Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان شرکت برق منطقه ای استان کرمان اعلام کرد: برودت هوا طی روز های اخیر و پایداری این جبهه هوای سرد در سراسر کشور منجر به افزایش مصرف گاز در همه بخش ها به ویژه بخش خانگی و تجاری شده و این امر موجب محدودیت سوخت رسانی گاز به نیروگاه ها شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقه ای استان کرمان، در پی انتشار مطالبی در فضای مجازی پیرامون مصرف برق و قبض برق گروه رسمی  سرمایه گذاری ایران و چین در تولید ارز دیجیتال واقع در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان اطلاعیه ای به شرح ذیل توسط روابط عمومی برق منطقه ای کرمان صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"هموطنان گرامی همانطور که مستحضرید کاهش دما و برودت هوا طی روز های اخیر و پایداری این جبهه هوای سرد در سراسر کشور منجر به افزایش مصرف گاز در همه بخش ها به ویژه بخش خانگی و تجاری شده و این امر موجب محدودیت سوخت رسانی گاز به نیروگاه ها گردید .

افزایش مصرف برق  وگاز موجب شد تا از مردم خواسته شود با همکاری در کاهش 10 درصدی مصرف انرژی موجبات تامین برق پایدار و سوخت رسانی به نیروگاها را فراهم نمایند که مردم شریف و انقلابی در سراسر کشور در این خصوص مشارکت نموده که جا دارد از همه انها تشکر نماییم.

شرکت های برق نیز اقدامات و تمهیداتی به کار گرفته تا شبکه برق پایدار و انرژی مورد نیاز تامین باشد. کاهش خاموشی های غیرضرور، جلب همکاری صنایع، کنترل سیستم های گرمایشی و روشنایی اداری، کشف و جمع اوری مراکز غیررسمی تولید ارز دیجیتال و اختصاص پاداش 20 میلیون تومانی به کسانی که این مراکز را معرفی نمایند و انجام سایر امور تبلیغی و فرهنگی و غیره  از جمله این اقدامات و راهکارها بود. مع ذالک شاهد بودیم که برخی اصحاب رسانه  به ویژه در فضای مجازی ضمن بیان دیدگاه های خود انتقاداتی درخصوص وضعیت عملکردی شرکت رسمی سرمایه گذاری تولید ارز دیجیتال در منطقه اقتصادی رفسنجان داشته باشند.

در این راستا و به منظور رفع ابهامات و تنویر افکار عمومی روابط عمومی شرکت برق منطقه ای کرمان حسب رسالت آگاهی رسانی خود مطالبی به شرح ذیل به استحضار می رساند:

1ـ مشترک مذکور با سرمایه گذاری مشترک ایران و چین و پس از اخذ مجوز تاسیس از سازمان صنعت، معدن و تجارت و انجام سرمایه گذاری در جهت انجام تعهدات فنی ابلاغی از طرف شرکت توانیر و براساس شرایط اتصال مطابق با آیین نامه تکمیلی تعرفه های برق به شبکه متصل شده است.

2ـ نحوه محاسبه هزینه انرژی مصرفی این مراکز براساس مصوبه هیئت محترم وزیران و براساس مقررات تامین برق مراکز استخراج رمز ارزها برابر با بهای برق صادراتی می باشد و با در نظر گرفتن تخفیفات مربوط به اتصال به شبکه انتقال محاسبه می گردد.  به منظور مدیریت مصرف در ماه های گرم سال با نرخ دو برابر و در 8 ماه غیرگرم با نصف نرخ برق صادراتی محاسبه می گردد. 

لازم به ذکر است شرایط مذکور برای کلیه مراکز تولید ارز دیجیتال دارای مجوز، یکسان می باشد.

۳ ـ آنچه در صورتحساب دوره هشتم سال ۹۹ مشترک شرکت سرمایه گذاری ایران و چین در فضای مجازی منتشر گردیده است، طبق آیین نامه تکمیلی تعرفه های برق و دستورالعمل های اجرایی متعاقب آن محاسبه و اعمال گردیده و طبق روال جاری برای کلیه مشترکین صنعتی چنانچه مشترک تمام یا بخشی از آن را نپردازد، به عنوان بدهکاری در دوره بعد آورده شده  و بر اساس مقررات موجود، مشمول تعرفه تأخیری می گردد که در صورت عدم پرداخت، از طریق روش های قانونی نسبت به وصول مطالبات اقدام می گردد.

۴ ـ با توجه به سیاست های وزارت نیرو در تأمین برق مشترکین خانگی، علی الخصوص در فصل سرد سال، با توجه به محدودیت به وجود آمده ناشی از کمبود سوخت نیروگاه های کشور، پس از هماهنگی های انجام شده و به منظور حفظ پایایی شبکه برق کشور مشترکین صنعتی ملزم  به کاهش بار مصرفی خود گردیدند که مصرف بزرگترین مشترک رمز ارز کشور در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان نیز از تاریخ ۲۴ دی ۹۹ به طور کامل قطع گردید.

در پایان به مردم شریف استان این اطمینان را می دهیم که خدمتگزاران مردم در صنعت برق استان به صورت شبانه روزی در حال فراهم نمودن شرایطی به منظور جلوگیری از قطع برق ناخواسته مشترکین در سطح استان می‌باشند و در این راه به دعای خیر شما مردم نجیب، فهیم و ولایی استان محتاج می باشیم.

روابط عمومی شرکت برق منطقه ای کرمان

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مصرف برق تولید ارز دیجیتال شرکت برق منطقه ای سرمایه گذاری افزایش مصرف روابط عمومی نیروگاه ها سوخت رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۱۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور

تین نیوز

طبق آمار رسمی گفته می شود حدود ۳۵ میلیون دستگاه خودرو در حال تردد در کشور وجود دارد که از این تعداد بیش  از ۱۳ میلیون خودرو فرسوده  به شمار می آیند. مصرف بنزین در خودروهای داخلی ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است و اگر این خودروها استاندارد بودند، کشور می توانست روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین صادر کند که درآمد حاصل از آن معادل ۴ ماه درآمد صادرات نفت کشور است.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، علی دماوندی کناری، پژوهشگر در یادداشتی نوشت: افزایش ۷ میلیون لیتری میانگین مصرف روزانه بنزین در نوروز ۱۴۰۳، این تیتر رسانه  ها در  فروردین ۱۴۰۳  به نقل وزارت نفت است. به گزارش این وزارت خانه، میانگین توزیع روزانه بنزین کشور در نوروز ۱۴۰۳ حدود ۱۲۰ میلیون لیتر بوده که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ به طور میانگین حدود ۷ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است. این روند مصرف صعودی  بنزین چند سالی است که  خود را آمار نشان می دهد. نکته قابل توجه آنکه در سال ۱۳۹۰ میزان مصرف روزانه بنزین بین ۵۷ تا ۵۹ میلیون لیتر در روز بود،  یعنی در ۱۲ سال مصرف این سوخت بیش از ۲ برابر شده است.

اخیرا مرکز پژوهش های مجلس از کسری روزانه ۱۰ میلیون لیتری بنزین خبر داد. بر همین اساس ایران سال آینده ناچار به واردات بنزین و گازوئیل به میزان ۵ میلیارد دلار است و به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به عنوان پیش فرض در نظر گرفته شده است که نشان از تعمیق بحران و تشدید ناترازی بنزین دارد. این ناترازی در حالی است که در سال ۱۳۹۹ ایران صادر کننده ۳ میلیارد دلار بنزین به کشور های منطقه بوده است.

مشابه این اخبار، تقریبا روزی نیست که مطلبی در خصوص ناترازی بنزین، گاز، آب و برق در کشور سخنی گفته نشود. بزرگترین چالش کشور مصرف بی رویه انرژی است، چیزی که قرار بود به عنوان یک مزیت برای رشد اقتصادی کشور باشد، هم اکنون به یک تهدید برای اقتصاد کشور تبدیل شده است و اگر هر چه زودتر در مورد آن تصمیم گیری نشود، منجر به یکسری اقدامات پرهزینه در آینده می شود.

اما برای حل مسئله ناترازی بنزین ابتدا باید مشخص کرد، ریشه های مشکل کجاست و ناظر به آنها راهکار ارائه داد. کارشناسان حوزه انرژی دلایل زیادی را برای این ناترازی برشمردند که مهمترین آن به عدم مدیریت مصرف، تولید خودروهای بی کیفیت، شمار پرتعداد خودروهای فرسوده، عدم توجه کافی به حمل ونقل عمومی و توقف روند توسعه سوخت های جایگزین مربوط می شود.

طبق آمار رسمی گفته می شود حدود ۳۵ میلیون دستگاه خودرو در حال تردد  در کشور  وجود دارد که از این تعداد بیش  از ۱۳ میلیون خودرو فرسوده  به شمار می آیند. مصرف بنزین در خودروهای داخلی ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است و اگر این خودروها استاندارد بودند، کشور می توانست روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین صادر کند که درآمد حاصل از آن معادل ۴ ماه درآمد صادرات نفت کشور است.

از سوی دیگر علاوه بر مصرف خودروهای جدید، به دلیل عدم اسقاط خودروهای فرسوده، افزایش مصرف بنزین روز به روز بیشتر می شود. مصرف بنزین و گازوئیل خودروهای فرسوده ۲ برابر خودروهای جدید است و کارشناسان میزان هدر رفت سوخت خودروهای فرسوده را سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد می کنند. انجمن اسقاط خودروهای فرسوده در گزارشی تاکید کرده با خارج شدن خودروهای فرسوده از مدار فعالیت، ۳۳ میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی می شود.

کاهش نسبی قیمت بنزین با توجه به کاهش پی در پی ارزش پول ملی، باعث توقف  روند توسعه سوخت های جایگزین شده است . طبق آمار شرکت ملی فرآورده های نفتی  از سال ۹۲ تاکنون رشد مصرف سی ان جی و رشد تعداد جایگاه های این سوخت پاک متوقف شده و سهم این سوخت جایگزین بنزین در سبد سوخت کمتر و کمتر شده است. در صورتی که سوخت مصرفی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه وسیله نقلیه از بنزین به سی ان جی تغییر یابد ، پیش بینی می شود جایگزین  حدود ۲۰ میلیون لیتر  بنزین در روز شود که صرفه سالیانه حدود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری را به همراه دارد.

همانگونه وزیر صمت گفته کشور در تله سوخت گرفتار شده و راه حل افزایش تدریجی قیمت بنزین هم به دلایل مختلف، دیگر عملی نیست. به باور بسیاری از کارشناسان، ناترازی بنزین یک راه حل ندارد و باید مجموعه ای از راهکارها را در پیش گرفت و اگر در این زمینه برنامه و اهتمام  وجود نداشته باشد، هر سال بر شدت موضوع و میزان ارزی که برای واردات نیاز هست، افزوده می شود.

در مجموع راهکارها و رویکردهای متعدد قیمتی و غیرقیمتی برای حل ناترازی بنزین و بازگشت ایران به باشگاه صادرکنندگان بنزین وجود دارد که از جمله آنها می توان به اصلاح صنعت خودروسازی، ارتقای تکنولوژی خودروهای داخلی، جایگزینی خودروهای فرسوده و موتورسیکلت های پرمصرف، متنوع کردن سبد سوخت و توسعه سوخت های جایگزین، توسعه حمل و نقل عمومی، گسترش استفاده از خودروها و موتورسیکلت های برقی اشاره کرد.

به هر روی موضوع ناترازی بنزین در ایران نیازمند راه حل های جامع و سیاست گذاری صحیح در دو سطح عرضه و تقاضا و به صورت توامان و ترکیبی است. 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • خلجی: ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» نمونه توان صنعت فنی و مهندسی کشور است
  • اجرای طرح کدینگ نباید به صنعت گردشگری و جذب مسافر لطمه وارد کند
  • رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود
  • اتمام تعمیرات ۱۰۵هزار مگاوات نیروگاهی در نیمه اردیبهشت
  • تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد
  • ۱۴ جایگاه عرضه سوخت مایع در منطقه فارس به بهره‌برداری رسید
  • افزایش حجم آب ورودی به سد‌های کرمان در بارندگی‌های اخیر