Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@12:36:46 GMT

هم قطع برق، هم مصرف مازوت!

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۷۵۶۷۳

هم قطع برق، هم مصرف مازوت!

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- حسین معافی *: روز سه شنبه ۲۳ دی ماه برق مناطق زیادی از استان مرکزی بدون هماهنگی قبلی قطع شد که مشکلات زیادی را برای صنایع، مشاغل و همه مردم به وجود آورد. از طرفی قطعی برق در ایام امتحانات پایان ترم آزمون‌های مجازی مدارس و دانشگاه‌ها را هم با چالش مواجه کرد. جالب اینجا است روز سه شنبه هم برق مناطق زیادی از استان مرکزی قطع شد و هم نیروگاه شازند در حال سوزاندن مازوت بود! در حالی که طبق گفته مسئولین، با قطع برق، نیروگاه نباید از سوخت مازوت استفاده کند تا هیچ نفسی به شماره نیافتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اوایل دیماه بود که در شهرهای استان مرکزی از جمله اراک، شازند و مهاجران به علت آلودگی هوا و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی شازند اعتراضات زیادی صورت گرفت که دامنه این اعتراضات، موضع گیری‌ها و سخنان تا آنجا کشیده شد که تعطیلی ۲ واحد آلاینده در نیروگاه حرارتی شازند را به دلیل استفاده از سوخت مازوت رقم زد. اما از سوی دیگر در پی این تعطیلی در نیروگاه حرارتی شازند، مسئولان امر اعلام کردند که احتمالاً استان شاهد خاموشی‌هایی خواهد بود. امری که البته توسط مدیرعامل برق منطقه‌ای باختر رد شد.

در پی تعطیلی این ۲ واحد آلاینده، رئیس مرکز پایش کیفیت هوای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اعلام کرد: در حال حاضر ۲ واحد نیروگاه حرارتی شازند به دلیل استفاده از سوخت مازوت و افزایش آلایندگی‌های هوا تعطیل شده است، میزان گوگردی که روزانه وارد هوا می‌شود کمتر از ۲۵۰ تن است و این فرآیند نشان می‌دهد تعطیلی این ۲ واحد در نیروگاه شازند، در کاهش آلودگی هوای ناشی از آلایندگی‌های نیروگاه ۵۰ درصد تأثیر داشته است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای باختر با توجه اورهال یکی از واحدهای نیروگاه شازند و انتشار اخباری مبنی بر احتمال خاموشی در استان، گفت: «نیروگاه حرارتی شازند یکی از مهم‌ترین نیروگاه‌ها در شبکه تبادلی برق کشور است و نقش بسیار مهم و حساسی در پایداری شبکه و تأمین نیاز مصرف دارد. همچنین این نیروگاه تنها بخشی از برق مورد نیاز استان را تأمین می‌کند و تأمین مابقی نیاز مصرف استان از طریق شبکه سراسری انجام می‌شود».

فرهاد شبیهی با بیان اینکه شایعات مطرح شده در مورد خاموشی صحت ندارد، افزود: تعهد و وظیفه ذاتی وزارت نیرو، تأمین برق مشترکان و جلوگیری از خاموشی است. بنابراین این‌گونه نیست که با خارج شدن یک واحد نیروگاه از فعالیت که آن هم مطابق برنامه پیش بینی شده قبلی صورت گرفته، در استان موجب اعمال خاموشی شود.

در ابتدای سال با همکاری بخش دولتی و خصوصی، شرایط به گونه‌ای شد که محیط زیست استان اعلام کرد که اراک پاک‌ترین شهر کشور بوده است، اما نیروگاه شازند با نوع سوخت خود، به تنهایی شهر اراک را از لحاظ میزان روزهای آلاینده به آمار سال گذشته بازگرداند. طبق ماده ۱۲ قانون هوای پاک، سه تکلیف برای صنعت مشخص شده است. صنعت باید رفع آلایندگی کند، فرآیند تولید را تغییر بدهد و در مرحله سوم و ادامه آلودگی، تعطیل شود.

با گذشت سه سال از این قانون، نیروگاه حرارتی شازند کدامیک از این سه تکلیف را انجام داده است؟ مدیرکل حفاظت محیط زیست اعلام کند نیروگاه کدام‌یک از اخطارها را مورد توجه قرار داده است؟

سمن‌های زیست محیطی استان مرکزی نامه اعلام جرم علیه نیروگاه را براساس ماده ۶۶ قانون آئین دادرسی کیفری تهیه کرده‌اند و در روزهای آتی ثبت می‌شود، چراکه از نظر سمن‌ها، جرم اتفاق افتاده است، خروجی دی اکسید گوگرد و ناکس از نیروگاه فراتر از حد مجاز است، نیروگاه مکلف به رفع آلودگی بود که این کار را انجام نداده است پس براساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، تخریب محیط زیست و تهدید سلامت عمومی جرم است که سمن‌ها بر این اساس علیه نیروگاه اعلام جرم خواهند کرد.

کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست هم در روزهای گذشته اعلام کرد: نظر شخصی من این است روزی ۲ ساعت برق نداشته باشیم، ولی از مازوت استفاده نکنیم، لذا با توجه به وعده‌های مسئولین در خصوص کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی، به‌ویژه نیروگاه حرارتی شازند و بیانات ضد و نقیض در مورد مصرف برق و گاز و قطعی برق در استان مرکزی و استفاده بدون مجوز عده‌ای از انرژی برق در استخراج ارزهای دیجیتال؛ شایسته است استاندار، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دادستان و دستگاه‌های نظارتی استان مرکزی این موضوع را در اسرع وقت پیگیری کنند و راهکارها و اقدامات لازم و ضروری را انجام بدهند و در راه حفظ سلامتی و جان مردم مماشات نکنند.

*فعال اجتماعی

کد خبر 5121090

منبع: مهر

کلیدواژه: سوخت مازوت نيروگاه حرارتي شازند اراک شازند مهاجران آلودگی هوا ویروس کرونا شیراز کرمانشاه آمار کرونا بوشهر آلودگی هوا گرگان شهرستان کرج شیوع کرونا دهه فجر لیگ برتر فوتبال ایران شهرکرد آیت الله مصباح یزدی قزوین نیروگاه حرارتی شازند نیروگاه شازند سوخت مازوت استان مرکزی محیط زیست ۲ واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۵۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها

خادم ثامنی با بیان اینکه تمرکز دستگاه‌های اجرایی کشور بیشتر بر عملیاتی شدن ماده ۳ آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است، گفت: «مطابق این ماده، باید در تمام فروشگاه‌ها و مغازه‌های کشور به‌جز میوه‌فروشی‌ها، توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع شود. فلسفه تدوین این ماده، ناشی از آن بوده است که در حال حاضر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و دیگر مراکز خرید، کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت پایین به‌صورت رایگان بین مردم توزیع می‌شود و همین مسئله، شهروندان را به استفاده هرچه بیشتر از این کیسه‌ها ترغیب می‌کند.»

به گزارش ایلنا، «مهدی خادم ثامنی» مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست به مناسبت «هفته زمین پاک» با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین»، درباره آخرین وضعیت به ثمر رسیدن وعده‌های مطرح‌شده توسط مدیران این سازمان مبنی بر برنامه‌ریزی برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در کشور، توضیح داد: یکی از مهمترین اقداماتی که از ابتدای دوره مدیریتی فعلی در دستور کار سازمان حفاظت محیط‌زیست قرار گرفت، برنامه‌ریزی برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی به دلیل ورود این کیسه‌های مخرب به چرخه پسماند و اثرات زیان‌بار آن‌ها بر طبیعت کشور بود که بر همین اساس، آبان‌ماه ۱۴۰۱ آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی به تصویب هیات وزیران رسید.

وی افزود: طبق ماده ۲ آیین‌نامه مذکور، تولیدکنندگان کیسه‌های پلاستیکی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که در یک بازه زمانی پنج‌ساله، سالانه ۲۰ درصد از حجم تولید کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۲۵ میکرون خود را کاهش دهند و به جای آن‌ها کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر یا سازگار با محیط‌زیست را جایگزین کنند تا بعد از پنج سال، کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۲۵ میکرون کاملا از چرخه تولید و مصرف کشور کنار گذاشته شود. در ماده ۶ این آیین‌نامه نیز اعلام شده است که سازمان ملی استاندارد باید با همکاری سایر دستگاه‌های ذی‌ربط، استاندارد ملی تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر را تدوین کند.

تحریم‌ها مانع اجرای استاندارد‌های ملی سنجش کیفیت کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر

خادم ثامنی با بیان این که در اواسط سال ۱۴۰۲، استاندارد ملی تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر تصویب و ابلاغ شد، اظهار داشت: در راستای اجرای استاندارد‌های ملی تولید کیسه‌های سازگار با محیط‌زیست، سازمان ملی استاندارد موظف است آزمایشگاه‌های منتخب را به نحوی تجهیز کند تا ادعای تولیدکنندگان مبنی بر تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر در آن‌ها به‌درستی مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. اما با توجه به این که در حال حاضر، هنوز تجهیزات آزمایشگاهی لازم برای بررسی استاندارد‌ها و سنجش کیفیت کیسه‌های سازگار با محیط‌زیست در کشورمان به اندازه کافی تهیه نشده و تحریم‌ها نیز سازمان استاندارد را در تهیه تجهیزات لازم با مشکل مواجه کرده است، سازمان محیط‌زیست هنوز تولیدکنندگان کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت زیر ۲۵ میکرون را تحت فشار نگذاشته است که الزاما از تولیدات خود بکاهند و کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر را جایگزین کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: با توجه به مشکلات موجود در زمینه سنجش کیفیت کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر در کشور، جلساتی را با دفتر تدوین استاندارد‌های ملی سازمان استاندارد برگزار کرده‌ایم که بتوانیم استاندارد‌های لازم در این زمینه را مقداری ساده‌تر کنیم تا قابلیت اجرای بیشتری داشته باشد. اگر این استاندارد‌ها را تعدیل کنیم، آزمایشگاه‌های منتخب مربوط به بررسی استاندارد‌ها و سنجش کیفیت کیسه‌های سازگار با محیط‌زیست را راحت‌تر تجهیز خواهیم کرد و می‌توانیم به فرآیند تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر در کشور سرعت ببخشیم. البته با توجه به این که مواد اولیه تولید این کیسه‌ها از خارج وارد می‌شود، اصولا هزینه تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر، چند برابر کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت ۲۵ میکرون است و تولید آن‌ها برای تولیدکنندگان داخلی توجیه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به این نکته که هزینه بالای تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر، بسیاری از کشور‌های دنیا را به این نتیجه رسانده است که این کیسه‌ها الزاما نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت پایین باشند، عنوان کرد: راهکار مناسب‌تر از جایگزینی کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر با کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت زیر ۲۵ میکرون، این است که اساسا شرایطی را فراهم کنیم که مردم به‌جای استفاده از کیسه‌های یک‌بار مصرف، کیسه‌های چندین‌بار مصرف را مورد استفاده قرار دهند که این کیسه‌ها می‌تواند شامل ساک‌ها یا کیسه‌های پارچه‌ای و همچنین ساک‌های پلاستیکی ضخیم باشد. این کار هم از نظر اقتصادی توجیه بیشتری دارد و هم بیشتر به نفع محیط‌زیست است، بخصوص که ابهامات زیادی درباره نحوه تجزیه کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر در طبیعت به‌ویژه در مناطق سردسیر وجود دارد.

فروشندگان باید بابت توزیع کیسه‌های پلاستیکی، به طور مستقیم از مردم پول بگیرند

خادم ثامنی با بیان این که با توجه به مشکل موجود در زمینه جایگزینی کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر با کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت زیر ۲۵ میکرون، تمرکز دستگاه‌های اجرایی کشور بیشتر بر عملیاتی شدن ماده ۳ آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است، یادآور شد: مطابق این ماده، باید در تمام فروشگاه‌ها و مغازه‌های کشور به‌جز میوه‌فروشی‌ها، توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع شود. فلسفه تدوین این ماده، ناشی از آن بوده است که در حال حاضر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و دیگر مراکز خرید، کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت پایین به صورت رایگان بین مردم توزیع می‌شود و همین مساله، شهروندان را به استفاده هرچه بیشتر از این کیسه‌ها ترغیب می‌کند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست با تاکید بر این که رایگان بودن توزیع کیسه‌های پلاستیکی ظاهری است و نه واقعی، تصریح کرد: فروشندگان در عمل قیمت کیسه‌های پلاستیکی را در حاشیه سود خود در نظر می‌گیرند، اما به طور مستقیم بابت این کیسه‌ها از مشتریان خود پولی دریافت نمی‌کنند؛ بنابراین اولا باید این نکته برای مردم روشن شود که پول کیسه‌های پلاستیکی را نیز عملا به فروشنده پرداخت می‌کنند و این کیسه‌ها را به صورت رایگان به دست نمی‌آورند، ثانیا باید ترتیبی اتخاذ شود که تمام فروشگاه‌ها و مغازه‌ها، مانند نانوایی‌ها که بابت دادن کیسه پلاستیکی به مشتری‌ها، هزینه جداگانه‌ای از آن‌ها می‌گیرند، همین کار را انجام دهند تا مردم رفته‌رفته به این نتیجه برسند که اگر کیسه چندبارمصرف همراه خود داشته باشند، هزینه کمتری را برای خریدشان پرداخت خواهند کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر از کل آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، همین بند مربوط به ممنوعیت توزیع رایگان این کیسه‌ها به طور کامل در سطح کشور عملیاتی شود، کمک بزرگی به طبیعت ایران خواهد شد و تاثیر بسیار مهمی در کاهش تولید پسماند‌های ناشی از مصرف کیسه‌های پلاستیکی خواهد گذاشت. در همین راستا جلسات متعددی را با مسئولان وزارت صمت و مدیران فروشگاه‌های زنجیره‌ای برگزار کرده‌ایم و خوشبختانه آن دوستان نیز رویکرد محیط‌زیستی مناسبی را در این زمینه اتخاذ کرده‌اند و با توجه به این که تمام کشور‌ها به سمت مصرف هرچه کمتر کیسه‌های پلاستیکی رفته‌اند، مدیران ما نیز به این نتیجه رسیده‌اند که بهتر است هرچه زودتر اقدامات اجرایی و فرهنگ‌سازی لازم برای رسیدن به این هدف را در کشورمان انجام دهیم.

دیگر خبرها

  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار