز است و شما در صحنه جنگ سوال را از سرباز نمی‌کنید و فرمانده مقامات ارشد در کشور هستند.

وی با بیان اینکه تلقی در کشور این بود که با داد و ستدهای برجام می‌شود یک‌سری از مشکلات کشور را حل کرد و اینکه این دیدگاه خوشبینانه یا بدبینانه بوده مطالبی هست که می‌شود راجع به آنها صحبت کرد، گفت: تلقی من این است که باید همین کار انجام می شد ما باید راهی برای قطعنامه های فصل هفت شورای امنیت پیدا می‌کردیم که این ها در عالم سیاسی و روابط بین الملل بدترین چیزی هست که برای یک کشورها می تواند پیش بیاید.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: در ابتدا گشایش‌هایی حاصل شد ولی بعد تغییراتی در دولت آمریکا به وجود آمد و باید بدانید که با شیطان بزرگ مواجه هستیم.

کمالوندی ضمن بیان اینکه اگر ما آن اقدام را برای رفع تحریم‌های سازمان ملل و فصل ۷ انجام دادیم از این طرف هم نباید کاری کنیم که به صنعت هسته‌ای ما صدمه ای برسد، اظهار داشت: ما سیاست می‌خواهیم که اول آن درها را باز کند تا مواد اولیه وارد شود و برای مثال پیش‌بینی شده که در سال دهم ما هیچ محدودیت هسته‌ای نداریم.

وی با تاکید بر اینکه باید گره های صنعت هسته‌ای را یکی یکی باز کنیم و اگر بنابر تعهداتی باشد که حقوق ما را تامین کند این گره ها باز می شود اظهار داشت: در حالتی که مقتدرانه وعزتمندانه از منافع کشورمان دفاع کنیم و با یک سری کارهای سیاسی توام با تدبیر مشکلات را حل کنیم تجربی نخواهد داشت که بی اعتنایی کنیم و بگوییم قطعنامه پشت قطعنامه بیاید.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ما تعهد ابدی نداریم و تنها چیزی که داریم ۲۵ سال نظارت روی معدن است اظهار داشت: برجام مدت زمانی دارد و بعد از آن محدودیت ها کنار می‌رود.

کمالوندی با تاکید بر این که فضای سیاسی فضای داد و ستد هست و فضای این نیست که من این را می خواهم و حتماً باید باشد اظهار داشت: ما باید خودکفایی داشته باشیم ولی معنی خودکفایی این نیست که همه چیز را خودمان تولید کنیم و در را ببندیم و هیچ ارتباطی نداشته باشیم.

وی در پاسخ به پرسش پیرامون بیانات رهبر انقلاب به نقل از وزیر امور خارجه در خصوص عدم رعایت برخی خطوط قرمز در برجام اظهار داشت: یک سری کفها مثلا از نظر تعداد سانتریفیوژ و بحث های دیگر مشخص شده بود که باید رعایت می شد. همه می خواستند این خطوط قرمز همگی اجرا شود ولی به جاهایی می رسید که نمی‌شد و در جاهایی هم خیلی بالاتر از کف بود ولی حضرت آقا صلاح دیدند که به خود دولت واگذار کنند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه یک بالانس نسبی ایجاد شده و می توانست خواسته ها بیشتر از این باشد ولی ممکن بود مذاکرات به بن‌بست بخورد و به نتیجه نرسد، اظهار داشت: این تیم تلاش خودشان را کردند و حالا ممکن است شما این تلاش را نپسندید.

کمالوندی با اشاره به اینکه اقدام مجلس در مبارزه با کاهش تعهدات اقدام خوبی هست چون باید یک فشار به طرف مقابل بیاید، اظهار داشت: الان یک یکصدایی در کشور هست و همه می‌خواهیم بر استکبار پیروز شویم و همه می‌خواهیم که استکبار را به زانو در بیاوریم.

وی با تاکید بر اینکه قسم آقای دکتر صالحی به موقع خودش قسم درستی بوده است، گفت: ما وقتی که تعداد سانتریفیوژها را کم کردیم یعنی محدود هستیم ولی منظور آقای صالحی این بود که این صنعت متوقف نمی‌شود و ما به اهداف کلان‌مان می‌رسیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که چرا بعد از ترور شهید فخری زاده شما در مصاحبه‌ای گفتید که هیچ اتفاقی برای هیچکدام از دانشمندان هسته‌ای‌مان نیفتاده است، تصریح کرد: شهید فخری‌زاده از دوستان خود من بود. بعد از حادثه نطنز می‌خواست در سطح بین المللی گفته شود که ضربه دیگری به صنعت هسته‌ای وارد شد و در آن زمان به ذهن ما رسید که بگوییم متخصصین صنعت سازمان انرژی اتمی صدمه ای ندیده است که البته حرف دروغی هم نبوده است.

وی افزود: آن زمان اینگونه به ذهن ما رسید که این طور اعلام کنیم ولی این معنای عکس ندارد که ایشان دانشمند هسته‌ای نیستند چون ایشان دانشمند هسته‌ای هستند.

کمالوندی در پاسخ به پرسشی پیرامون ماجرای مذاکرات عمان، اظهار داشت: آقای دکتر صالحی که به وزارت خارجه آمدند به من اصرار کردند که به عنوان معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه مسئولیت بپذیرم و در آن موقع می‌شنیدم که افراد شایسته‌ای را هم برای این موضوع انتخاب کرده بودندهمانطور که من از آقای صالحی شنیدم نظر حضرت آقا این بود که در سطح وزیر نباشد.

معاون اسبق وزارت امور خارجه با بیان اینکه من از آقای دکتر صالحی شنیدم که آقای احمدی نژاد رئیس جمهور وقت مخالف این مذاکرات بودند گفت: چون مذاکرات آشکار نبود خیلی در سطح جامعه نیامده بود که چه کسی موافق و چه کسی مخالف است و آنطور که آقای دکتر صالحی مطرح می‌کند، خود حضرت آقا گفته بودند که من بدبین هستم و پس از اصرار آقای دکتر صالحی ایشان فرموده بودند که ولی مذاکره نباشد و طولانی نشود و در حوزه‌های دیگر وارد نشوید و سطح بالا نباشد.

منبع: الف

کلیدواژه: سخنگوی سازمان انرژی اتمی آقای دکتر صالحی صنعت هسته ای ما آب سنگین ۲۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۶۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل و مجامع بین‌المللی، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند

ایسنا/کرمان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به وتوی عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا گفت: این یعنی سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی در خطبه‌های نماز جمعه امروز کرمان اظهار کرد: یکی از اصول مهم تعلیم و تربیت، نزدیک کردن علم و عمل توسط مربی است و علم بدون عمل مخرب است.

وی افزود: ایمان حاصل تبدیل علم به عمل است و علم، آنچه که هست و ایمان، آنچه را که باید باشد، نشان می‌دهد.

علیدادی سلیمانی گفت: کم‌ارزش‌ترین علم از نظر امام علی علیه‌السلام علمی است که در زبان بماند و مربی موفق کسی است که تلاش کند علم و عمل را به هم نزدیک کند.

امام جمعه کرمان در خطبه‌ دوم نماز جمعه با اشاره به روز ملی خلیج فارس تصریح کرد: بر اساس ادله تاریخی این خلیج همیشه فارس است و در تاریخ ایران برای همیشه هویت خود را با همت مردان رشید ایران حفظ خواهد کرد.

وی با اشاره به فرمان هشت ماده‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به سران قوا درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: باید تلاش کرد گلوگاه‌های فساد بسته و با مفاسد به شدت برخورد شود.

علیدادی سلیمانی روز شوراها را گرامی داشت و افزود: تحقق جمهور به حضور پررنگ مردم پای صندوق رأی و اظهار نظر مردم در حوزه‌های مختلف است و بخش قابل توجهی از تحقق جمهور در انتخابات‌های متعدد از جمله شوراها است که در سایه اسلام عزیز جمهوری اسلامی را محقق می‌کند.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان با تبریک هفته کار و کارگر اظهار کرد: فعالیت کارگران چرخ‌های مهم اقتصاد کشور را با سرعت هر چه تمام‌تر به حرکت در می‌آورد و نیروی انسانی فعال، کارآمد، با انگیزه و امیدوار می‌تواند اقتصاد یک کشور را متحول کند.

وی افزود: این امر زمانی رقم خواهد خورد که به حق و حقوق کارگر توجه و به اعتراضات و ایرادات او توسط کارفرما و ... به صورت جدی توجه شود تا حقی از کارگری که مجاهد عرصه اقتصادی است، تضعیف نشود.

علیدادی سلیمانی در ادامه خطبه‌های نماز جمعه امروز کرمان با تبریک روز معلم گفت: نگاه تعلیم و تربیت جامعه به کلاس و رفتار و گفتار معلم است.

امام جمعه کرمان با اشاره به مناسبت روز جهانی مطبوعات اظهار کرد: در این بخش که فکرها و ذهن‌ها را شکل می‌دهد و با روایتگری، ذهن‌ها را مدیریت و بر دل‌ها می‌تواند حکومت کند، با یک عرصه حساس و مهم مواجه هستیم که چه بخواهیم و یا نخواهیم رسانه‌ها به دو بخش تقسیم می‌شوند؛ یک بخش از رسانه‌های دنیا پنهان کردن واقعیت، کوچک کردن مسائل بزرگ و حساس، بزرگنمایی مسائل کم ارزش و دروغ پراکنی را در دستور کار دارند و برای این ماموریت میلیاردها دلار در جای جای جهان امروز هزینه می‌کنند.

وی اظهار کرد: در برابر این جبهه عظیم و حجیم و نااهل مطبوعات، جبهه مطبوعات فداکار، انسان‌دوست، متعهد و از خودگذشته قرار دارند، در حالیکه به لحاظ تعداد و امکانات در این صحنه جنگ تمام عیار همخوانی ندارند و کاملاً نامتوازن هستند.

علیدادی سلیمانی در ادامه بیان کرد: اما جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه توانسته در دنیای امروز موفق شود جبهه حجیم و گسترده مطبوعات ملحد و نااهل را شکست دهد که حاصل شکست آن را در خیابان‌های لندن و آمریکا و اروپا در دفاع از ملت مظلوم فلسطین مشاهده می‌کنیم.

امام جمعه کرمان در بخش پایانی خطبه‌های نماز جمعه اظهار کرد: آنچه در شورای امنیت و سازمان ملل در روزهای اخیر اتفاق افتاد نشان داد حقانیت جریان فلسطین بر همه برملا شده که از ۱۵ رأی ۱۲ رای مثبت بود اما آمریکا آن را وتو کرد زیرا او با انسان و انسانیت مخالف است و انگیزه‌ای برای پایان دادن به جنگ غزه ندارد و برای همین وتو می‌کند زیرا تلاش دارد تا آنچه در منطقه اتفاق می‌افتد تحت مدیریت او باشد.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان افزود: این یعنی سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند اما بدانند به فضل خدا کشور فلسطین در آینده به رسمیت شناخته شده و حق مظلوم آن‌ها گرفته خواهد شد؛ روزی که پیروزی نهایی حماس و جهاد اسلامی و مردم فلسطین را جشن بگیریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • (ویدئو) واکنش تاکسیرانی به فیلم حمل بار عجیب یک تاکسی
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی چه بود؟
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند
  • نباید اجازه دهیم کارگران دچار رنج شوند/ لزوم پرداخت به موقع حقوق