Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداره‌کل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: محققان و پژوهشگران در ایام کرونا ۳۰۰ هزار برگ سند از آرشیو ملی دریافت کرده‌اند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «اکبر شریف‌زاده » در راستای برگزاری یازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی، به دریافت 300 هزار برگ سند از آرشیو ملی از سوی پژوهشگران تا پایان آذر سال جاری اشاره کرد و گفت: پژوهش‌های بنیادین و کاربردی در هیچ زمینه و رشته‌ای بی‌نیاز از اسناد و مدارک نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ویژه تحقیقات تاریخی و پژوهش‌های گذشته‌نگر که مجبور به استفاده از داده‌های مبتنی بر اسناد خواهند بود و برای کاربرد دقیق‌ و جزئی‌تر هر چقدر جامعه آماری استفاده از اسناد بیشتر باشد تحقیق و نتایج آن معنادار و مورد اعتماد خواهند بود.

شریف‌زاده تصریح کرد: هرچند یکی از هدف‌های بنیادین و اولیه هر آرشیوی حفظ و نگهداری از سوابق و اسناد و مدارک سازمان‌های عمومی و دولتی است. در واقــع هــدف آرشــیو نگهــداری اســناد و مدارک با ارزش و سپس در دســترس قراردادن آنها اســت. آرشیو با منابع یا مواد دســت اول ارتبــاط دارد، بنابراین مواد آرشــیوی امانت داده نمی‌شــوند و فقط می‌تــوان بــا اجــازه از مقامات دارای صلاحیت از آنها اســتفاده کرد.

وی ادامه داد: اداره‌کل خدمات آرشیوی معاونت اسناد ملی به عنوان یار و یاور پژوهشگران و محققان در رشته‌های مختلف وظیفه خود می‌داند با استفاده از تمام ظرفیت‌های لازم به کمک آن‌ها بشتابد. طی دو سال گذشته فرایندهای متعددی برای پیشرفت دسترسی پژوهشگران به اسناد فراهم شده است که به طور نمونه در سال 1398 فرایند کایزن، با همکاری پرسنل خدوم اداره کل و اهتمام مدیر کل خدمات آرشیوی باعث به روزرسانی خدمات و دسترسی سریع‌تر و آسان‌تر شد، به طور مثال فرایند ارائه اسناد که به طور میانگین دو ماه طول می‌کشید در بازه زمانی حدود یک روز انجام می‌گیرد.

شریف‌زاده تصریح کرد: همچنین برای ايفای نقش موثر، اين اداره‌كل سرعت و كيفيت خدمات را مورد اهتمام ویژه قرار داده است و با حمایت دانشجويان و توجه شایسته به جایگاه پژوهشگران، ایجاد محيطی مناسب فراهم آورده است و در حال حاضر درخواست‌ها بیش از 90 درصد به صورت غیرحضوری از طریق ارسال ایمیل دریافت و پاسخ داده می‌شود. ضمن اینکه در فضای دیجیتال سازمان نیز تعداد بسیار زیادی از اسناد در دسترس قرار گرفته است و پژوهشگران با دیدن آن می‌توانند به سهولت و سرعت دسترسی داشته باشند.

وی گفت: به همین جهت در سال 1398 بیش از سه هزار پژوهشگر از تالار پژوهش اسناد استفاده کرده و حدود 360 هزار برگ سند دریافت کردند و حدود 1200 نفر به صورت رایانامه  و 1400 نفر نیز از طریق استان‌ها به دریافت سند اقدام کردند.

شریف‌زاده افزود: با شیوع کرونا و تعطیلی‌های متعدد، همچنان فعالیت اداره‌کل تداوم داشت و در برخی از موارد پیشرفت جدی حاصل شد. از جمله برای تعیین سطح دسترسی اسناد، در سال 1399 تا پایان آذرماه بیش از 700 نفر مراجعه حضوری برای دریافت اسناد داشتیم که حدود 300 هزار برگ سند از آرشیو ملی برای کارهای پژوهشی و تحقیقاتی دریافت کردند و 1100نفر به صورت رایانامه  و 450 نفر از طریق مدیریت استان‌ها ازخدمات اطلاع‌رسانی اسناد بهره‌مند شدند.

وی ادامه داد: همچنین در تعیین سطح دسترسی و آزادسازی اسناد حدود 26 هزار پرونده به دقت مورد بررسی قرار گرفته و تعیین سطح شدند که نشان از بیش از دو برابر شدن پرونده‌های آزادسازی شده دارد و نزدیک به 50 نفر از آرشیو ملی ایران و بخش‌های مختلف آن بازدید داشتند.

معاون اداره کل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: اداره کل خدمات آرشیوی آمادگی کامل خود را برای اطلاع‌رسانی پویاتر برای کاربران خود به صورت مجازی و حقیقی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام می‌کند و در راستای اهداف پژوهشی از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد و یار و یاری‌رسان محققان خواهد بود.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: آرشیو ملی دریافت پژوهشگران کرونا سازمان اسناد و کتابخانه ملی هزار برگ سند از آرشیو ملی شریف زاده ملی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۸۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.

به گزارش ایسنا، دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که برای تشخیص سرطان به کمتر از ۰.۰۵ میلی‌متر خون خشک شده نیاز دارد.

به نقل از آی‌ای، غربالگری برای زیست‌نشانگرهای خاص خون به عنوان یک روش ممکن برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه دیده می‌شود، اما سرطان‌هایی مانند سرطان پانکراس(لوزالمعده)، کولورکتال و معده فاقد آزمایش خون دقیق برای تشخیص هستند.

همانطور که در این مطالعه بیان شده است، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند و نیاز مبرمی به ابزارهای تشخیصی دقیق و سریع وجود دارد که قیمت بالایی نیز نداشته باشند.

چه چیزی این آزمایش را متفاوت می‌کند؟

پژوهشگران چینی می‌گویند، این آزمایش در ۸۲ تا ۱۰۰ درصد مواقع می‌تواند تشخیص دهد که بیمار به سرطان مبتلاست یا نه.

این آزمایش تنها در چند دقیقه تفاوت بین بیماران مبتلا به سرطان و افراد عاری از سرطان را نشان می‌دهد و تمرکز آن روی سرطان پانکراس، معده و کولورکتال است.

پژوهشگران این مدل را مورد آزمایش قرار دادند و اینکه چقدر موثر می‌تواند بین افراد مبتلا به سرطان و بدون سرطان تمایز قائل شود.

آنها آن را با آزمایش‌های سنتی مبتنی بر خون مایع مقایسه کردند و نتایجی که به دست آوردند به آنها نشان داد که لکه‌های خونی خشک شده نیز در تشخیص بسیار موثر هستند.

در مورد سرطان لوزالمعده، آنها توانستند ۸۱.۲ درصد موارد را به درستی تشخیص دهند، این در حالی است که وقتی از نمونه خون مایع استفاده شد این میزان ۷۶.۸ درصد بود.

ارزیابی آنها نشان داد که استقرار این ابزار در مناطق کمتر توسعه یافته می‌تواند نسبت تخمینی موارد تشخیص داده نشده سرطان را کاهش دهد. به عنوان مثال، این روش برای غربالگری سرطان در سطح جمعیت در روستاهای چین می‌تواند موارد تشخیص داده نشده را به خصوص در مورد سرطان‌های پانکراس، معده و روده بزرگ به میزان ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

چائویان کوانگ پژوهشگری که در این مطالعه مشارکت نداشت، گفت: این آزمایش سرطان تا مدتی طولانی قابل استفاده نخواهد بود و هنوز سال‌ها تا ارائه این آزمایش به بیماران فاصله داریم.

روش این آزمایش چگونه است؟

لکه‌های خون هنگامی که خشک می‌شوند برای تجزیه و تحلیل بعدی ذخیره می‌شوند و معمولاً در آزمایش‌های تشخیصی مختلف استفاده می‌شوند. در مورد تشخیص سرطان، استفاده از لکه‌های خونی خشک شده می‌تواند چالش برانگیز باشد. دلیل آن نیز تخریب زیست‌نشانگرهای حساس و مقدار اغلب ناکافی خون برای نتایج قابل اعتماد است.

بنابراین پژوهشگران استفاده از نانوذرات معدنی را برای بهبود تشخیص سرطان پیشنهاد کردند. به طور مشخص، تمرکز بر طیف‌سنجی جرمی پیشرفته است که نتایج قابل اعتمادی با حساسیت بهتر ارائه می‌دهد. این شامل استفاده از نانوذرات معدنی برای افزایش غلظت انتخابی و غنی‌سازی ترکیبات متابولیک از نمونه‌ها است.

با این حال، انطباق طیف‌سنجی جرمی پیشرفته با تجزیه و تحلیل لکه خون خشک شده تایید نشده است. این یک مانع است که با توجه به نیاز به روش‌های کاری استاندارد برای ایجاد قابلیت اطمینان در تمامی آزمایشگاه‌ها باید حل شود.

پژوهشگران بر اساس مدل یادگیری ماشینی که ایجاد کردند، دریافتند که این نمونه‌ها نشانگرهای بیولوژیکی مهمی را حفظ می‌کنند که برای بهبود دقت تشخیصی بسیار مهم است. این مدل یادگیری ماشینی نوعی هوش مصنوعی است که از الگوریتم‌هایی برای مثال برای تشخیص سرطان استفاده می‌کند.

کوانگ می‌گوید: این یک شروع عالی است، اما به دلایل زیادی به آزمایش‌های بیشتری نیاز است. برای مثال، آنها فقط چند صد نمونه را آزمایش کرده‌اند و همچنین مدل یادگیری ماشینی را روی افرادی که قبلاً به سرطان مبتلا بودند، آزمایش کرده‌اند. به این معنی که باید تأیید شود این آزمایش که چگونه به عنوان یک ابزار تشخیصی واقعی کار می‌کند.

دکتر مایکل چکینی می‌گوید، یک آزمایش خون مانند این باید از طریق آزمایش‌های بالینی گسترده روی هزاران بیمار همراه با بررسی نظارتی تایید شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • ۷۶ درصد اراضی کشاورزی استان بوشهر سنددار شده است
  • کلاهبرداری از طریق جعل اسناد خودرو در نظرآباد
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی
  • ۱۷۵ پایگاه نماز جمعه شناسه‌ملی دریافت کردند
  • صدور اسناد تک برگ در گروه‌های مشاع به نام دولت
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • معرفی اداره کل راه آهن تهران به عنوان دستگاه برتر
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه