Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جلسه ۷۵۱ شورای فرهنگ عمومی کشور موضوع نامگذاری روز «بیماری‌های نادر» در تقویم کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت با اکثریت آراء ۹ اسفندماه در تقویم کشور به این بیماران اختصاص پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه 751 شورای فرهنگ عمومی کشور با دو دستور جلسه گزارش عملکرد شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان و بررسی نام برخی روزها در تقویم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ابتدای این جلسه «سیدعباس صالحی» در دستور اول جلسه با بیان اینکه رصد فرهنگی اجتماعی اصفهان باید مدنظر قرار بگیرد، اظهار کرد: استان‌ها نیاز به رصد و برش استانی دارند، در سند آمایش کشور در همه استان‌ها تعداد زیادی کتاب در مورد هر استان وجود دارد اما در همین سندهایی که به دولت ارائه شد بخش فرهنگی اجتماعی ضعیف بود.

 

وی ادامه داد: یک ابتکار در اصفهان همین رصد فرهنگی در ذیل شورای فرهنگ عمومی است، این رصد به دلیل حضور دستگاه‌ها در شورا خیلی راحت‌تر خواهد بود، این تجربه خوب قابل تعمیم به سراسر کشور است و باید در شورای فرهنگ عمومی استان‌ها مورد بررسی قرار بگیرد و چنانچه تعمیم این امر به سایر شوراها مصوب شود این تجربه موفق را به سایر استان‌ها هم ابلاغ کنیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: استفاده از سند راهبردی مساجد نیز یکی دیگر از موضوعات مهم است، همچنین تجربه‌های میدانی نیز گاهی بسیار تاثیرگذار است، برای نمونه وقتی شخصی همچون استاندار اصفهان از مدیران خود می‌خواهد تا عملکردشان نسبت به مصوبات شورای فرهنگ عمومی را اعلام کنند یک اقدام مثبت و در عین حال قابل تعمیم است.

 

در ادامه این جلسه «آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد» نماینده ولی‌فقیه در استان اصفهان با اشاره به اهمیت مساجد در فرهنگ عمومی جامعه گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد ابتدا در تهران فعال بود، اما خوشبختانه امروز در کل کشور این مرکز فعال است، به نظر بنده اهمیت مسجد از نماز جمعه خیلی بیشتر است، زیرا در نماز جمعه شما با یک تعداد مخاطب آن هم به صورت هفتگی در ارتباط هستید در حالی که در مسجد روزانه در سه نوبت با مخاطبین مختلف می‌تواند ارتباط برقرار کنید.

 

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید مساجد و احیای کارکرد آنها را تحت پوشش خود قرار دهد، متاسفانه برخی فرهنگ‌های غلط وجود دارد که باید در جامعه ساماندهی شود، از این رو از طریق مساجد و همچنین شورای فرهنگ عمومی می‌توان در جهت اصلاح این فرهنگ‌های غلط برآمد، همچنین فرهنگ‌های درستی هم ممکن است وجود داشته باشد که می‌توان به آنها هم بیشتر پرداخت.

 

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد بیان کرد: مصوبات شورای فرهنگ عمومی سراسر کشور باید تبادل شود تا دیگر شوراها نیز از تجربیات هم استفاده کنند.

 

عباس رضایی استاندار اصفهان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه باید با روش‌های نوین باورها و فرهنگ‌های عمومی و اصیل را در بین خانوادهای ایرانی نهادینه کنیم، خاطرنشان کرد: برای نمونه در استان اصفهان ما با راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار تلاش کردیم تا فرهنگ‌ کتابخوانی را در بین مردم جا بیندازیم.

 

وی افزود: امروز یکی از مسائل مهم حاشیه‌نشینی است که نباید از آن غافل شد و نیازمند آسیب‌شناسی در این امر هم هستیم.

 

رضایی تصریح کرد: یکی دیگر از وظایف شورای فرهنگ عمومی این است که دستگاه‌های متولی فرهنگ را به دور هم جمع کند تا دستگاه‌ها در کنار هم ضمن پرهیز از موازی کاری به سمت تفکیک وظایف بروند، نباید فراموش کنیم که جامعه امروز بیش از گذشته به امید و نشاط نیاز دارد و این دو نیز در کارکرد جامعه بسیار موثر است.

 

حجت الاسلام والمسلمین معتمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اقدامات این اداره کل در بخش‌های زیرساختی و نرم‌افزاری فرهنگ گفت: در مدت زمان کوتاه مدیریت این اداره‌کل سعی کردیم سایر دستگاه‌ها را در استان موظف کنیم در اقدامات مختلف خود پیوست فرهنگی داشته باشند، از این رو مصوبات شورای فرهنگ عمومی در استان اصفهان اجرایی می‌شود.

 

وی در مورد کارکرد مساجد در استان اصفهان نیز یادآور شد: در حال حاضر از ظرفیت 30درصد مساجد استفاده می‌کنیم اما به دنبال بهره بیشتر از این ظرفیت هستیم.

 

در ادامه دستور دوم جلسه با موضوع نام‌گذاری روز «بیماری‌های نادر» در تقویم کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

در این دستور جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از آنجا که در تقویم جهانی علاوه بر روز بیماری‌های خاص به بیماری‌های نادر نیز اشاره شده است ما نیز باید به این موضوع توجه داشته باشیم. زیرا 1درصد از مردم کشور ما  به بیماری‌های نادر مبتلا هستند و اگر ما در تقویم به این موضوع نپردازیم و تنها روز بیماری‌های خاص را کافی بدانیم ممکن است مراتب ناراحتی و بی‌توجهی را در این بیماران عزیز به وجود بیاورد.

 

گفتنی است پس از بحث و بررسی اعضای شورا در نهایت روز 9 اسفندماه با اکثریت آراء حاضرین به عنوان روز «بیماری‌های نادر» به تصویب رسید.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیماری های نادر شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگ و ارشاد اسلامی شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان بیماری های نادر دستگاه ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۸۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوع‌الخدمات کردن نباید به‌عنوان یک حکم عمومی استفاده شود

به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر جهانگیر سخنگوی دستگاه قضا ظهر امروز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) طی سخنانی در حاشیه جلسه شورای عالی قوه قضائیه، به بیان برخی نکات و مسائل مطرح شده در این جلسه پرداخت و گفت: از جمله مباحث مطرح شده در جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه می‌توان به تأکیدات رئیس دستگاه قضا در رابطه با لزوم در نظر گرفتن تناسب میان جرایم و مجازات‌ها اشاره کرد.

وی در همین رابطه گفت: در جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه مطرح شد که آرا صادره در محاکم قضائی از یک سو باید قابل دفاع و مستند باشند و از سوی دیگر، نباید موجبات وهن دستگاه قضا را فراهم کنند؛ همچنین رئیس دستگاه قضا تاکید کرد که قضات در عین حال که نباید اسیر فضاسازی‌ها و غوغاسالاری‌ها شوند باید به مقوله اتقان آرا توجه ویژه‌ای داشته باشند.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه امروز تخصصی شدن بسیاری از مسائل و موضوعات در دستگاه قضا از جمله در حوزه‌های بورس، بانک و امور دریایی، مورد تاکید جدی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای قرار دارد، تصریح کرد: رئیس دستگاه قضا در جلسه امروز پیرامون مقوله ارائه آموزش‌های تخصصی به قضات، مأموریت ویژه‌ای را به معاونت منابع انسانی قوه قضائیه ابلاغ کرد.

جهانگیر با بیان اینکه مقوله توجه به حقوق عامه، از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه شورای عالی قوه قضائیه بود، گفت: در نشست امروز پیگیری چگونگی اجرایی شدن دستور ۱۰ روز پیش رئیس عدلیه در دستور کار قرار گرفت و پس از طرح مباحثی از سوی دادستان انتظامی قضات در جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه ناظر بر برخی احکام صادره با موضوع انسداد کد ملی افراد، رئیس عدلیه به معاون اول قوه قضائیه برای بازنگری و به روز رسانی بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های قضائی که در گذشته صادر شده‌اند، مأموریت داد و تاکید کرد در عین حال که صدور احکام ناظر بر انسداد کد ملی افراد نباید به عنوان یک حکم عمومی جاری و ساری شود، می‌توان از این احکام در مواردی بسیار خاص و برای برخی از محکومان استفاده کرد.

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه تبادل اتباع ایرانی زندانی در زندان‌های خارج از کشور را از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه برشمرد و گفت: با توجه به سفر اخیر رئیس جمهور و تعدادی از اعضای هیأت دولت به کشور پاکستان، وزیر دادگستری در جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه به طرح نکات و مطالبی پیرامون تبادل اتباع زندانی دو کشور ایران و پاکستان پرداخت که کلیت این موضوع با موافقت حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای و شورای عالی قوه قضائیه همراه بود و بنا شد که سازوکارهای لازم جهت انجام این امر دنبال شود.

کد خبر 6092205

دیگر خبرها

  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • وزیر ارشاد خبر داد: تغییر نامِ جزیره «ابوموسی» به «بوموسی» و احتمال ثبت عملیات «وعده صادق» در تقویم
  • هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد
  • بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند/ تغییر نام جزیره ابوموسی
  • برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی
  • ممنوع‌الخدمات کردن نباید به‌عنوان یک حکم عمومی استفاده شود