Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@06:06:08 GMT

صنعت سبزوار در مدار توسعه

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۶۲۲۰۵

صنعت سبزوار در مدار توسعه

ایسنا/خراسان رضوی شهرستان سبزوار در دهه‌های گذشته بیشتر به شهری تجاری و بازرگانی معروف بوده چنان که در تجارت برخی محصولات کشاورزی شامل زیره، پنپه، دانه خشکبار و محصولات دامی از موقعیت ممتاری برخوردار بوده است؛ اما در سال‌های اخیر صنعت سبزوار نیز در مدار توسعه قرار گرفته و طرح‌های صنعتی بزرگی در این منطقه به ثمر نشسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استقرار گمرک، وجود فرودگاه، راه‌آهن و موقعیت ارتباطی سبزوار رغبت به سرمایه‌گذاری صنعتی در این منطقه را افزایش داده است.

بهره‌برداری از کارخانه پارس فولاد واقع در شهرستان جوین با میزان سرمایه‌گذاری ۵ هزار و ۲۰ میلیارد ریال یکی از طرح‌های بزرگ فولادی کشور است که سالانه ۸۰۰  هزار تن آهن اسفنجی در این واحد تولید می‌شود

نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی سیکل ترکیبی سربداران این منطقه که عملیات اجرایی آن آغاز شده از دیگر طرح‌های شاخصی است که در توسعه زیرساخت‌های صنعتی نقش مهمی دارد.

افزون بر ۶۵۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صنعتی در سبزوار

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار به ایسنا گفت: از ابتداء سال ۹۸ تاکنون ۳۵  فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی در این منطقه با سرمایه‌گذاری بیش از ۶۵۰  میلیارد ریال صادر شده است.

علی امید بخش افزود: عمده واحدهای تولیدی که در این مدت به بهره‌برداری رسیده شامل لوازم خانگی، غذایی، واحدهای تولیدی پلاستیک، فوم، بتن‌های سبک و توسعه داروسازی طه بوده که ۳۷۰  فرصت شغلی از این طرح‌ها ایجاد شده است.

وی با اشاره به اقبال سرمایه‌گذاران نسبت به سرمایه‌گذاری در بخش صنعت سبزوار تصریح کرد: همچنین طی این مدت ۲۱۷ جواز تاسیس و توسعه صنعتی با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری حدود ۱۷ هزار میلیارد ریال در شهرستان سبزوار با پیش‌بینی اشتغال ۴۲۶۰ نفر صادر شده است.

فعال شدن گمرک رشد اقتصادی سبزوار را ارتقا می‌دهد

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار گفت: با استقرار گمرک در سبزوار که ماه گذشته فعال شده علاوه بر ایجاد شتاب اقتصادی در فعالیت واحدهای تولید و تجاری، شاخص‌های اقتصادی شهرستان در مراودات بین‌المللی ارتقا می‌یابد.

امید بخش افزود: نخستین محموله سیمان کارخانه سبزوار به مقصد کشور افغانستان از طریق گمرک شهرستان بارگیری و صادر شده است تا پیش از این محموله‌های صادراتی سیمان سبزوار از طریق گمرک مشهد خارج می‌شد.

وی در باره طرح‌های مهم صنعتی که عملیات اجرایی آن آغاز شده نیز اظهار کرد: عملیات اجرایی نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی سیکل ترکیبی سربداران بیش از یک سال قبل در این منطقه آغاز شده که احداث آن با سرمایه ۲۹۰ میلیون یورو راه اندازی خواهد شد.

امید بخش گفت: با احداث این نیروگاه بزرگ علاوه بر اینکه نگرانی تامین برق صنایع مناطق تحت پوشش رفع می‌شود، زمینه برای ایجاد صنایع پایین دستی نیز ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به نخستین سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه صنعت سبزوار نیز گفت: دو سال قبل مجوز تاسیس نخستین کارخانه سیلیکو منگنز با سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیارد ریالی با همکاری سرمایه‌گذار چینی در این شهرستان صادر شده که ظرفیت تولید این کارخانه روزانه ۸۰  تن سیلیکو منگنز است و ۱۵۰ فرصت شغلی نیز ایجاد خواهد شد.

عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی سبزوار آغاز می‌شود

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سبزوار گفت: موقعیت منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان به مساحت بیش از هزار هکتار در ۳۰ کیلومتری این شهرستان در منطقه زعفرانیه قرار دارد که احداث  آن در تبدیل منطقه به قطب اقتصادی موثر است.

امید بخش افزود: در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی در زمینه منطقه ویژه اقتصادی سبزوار توافقی صورت گرفته و اداره حفاظت محیط زیست متعهد شد مشکلات آن را رفع کرده تا عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی سبزوار آغاز شود.

وی با اشاره به ظرفیت شرکت کابل خودرو سبزوار در تولید کابل خودرو، شیشه بالابر و دستگاه برف پاک کن گفت: ایجاد یک ناحیه صنعتی ویژه قطعات خودرو و زیربخش‌های آن در منطقه سبزوار در مرحله پیگیری قرار دارد.

امیدبخش مطرح کرد: به منظور حمایت از سرمایه گذاران و تسهیل در صدور مجوزها دفتر سرمایه‌ گذاری سبزوار از سال‌های گذشته فعال شده که ضمن معرفی ظرفیت‌های اقتصادی، صنعتی فرایندهای صدور مجوز را تسهیل می‌کند.

