Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:18:12 GMT

زندگی بدون زباله را تمیرین کنیم

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۶۹۰۱۹

زندگی بدون زباله را تمیرین کنیم

ایسنا/خراسان جنوبی معاون فنی جدید اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: ضایعات مواد غذایی و ضایعات حیاط خانه در حال حاضر بیش از ۲۸ درصد از آنچه ما دور می‌ریزیم را تشکیل می‌دهند و ساخت کمپوست باعث می‌شود این مواد به جای دفن در محل دفن زباله و تولید گاز متان، به خاک بازگردند و آن را برای رشد گیاه تقویت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه دعاگویان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین روش‌های زندگی بدون زباله که در دسته بازیافت کردن قرار می‌گیرد، کمپوست است.

وی افزود: کمپوست کردن به معنی دفن گروهی از زباله‌های طبیعی در خاک برای تجزیه شدن و بازگشتن آن‌ها به خاک است، حاصل این فرآیند کمپوست است؛ ماده‌ای آلی که می‌تواند برای کمک به رشد گیاهان به خاک اضافه شود.

معاون فنی جدید اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: تولید کمپوست به سه ماده اساسی نیاز دارد؛ مواد قهوه‌ای که شامل موادی مانند برگ‌های خشک شده، شاخه‌ها و بوته‌های هرس شده هستند؛ مواد سبز که شامل موادی مانند چمن، ضایعات سبزیجات، ضایعات میوه و قهوه هستند و آب که اضافه کردن مقدار مناسب آن به مواد قهوه‌ای و سبز برای تهیه کردن کمپوست ضروری است.

وی افزود: هر توده کمپوست باید مواد قهوه‌ای و سبز را به مقدار مساوی داشته باشد؛ مواد قهوه‌ای، کربن، مواد سبز، نیتروژن و آب، رطوبت را برای تجزیه مواد آلی و تولید کمپوست فراهم می‌کند.

چه موادی را می‌توان کمپوست کرد؟

معاون فنی جدید اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: میوه و سبزیجات، تفاله چای، پوسته تخم مرغ، پوسته‌های آجیل، کاغذ، مقوا ی باطله، زباله‌های هرس شده، یونجه و کاه، گیاهان آپارتمانی، خاک اره، پارچه، قطعات چوب، پارچه‌های پنبه‌ای و پشمی، خاکستر شومینه، مو و خز و پرز جاروبرقی را می‌توان کمپوست کرد.

دعاگویان با بیان اینکه روش‌های مختلفی برای تهیه کردن کمپوست وجود دارد، افزود: به طور کلی برای تهیه کردن کمپوست به ابزارهای مفیدی شامل چنگک، بیل و شیلنگ آب با سری اسپری کننده نیاز است.

تهیه کردن کمپوست در حیاط خانه

وی ادامه داد: در گام اول باید مواد قهوه‌ای (موادی که کربن دارند) و سبز (موادی که نیتروژن دارند ) را با هم مخلوط کرده و برای اینکه تل کمپوست گرم خودتان را درست کنید بهتر است که مواد کافی برای  ۹۰ سانتی متر عمق داشته باشید.

معاون فنی جدید اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: شما باید مواد مرطوب و سبز  را با مواد خشک و قهوه‌ای  مخلوط سازید؛سپس شروع کنید به ساختن کمپوستتان با آیتم‌های سبز و قهوه‌ای رنگ و اگر دیدید که ظرف کمپوست شما خیلی خیس به نظر می‌رسد و بو گرفته آیتم‌های قهوه‌ای و خشک بیشتری به آن اضافه کنید و اگر کمپوست شما خیلی قهوه‌ای و خشک به نظر می‌رسد آیتم‌های سبز بیشتر و کمی آب به آن اضافه کنید که باعث می‌شود مرطوب شود.

دعاگویان اظهار کرد: در گام دوم باید دائماً به تل کمپوستی خود آب بپاشید طوری که همیشه حالت یک اسفنج خیس را داشته باشد.

وی افزود: بیش از حد آب اضافه نکنید و گرنه میکرو ارگانیسم‌ها در آب زیاد از حدی که اضافه کرده‌اید پایین می‌روند و اگر این اتفاق بیفتد به جای اینکه به کمپوست تبدیل شود به توده‌ای بدون خاصیت تبدیل می‌شود.

معاون فنی جدید اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: دائماً مراقب تغییر دمای کمپوست خود باشید و آن را تحت نظر داشته باشید تا مطمئن شوید مواد شما به درستی در حال تجزیه و کمپوست شدن هستند یا می‌توانید به سادگی دست خود را داخل تل کمپوستی خود فرو ببرید و باید احساس گرما کنید.

دعاگویان ادامه داد: در گام سوم، تل کمپوستی خود را به هم بزنید؛ طی فرآیند کمپوست، شما باید اکسیژن را به همه جای کمپوست خود برسانید برای این کار کافی است هفته‌ای یکبار توسط شن کش تل خود را به هم بزنید تا هوا به همه جای آن برسد.

وی افزود: بهترین زمان برای برهم زدن کمپوست زمانی است که مرکز آن گرم شده و یا همان زمانی که دمای آن بین ۵۴ تا ۶۵ درجه سانتی گراد باشد، برهم زدن تل کمپوستی می‌تواند به جا افتادن و آماده شدن سریع طرح کمپوست‌ها کمک کنند و از بو گرفتن آن جلوگیری می‌کند. در این مرحله لایه‌ها به هدف ایجاد تعادل بین قسمت‌های سبز و قهوه‌ای کمپوست رسیده‌ایم پس کامل آن را به هم بزنید.

معاون فنی جدید اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: در گام چهارم؛ باغ خود را باید تغذیه کنید و وقتی به مرحله‌ای می‌رسید که کمپوست دیگر گرما تولید نمی‌کند و رنگ آن فهوه‌ای می‌شود، خشک می‌شود و کاملاً پوسیده شده وقت این است که آن را به باغتان تغذیه کنید.

دعاگویان اظهار کرد: در ابتدای هر فصل کاشت بین ۴ الی ۶ اینچ، ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر کمپوست را به بستر کاشت خود اضافه کنید، برخی از باغبان‌ها چیزی به نام چای کمپوست از کمپوست خود می‌سازند، به این معنی است که می‌گذارند کمپوست برای چند روزی در آب باقی بماند و بعد، آن را از صافی رد می‌کنند تا کود خانگی حاصل شود؛ فقط با چند مواد اولیه از آشپزخانه و کمی صبر می‌توانید به سرحال ترین باغچه‌ای که تاکنون داشتید، دست پیدا کنید.

وی با بیان اینکه یک نقطه خشک و سایه دار را در نزدیکی منبع آب برای سطل یا پشته کمپوست خود انتخاب کنید، افزود: مواد قهوه‌ای و سبز را جمع‌آوری کنید، اطمینان حاصل کنید که قطعات بزرگتر خرد و کوچک شوند.

معاون فنی جدید اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه مواد خشک را هم زمان با اضافه کردن به ترکیب با افزودن آب مرطوب کنید، تصریح کرد: پس از ایجاد توده کمپوست، قطعات چمن و زباله‌های سبز را با آن مخلوط کنید، مواد زائد میوه و سبزیجات را  ۲۵ سانتی متر زیر مواد کمپوست دفن کنید.

دعاگویان اظهار کرد: برای مرطوب ماندن سطح کمپوست، روی آن را با یک پارچه برزنتی بپوشانید، وقتی رنگ لایه‌های زیرین کمپوست تیره شد، کمپوست شما آماده استفاده است. این فرآیند بین دو ماه تا دو سال زمان می‌برد.

تهیه کردن کمپوست در فضای داخلی خانه

وی افزود: اگر امکان تهیه کمپوست در فضای باز را ندارید، می‌توانید از انواع سطل‌های مخصوص کمپوست که معمولا در فروشگاه‌های لوازم باغبانی پیدا می‌شوند، استفاده کنید؛ به یاد داشته باشید که فقط موادی که قابل کمپوست شدن هستند را به این سطل اضافه کنید؛ یک سطل کمپوست مدیریت شده و تمیز، آفات و جوندگان را به خود جذب نمی‌کند و بوی بدی نخواهد داشت.

معاون فنی جدید اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه کمپوست شما باید ظرف دو تا پنج هفته آماده شود، خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که عمل به مسئولیت اجتماعی، نجاتگر محیط زیست است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زباله محیط زیست مواد قهوه ای اضافه کنید قهوه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۹۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی

آفتاب‌‌نیوز :

به‌نظر می‌رسد مهران مدیری بعد از تلویزیون در شبکه نمایش خانگی پرکار می‌شود. او که چندین سریال و رئالیتی‌شو را برای شبکه نمایش خانگی ساخته حالا بعد از برنامه پرمخاطب «اسکار» به سراغ سریال جدید رفته است. شنیده شده سریال جدیدش که پدر قهوه نام دارد، قصه مردی را روایت می‌کند که مافیای قهوه در ایران است.

این سریال جدید در مراحل پایانی پیش‌تولید قرار دارد. به‌نظر می‌رسد یکی از پلتفرم‌ها سرمایه‌گذار اصلی سریال است و این سریال بعد از پایان در فیلم‌نت پخش می‌شود. مدیری مانند دیگر سریال‌هایش، در کار جدیدش بازی می‌کند و شنیده شده ژاله صامتی و سام درخشانی هم از دیگر بازیگران سریال هستند. نام پدر قهوه یکی دیگر از سریال‌های مدیری با عنوان «قهوه تلخ» را به یاد مخاطبان می‌اندازد؛ سریالی که در زمان پخش با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد. به‌نظر این سریال هم طنز است.

مدیری در حال حاضر اسکار را در حال پخش دارد که از برنامه‌های جذاب پلتفرم‌ها به‌شمار می‌آید.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • ببینید | گفتگوی بامزه محیط‌بان مازندرانی با خرس قهوه‌ای در ارتفاعات چالوس
  • فیلم/ گفت‌وگوی محیط‌بان مازندرانی با خرس قهوه‌ای در ارتفاعات چالوس
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • فوت و فن پخت املت به سبک قهوه‌خانه‌های دربند (فیلم)
  • قتل شاگرد قهوه خانه به دست کارگر اخراجی
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان
  • «پدر قهوه»؛ سریال جدید مهران مدیری درباره چیست؟
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات