Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-27@15:10:42 GMT

دمنوش‌هایی برای مقابله با ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۶۶۹۸۳

دمنوش‌هایی برای مقابله با ویروس کرونا

مزاج ویروس‌ها سرد و‌تر است و می‌توانیم برای مقابله با آن‌ها دمنوش‌های گرم مصرف کنیم.

به گزارش شریان نیوز،به نقل از ایسنا، محمدرضا مسرورچهر با اشاره به فرارسیدن فصل زمستان و سرد شدن هوا، اظهار کرد: مزاج زمستان سرد و تر است و می توانیم از دمنوش های گرم برای مصرف در این ایام استفاده کنیم. 



وی اکثر بیماری های تنفسی در فصول سرد سال را از نوع ویروسی دانست و افزود: ویروس ها نیز دارای مزاج سرد هستند و لذا با دمنوش هایی که مزاج گرم دارند، می توانیم در مقابل بیماری های ویروسی ایمنی بیشتری را کسب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص طب سنتی ایرانی، با بیان اینکه در حال حاضر با پاندمی کووید۱۹ در جهان مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: مصرف برخی از دمنوش های مناسب فصل زمستان می تواند علاوه بر پیشگیری از کرونا، به عنوان درمان علامتی در افراد مبتلا به کووید۱۹ نیز مورد استفاده قرار گیرد.

مسرورچهر، مصرف دمنوش های گرم را به معنی درمان بیماری کویید۱۹ ندانست و تصریح کرد: افراد در صورت مبتلا شدن به کرونا حتما باید تحت نظر یک متخصص عفونی و فوق تخصص ریه قرار گیرند و در صورت عدم نیاز به بستری، در کنار داروهای تجویزی از دمکرده های گیاهی استفاده کنند.

وی با اشاره به خواص پیشگیرانه دمکرده بابونه، نعناع، گل گاوزبان، آویشن، زوفا، چای کوهی و سرخارگل، عنوان کرد: یک قاشق غذاخوری از یکی از این گیاهان را با آب جوش در داخل یک لیوان می ریزیم و یک نعلبکی برعکس روی لیوان می گذاریم. بعد از گذشت ۱۰ دقیقه این دمکرده را صاف کرده و اگر دیابت نداشته باشیم می توانیم با یک شیرین کننده مانند شکر، عسل و نبات مخلوط و سپس مصرف کنیم.

این متخصص طب سنتی، بر مصرف روزانه شیرین بیان تاکید کرد و گفت: شیرین بیان به دو روش مصرف می شود که در روش اول باید نصف قاشق چایخوری رب شیرین بیان را روزانه بخوریم، اما در روش دوم یک قاشق مرباخوری از پودر ریشه شیرین بیان را در یک لیوان آب جوش می ریزیم و بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، آن را صاف می کنیم و با شکر می نوشیم که در صورت ابتلا به فشار خون باید با مشورت پزشک متخصص مصرف شود.

دمکرده گل گاوزبان برای سرماخوردگی
مسرورچهر، با اشاره به نقش جوشانده عناب در درمان علائم کووید۱۹، اضافه کرد: برای درست کردن جوشانده عناب و شیرین بیان ابتدا پنج عدد عناب را نیم کوب می کنیم و در داخل ظرفی قرار می دهیم و سپس یک قاشق چایخوری پودر ریشه شیرین بیان به همراه یک و نیم لیوان آب را به آن اضافه کنیم و روی شعله ملائم قرار می دهیم تا بجوشد و نصف لیوان آب بخار شود؛ بعد از آن جوشانده را صاف کرده و هر ۱۲ ساعت نصف لیوان را مصرف می کنیم.

وی با بیان اینکه برای تهیه جوشانده عناب، آویشن، ختمی و انجیر به پنج عدد عناب نیم کوب شده، یک قاشق غذاخوری آویشن، یک قاشق غذاخوری ختمی و دو تا سه عدد انجیر نیاز داریم، اظهار کرد: این گیاهان دارویی را به همراه دو لیوان آب در داخل ظرفی می ریزیم تا با شعله ملائم بجوشد و حجم آب نصف شود؛ سپس جوشانده را صاف کرده و هر ۱۲ ساعت یک دوم لیوان را می نوشیم.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: همچنین می توانیم یک قاشق چایخوری پودر ریشه شیرین بیان و یک قاشق غذاخوری گل گاوزبان نیم کوب شده را در داخل یک لیوان آب جوش بریزیم و بعد از ۱۰ دقیقه، دمکرده را صاف و هر ۱۲ ساعت یک دوم لیوان را مصرف کنیم.

وی با اشاره به درمان های علامتی بیماران کرونایی، تصریح کرد: برخی از بیماران مبتلا به کووید۱۹ علائمی مانند سرفه خشک دارند، اما بنا به تشخیص پزشک متخصص بستری این بیماران در بیمارستان الزامی نیست لذا این افراد می توانند در کنار داروهایی که مصرف می کنند، از دمکرده به دانه استفاده کنند.

مسرورچهر، به دانه را یکی از داروهای گیاهی آشنا در بین خانواده های ایرانی دانست و گفت: یک قاشق مرباخوری از به دانه را در داخل یک لیوان آب جوش می ریزیم تا دم بکشد و لعاب بدهد؛ سپس دانه ها را جدا کرده و هر ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت حدود دو قاشق غذاخوری از این دمکرده را میل می کنیم تا مخاطات نرم شود.

وی با بیان اینکه برای پیشگیری از سرماخوردگی دمکرده برگ آویشن شیرازی توصیه می شود، تاکید کرد: اگر افراد در زمان سرماخوردگی سرفه دارند، از دمکرده گل گاوزبان استفاده کنند، اما اگر سرفه های آنان خشک است باید لعاب به دانه را میل کنند؛ در صورتی که بیمار تب داشته باشد نیز مصرف دمکرده بنفشه توصیه می شود.

این متخصص طب سنتی، گیاهان دارویی را دارای خواص منحصر به فرد دانست و یادآور شد: مردم حتما از گیاهان دارویی ساده و دمکردنی های مفرده استفاده کنند و در صورت مصرف ترکیبی از گیاهان، حتما نظر افراد متخصص را جویا شوند. متاسفانه برخی از افراد یک بمب از گیاهان گرم مانند زنجبیل و زیره و دارچین و عسل و نبات را درست می کنند، در صورتی که این گیاهان گرم موجب افزایش گرمای بدن می شوند و گاهی اخلاط سوخته ایجاد می کنند و مشکلات دیگری از جمله تند شدن اخلاق و ایجاد خارش و کهیر در سطح پوست را به وجود می آورند.

طرز تهیه جوشانده عناب و پودر ریشه شیرین بیان
وی با بیان اینکه دمنوش بنفشه، پنیرک یا ختمی برای درمان سرفه خشک موثر است، اضافه کرد: بهتر است یک قاشق غذاخوری از هر یک از این گیاهان را به صورت نیم کوب در داخل یک لیوان آب جوش قرار دهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و بعد از صاف کردن، جرعه جرعه میل کنیم.

مسرورچهر، با اشاره به خواص ترکیب نیم کوب عناب، ختمی، انجیر و آویشن، بیان کرد: ۵۰ گرم از هر کدام از این گیاهان را مخلوط می کنیم و یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را در داخل یک لیوان آب جوش می ریزیم و یک نعلبکی برعکس روی آن می گذاریم تا ۱۰ دقیقه دم بکشد و بعد از صاف شدن، هر هشت ساعت مصرف می کنیم.
این متخصص طب سنتی، جوشانده عناب و دارچین را مناسب برای بهبود سرفه های خلط  دار دانست و خاطرنشان کرد: برای تهیه این جوشانده باید پنج عدد عناب نیم کوب را به همراه حدود سه سانت چوب دارچین در داخل قوری قرار دهیم و بعد از ۲۰ دقیقه دم کشیدن، هر هشت ساعت مصرف کنیم.

وی با اشاره به طرز تهیه جوشانده عناب و پودر ریشه شیرین بیان، متذکر شد: پنج عدد عناب و یک قاشق چایخوری پودر ریشه شیرین بیان را در داخل یک و نیم لیوان آب قرار می دهیم تا با شعله آرام بجوشد و فقط یک لیوان آب باقی بماند. بهتر است یک دوم لیوان از این جوشانده بعد از صاف شدن هر ۱۲ ساعت میل شود.

مسرورچهر، با بیان اینکه جوشانده عناب و آویشن نیز باید هر ۱۲ ساعت مصرف شود، عنوان کرد: افرادی که به واسطه مبتلا شدن به کووید، دچار ضعف و بی حالی هستند می توانند از دمنوش دارچین استفاده کنند. برای درست کردن این دمنوش باید حدود ۱۰-۸ سانت چوب دارچین را در داخل یک لیوان آب جوش قرار دهیم تا حدود یک تا دو ساعت دم بکشد و بعد از صاف کردن، به همراه شیرین کننده هر هشت ساعت نوشیده شود؛ البته استفاده از این دمنوش منوط به نداشتن تب است.

وی اثرات علمی دمنوش های معرفی شده را مطابق با دستورالعمل های دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانست و گفت: متاسفانه برخی از افراد در جامعه تبلیغ می کنند که داروهای گیاهی هیچگونه عارضه ای ندارند، اما همه داروها اگر درست و بجا مصرف نشوند، دارای عارضه هستند.
 

منبع: شریان

کلیدواژه: متخصص طب سنتی قاشق غذاخوری یک قاشق غذاخوری جوشانده عناب استفاده کنند قاشق چایخوری گل گاوزبان بعد از صاف ۱۲ ساعت مصرف کنیم دم بکشد ۱۰ دقیقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۶۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • نحوه درست کردن لیوان‌های سرامیکی + فیلم
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند