Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آخرین نظرسنجی‌ها نتانیاهو تنها با یک شرط خواهد توانست ائتلافی برای کابینه به وجود آورد شرطی که احتمال تحقق آن کمی بعید به نظر می‌رسد و با این شرایط نتانیاهو باید همچون ترامپ، مسند قدرت را رها کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بنیامین نتانیاهو در آخرین نظرسنجیها با وجود اینکه هنوز به عنوان گزینه اول نخست وزیری مطرح شده است اما با قدرت گرفتن مخالفانش، در حال از دست دادن کرسیهای بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این شرایط، ائتلافی که از حزب لیکود حمایت می کند نخواهد توانست اکثریت کرسیهای کنست(پارلمان) را به دست آورد اما مخالفان نتانیاهو که در حال تجمیع آراء خود هستند می توانند اکثریت کرسیهای کنست را از آن خود کرده، کابینه آینده را بدون نتانیاهو تشکیل دهند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

آخرین نظرسنجی های نیمه اول ژانویه 2021

براساس آخرین نظرسنجیهای به عمل آمده در رژیم صهیونیستی- که توسط شبکه 12 رژیم صهیونیستی انجام شده است- تعداد کرسیهای احزاب رژیم صهیونیستی در صورتی که انتخابات هم اکنون برگزار شود به شرح ذیل خواهد بود:

حزب «لیکود» به رهبری «بنیامین نتانیاهو»،  29 کرسی

حزب «امید جدید» به ریاست «جدعون ساعر»، 16 کرسی

حزب «یمینا» به ریاست «نفتالی بنت»، 13 کرسی

حزب «یش عاتید» به ریاست «یَئیر لَپید» ، 13 کرسی

فهرست مشترک عربی به ریاست «احمد الطیبی»، 10 کرسی

حزب راستگرای «شاس» 8 کرسی

حزب حریدی «یهودوت هاتورات» ، 8 کرسی

حزب «اسرائیل خانه ما» به ریاست «آویگدور لیبرمن» 7کرسی

حزب تازه تأسیس «اسرائیلی ها» به ریاست «رون حولدایی، شهردار تل آویو، 6 کرسی

حزب آبی سفید به ریاست «بنی گانتس»، 5 کرسی

حزب چپگرای «میرتس»، 5 کرسی

نکته قابل توجه این است که دو حزب «کار» و «گیشر»  که در کابینه فعلی حضور دارند موفق به کسب حداقل کرسیهای لازم (4کرسی) برای ورود به کنست نشده اند.

راستگرایان حامی نتانیاهو در ضعیفترین وضعیت

با این شرایط ائتلاف حامی نتانیاهو که متشکل از 3 حزب لیکود (29کرسی)، شاس (8کرسی) و یهودوت هاتورات(8کرسی) است تنها خواهد توانست 45 کرسی به دست آورد. حال اگر فرض را بر این بگذاریم که حزب «یمینا» به ریاست «نفتالی بنت» (13کرسی) نیز به این ائتلاف بپیوندد جمع کرسیهای این جناح به 58 کرسی خواهد رسید. این بدان معنا است که در آرمانی ترین شرایط نیز ائتلاف راستگرایان به ریاست نتانیاهو نخواهد توانست با شرایط کنونی برای تشکیل کابینه، ائتلافی حداکثری به وجود آورد. حال آنکه «بنت» اعلام کرده است قصد ندارد با نتانیاهو همراهی کند و توافق تبادل آراء مازاد را با حزب «امید جدید» به ریاست «گدعون ساعر» امضا کرده است.

اما در مقابل، مخالفان نتانیاهو- که متشکل از 5 حزب «امید جدید» به ریاست «جدعون ساعر» (16کرسی)، «یش عاتید» به ریاست «یَئیر لَپید» (13 کرسی)، «اسرائیل خانه ما» به ریاست «آویگدور لیبرمن» (7کرسی) ، «اسرائیلیها» به ریاست «رون حولدایی» ،(6 کرسی) ، «آبی سفید» به ریاست «بنی گانتس»، (5 کرسی) و «میرتس» (5 کرسی) هستند- در حال حاضر 52 کرسی در اختیار دارند که در صورت پیوستن حزب «یمینا» به ریاست «نفتالی بنت» به این مجموعه، 65 کرسی را در اختیار خواهند داشت و می توانند کابینه را بدون نیاز به نتانیاهو تشکیل دهند.

نفتالی بنت و فلسطینی های 1948 تنها مفر نتانیاهو

با نگاهی به نتایج نظرسنجی فوق «نفتالی بنت» تنها راه خروج نتانیاهو از بحران است. البته برای مخالفان نتانیاهو نیز حضور «نفتالی بنت» در جمعشان موجب خواهد شد بتوانند ائتلاف حداکثری برای تشکیل کابینه را به وجود آورند. لذا اگر «نفتالی بنت» با نتانیاهو به توافق نرسد - که  ظاهراً تا کنون اینگونه بوده است- باید گفت نتانیاهو رسماً باید نخست وزیری را پس از 13 سال فراموش کرده، تنها به عضویت در کنست تن دهد.

مفر دوم نتانیاهو برای خروج از این بحران آراء فلسطینیهای ساکن سرزمینهای اشغالی 1948 است. در حال حاضر فهرست مشترک عربی- که نمایندگان فلسطینی های سرزمین های اشغالی هستند- دارای 15 کرسی در کنست منحل شده هستند و در نظرسنجی فوق نیز 10 کرسی را کسب کرده اند. اما از آنجا که حضور فلسطینیها در ائتلاف کابینه برای تمام احزاب رژیم صهیونیستی یک خط قرمز محسوب می شود هیچ یک از احزاب به سمت ائتلاف با فلسطینیها نمی روند.

نتانیاهو طی یک ماه گذشته تلاش کرده با جلب نظر فلسطینیها به جای آنکه نمایندگان فهرست مشترک عربی را وارد ائتلاف کند، آراء فلسطینیها را به سمت لیکود سرازیر کند. نتایج نظرسنجی فوق تا حدی این اقدام را تأیید می کند چرا که آراء فهرست مشترک عربی شاهد 50 درصد کاهش است و تعداد کرسیهای فلسطینیها از 15 کرسی فعلی کنست، به 10 کرسی در آخرین نظرسنجی تقلیل یافته است.

تظاهرات گسترده فلسطینی‌ها در اعتراض به سفر نتانیاهو به شهر الناصرهشانس اندک نتانیاهو برای تشکیل کابینه جدید و تصدی نخست وزیری مجددگسترش شهرک‌سازی و ساخت صدها واحد جدید در کرانه باختری/ تاریخ محاکمه نتانیاهو اعلام شدائتلاف‌های جدید علیه نتانیاهو؛ لیکود یک کرسی دیگر را از دست داد

آنچه در نظرسنجیها به دست آمده نشان از آن دارد که تجمع مخالفان نتانیاهو در حال قوت گرفتن است و با استمرار شرایط فوق در انتخابات آتی- که قرار است 23 مارس 2021 (3فروردین 1400) برگزار شود- نتانیاهو نخواهد توانست ائتلافی برای کابینه به وجود آورد و این مخالفان نتانیاهو هستند که کابینه را تشکیل خواهند داد. اما باید همچنان منتظر ماند و دید آیا نتانیاهو به این اکتفا خواهد کرد یا اینکه همانند دوره های گذشته با رو کردن برگههای جدید کفه ترازوی آراء را به نفع خود سنگین خواهد کرد؟

نکته دیگری که قابل توجه است ضعف ائتلافی است که علیه نتانیاهو در حال شک لگیری است. اعضای ائتلافی که اکنون 65 کرسی کنست را می تواند از آن خود کند، تنها در یک موضوع با هم اتفاق نظر دارند و آن هم مخالفت با نتانیاهو و تلاش برای حذف او از عرصه سیاسی است. اما همین احزاب مخالف نتانیاهو دارای اختلاف دیدگاههای عمیقی در مسائل اجرایی هستند و کابین های که تصور می کنند تشکیل خواهند داد بسیار ضعیف و سست خواهد بود. مضاف بر اینکه یک شخصیت کاریزماتیک در این مجموعه مخالف وجود ندارد که بتواند این مجموعه مخالف نتانیاهو را اداره کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بنیامین نتانیاهو اسرائیل فلسطین بنیامین نتانیاهو اسرائیل فلسطین مخالفان نتانیاهو فهرست مشترک عربی رژیم صهیونیستی آخرین نظرسنجی خواهد توانست نفتالی بنت کرسی حزب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۹۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم موقعیت جنگی تنها راه بقای نتانیاهو در قدرت / کابینه اسرائیل در حال از هم پاشیدن است

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، پس از پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی برای تنبیه حمله اسرائیل به ساختمان دیپلماتیک جمهوری اسلامی در دمشق برخی کارشناسان انتظار داشتند که تنش در منطقه افزایش پیدا کند و حتی از احتمال وقوع جنگ بزرگ بین ایران و رژیم صهیونیستی صحبت می‌کردند. علیرغم لفاظی‌های مقامات سیاسی-نظامی اسرائیل، آنها به یک اقدام مضحک در اصفهان بسنده کرده و ترجیح دادند که از تشدید تنش با ایران جلوگیری کنند.

البته این امر تا حد زیادی قابل پیش‌بینی بود؛ پیام قدرت ایران از طریق عملیان «وعده صادق» نه تنها به اسرائیل بلکه به حامیان و متحدان آن ارسال شده بود و آنها به خوبی دریافته بودند که جنگ با ایران می‌تواند به نابودی کامل رژیم صهیونیستی منجر شود و از همین رو، تصمیم‌گیرندگان اسرائیل را از اقدام جدی علیه منافع ایران منصرف کردند. «استبان کاریلو» -سردبیر مجله خبری کرادل و کارشناس مسائل خاورمیانه- در گفتگو با ایسکانیوز به بحث پیرامون تحولات اخیر خاورمیانه و همچنین تاثیرات آن در عرصه جهانی پرداخت.

بیشتر بخوانید: رژیم صهیونیستی در برزخ «بقا به شرط بحران» و «ناتوانی در جنگ»

متن کامل این گفتگو بدین شرح است:

- به نظر می‌رسد اسرائیل پس از پی بردن به ناتوانی خود در برابر ایران، از افزایش تنش منصرف شده است. نظر شما در این باره چیست؟

من معتقدم اسرائیل و ایالات متحده از ابهت حمله تلافی جویانه ایران و موفقیتی که تهران در دور زدن پیشرفته‌ترین پدافند هوایی جهان برای حمله به چند هدف نظامی خاص به دست آورد، غافلگیر شدند. به گفته خودشان، پیش‌بینی برنامه‌ریزان اسرائیلی این بود که ایران بمباران کنسولگری خود در دمشق را تلافی نخواهد کرد و حتی فکرش هم نمی‌کردند که عملیاتی به اندازه و شدتی که در 13 آوریل شاهد بودیم، انجام دهد. من فکر می‌کنم حمله «محدود» اسرائیل در داخل ایران هم دلیلی بر عدم تمایل آنها برای مواجهه با شکست نظامی دیگر پس از ناکامی در دستیابی به اهداف استراتژیک در داخل غزه و هم افزایش فشاری است که این کشور از سوی متحدان غربی‌اش شش ماه بعد از یک نسل‌کشی وحشیانه با آن مواجه است.

- برخی کارشناسان بر این باورند که نتانیاهو تلاش می‌کند تا آمریکا را به طور مستقیم با ایران درگیر کرده و با این کار فشارهای موجود علیه اسرائیل را کاهش دهد. چقدر این تحلیل را درست می‌دانید؟

بنیامین نتانیاهو به خوبی می‌داند که روزهای قدرت او در راس دولت اسرائیل به پایان رسیده و تداوم وضعیت جنگی احتمالا تنها راهی است که او می تواند کنترل خود را بر قدرت حفظ کند. در داخل، نارضایتی مردم به طور پیوسته در حال افزایش است در حالی که کابینه جنگ با افزایش بی‌اعتمادی و تندی در میان اعضای خود در حال از هم پاشیدن است. در خارج نیز، اسرائیل به یک کشور منحوس تبدیل شده و شاهد هستیم که رسانه‌ها و مقامات غربی به طور بی‌سابقه‌ای نتانیاهو را مقصر این وضعیت می‌دانند. با کوچک شدن زمین زیر پایش، نتانیاهو نشان داده از آن دسته افرادی است که برای نجات پوست خود حاضر است یک جنگ تمام عیار به راه بیندازد.

- پاسخ ایران به حمله اسرائیل به ساختمان دیپلماتیک جمهوری اسلامی در دمشق، با وجود آنکه یه حمله کاملا محدود بود، اما توانست بخشی از قدرت نظامی ایران را به تصویر بکشد. بازخورد توان نظامی ایران در بین جوامع غربی به ویژه دولت‌های این کشورها چطور بود؟

آنچه ما در غرب پس از عملیات انتقامی ایران دیدیم، ترکیبی از شوک واقعی به قدرت نظامی ایران و استانداردهای دوگانه معمول در مورد کشوری بود که دائماً به عنوان «دشمن» معرفی می‌شود. سخنان دیوید کامرون -وزیر امور خارجه بریتانیا- به بهترین وجه این دو مسدله را نشان داد؛ او گفت ایران نسبت به بمباران کنسولگری خود در دمشق بیش از حد واکنش نشان داد و تاکید کرد که اگر خود لندن هم به جای تهران بود، «اقدام بسیار قوی» انجام می‌داد. علاوه بر این، شاهد بودیم که اکثر غرب‌ها با تحریم ایران -که در واقع در این ماجرا قربانی بود- واکنش نشان دادند و اجازه ندادند اسرائیل -به عنوان متجاوز- محکوم شود.

- فکر می‌کنید اوضاع در خاورمیانه چطور پیش خواهد رفت و احتمال وقوع یک جنگ بزرگ را چقدر جدی می‌دانید؟

با وجود آنکه فعلا ایران و اسرائیل مایل به تنش‌زدایی هستند، وضعیت در منطقه به شدت بی‌ثبات است. با نزدیک شدن به دویستمین روز نسل کشی غزه، ایالات متحده تمایل خود را برای کمک به اسرائیل برای ورود به رفح در عملیاتی که احتمالا شاهد ریختن سوخت بیشتری در آتش خشم خود خواهد بود، نشان داده است. کنگره ایالات متحده همچنین تخصیص میلیاردها دلار کمک نظامی بیشتر به اسرائیل را تایید کرده است که نشان دهنده حمایت از طرح آنها برای گسترش جنگ در لبنان است. موضوع دیگری که قابل توجه است، حمله گسترده به پایگاه الحشد الشعبی در عراق در آخر هفته گذشته و حملات بعدی به پایگاه‌های اشغالی آمریکا در سوریه است که طی چند ماه گذشته متوقف شده بود. معادله جدید تحمیل شده توسط محور مقاومت در غرب آسیا چیزی نیست که برنامه‌ریزان آمریکایی بتوانند آن را تحمل کنند و من انتظار دارم که همچنان شاهد تلاش‌های فزاینده برای تغییر موازنه به نفع اسرائیل و تضعیف مقاومت باشیم.

- روسیه و چین در نشست‌های اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد مرتبط یا حمله اسرائیل به ساختمان دیپلماتیک جمهوری اسلامی، حمایت خوبی از ایران انجام دادند. نزدیک این سه کشور چه تاثیری بر روند جهانی کاهش قدرت آمریکا خواهد داشت؟

برخلاف بسیاری از قدرت‌های جهانی که از «نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین» دفاع می‌کنند اما فقط زمانی پای این اصول می‌ایستند که به نفع آنها باشد، روسیه و چین در سمت قوانین بین المللی و احترام به حاکمیت در شورای امنیت سازمان ملل متحد ایستادند. مسکو، پکن و تهران به لطف اتحاد خود در داخل بریکس و سازمان همکاری شانگهای به کل جنوب جهانی نشان دادند که جهانی جدا از هژمونی ایالات متحده نه تنها می‌تواند وجود داشته باشد، بلکه حتی می‌تواند رو به جلو حرکت کند. این دیدگاه جدید در حال حاضر در منطقه ساحل آفریقا و برخی از بخش‌های آمریکای لاتین تأثیرگذار بوده است؛ زیرا کشورهای بیشتری متوجه خطر مواجهه با ابرقدرتی شده‌اند که از شروع جنگ‌ها و یا استفاده از واحد پول خود برای حفظ سلطه‌اش استفاده می‌کند.

انتهای پیام/

مجید فرخی کد خبر: 1228292 برچسب‌ها اسرائیل بنیامین نتانیاهو غزه

دیگر خبرها

  • لاپید: نتانیاهو باید استعفا دهد
  • لاپید خواستار استعفای نتانیاهو شد
  • دو عضو کابینه نتانیاهو استعفا کنند
  • لاپید: بنی گانتس و آیزنکوت از کابینه نتانیاهو استعفا کنند
  • بحران ناتمام تل‌آویو
  • بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه
  • حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم اسرائیل
  • تداوم موقعیت جنگی تنها راه بقای نتانیاهو در قدرت / کابینه اسرائیل در حال از هم پاشیدن است
  • هاآرتص رسوایی‌های نتانیاهو و کابینه‌اش را لیست کرد
  • کابینه نتانیاهو در آستانه فروپاشی