Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@20:47:30 GMT

جشنواره‌ای برای ترسیم آیندۀ شهرها

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۶۵۰۸۲

جشنواره‌ای برای ترسیم آیندۀ شهرها

ایسنا/اصفهان خانه کودک اصفهان، فراخوان دومین دورۀ جشنواره ملی نقاشی و مجسمه‌سازی کودکان و نوجوانان «کمانک» را با موضوع «آیندۀ شهر من» منتشر کرد.

زهرا کاظمی، مدیر خانه کودک (وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان) دراین‌باره به ایسنا گفت: خانه کودک، برای دومین بار اقدام به برگزاری جشنواره ملی نقاشی و مجسمه‌سازی کمانک کرده است؛ با این تفاوت که سال گذشته این فرصت تنها در اختیار کودکان ۴ تا ۱۲ سال قرار داده‌شده بود اما امسال شامل نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او موضوع این دوره از جشنواره را «آیندۀ شهر من» بیان کرد و توضیح داد: دوست داریم کودکان و نوجوانان به ما بگویند از نگاه آن‌ها شهرشان در آینده دست‌خوش چه تغییراتی خواهد شد؟ آیا آن‌ها به مردمان یک شهر توجه دارند؟ آیا مکان‌های تاریخی شهر برایشان مهم است؟ آیا معماری اکنون شهرها را به همین شکل دوست دارند یا دلشان می‌خواهد در آینده شهرشان تغییر کند؟ طبیعت و زیبایی‌های شهرشان را چه شکلی می‌بینند و دوست دارند در آینده به چه شکلی تبدیل شود؟ اصلاً زندگی در آینده ازنظر آن‌ها بر روی زمین است یا در جاهای دیگری مانند فضا دریا و بیابان هم امکان‌پذیر است؟

مدیر خانه کودک اصفهان افزود: مخاطبان این جشنواره می‌توانند در مورد تمام عناصر شهر، ازجمله معماری، روابط اجتماعی، سیستم حمل‌ونقل و حتی آلودگی‌هایی که شهرها را تهدید می‌کند، خیال‌پردازی کنند و آنچه را بیشتر دوست دارند به تصویر بکشند.

کاظمی تصریح کرد: این جشنواره، با احترام به تمام تفاوت‌های فرهنگی و هنری بین شهرهای ایران، فرصتی برای به تصویر کشیدن خیالات کودکانه است تا نشان دهیم دنیای کودکی، رنگی‌ترین و بی‌آلایش‌ترین دنیایی است که می‌توان یافت و از آن برای برنامه‌ریزی‌های آینده الهام گرفت.

ارتقای جایگاه شهر اصفهان به‌عنوان شهر دوستدار کودک در حوزۀ ملی و بین‌المللی، حمایت از تولیدات هنری کودکان مستعد در راستای ترویج هنر و به‌کارگیری آنان در عرصه‌های شهری، جذب افراد کارآمد و متخصص در زمینه هنرهای تجسمی کودک، ارتباط با سازمان‌ها و نهادها و شرکت‌هایی که در زمینه هنرهای تجسمی کودک متخصص و فعال هستند و ایجاد زمینه همکاری‌های متقابل، ازجمله اهدافی بود که کاظمی برای برگزاری این جشنواره برشمرد.

مدیر خانه کودک اصفهان، با اشاره به شرایط شرکت در جشنواره یادآور شد: کودکان می‌توانند به‌صورت آزاد، برداشت و تصور خود از موضوع جشنواره کمانک نقاشی کنند یا به‌صورت مجسمه بسازند و عکس آن را برای دبیرخانه ارسال کنند. تکنیک و ابزار مورداستفاده و سایز مجسمه‌ها کاملاً آزاد است اما نقاشی‌ها نباید از برگۀ A۳  کوچک‌تر باشند.

او خاطرنشان کرد: ما از والدین درخواست می‌کنیم که فقط در مورد موضوع جشنواره با کودکان صحبت کنند ولی در خلق اثر هنری آنان شریک نباشد چرا که در زمان داوری، امتیاز آن‌ها کاهش می‌یابد.  

کاظمی گفت: مهلت ارسال اثر به این جشنواره تا ۱۵ اسفندماه سال جاری است، داوری آثار رسیده نیز تا فروردین ۱۴۰۰ انجام می‌شود و نتایج، به اطلاع شرکت‌کنندگان خواهد رسید. ضمن اینکه از کل آثار ارسالی به دبیرخانه، ۱۰۰ اثر انتخاب می‌شود و اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۰ در قالب یک نمایشگاه مجازی در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

مدیر خانه کودک اصفهان توضیح داد: علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ دومین دورۀ جشنواره ملی نقاشی و مجسمه سازی کودکان و نوجوانان «کمانک» می‌توانند به نشانی www.vcci.ir/kamanak مراجعه و با تکمیل مشخصات فرستنده، سه اثر از کودک یا نوجوان خود را در سایت بارگذاری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری هنرهاي تجسمي جشنواره کودک و نوجوان نقاشي مجسمه سازي شهرداری اصفهان خانه کودک اصفهان مدیر خانه کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۵۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

نویسنده و تصویرگر کتاب کودک می‌گوید: در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود، امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است.

به گزارش ایسنا، سمانه قاسمی نویسنده و تصویرگر کتاب کودک، درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت: یک‌سری از ناشران که کتاب‌های جدید منتشر می‌کنند، روی کیفیت کارها نیز با تمرکز بیشتری فعالیت دارند و رنگ کتاب‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. هر چند کتاب‌های ترجمه همچنان در بازار کتاب بیشتر از تالیف دیده می‌شود، اما در سال‌های اخیر یک‌سری از ناشران آثار تالیفی خوبی را منتشر کرده‌اند که در حد رقابت با آثار تصویرگری خارجی است و کارهای قابل قبولی است که وزن کتاب کودک را سنگین‌تر کرده‌ است؛ امیدوارم که تالیف بیشتر از ترجمه در بازار نشر دیده شود.

او سپس گفت: خوشبختانه در انتشارات کانون آثار نوقلمان نسبت به سایر ناشران بیشتر دیده می‌شود، اما این نسبت به آنچه که از کانون انتظار می‌رود همچنان اندک است و به نظرم کانون پرورش فکری باید روی تصویرگری آثار بیشتر کار کند.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که تصویرگران کتاب کودک تا چه اندازه به دنیای کودکان امروز نزدیک هستند، توضیح داد: خوشبختانه اتفاق خوبی که رخ داده این است که بعد از یک دوره‌ای به‌ویژه در یک دهه اخیر تصویرگران، بیشتر به بازار ایران توجه کردند. در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود. اما از یک سالی به بعد آنقدر حجم اتفاق‌هایی از این دست زیاد شد که خود مولفان و تصویرگران متوجه این کمبود در بازار کتاب شدند و امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است. ضمن این‌که در تصویرسازی‌ها از حس هنری بزرگسالانه کم شد و بیشتر به درک کودک توجه شد که این پیشرفت خوبی است. ضمن این‌که نسل جدید تصویرگران واقع‌گراتر وارد این عرصه شدند.

نویسنده کتاب «چرخ چرخ بچرخان» همچنین درباره ورود کتاب‌های الکترونیک و نسخه دیجیتالی آثار و تاثیر آن بر عرصه تصویرگری بیان کرد: ما افزونه به کتاب داریم و عروسک به آن معنا در حوزه کتاب کودک نداریم. اما یک‌سری از کتاب‌ها همراه با لوح فشرده فیزیکی هستند و یا «کیو ار کد» پشت جلد آثار هست. به نظرم این اتفاق‌ها تاثیری روی تصویرگری نداشته است، اما تعدادی از ناشران کتاب‌هایی تولید می‌کنند که هم با کیفیت است و هم چیزی به کتاب افزوده‌اند که می‌توان آن را در دسته اسباب‌بازی‌ها قرار داد. البته بیشتر این آثار خارجی است و ترجمه می‌شود و در پایان با کیفیت خوب نیز چاپ می‌شود. این بخش از کتاب کودک و بخصوص خردسال که بیشتر تمایل به این سمت دارد به بخش تالیف باید افزوده شود و از سوی دیگر نیز هنرمندان خودمان باید تالیف و تصویرگری این کتاب‌ها را انجام دهند که حمایت ناشر در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

قاسمی در پایان درباره آینده کتاب و ادبیات کودک گفت: من آینده را خوب می‌بینم و به نظرم کتاب همچنان فروش دارد و کودک و نوجوان به کتاب علاقه‌مند است چرا که سرگرم‌شان می‌کند. این را والدین نیز به خوبی درک کرده‌اند و به سمت کتاب گرایش دارند. کمی مشکلات مالی در بازار کتاب وجود دارد که همواره بوده و باید به نوعی این مشکل ازسوی مدیران حل شود. امیدوارم که بچه‌ها روز به روز کتاب‌خوان‌تر شوند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • اسکی ۱۵۰ مدال دارد/ از قله به درون شهرها رفتیم
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره «هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان» کانون دراصفهان
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان