Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریدون خودنیا در پاسخ به سوال خبرگزاری برنا گفت: درحال حاضر 14 روستای استان خصوصا در مناطق دور افتاده را به وسیله انرژی خورشیدی تامین برق کرده ایم.

به گزارش خبرگزاری برناازلرستان ؛ خودنیا شامگاه جمعه در نشست خبری مجازی که در گروه واتسابی مدیران ورسانه های لرستان برگزارشده بود در پاسخ به سوال خبرنگاربرنا مبنی برلزوم توجه  به نقش امروز انرژی های تجدیدپذیروالبته خورشیدی  در توسعه پایدار وسبز ومیزان سرمایه گذاری  شرکت برق لرستان روی این موضوع خصوصا درمناطق روستایی استان ،اظهار کرد: استفاده از انرژی های نو وازجمله خورشیدی  در سطح وزارت نیرو از طریق یکی از معاونت های وزیر به عنوان شرکت مادر تخصصی ساتبا انجام می شودو فاقد  نمایندگی در استان بوده و  شرکت توزیع برق  لرستان پذیرفته است تا در جهت تسهیل در انجام امور کارهای آنها را تا زمان احداث نمایندگی در استان انجام دهد لذا در این زمینه  ما تسهیل گر کارهای مردم وبخش خصوصی هستیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه  استفاده از انرژی الکتریکی در نقاط دور افتاده قبلا کارمقرون به صرفه ایی بوده  است،افزود:  درحال حاضر 14 روستای استان خصوصا در مناطق دور افتاده را به وسیله  انرژی خورشیدی تامین برق کرده ایم .

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان تصریح کرد: بحث انرژی خورشیدی دارای مشکلاتی  متعددی مانند خارجی وگرانقیمت بودن برخی ازقطعات است به طوریکه اگر کوچکترین قطعه یک پنل بسوزد یا نیازمندتعویض  قطعه ای باشد تامین آن بسیار سخت است وآن خانوارها باید همچنان در خاموشی بمانند بنابراین اگر هزینه بهره برداری وجاری  تعمیرات چند سال این روستا را تجمیع کنیم می توانیم شبکه برق سراسری را برای آنها بکشیم و ضمن آنکه   این هزینه های بهره برداری وجاری درحال  انجام است  وچون عملا ارزش افزوده ایی برای ما ندارد می توانیم این هزینه ها را کاهش داده  ویک برق پایدار را برای این مشترکین روستایی ارائه دهیم .

 خودنیا بابیان اینکه برقدار کردن  این 14 مناطق به وسیله انرژی خورشیدی  خصوصا در الیگودرز مشکل زا بوده است ،ادامه داد: چون بحث انرژی تجدید پذیر  نیروی متخصص وماهرلازم را  می طلبد و این نیرو ها هم هزینه های زیادی را برای شرکت توزیع در بر دارند وهمچنین هزینه های بهره برداری وجاری شان نیز  بسیار بالا است به طوریکه اگر پنل هارا بخواهیم سرویس کنیم  معادل آن هزینه ایی است که ماباید برای آنها شبکه ایجاد کنیم؛ در حال حاضر باطری ها وسایر قطعات پنل ها بسیار گرانقیمت است واز طرفی باطری های داخلی نیزفاقد  کیفیت شارژهستند لذا  ما در طی دوسال گذشته عملا برق رسانی با این پنل های خورشیدی را متوقف کرده ایم .

او با بیان اینکه  نصب پنل های خورشیدی برای مناطقی که دارای  یک یا دوخانوار است انجام می گیرد، گفت: برای  مناطقی که  دارای سکنه زیادی بوده ونزدیک به شبکه هستند معمولا شبکه برق رسانی را انجام می دهیم چون هزینه کمتری داشته  و بهره برداری وهزینه های سرویس ونگهداری آن نیزکمتر است وهمه شرکت توزیع نیز دارای  تخصص لازم در جهت بهره برداری از آنها است .

خودنیا یادآورشد:  درحال حاضر انرژی الکتریکی برای مناطق دوردست که دارای خانوار های زیادی هستند مقرون به صرفه نیست ولی برای مناطق  یک یا دوخانوارکاربرد دارد اما در جهاتی که شبکه موجود بوده چون متصل به شبکه هستند مقرون به صرفه بوده و انجام می گیرد .

 مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان بیان کرد:  شرکت توزیع استان در این خصوص یک کارگروه ویژه ایی را تشکیل داده و اقدام برای آن معمولا فاقد بروکراسی اداری  بوده   به شکلی  که کمتر از یک ساعت همه اقدامات ثبت نامی  انجام می گیرد منتهی برای مشترکینی که می خواهند بیشتر از 20 کیلووات  برق تولید کنند  از طریق سایت وبه صورت غیر حضوری ثبت نام انجام می گیرد تا مجوز لازم از شرکت ساتبا صادر شود.

 او بیشترین مشکلی که در بخش انرژی خورشیدی وجودداردرا  بحث تملک زمین در استان   عنوان کرد و گفت: چون در لرستان زمین به دلیل مرغوبیت  گران بوده ومعمولا هم دارای بروکراسی زیادی است همچنین   زمین هایی که از طریق منابع طبیعی قرار است به سرمایه گذار  واگذارشود معمولا دیر انجام می شود.

 خودنیا عنوان کرد: در حال حاضر 50 مگاوات پروانه نصب انرژی خورشیدی  در سطح استان  صادر شده است که  اکثرا به دلیل تملک زمین مانده اند ولی در حال انجام اقدامات اجرایی   آنها هستیم تا  مانیز به آن سطح برسیم .

 مدیر عامل شرکت برق لرستان با بیان اینکه در زمینه سرمایه گذاری انرژی خورشیدی  در رتبه 12کشوری قرار  داریم ،خاطر نشان کرد: همچنین دارای 82 نیروگاه خورشیدی خانگی ،3 نیروگاه کارخانه ایی یاامام زاده که با ظرفیت حدود هزار کیلو وات  هستیم .

 فریدون خودنیا اضافه کرد: 18 دستگاه اجرایی نیز در سطح دارات  به نصب پنل خورشیدی  در پشت بام با  نزدیک به  300 کیلو وات انرژی خورشیدی اقدام کرده اندکه از لحاظ ادارات نیزدر رتبه خوبی در سطح کشور قرار داریم .

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انرژی خورشیدی برق خودنیا انرژی خورشیدی انجام می گیرد بهره برداری شرکت توزیع برق لرستان هزینه ها پنل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۴۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • سایت بازیافت در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان
  • سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر
  • ضرورت حل مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج/ آلایندگی پتروشیمی کردستان بررسی می‌شود