Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-مطالعه‌ای بروی افرادی که بای پس معده انجام داده‌اند، نشان می‌دهد که تغییر در جامعه‌ی میکروبی در روده می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

 اضافه وزن یک مشکل تناسبی همه‌گیر در جهان است. بر اساس آخرین داده‌های سازمان بهداشت جهانی(WHO)، ۱۳ درصد از بزرگسالان در سراسر جهان در حال حاضر اضافه وزن دارند. در ایالات متحده، این نسبت به بیش از ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اضافه وزن با برخی از بیماری‌های جسمی از جمله دیابت، بیماری های قلبی و انواع خاصی از سرطان همراه است. در برخی موارد نیز بخاطر از دست دادن تحرک، انزوای اجتماعی و کاهش توانایی در کار کردن سلامت روان این افراد هم تحت تأثیر قرار گیرد.

باکتری های ضد چربی

مطالعات جدیدی که محققان در دانشگاه ایالتی آریزونا انجام داده‌اند، نقش میکروبیم(جامعه‌ای از باکتری ها که در/روی بدن زندگی می‌کنند) را در مورد اضافه وزن بررسی کرده است.

باکتریها برای طیف وسیعی از عملکردهای اساسی بدن از جمله تنظیم سوخت و ساز بدن بسیار مهم هستند. باکتری‌های موجود در روده متابولیت‌هایی ایجاد کرده که برخی از آنها در تجزیه مواد غذایی نقش دارند و به‌طور بالقوه به کنترل وزن بدن کمک می‌کنند.

تحقیقات نشان داده است که افرادی که دارای اضافه وزن هستند، از تنوع میکروبی کمتری در روده خود برخوردارند. بنابرین، میکروبیوم به نظر می‌رسد عاملی برای تعیین افرادی که اضافه وزن داشته یا ندارند، است.

انتخاب عمل جراحی بای‌پس معده

برای افرادی که از طریق رژیم و ورزش به تنهایی قادر به کاهش وزن نبوده و سلامتی آنها به دلیل وزنشان در معرض خطر است، گزینه‌ی جراحی به میان می‌آید.

یکی از گزینه‌های جراحی، جراحی بای‌پس معده که همچنین با عنوان جراحی Roux-en-Y نیز شناخته می‌شود، باعث تغییر در ترکیبات باکتری‌ها در روده می‌شود.

با استفاده از این دانش، محققان در مطالعات جدیدشان بررسی کردند که میکروبیوم بعد از عمل جراحی چگونه تغییر کرده که این به معنای نحوه‌ی تجزیه و از بین بردن غذایی است که توسط افراد مصرف شده است.

محققان جوامع میکروبی را در نه نفر با اضافه وزن زیاد قبل از عمل و همچنین شش ماه و یک سال بعد از عمل بررسی کردند.

علاوه بر مقایسه جوامع میکروبی در این نقاط زمانی، محققان همچنین آنها را با جوامع موجود در ده گروه افراد تحت کنترل و گروهی از بیست و چهار نفری که سیزده تا شصت ماه پیش جراحی کرده بودند نیز مقایسه کردند.

میکروب‌ها و سوخت‌وساز بدن

همانطور که انتظار می‎‌رفت، شرکت کنندگان در پی جراحی وزن خود را از دست دادند. با این حال، محققان همچنین تغییراتی در میکروبیم‌ها نیز مشاهده کرده و آنها را در دو مکان ارزیابی کردند : مخاط رکتوم(پوشش روده) و مدفوع آن افراد؛ بیشتر مطالعات قبلی تا حد زیادی به دومی متکی بوده‌اند زیرا نمونه‌برداری از سطوح مخاط رکتوم بسیار چالش انگیز تر است. بنابرین این مطالعه یک گام مهم به جلو را نشان می‌دهد.

محققان تغییرات مهمی را در هر دو جامعه مشاهده کردند. تغییرات میکروبیوم مدفوع برجسته تر بوده و در طی شش ماه بعد از عمل جراحی رخ داد و در دراز مدت ادامه داشت.

تغییرات میکروبیوم همچنین با تخمیر مواد غذاییِ تغییر یافته همراه بود، از جمله تغییر در تجزیه چربی‌ها و اسید‌های صفراوی که هر دو با بهبود سوخت و ساز همراه هستند.

آیا یک پروبیوتیک می‌تواند جایگزین جراحی شود؟

برخی از افراد بعد از عمل جراحی، وزنی که از دست داده‌اند را دوباره به‌دست می‌آورند و نویسندگان این مطالعه اظهار داشتند که میکروبیوم آنها منجر به کاهش وزن وزن دائمی نمی‌شود. آنها خاطر نشان کردند که برخی از افراد ممکن است فاقد میکروبهای مطلوب برای کاهش وزن دائمی باشند.

این یعنی تغییرات میکروبیومی می‌توانند بهتر از بای‌پس معده عمل کنند. اگرچه این چشم‌اندازی هیجان انگیز است، اما لازم است به یاد داشته باشید که در این مطالعه از حجم نمونه کوچکی استفاده شده است.

مطالعات گسترده تری برای تأیید یافته‌های این تحقیق و آزمایش بیشتر این ایده که می‌کروبیوم باعث کاهش وزن می‌شود، ضروری است.

منبع : طبنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بای پس معده بعد از عمل عمل جراحی اضافه وزن باکتری ها کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۷۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،امیرحسین استقلال گفت: این رویداد با هدف آشنایی با آخرین دستاورد‌های پزشکی بازساختی و کاربرد آن در درمان بیماری‌ها با همکاری سازمان نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی شیراز در روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه در سالن وصال شیرازی هتل بزرگ شیراز برگزار می‌شود.
وی بیان کرد: پزشکی بازساختی رویکردی نوین در علوم پزشکی است که به جای درمان علائم بیماری، به دنبال ترمیم و بازسازی بافت‌ها و اندام‌های آسیب دیده است. این حوزه از پزشکی با استفاده از سلول‌های بنیادی، مهندسی بافت، مهندسی بافت و سایر تکنیک‌های پیشرفته سلول درمانی و ژن درمانی به درمان بسیاری از بیماری‌ها و بازسازی بافت‌های بدن می‌پردازد.
استقلال تصریح کرد: پزشکان می‌توانند با بهره‌گیری از این روش‌ها به بیمارانی که قبلا امیدی به درمان نداشتند از جمله بیماری‌های خود ایمن، مغز و اعصاب، قلبی و ناباروری کمک شایانی کنند و همچنین تغییرات چشمگیری در بهبود و ترمیم آسیب‌های مفصلی، عضلانی، و اسکلتی ایجاد کنند.
رئیس جهاددانشگاهی فارس تأکید کرد: تاکنون در دنیا درمان‌های زیادی در زمینه پزشکی بازساختی برای درمان سرطان‌های خونی، درمان آتروفی عضلانی نخاعی، هموفیلی، تالاسمی بتا، سرطان مثانه، ترمیم نقص‌های جمجه، زخم‌های دیابتی و مزمن و بسیاری از بیماری‌های دیگر وجود دارد و در کشورمان نیز روش‌های تایید شده برای سلول درمانی و فرآورده‌های آن وجود دارد و محققان و پزشکان کشورمان دستاورد‌های ارزشمندی در این زمینه به بیماران عرصه کرده‌اند.
استقلال بیان کرد: مخاطبان این رویداد پزشکان عمومی و متخصصین در همه رشته‌ها و فارغ‌التحصیلان رشته‌های دکتری علوم پایه پزشکی و مرتبط با سلامت هستند، از محور‌های این رویداد می‌توان به معرفی آخرین دستاورد‌ها و کاربرد پزشکی بازساختی در درمان بیماری‌های مختلف، چالش‌ها و فرصت‌های پزشکی بازساختی در ایران و آشنایی بیشتر پزشکان با ظرفیت پزشکی بازساختی اشاره کرد.
رئیس جهاددانشگاهی فارس ادامه داد: از مزایای شرکت در این رویداد برای پزشکان آشنایی با جدیدترین روش‌های درمانی در پزشکی بازساختی، بهره‌گیری از اساتید برجسته و صاحب‌نام در این زمینه و تبادل نظر با سایر متخصصان و همکاران پزشکی بازساختی است.
وی، زمان برگزاری این رویداد تخصصی جمعه، ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ و مکان آن را هتل بزرگ شیراز اعلام کرد و گفت: علاقه‌مندان به شرکت در این رویداد می‌توانند از طریق درگاه اینترنتی Rmreg.fars-jd.ac.ir ثبت‌نام کنند.
استقلال با بیان اینکه با توجه به محدودیت ظرفیت، ثبت‌نام در سایت الزامی است، افزود: ثبت‌نام در این رویداد رایگان است و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با دبیرخانه رویداد به شماره ۰۹۳۹۲۸۳۴۸۳۸ تماس حاصل کنند.
عضو شورای فرهنگ عمومی فارس یادآور شد: در این رویداد جوایزی از سوی سفیر بورد بین‌المللی پزشکی بازساختی به ۱۰ نفر از برترین‌های پزشکی بازساختی ایران شامل محققان و شرکت‌های فعال در زمینه پزشکی بازساختی که فعالیت‌های برجسته‌ای در این زمینه داشته‌اند، اعطا می‌شود لذا فعالان حوزه پزشکی بازساختی اعم از ارائه‌دهندگان خدمات مرتبط، پزشکان و محققان می‌توانند با ارسال رزومه به دبیرخانه رویداد از طریق ایمیل nihealthcity@gmail.com در این رقابت شرکت کنند.
وی همچنین گفت: با توجه به برپایی نمایشگاه تخصصی محصولات و خدمات مرتبط با پزشکی بازساختی به‌عنوان برنامه جانبی این رویداد تخصصی، شرکت‌های فعال در این حوزه در صورت علاقه‌مندی به معرفی محصولات و خدمات، می‌توانند جهت هماهنگی و رزرو غرفه با دبیرخانه رویداد به شماره ۰۹۳۹۲۸۳۴۸۳۸ تماس حاصل کنند.
استقلال با بیان اینکه این برنامه به همت و همکاری جهاددانشگاهی فارس، نظام پزشکی فارس، دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار خواهد شد، گفت: به زودی برنامه مهارت‌آموزی در زمینه پزشکی بازساختی نیز در شیراز برگزار خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • فقط این افراد می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی دهند + جزئیات
  • همه افراد فاقد پوشش بیمه می‌توانند بیمه سلامت دریافت کنند
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • شرم از بدن
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند