Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@20:33:46 GMT

افزایش جهانی قیمت مواد غذایی طی هفت ماه متوالی

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۶۲۳۱۰

افزایش جهانی قیمت مواد غذایی طی هفت ماه متوالی

خبرگزاری فارس - گروه غرب از نگاه غرب: آیا زمان آن رسیده که نسبت به رشد تورم قیمت مواد غذایی نگران شویم؟ شاخص قیمت مواد غذایی سازمان غذا و کشاورزی (فائو) طی هفت ماه متوالی نشانگر افزایش قیمت هاست که در این میان محصولات لبنی و روغن های نباتی پیشتاز هستند.
ماه گذشته شاخص مواد غذایی فائو در مقایسه با 105.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 ماه نوامبر، به 107.5 رسید. این شاخص که قیمت جهانی مواد غذایی را در دسته های غلات، روغن های نباتی، محصولات لبنی، گوشت و شکر دنبال می کند، برای سال 2020 برابر با 97.9 بوده است که طی سه سال روندی افزایشی داشته و به نسبت سال 2019  رشدی 3.1 درصدی را نشان می دهد.
شاخص جهانی مواد غذایی همچنان از سال 2011 که اوج تاریخی خود قرار داشت، 25 درصد پایین تر است. قیمت روغن نباتی با رشد ماه به ماه 4.7 درصدی تا دسامبر و بعد از افزایش بیشتر از 1 درصدی در نوامبر، بیشترین جهش را نشان می دهد. این شاخص در سال 2020 به نسبت سال پیش از آن 19.1 درصد افزایش یافته است.
فائو می گوید این رشد قیمت روغن نباتی ناشی از «اشکالات عرضه فعلی در کشورهای بزرگ تولید کننده روغن پالم است. تجارت بین المللی این محصول از افزایش شدید تعرفه های صادراتی در اندونزی تاثیر پذیرفته است. یکی از دلایل افزایش قیمت های جهانی روغن سویا نیز اعتصابات طولانی در آرژانتین است که هم بر فعالیت های فراوری و هم لجستیک بندرگاهی تاثیر گذاشته است.»
قیمت غلات از ماه نوامبر 1.1. درصد رشد داشته و برای کل سال 2020 به طور میانگین 6.6 درصد بیشتر از سال پیش از آن بوده است. دلایل این اتفاق افزایش قیمت صادراتی گندم، ذرت، ذرت خوشه ای، برنج است که همگی ماه پیش به دلیل نگرانی های فزاینده از وضعیت موجود در آمریکای شمالی و جنوبی و فدراسیون روسیه رشد پیدا کرده اند.
چند روز پیش در مطلبی دیگر به وضعیت خشکسالی در آرژانتین که باعث شده قیمت ذرت در شیکاگو به بالاترین نقطه در سال جاری برسد پرداختیم.
فائو که دفتر آن در رم قرار دارد گفته است که شاخص لبنیات در این ماه 3.2 درصد رشد داشته اما برای کل سال در مقایسه با سال 2019 این منحنی افزایشی صاف شده است. این به معنای افزایش 1.7 درصدی این شاخص در ماه گذشته است، در حالی که متوسط آن در سال جاری 4.5 درصد کمتر از سال 2019 بوده است.
آلبرت ادورادز از موسسه سوس جنز، اقتصاددان بدبینی که مورد توجه مردم نیز قرار دارد، بر خلاف گلدمن ساکس اندک اندک نسبت به رشد تورم مواد غذایی نگران شده و درباره افزایش شاخص قیمت مواد غذایی فائو طی چند ماه گذشته نوشته است.
به نوشته ادواردز با رشد مداوم شاخص مواد غذایی فائو «تورم سالانه در غلات به 20 درصد رسیده که بیشترین افزایش جهانی از اواسط سال 2011 و زمانی است که بهار عربی در اوج خود قرار داشت.»
ادواردز احساسش را در این باره چنین توضیح می دهد که باید در نظر داشت که در نهایت چه کسی را باید در موج افزایشی جهانی تورم مواد غذایی در سال 2011 مقصر دانست: «با وجود انکارهای بن برنانکی مبنی بر این که  سیاست های او در بانک مرکزی باعث رشد شدید تورم قیمت مواد غذایی در سال 2011 شده، بسیاری از اقتصاددانان از جمله خود من بر این باوریم که واقعیت دقیقا همین  بوده است.»
ادورادز این نگرانی را به بهترین شکل در یک جمله توضیح می دهد: «حتی در ثروتمندترین کشور جهان، فقر مواد غذایی در طول این همه گیری به یک مشکل واقعی تبدیل شده است.»

با توجه به اینکه بانک های مرکزی با بی مبالاتی هر ساله در حال تزریق  1.4 تریلیون دلار به بازارهای سرمایه ای هستند، این سیاست باعث شده که ما در معرض بحران تورم بعدی مواد غذایی قرار بگیریم که چندان از ما دور نیست.
افزایش تورم مواد غذایی می تواند به بی ثباتی اجتماعی منجر شود، پرسش این است که این اتفاق از کجا آغاز خواهد شد؟

نویسنده: تایلر دوردن (Tyler Durden) روزنامه نگار

منبع: https://b2n.ir/400344

انتهای پیام.

منبع: فارس

کلیدواژه: مواد غذایی قیمت تورم سیاست قیمت مواد غذایی سال 2011

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۲۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت؛ برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۱ سنت معادل ۰.۳۵ درصد افزایش به ۸۹ دلار و ۳۲ سنت رسید.

به گزارش تسنیم، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز جمعه افزایش یافته است. وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد اقتصاد این کشور احتمالاً در شرایط مستحکم‌تری نسبت به سه ماهه اول سال جاری میلادی قرار دارد. از طرف دیگر نگرانی‌ها در مورد عرضه نفت به خاطر ادامه تنش‌ها در خاورمیانه هنوز پابرجاست.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۱ سنت معادل ۰.۳۵ درصد افزایش به ۸۹ دلار و ۳۲ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲۵ سنت معادل ۰.۳۰ درصد افزایش ۸۳ دلار و ۸۲ سنت معامله می‌شود.

جانت یلن وزیر خزانه جاری آمریکا در روز پنجشنبه گفت رشد اقتصاد این کشور احتمالاً بهتر از آن چیزی است که اطلاعات ضعیف‌تر از حد انتظار در سه ماهه اول سال جاری میلادی نشان دادند.

وی گفت رشد تولید ناخالص داخلی در آمریکا در سه ماهه اول سال جاری میلادی افزایش یافته و تورم تا سطح متعادل‌تری پایین آمده است.

اطلاعات نشان می‌دادند رشد اقتصاد آمریکا در سه ماهه اول آهسته شده است. قبل از اظهارات یلن، همه چیز حاکی از افزایش تورم بود که بر قیمت نفت تاثیر می‌گذاشت، چون سرمایه‌گذاران تخمین می‌زنند فدرال رزرو نرخ بهره را قبل از ماه سپتامبر پایین نمی‌آورد.

شاخص هزینه‌کرد مصرف فردی برای ماه مارس که شاخص مورد علاقه فدرال رزرو برای تعیین سیاست‌های پولی‌ست قرار است امروز منتشر شود.

از طرف دیگر ادامه تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه همچنان بر نگرانی نسبت به عرضه نفت افزوده و از قیمت نفت حمایت می‌کند.

رژیم صهیونیستی حمله هوایی خود به شهر رفح را علی رغم هشدار به متحدانش در مورد تلفات زیاد آغاز کرده است.

دیگر خبرها

  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • قیمت جهانی نفت؛ برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد