Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن ارائه پیشنهاد افزایش میزان وام ازدواج هر یک از زوج های زیر 25 سال به 70 میلیون تومان در سال آینده، اعلام کرد: بررسی عملکرد وام ازدواج طی 6 ماهه اول سال1399 ، نشان می‌دهد که نزدیک به 40 درصد از کل متقاضیان تسهیلات قرض‌الحسنه هنوز وام خود را دریافت نکرده‌اند.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی به بررسی بخش زنان و خانواده در لایحه بودجه 1400 پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخشی از این گزارش که به بررسی بند «الف» تبصره 16 لایحه بودجه سال آینده درباره اختصاص تسهیلات قرض الحسنه ازدواج قرار دارد، آمده است: «با توجه به عبارت صدر بند «الف» تبصره «16» که در آن به هدف تسهیلات قرض‌الحسنه یعنی «حمایت از ازدواج جوانان» اشاره شده، به‌نظر میرسد قرار دادن سقف سنی برای دریافت این تسهیلات در لایحه بودجه سال 1400 میتواند ایجاد مانعی برای سوءاستفاده از تسهیلات مذکور شود. زیرا بررسی عملکرد وام قرض‌الحسنه ازدواج از سوی بانک مرکزی نشان میدهد در سال 1398 (که تسهیلات ازدواج برای هریک از زوجین سیصد میلیون ریال بوده) 12981 فرد بالای 50 سال از این تسهیلات استفاده کرده‌اند.

*40 درصد متقاضیان در صف دریافت وام ازدواج در نیمه اول امسال

از سوی دیگر وابسته کردن تعیین شرط سنی به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان و بانک مرکزی و سپس تصویب در هیئت وزیران ظرف مدت یک ماه می‌تواند بر روند دریافت تسهیلات تأثیرگذار باشد؛ زیرا بررسی عملکرد وام ازدواج طی 6 ماهه اول سال1399 ، نشان می‌دهد که نزدیک به 40 درصد از کل متقاضیان تسهیلات قرض‌الحسنه هنوز وام خود را دریافت نکرده‌اند. بنابراین میتوان گفت که موکول کردن تعیین شرط سنی به نهاد دیگری مشمول زمان خواهد شد و فرصت اعطای تسهیلات از بین خواهد رفت.

*پیشنهاد تعیین میزان وام ازدواج به صورت پلکانی

از سوی دیگر در راستای تشویق جوانان به امر ازدواج در سنین پایین‌تر و با توجه به تورم موجود، پیشنهاد می‌شود، میزان وام مذکور به‌صورت پلکانی تعیین گردد. به‌گونه‌‍‌ای که هریک از زوجهای زیر 25 سال مبلغ هفتصد میلیون ریال و هریک از زوجهای 25 تا 50 سال تمام پانصد میلیون ریال دریافت کنند».

براساس این گزارش، پیشنهاد بازوی کارشناسی مجلس برای اصلاح بند مذکور از تبصره 16 لایحه بودجه در تصویر زیر آمده است:

*وضعیت پرداخت وام ازدواج در کدام استان‌ها بدتر است؟

گفتنی است براساس نامه وزارت ورزش و جوانان در تاریخ 28 مهرماه امسال در پاسخ به نامه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در مورخ 12 مهرماه،  تنها 62 درصد متقاضیان وام در 6 ماهه اول سال 1399 قادر به دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج شده‌اند. استان‌های کهگیلویه و بویراحمد با 42 درصد، خراسان شمالی با 48 درصد، کرمان با 52 درصد، خوزستان با 55 درصد و اردبیل با 56 درصد به ترتیب کمترین درصد دریافت‌کنندگان وام را به خود اختصاص داده اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: تسهیلات قرض الحسنه لایحه بودجه وام ازدواج میزان وام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۷۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پست بانک ایران بخشنامه پرداخت تسهیلات مسکن فرزند سوم یا بیشتر را در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد

امتداد - معاونت اعتباری و بین الملل پست بانک ایران بخشنامه دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مسکن خانوارهای فاقد مسکن دارای فرزند سوم یا بیشتر در سال 1403 را به مدیریت شعب استان‌ها و مناطق تهران ابلاغ شد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با ابلاغ بخشنامه ۰۳/۱۶۰۵۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۲۸ به بانک‌ها، دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرض الحسنه مسکن ودیعه، خرید یا ساخت مسکن موضوع جز (۳) بند (ث) تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، خانوارهای دارای فرزند سوم یا بیشتر را ابلاغ کرد.بر اساس این بخشنامه، تسهیلات قرض الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن (بنا به درخواست خانواده) با بازپرداخت حداکثر ۲۰ ساله برای خانواده های فاقد مسکن که از ابتدای سال ١٣٩٩ به بعد، صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده یا می شوند به میزان سه میلیارد ریال (۳۰۰ میلیون تومان) قابل پرداخت است.
بر اساس این گزارش، این تسهیلات در مناطقی که نرخ باروری محل تولد پدر یا فرزند کمتر از ۲٫۵ درصد قابل پرداخت است، همچنین بانک ها باید با اعتبار سنجی، اخذ سفته و یا یک ضامن معتبر از متقاضی، این تسهیلات را پرداخت کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
  • گلایه مستاجران قمی از مشکلات دریافت وام ودیعه مسکن
  • پست بانک ایران بخشنامه پرداخت تسهیلات مسکن فرزند سوم یا بیشتر را در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سالجاری
  • ۷۷ درصد از مستاجران تهرانی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شدند
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری در سال جاری
  • پرداخت ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • پرداخت بیش از ۵.۶ همت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری از ابتدای سال تاکنون
  • بانک‌ها بیش از ۵.۶ همت وام ازدواج و فرزند پرداخت کردند