وی ادامه داد: کارخانه داروسازی طه که تولیدکننده مواد اولیه داروهای استروئیدی به عنوان کاربردی‌ترین و پرمصرف‌ترین اقلام دارویی است در سال‌های اخیر به بهره‌برداری رسیده و همچنین طرح‌های صنعتی بتن سبک، طرح بوستان الیاف پارت از طرح‌های مهمی بوده که به ثمر نشسته است.

امید بخش با اشاره به ظرفیت‌های معدنی سبزوار نیز گفت: این شهرستان یکی از قطب‌های معدنی استان است که ۱۵۰ معدن با انواع کانی‌های فلزی و غیرفلزی شامل کرومیت، منگنز، سنگ آهک، آلومینیوم، انواع سنگ‌های ساختمانی و سنگ لاشه در این منطقه فعال است.

هم اینک دو ناحیه صنعتی در شهر سبزوار فعال است و بیش از ۷۰ واحد نیز در این نواحی فعالیت دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها صنعت توسعه سبزوار منطقه ویژه اقتصادی اقتصادی سبزوار عملیات اجرایی سرمایه گذاری میلیارد ریال بهره برداری صنعت سبزوار صادر شده امید بخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۲۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی

فرشاد جامع با اشاره به تسهیل مشارکت صنایع و بخش خصوصی در توسعه میادین مشترک اظهار کرد:با تکیه بر ماده 15 برنامه هفتم توسعه، از این پس، فرصت توسعه میادین مشترک نفتی به صنایع بزرگ برای هدایت منابع و توانمندی خود در این حوزه امکان پذیر خواهد شد و مجوز توسعه میادین مشترک در بستری رقابتی و با شفافیت کامل و رابطه مالی جذاب بین دولت و بخش غیردولتی اقتصاد فراهم خواهد شد. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز نیز می تواند منجر به افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در کشور شود. با جذب شرکت‌های بین‌المللی نفت و گاز برای مشارکت در این پروژه‌ها، کشور می‌تواند از تخصص، فناوری و سرمایه آنها بهره‌مند شود و رشد و توسعه این بخش را بیش از پیش افزایش دهد.

وی ادامه داد: یکی از فرصت‌های مهم برای سرمایه‌گذاری عمومی در صنعت نفت، شرکت در استخراج منابع نفتی و گازی مشترک است. بهره‌برداری بهینه از این منابع بسیار حیاتی است، چرا که در صورت عدم فعالیت کافی از سوی یک کشور، کشورهای همسایه قادر به استخراج این منابع خواهند بود، که این مسئله می‌تواند به ضرر منافع ملی باشد.

وی ادامه داد: بنابراین، فعالیت پویا در این حوزه نه تنها به حفظ سهم کشور از این منابع کمک می‌کند، بلکه فرصت‌هایی برای ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی را نیز فراهم می‌آورد. توجه و سرمایه‌گذاری در استفاده از این منابع، زمینه‌ساز کسب درآمدهای پایدار و تقویت جایگاه رقابتی کشور در سطح بین‌المللی خواهد بود.

این کارشناس انرژی در رابطه با زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی گفت: راهبردهای توسعه‌یافته‌ای مانند «شرکت سهام پروژه» و استفاده از «سهام ممتاز» با دقت و نکته‌بینی طراحی شده‌اند تا فرصت‌های جدید و قابل توجهی را برای سرمایه‌گذاری مستقیم شهروندان در پروژه‌های عظیم نفتی فراهم آورند.

وی گفت: این استراتژی، نه تنها به افزایش مشارکت عمومی منجر می‌شود بلکه در راستای توزیع عادلانه‌تر ثروت نیز نقش مؤثری ایفا می‌کند. در این چارچوب، مدل «شرکت سهام پروژه با تضمین کف سود»، امنیت و اطمینان سرمایه‌گذاران را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: این مدل تضمین می‌کند که سرمایه‌گذاران، حداقل سود مورد انتظار خود را دریافت دارند، که این امر به کاهش ریسک و جذب سرمایه‌های بیشتر کمک می‌کند. از طرفی، استفاده از «سهام ممتاز» امکانات ویژه‌ای به سرمایه‌گذاران می‌دهد که فراتر از سود معمول است؛ به این صورت که سهامداران ممتاز، نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های کلیدی پروژه داشته و از مزایای اداری و مالی خاصی برخوردار می‌شوند، که این خود بستری را برای تعامل پویا و مؤثر بین مدیریت شرکت و سهامداران فراهم می‌آورد.

جامع ادامه داد: با تکیه بر مدل جدید عقد قراردادهای توسعه میادین مشترک با استفاده از توان بخش خصوصی در کنار مدل شرکت سهام عام پروژه که زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی است؛ این امکان را خواهیم یافت که به طور مشخص در توسعه بالادست صنعت نفت و گاز از مشارکت مردم و حضور توان بخش خصوصی بهره ببریم و مردمی‌سازی توسعه صنعت نفت و گاز به وقوع بپیوندد.

وی در پایان گفت: توسعه میادین مشترک نفت و گاز پتانسیل بسیار زیادی برای تحقق رشد اقتصادی پایدار در کشور دارد. با استفاده از قدرت سرمایه های کوچک مردم و بخش خصوصی، کشور می تواند فرصت های جدیدی را برای رشد، ایجاد شغل، نوآوری و توسعه باز کند. کشور با رویکرد استراتژیک و فراگیر می تواند اطمینان حاصل کند که این پروژه ها نه تنها به نفع اقتصاد است بلکه به رفاه مردم و حفاظت از محیط زیست نیز کمک می کند. از طریق همکاری و تعهد، کشور می تواند راه را برای آینده ای روشن تر و مرفه تر برای همه شهروندانش هموار کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه صنعت شیشه در چین
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود