Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای کرونایی که شهروندان تهرانی به نفس افتاده‌اند، واکنش‌های مسئولان با یکدیگر تأمل برانگیز شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تهران پرس؛ نزدیک به دو هفته از تشدید آلودگی هوا در تهران می‌گذرد و برخی از مسئولان کشور با این معضل به‌عنوان وارونگی هوا یا اینورژن که هرساله در فصل سرما ، استان تهران با آن مواجهه است، برخورد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این در حالی است که وارونگی هوا در روزهای اخیر به‌گونه‌ای پیشرفته که ارتفاع لایه وارونگی به میزان زیادی با سطح زمین کاهش پیدا کرده و به ۲۰۰ متر رسیده است. به گفته متخصصان در چنین شرایطی ویروس کرونا زمان بیشتری در پیرامون قرار می‌گیرد و بقای آن افزایش پیدا می‌کند. بدین ترتیب احتمال شیوع و ابتلا افزایش پیدا می‌کند!

افزایش ابتلا و مرگ‌ومیر ویروس کرونا در هوای آلوده

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مبارزه با کرونای تهران می‌گوید که  آلودگی هوا در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای تنفسی دارند به‌ویژه افراد دارای بیماری‌های آلرژیک و آسم باعث می‌شود بیماری آن‌ها را شعله‌ور شود و هم‌زمان خطر ابتلا و مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد.

واکنش‌ها به آلودگی هوا از ابتدا تاکنون

در ابتدا یکی از علت‌های تاثیرگذار آلودگی هوای تهران استفاده از مازوت اعلام شد که پس از تکذیب، مورد تائید قرار گرفت و صاحبان صنایع و کارخانه‌های مصرف‌کننده مازوت اعلام کردند با داشتن مجوزهای لازم از این گاز استفاده می‌کنند. پس‌ازاین اظهارات، سخنگوی سازمان برق و نیرو اعلام کرد شهروندان تهرانی باید بین خاموشی و مازوت یکی را انتخاب کنند!

عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست  نیز اعمال خاموشی به‌جای استفاده از مازوت را پیشنهاد داد و ۲۴ ساعت پس‌ازآن، برق بیش از ۱۰ منطقه تهران و شهرهای اطراف پایتخت قطع شد اما شرکت توانیر اعلام کرد این خاموشی‌ها برنامه‌ریزی‌شده نبود!ً

درحالی‌که مسئولان وزارت نیرو دلیل قطعی گسترده برق در پایتخت را نرسیدن گاز اعلام کردند؛ اما سخنگوی شرکت ملی گاز، این موضوع را رد کرد.

سوء مدیریت شهری در روزهایی که شهر به نفس افتاده است

اعضای شورای شهر تهران نیز تنها به بیان تذکر، گلایه و گاهی نامه‌نگاری اکتفا کرده و با بالا رفتن شاخص‌ها تذکراتی به مسئولان می‌دهند، به‌گونه‌ای که در ابتدا محسن هاشمی در جلسه شورای شهر تهران در سخنانی کوتاه می‌گوید: “آلودگی هوا در تهران  استمرار دارد و این نشان می‌دهد که باید کارهای ویژه‌تری صورت بگیرد که هنوز انجام نگرفته است.”

تا جمعه ۲۶ دی هوای تهران در شرایط خطرناک قرار دارد

بر اساس هشدار اداره کل هواشناسی استان تهران در ۲۲ دی‌ماه سال جاری مبنی بر تداوم پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها تا روز جمعه ۲۶ این ماه  احتمال ورود به شرایط بسیار ناسالم برای همه گروه‌ها طی روزهای آتی وجود دارد.

تهران خاکستری

روزهای آلوده و تیره تهران در نزاع مسئولان  و با بالا رفتن انگشت اتهام مسئولان به یکدیگر می‌گذرد و حتی تعطیلی شهر تهران نیز در حد یک توصیه از سوی ستاد مبارزه با کرونا مطرح می‌شود، برخی دیگر نیز گامی فراتر برداشتند و به احصای علل آلودگی هوا می‌پردازند و آن را به دیگر نهادها ارائه می‌کنند و در توضیح این کار خود می‌گویند که از چندین سال در حوزه احصای عوامل آلودگی هوای تهران پیشگام هستند!

این در حالی است که در چنین شرایطی از مسئولان کشور انتظار می‌رود که با انجام اقداماتی همچون تعطیلی چندروزه و یا اعمال محدودیت‌های تردد و یا کاهش ساعات ادارات منجر به کاهش حضور مردم در سطح شهر شوند که متأسفانه این روزها در نزاع و ناهماهنگی‌ها بین وزارت خانه‌ها و عدم هم‌افزایی‌ها می‌گذرد و هزینه این عدم همکاری مرگ زودرس برای شهروندان تهرانی است.

حل بخشی از مشکلات آلودگی هوای تهران در گروه بودجه است که به گفته مسئولان ذی‌ربط در شهرداری و شورای شهر ، دولت‌ها به موضوع حمل‌ونقل توجه کافی را ندارند ؛ بخش دیگر حل این مشکل نیز هماهنگی و هم‌افزایی نهادهای دولتی است که این روزها تنها سخنگوهای وزارت خانه‌ها به طرح یک موضوع جدید و یا تکذیب یک ادعا می‌پردازند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: هوای تهران آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۴۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران

عضو شورای شهر تهران بر لزوم رعایت دستورالعمل استقرار و نظام نگهداشت HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) در مناطق تأکید کرد.   به گزارش ایسنا، احمد صادقی در دویست و سی و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: بارش های نیمه شب جمعه و صبح ۱۵ اردیبهشت ماه در شهرداری منطقه ۱۵ به آدرس بزرگراه بعثت نرسیده به میدان بسیج سبب شد یکی از منهولهای موجود در مسیر به واسطه  شدت بارش و حجم زیاد آب های بالادستی و نیز عدم کشش شبکه جمع آوری آب های سطحی دچار انسداد و گرفتگی شود.   وی ادامه داد: این امر سبب می شود عوامل اجرایی و مدیران خدمات شهری به محل اعزام  شوند و کارگران اداره مسیل های منطقه جهت رفع گرفتگی داخل منهول فاضلاب شوند؛ اما  به طور ناگهانی، فشار آب سبب افتادن یکی از کارگران به داخل شبکه می شود و متأسفانه این فرد تا به امروز پیدا نشده، علی رغم اینکه آتش نشانی زحمات زیادی برای جستجو و پیدا کردن این فرد انجام داده است.    احمد صادقی ادامه داد: من تشکر می کنم از زحمات مجموعه خدمات شهری در این چند روز ولی این زحمات سبب نمی شود که موارد و ضوابط ایمنی رعایت نشود. لایروبی مسیل ها به عنوان چک لیست عملیات به مناطق طی سال های قبل ابلاغ شده و اسناد لازم  به عنوان دستور العمل استقرار و نظام نگاهداشت مدیریت «اچ اس ای» در هر منطقه موجود است که با بررسی های به عمل آمده مشخص شده در این منطقه نیز این دستورالعمل موجود بوده است.   از طرفی عدم انجام عملیات در حین بارندگی به دلیل شرایط نامساعد  اعم از  دبی بالای آب و عدم اطلاع از خطراتی که  در این شرایط وجود دارد از توصیه هایی است که در حوزه خدمات شهری باید مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه در حادثه منطقه ۱۵ این مورد رعایت نشده است.    صادقی تاکید کرد: ذکر دو نکته در این حادثه حایز اهمیت است که امیدوارم مجموعه مدیریت شهری به آن توجه داشته باشد؛   نخست آنکه ساختار اچی اس ای در شهرداری تهران نیازمند تقویت است و یک شهر با جمعیتی بیش از  ۱۰ میلیون نفر صرفا با چند کارشناس در منطقه امکان نظارت بر سیستم ایمنی شهر را ندارد. لذا بایستی این سیستم تقویت و اگر بخش خصوصی صلاحیت دار باید در این بخش استفاده بشود.    وی ادامه داد: نکته دوم که خیلی مهم است؛ موضوع بررسی عدم رعایت دستور العمل استقرار و نگهداشت نظام مدیریت اچ اس ای در  منطقه مذکور است که  در صورت رعایت نکردن این نظامات به طور حتم می بایست با  خاطیان چه عوامل پیمانکاران و چه مدیران برخورد قانونی صورت گیرد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری، اساسی ترین مسئله شوراها
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق