Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: یک تحلیلگر حوزه بین الملل گفت: استیضاح ترامپ می تواند به صورت مسالمت آمیز به عمر سیاسی ترامپ پایان دهد و خطر ترامپ را هم برای دموکرات ها و هم جمهوری خواه ها از بین ببرد.

رحمن قهرمانپور در گفت و گو با خبرنگار جماران، درباره روند تحولات در آمریکا پس از اعتراضات موسوم به 6 ژانویه گفت: اینکه رئیس جمهوری در آمریکا از هواداران خود بخواهد روز تایید آرای الکترال دست به تظاهرات بزنند، بی سابقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوشیده نیست که مسأله دموکراسی در آمریکا از سوی برخی ها «بحران دموکراسی» خوانده می شود و عده ای نیز از آن به عنوان «دل زدگی مردم از سیاست نام» می برند. این مسأله جدیدی نیست و از سال 2000 به این سو در دموکراسی های مختلف شاهد این قضیه بوده ایم.

سرخوردگی از نظام های دموکراتیک بسیار جدی شده است

وی افزود: در انتخابات 2015 بریتانیا دیدیم که دو حزب کارگر و لیبرال در مجلس عملکرد ضعیفی داشتند و در عین حال حزب استقلال اسکاتلند درخشش عجیبی پیدا کرد. یا برای اولین بار در اتریش نماینده حزب راست افراطی به قدرت رسید. از سوی دیگر طرفداران فرگزیت یا همان خروج فرانسه از اروپا بودند و خیلی از مسائل دیگر. بنابراین از سال 2000 به این سو بحثی جدی در میان لایه های سیاسی مطرح و اخیرا نیز دامنه دار شده است.

این تحلیلگر حوزه بین الملل ادامه داد: سرخوردگی بخشی از جوامع نسبت به عملکرد نظام های دموکراتیک بسیار جدی شده است. در آن بخش از سرخوردگان، ناسیونالیست ها، مذهبی ها و افرادی وجود دارند که از عملکرد اقتصادی نظام های دموکراتیک دچار فقر شدند. این طیف را در میان حامیان دونالد ترامپ به روشنی می بینیم. ناسیونالیست های سفیدپوست، فاشیست های نژادپرست و مردم فقیری که بسیار ساده و صمیمی هستند و گمان می کنند ترامپ برنده شده است.

 

حامیان ترامپ، سرخوردگان لیبرال دموکراسی بودند

قهرمانپور بیان کرد: آقای فوکویاما در کتاب «هویت» خود به صراحت گفته که حامیان ترامپ، سرخوردگان لیبرال دموکراسی بودند. هم سرخوردگان سیاسی و هم اقتصادی، این مسأله منحصر به آمریکا نیست و مشکلی است که سایر دموکراسی ها در دنیا نیز با آن مواجه هستند.

او درباره دلایل پیگیری استیضاح ترامپ تنها چند روز مانده به پایان دوره اش گفت: دو دلیل عمده برای این مساله وجود دارد. دلیل اصلی این است که دموکرات ها می خواهند به صورت قانونی به عمر سیاسی ترامپ پایان دهند و در 4 سال آینده مانع از این شوند که ترامپ بتواند چالش های جدی برای دولت بایدن ایجاد کند. از آنجا که ترامپ اعلام کرده همچنان در صحنه سیاست خواهد ماند و ممکن است شبکه ای تلویزیونی در نقد سیاست های بایدن ایجاد کند، دموکرات ها چنین اقدامی را مدنظر قرار داده اند.

 

دموکرات ها به دنبال خلاص شدن از دست ترامپ هستند

قهرمانپور گفت: فراموش نکنیم که ترامپ منابع مالی قابل توجهی در اختیار دارد و تا 6 ژانویه نیز برای طرح شکایت های انتخاباتی خود حدود 200 میلیون دلار از مردم پول گرفته است. بنابراین او می تواند از این منابع مالی و موقعیتی که در اختیار دارد به منظور ایجاد چالش برای دولت بایدن و دموکرات ها استفاده کند. لذا دموکرات ها به دنبال این هستند که از فرصت اتفاقات رخ داده در 6 ژانویه استفاده کنند تا از دست ترامپ خلاص شوند.

او اظهار داشت: فارغ از حزب دموکرات نیز بخشی از جامعه مدنی، حتی گروهی از جمهوری خواهان، دانشگاهیان و فعالان مدنی از چالشی که آقای ترامپ برای دموکراسی و لیبرال دموکراسی آمریکا ایجاد کرده، احساس نگرانی کرده اند. این چالش به حدی بوده که آرنولد شوارتزنگر، فرماندار سابق کالیفرنیا هم وارد کمپین پایان دادن به عمر سیاسی ترامپ شده است. نه تنها آرنولد، بلکه اشخاص دیگری نظیر همسر آقای مک کین، میت رامنی و برخی جمهوری خواهان برجسته دیگر هم معتقدند با اتفاقی که در 6 ژانویه افتاد ترامپ صلاحیت ماندن در عرصه سیاسی را ندارد و باید کنار گذاشته شود.

 

هزینه دفاع از ترامپ در آمریکا بالا رفته است

وی افزود: این دو جریان همدیگر را تقویت می کنند به این معنا که مخالفت با استیضاح ترامپ کار دشواری شده است. به هر حال اسنادی که برخی رسانه ها مانند CNN مدعی وجود آنها هستند نشان می دهند که ای بسا اتفاقات 6 ژانویه برنامه ریزی شده بوده و امروز نیز خبرهایی منتشر شده که ممکن است اعتراضات تا 20 ژانویه در آمریکا تکرار شود. این خبرها نهادهای امنیتی را نگران می کند و همچنین حمایت از ترامپ را دشوارتر می کند.

قهرمانپور گفت: نشریه پولیتیکو هم امروز گزارش داده که ترامپ در داخل کاخ سفید اعتمادی به مشاورین ندارد و رابطه اش با مایک پنس، معاون اولش قطع شده است و جوّ بی اعتمادی بر کاخ سفید حاکم شده است. می خواهم بگویم هزینه دفاع از ترامپ در آمریکا بالا رفته و دستگیری هایی که در فرودگاه های آمریکا انجام شده، ممکن است یادآور جریان مک کارتی در سال1960 باشد. همان جریانی که طی آن افرادی را به جرم حمایت از کمونیسم دستگیر کردند. لذا این بار هم ممکن است جریانی مشابه مک کارتی شکل بگیرد و طرفداران ترامپ را بازداشت کنند.

 

استیضاح ترامپ می تواند به صورت مسالمت آمیز به عمر سیاسی ترامپ پایان دهد

وی بیان کرد: اگر در روزهای آینده شاهد اعتراضات و به ویژه اعتراضات مسلحانه در آمریکا باشیم به وقوع پیوستن چنین امری دور از ذهن نیست. بنابراین استیضاح ترامپ می تواند به صورت مسالمت آمیز به عمر سیاسی ترامپ پایان دهد و خطر ترامپ را هم برای دموکرات ها و هم جمهوری خواه ها از بین ببرد. زیرا بخشی از جمهوری خواهان هنوز نمی دانند با ترامپ چه کار کنند. چرا که او بدنه حزب جمهوری خواه را علیه آنها شورانده است. اگر استیضاح اتفاق بیفتد آن بخش از جمهوری خواهان نیز می توانند با هزینه ای که دموکرات ها برای این کار می پردازند به خواسته خود برسند.

قهرمانپور در پاسخ به این سوال که آیا اگر ترامپ استیضاح شود دیگر نمی تواند چهارسال دیگر نامزد ریاست جمهوری شود، گفت: اگر دو سوم نمایندگان سنا به استیضاح او رأی دهند نمی تواند مجدد کاندیدا شود. پیش بینی این مساله سخت است و باید دید دلایل کنگره برای استیضاح او چیست؟ اگر مبنا ماده 25 قانون اساسی باشد مطابق آن کسی که صلاحیت جسمی و روانی برای ریاست جمهوری نداشته باشد نمی تواند مجددا کاندیدا شود. باید دید مبنای کنگره چیست؟ البته این روزها کنگره در تعطیلی به سر می برد و هنگامی که بازگشایی شود ممکن است دوره ترامپ پایان یافته باشد. از این رو، استیضاح او چندان مطرح نیست.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: استیضاح ترامپ سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 استیضاح ترامپ استیضاح ترامپ سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 جمهوری خواهان دموکرات ها پایان دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۳۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها

پایگاه اینترنتی روزنامه ایزوستیا روز یکشنبه در این باره نوشت: تظاهرات ضد اسرائیلی در محوطه ۲۳ دانشگاه و دانشکده مهم آمریکا ادامه دارد. چند هفته پیش اوضاع تحت کنترل به نظر می‌رسید، اما اکنون در برخی از دانشکده‌ها تجمعات با درگیری همراه است و استادان طرفدار اسرائیل از دسترسی به دانشگاه‌ها محروم هستند.

در ادامه این گزارش آمده است: برای ایالات متحده آمریکا که در آن، حمایت از دولت یهود بخشی جدایی ناپذیر از چشم انداز سیاست خارجی برای دهه‌ها بوده است، این یک پدیده اجتماعی کاملاً جدید است که مقیاس آن، همانطور که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد، گسترش خواهد یافت.

ایزوستیا در ادامه نوشت: تشدید بحران فلسطین و اسرائیل و عملیات نظامی (رژیم صهیونیستی) در نوار غزه شکاف دیگری را در جامعه آمریکا ایجاد کرد، جایی که شاید کمترین انتظار از آن وجود داشت.

این رسانه روس افزود: دانشجویان چادر‌هایی در محوطه دانشگاه‌های مهم آمریکا برپا و راهپیمایی‌ها و سخنرانی‌هایی برگزار می‌کنند که در آن از رهبری دانشگاه‌ها می‌خواهند تا هرگونه همکاری با اسرائیل را متوقف کنند. این تظاهرات‌ها اغلب به درگیری با دانشجویان طرفدار اسرائیل و مداخله پلیس ختم می‌شود.

ایزوستیا در ادامه با اشاره به موج بازداشت دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات ضداسرائیلی افزود: دستگیری ها، اما به هیچ وجه بر اوضاع تاثیری نداشت. در مقابل، سازمان دانشجویان برای عدالت در فلسطین، چند صد دانشجو را از دانشگاه‌های برکلی و هاروارد به «تظاهرات همبستگی» آورد.

این رسانه روس در ادامه نوشت: در کانون این تقابل و رویارویی، ریاست دانشکده‌ها قرار دارند که تلاش می‌کنند تا یک کار غیرممکن را انجام دهند. آنها از یک سو، برای تحت کنترل نگه داشتن اعتراضات رو به رشد دانشجویی و به طور همزمان جلوگیری از جلوه‌های اجتناب‌ناپذیر یهودی‌ستیزی تلاش می‌کنند و همچنین برای جلوگیری از خروج حامیان مالی دانشکده‌ها که اکثریت قریب به اتفاق آنها حامیان سیاسی (رژیم) اسرائیل هستند.

بازداشت بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه‌های آمریکا

روزنامه راسیسکایا گازتا نیز در گزارشی نوشت: از ۱۸ آوریل، زمانی که دانشگاه کلمبیا از پلیس نیویورک خواست تا اردوگاه فعالان حامی فلسطین را پاکسازی کند، بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه‌های ایالات متحده دستگیر شده اند.

این روزنامه به نقل از ان بی سی نیوز نوشت: دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات خواسته‌هایی همچون ممنوعیت فروش دارایی‌ها به شرکت‌هایی که می‌توانند از جنگ غزه سود ببرند، مطرح کرده‌اند.

در پی این فشارها، آن کاد رئیس دانشگاه ایالتی پورتلند اعلام کرد: این دانشگاه دریافت "هدایا یا کمک‌های مالی بیشتر" از شرکت بوئینگ را متوقف می‌کند. دانشجویان عضو جنبش همبستگی برای حقوق برابر فلسطینی‌ها شرکت بوئینگ را به "همدستی در اشغال و نسل کشی در فلسطین" متهم کردند.

رسوایی دانشگاه‌های آمریکا به دنبال سرکوب اعتراضات

روزنامه کامرسانت دیگر روزنامه چاپ مسکو نیز نوشت: دانشگاه‌های آمریکایی در کانون رسوایی به خاطر سرکوب اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین در محوطه دانشگاه قرار دارند.

به نوشته این روزنامه، بهره‌گیری دانشگاه کلمبیا از پلیس برای متفرق کردن چادر‌های حامیان فلسطین و تعلیق موقت دانشجویان عضو جنبش همبستگی با مردم غزه، تنها باعث التهاب بیشتر و تظاهرات‌ها با قدرتی تازه آغاز شد. برخی اساتید نیز به تظاهرات پیوستند و از آزادی تجمعات حمایت و اقدامات رئیس دانشگاه را محکوم کردند.
بر اساس این گزارش، شاهدان عینی گفتند که برخی از تظاهرکنندگان شعار می‌دادند: ما خواستار آن هستیم که تل‌آویو به آتش کشیده شود.

در ادامه این مطلب آمده است: مرکز تظاهرات حامی فلسطین، دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود، جایی که سابقه فعالیت‌هایی همچون مخالفت با جنگ ویتنام و نیز اعتراض به رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را در کارنامه دارند.

کامرسانت در ادامه نوشت: اردوگاه‌های خیمه‌ای در ده‌ها محوطه دانشکده‌های آمریکا از آن آربور تا بوستون ایجاد شده است. در دانشگاه ییل در ۲۲ آوریل، پلیس ۴۷ نفر را به دلیل شعار‌های طرفدار فلسطین که در ایالات متحده تندروانه و ضدیهود تلقی می‌شوند، بازداشت کرد. به عنوان مثال، شعار «از رودخانه تا دریا» که اساساً فراخوانی برای نابودی کشور اسرائیل است، از جمله آنهاست.

دانشگاه پیشرو آمریکا به کانون ضداسرائیل تبدیل شد

پایگاه خبری لنتا نیز در گزارشی نوشت: دانشگاه کلمبیا به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو آمریکا به کانون تجمعات ضداسرائیلی تبدیل شده است.
این رسانه روس افزود: ۱۸ آوریل تظاهرات در محوطه دانشگاه کلمبیا آغاز شد که منجر به دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر شد. معترضان خواستار آتش بس در نوار غزه و توقف حمایت از اسرائیل توسط دانشگاه کلمبیا هستند. تعدادی از معترضان در محوطه دانشگاه چادر برپا کردند.

زلزله در دانشگاه‌های آمریکا

پایگاه خبری بلتا روسیه نیز نوشت: همزمان با گسترش اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، ایالات متحده دستگیری‌های گسترده‌ای را در دستور کار قرار داده است.
این رسانه روس نوشت: مسئولان آمریکا در تلاش هستند تا اوضاع را آرام کنند. جنبش اعتراضی دانشجویی هفته گذشته پس از ورود پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه کلمبیا و دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجو در کانون توجه قرار گرفت. جنبش دانشجویان دانشگاه کلمبیا برای عدالت در فلسطین بیانیه‌ای را در ۲۱ آوریل منتشر کرد که در آن آمده بود که آنها به شدت هر شکلی از نفرت یا تعصب را رد می‌کنند.

در ادامه گزارش بلتا آمده است: پس از وقایع اخیر در فلسطین، تظاهرات و بحث‌های داغ در مورد درگیری اسرائیل و غزه و آزادی بیان، دانشگاه‌های آمریکا را تکان داده است. علاوه بر این، اعتراضات گسترده تری در ایالات متحده در رابطه با رویداد‌های خاورمیانه صورت گرفت. فعالان طرفدار فلسطین راه‌ها را مسدود کردند و دسترسی به فرودگاه‌ها از جمله فرودگاه بین المللی اوهار در شیکاگو و فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما و همچنین پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو و پل بروکلین در نیویورک را محدود کردند.

بایدن گیج شده است

پایگاه خبری شبکه تلویزیونی ان تی وی روسیه نیز با اشاره به گسترش یافتن اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا نوشت: معترضان، دولت بایدن را به حمایت از اسرائیل متهم می‌کنند.

این رسانه روس در ادامه نوشت: هم اینک پرچم‌های فلسطین در همه دانشگاه‌های برجسته آمریکا به اهتزاز درآمده و شعار‌های ضد اسرائیلی به گوشی می‌رسد. در این میان، پلیس از گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی برای متفرق کردن معترضان استفاده و ده‌ها نفر از جمله رئیس دانشکده فلسفه و استاد اقتصاد دانشگاه آتلانتا را بازداشت کرد.

در ادامه گزارش شبکه تلویزیونی ان‌تی‌وی آمده است:‌به نظر می‌رسد کاخ سفید اصلاً نمی‌داند که چگونه به این همه واکنش نشان دهد. این کشور از یک سو با ارسال تسلیحات به اسرائیل کمک می‌کند و از سوی دیگر دانشگاه‌های آن به پایگاه احساسات ضد اسرائیلی تبدیل شده است. بایدن گیج شده است.

ان‌تی‌وی در ادامه اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را بازتاب داده که گفته است: من اعتراضات ضد یهود را محکوم می‌کنم، به همین دلیل برنامه‌ای برای مقابله با آن ایجاد کردم. من همچنین کسانی را که نمی‌دانند چه بر سر فلسطینی‌ها می‌آید، محکوم می‌کنم.

بمب ساعتی در دفتر حزب دموکرات

این رسانه روس در ادامه نوشت:، اما آیا رئیس جمهور آمریکا می‌تواند همزمان این دو ادعا را مطرح کند؟ جناح راست بر این باور است که دموکرات‌ها با چشم پوشی از جنبش حامیان فلسطین، بمب ساعتی را در دفتر حزب خود کار گذاشته اند. معترضان طرفدار فلسطین، جو بایدن را چیزی جز "جو نسل کشی" نمی‌نامند و در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا، به او رای نمی‌دهند.

خبرگزاری آر ب کا نیز در گزارشی نوشت: موجی از اعتراضات طرفدار فلسطین پس از متفرق کردن یک اردوگاه چادری در محوطه دانشگاه کلمبیا توسط پلیس در ۱۹ آوریل، ایالات متحده را فرا گرفته است.

این رسانه روس افزود: بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت فلسطین و نیز آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا»، تعداد کودکان کشته شده در نوار غزه در ۶ ماه گذشته از تعداد کودکان کشته شده در درگیری‌ها در سراسر جهان در چهار سال گذشته بیشتر شده است.

در ادامه گزارش آر ب کا آمده است: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که مدت‌ها از نتانیاهو حمایت می‌کند، در اوایل آوریل از اقدامات ارتش اسرائیل در نوار غزه به شدت انتقاد کرد و رویکرد کنونی نخست وزیر اسرائیل در قبال درگیری را اشتباه خواند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • تصویری از ۳ کاندیدای اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم
  • ۲ تصویر جالب از گپ و گفت ۳ کاندیدای ریاست مجلس دوازدهم
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • انتقاد دیده‌بان‌ حقوق بشر از سرکوب حامیان فلسطین در آمریکا
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی
  • اروپا در حال سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از فلسطین است
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها