Web Analytics Made Easy - Statcounter

روح الله متفکرآزاد، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و استادیار دانشکده علوم طبیعی تبریز، روز گذشته با حضور در برنامه «انارستان» به بحث دربارۀ روند واکسن ایرانی کرونا پرداخت. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روح الله متفکرآزاد، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و استادیار دانشکده علوم طبیعی تبریز، روز گذشته با حضور در برنامه «انارستان» به بحث دربارۀ روند واکسن ایرانی کرونا و همچنین حواشی ممنوعیت واردات واکسن انگلیسی و آمریکایی درپی دستور مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: «اگر در ابتدا بخواهیم به موضوع واکسن کرونا فقط از منظر علمی بپردازیم، باید بگوییم همه واکسن‌های موجود در جهان فعلا در مرحلۀ تست انسانی قرار دارند و ایران هم از کشور‌های دنیا در تهیه واکسن کرونا نه تنها عقب نیست بلکه تست‌های موفقیت آمیزی را هم پشت سر گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس وقتی می‌گوییم واکسن‌ها درمرحلۀ تست هستند یعنی هنوز عوارض و نتایج نهایی آن‌ها برای هیچ‌کس مشخص نیست.»
متفکر آزاد با اشاره به شکل گیری نسل جدید واکسن‌ها گفت: «حرکت به سمت واکسن‌هایی با استفاده از رشته‌های ژنتیکی، اتفاقِ خوب، مهم و اثرگذاری است. اما این تجربه، تجربۀ طولانی مدتی نیست و همزمان با بحران کرونا وارد میدان عمل شده. واکسن‌های معمول به طور عمده از ویروس‌های کشته و یا ضعیف شده تهیه می‌شدند که نهایت عوارض آن میزان تاثیرگذاری یا ایمن‌سازیِ کم بود. اما وقتی وارد فضای واکسن‌هایی با متریال ژنتیکی می‌شویم باید بدانیم که با مقولۀ بسیار پیچیده‌ای روبه رو هستیم. نمی‌توانیم با قطعیت بگوییم که حتما این واکسن‌ها تغییرات مخرب ژنتیکی برجای خواهند گذاشت، اما وقتی شما با واکسنی مواجه هستید که با رشته‌های ژنتیکی سروکار دارد، باید همه جور احتمالی بدهید.»
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مردم دربارۀ واکسن نگران نباشند؛ نظام، دولت و مجلس، موظف به تامین واکسن برای کشور هستند، اما در شرایطی که زمان به شدت کم است ما کم خط‌ترین مسیر را انتخاب می‌کنیم. واکسن‌های «مدرنا» و «فایزر» که تاکنون بیشترین توجه‌ها را به خود جلب کرده‌اند، از نسل همین واکسن‌های جدید با پایه‌های ژنتیکی هستند. واکسن‌هایی هیچ‌کس نمی‌داند چه تاثیرات فرانسلی ژنتیکی بر جای خواهد گذاشت و چه ژنوم‌هایی را دربدن فعال یا تغییر خواهند داد. اما واکسن ایرانی همچنان به همان مطمئن سنتی و ویروس‌های ضعیف شده ساخته است. به همین دلیل عقل سلیم تصمیم می‌گیرد در شرایطی که رسیدن به واکسن قرار است در کمترین زمان اتفاق بیفتد سراغ واکسن‌های کم‌خطرتری برود تا واکسنی که از عواض بلند مدت آن چیزی مشخص نیست. مردم نگران هیچ چیز نباشند ما حتی اگر واکسنی مطمئن در کشوری مطمئن ساخته شده باشد مشکلی با خریداری آن نیز نداریم. اما نمی‌توانیم با جان مردم بازی کنیم حتی اگر احتمال خطر بدهیم.»

اجازه نمی‌دهیم دنیا واکسن کرونا را روی ایران تست کند
متفکرآزاد ضمن اشاره به سابقۀ بد غربی‌ها در رابطه با ایران، گفت: «ما تا اینجا سعی کردیم همه چیز را طبیعی در نظربگیریم و احتمال هرنوع حملۀ بیولوژیکی از طریق این واکسن‌ها را رد کنیم. اما درست‌ترین نگاه به موضوع واکسن کرونا این است که آن را همراه با حواشی بین المللی آن ببینیم. ما نباید فراموش کنیم با دشمنی روبه رو هستیم که درجنگ تحمیلی از امتحان کردن هرنوع سلاح بیولوژیک یا شیمیایی را روی ما، هیچ ترس و واهمه‌ای نداشت. ما با کشور‌هایی طرف هستیم که سال‌ها ما را در فشار تحریم‌های دارویی قرار دادند به ما خون آلوده داد، حالا چطور شده است که در زمینه حساس‌ترین نیاز دارویی جهان حاضرند آن را به ما هدیه بدهند؟ طرف مقابل ثابت کرده است که کشور اخلاق مداری نیست.»
وی ادامه داد: البته این مقدار واکسنی که به گفتۀ خودشان می‌خواستند به ایران هدیه بدهند، آنقدر کم است که نه می‌تواند کادر پزشکی‌مان را پوشش دهد و نه افراد در معرض خطرمان را؛ این تعداد صرفا برای تست میدانی مناسب است که خب ما اجازه نمی‌دهیم آن‌ها تست‌های بالینی خود را روی مردم ما انجام دهند.»
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر توان علمی کشورمان خصوصا در حوزه ساخت واکسن گفت: «ایران جزء ۱۶ کشور اول تولید علم است؛ و شما هیچ شکی در این نداشته باشید که دانشمندان ما در این حوزه تراز علمی بالایی دارند. همچنین تا امروز واکسن کرونای ایرانی نیز مراحل موفقیت آمیزی را طی کرده است و با هر مرحله تست موفقیت آمیز وارد فاز بعدی خواهد شد. که پس از اطمینان و تست‌های نهایی وارد مرحلۀ تولید انبوه می‌شود. البته که مراودات علمی گسترده‌ای با کشور‌های مختلف درحال انجام است که هم از آن‌ها کمک می‌گیریم و هم به آن‌ها کمک می‌دهیم.»
متفکرآزاد با اشاره به اینکه کشور‌های غربی که همیشه خودشان را مرکز قدرت و پیشرفت‌های علمی می‌دانستند، اما در حوزه کنترل و مدیریت کرونا هیچ حرفی برای گفتن نداشتند، گفت: «بسیاری از این هیجانات برای خرید واکسن به دلیل بازی‌های سیاسی و تجاری است. اگر واقع بین باشیم می‌بینیم که غرب در مهار کرونا کاملا شکست خورده است و همه نیز معتفرند که کنترل شرق دنیا در مهار کرونا بسیار موفق‌تر از غرب بوده است. چطور بعضی‌ها اصرار دارند از یک کشوری که هنوز نتواسنته است کرونای کشور خودش را مدیریت کند، واکسن تهیه کنیم؟»‌

  رهبری برای جاانداختن باور ملی حاضرند هزینه بدهند
متفکر آزاد با احساس خرسندی از ورود مقام معظم رهبری به بحث واکسن کرونا، گفت: من ورود ایشان را به این حوزه بسیار مبارک می‌دانم چراکه ایشان ثابت کردند اهل کار‌های عوام‌فریبانه نیستند و وقتی در مسئله‌ای ورود می‌کنند می‌دانند که این امر ممکن است برایشان هزینه داشته باشد. آقا برای جا انداختن باورملی در کشور حاضرند هزینه بدهند. یک طرف ماجرا این است که رهبر حکیم انقلاب دارند این خوداتکایی ملی را فرهنگ سازی می‌کنند. رهبری البته همیشه پس از مشورت با کارشناسان اظهار نظر می‌کنند، اما ما از مسئولین انتظار داریم نظرات کارشناسی خودشان را زودتر اعلام کنند تا مردم بدانند حرف‌های رهبری پشتوانه علمی دارد.»

فصل چهارم برنامۀ «انارستان» به کارگردانی یاسر غفاری و تهیه کنندگی علی خواجه، روز‌های زوج هر هفته ساعت ۱۶ و تکرار آن ساعت ۲۴ و ۹ صبح از شبکه افق پخش می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واکسن کرونا کرونا ویروس مجلس شورای اسلامی انارستان عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی واکسن کرونا واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۸۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیروهای امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه