Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگاهی جامع انداخته ایم به انتخابات بارسلونا و اطلاعات مربوط به آن. 

شعار بارسلونا "فراتر از یک باشگاه" است، کلماتی که در کنار هم آمده اند و نشان دهنده خیلی چیزها هستند، از استقلال طلبی کاتالان ها تا اتفاقات تاریخ باشگاه. انتخابات بارسلونا یکی از  مهم ترین خواص این شعار است، جایی که هواداران سرنوشت تیم را تعیین می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در طرفداری نگاهی انداخته ایم به تاریخچه، نحوه برگزاری و نامزد های انتخابات پیش روی باشگاه بارسلونا.

تاریخچه ای کوتاه از ریاست بارسلونا

بارسلونا در سال 1899 به کوشش خوان گامپر تاسیس شد و اولین رئیس این باشگاه کسی نبود جز آقای والتر وایلد. حدودا پس از 77 سال از پایان ریاست وایلد و روی کار آمدن 34 رئیس دیگر (از جمله شخص خوان گامپر) در سال 1978 جوزپ لوئیز نونیز به نخستین رئیس منتخب بارسلونا تبدیل شد و 22 سال سکان ریاست این باشگاه را بر عهده داشت (طولانی ترین مدت ریاست یک شخص در بارسلونا). جانشین نونیز در بارسلونا کسی نبود جز معاون شخص نونیز یعنی خوان گاسپارت. گاسپارت هم پس از نزدیک به 3 سال و عوض کردن 4 سرمربی استعفا کرد و انریک رینا به صورت موقت جانشین او شد. انتخابات سال 2003 برگزار و خوان لاپورتای جوان به ریاست بارسلونا منصوب شد. لاپورتا تا سال 2010 بر صندلی ریاست بارسلونا حضور داشت و به گواه آمار یکی از موفق ترین روسای تاریخ باشگاه نیز محسوب می شود. لاپورتا سال 2010 جای خود را به ساندرو راسل داد. راسل با تعداد رای بسیار خوبی انتخاب شد اما در عمل برای بارسلونا عملکرد غیرقابل دفاعی از خودش برجای گذاشت، پس از راسل معاونش، جوزپ ماریا بارتومئو روی کار آمد، شخصی که تا همین اواخر ریاست بارسلونا را بر عهده داشت و هواداران به طور کامل از اتفاقاتی که در دوران ریاست او رخ داد و منجر شد به استعفای وی به همراه تمام اعضای هیئت مدیره آگاهند. ریاست بارسلونا در حال حاضر به صورت موقت بر عهده کارلس توسکتس است.

چه کسانی می توانند در انتخابات بارسلونا شرکت کنند؟ 

هر عضو بالای 18 سال باشگاه بارسلونا که حداقل یک سال سابقه عضویت دارد، اجازه شرکت در انتخابات را دارد و می تواند به یک کاندید رای بدهد. برای انتخابات پیش رو 2021، 110290 نفر از اعضای باشگاه حق رای دادن دارند. 93 درصد از این تعداد در کاتالونیا ساکن هستند، 4 درصد در دیگر مناطق اسپانیا و 3 درصد هم خارج از بارسلونا سکونت دارند. 

ساختار انتخابات ریاست بارسلونا

برخلاف بسیاری از انتخابات های فوتبالی، انتخابات بارسلونا تنها در یک دور برگزار می شود. هر عضو باشگاه می تواند برای ریاست کاندید شود و در صورتی می تواند به جمع نامزد های نهایی راه یابد که حداقل 2257 امضا برای تایید نامزدی اش جمع کند. یکی دیگر از شروط نامزدی این است که فرد ثروتمند باشد و ضرر احتمالی به باشگاه را از طریق قرار دادن وثیقه در بانک جبران کند، مبلغی که برای انتخابات سال 2021 به گفته لاونگاردیا 125 میلیون یورو تعیین شده است. در صورت تساوی آرا، کار انتخابات به دور دوم و رقابت میان دو کاندید با رای بالا خواهد کشید. 10 حوزه انتخاباتی عبارتند از: بارسلونا (نیوکمپ)، تاراگونا، تورتوسا، لیه دا، خیرونا، آندورا، مادرید، سویل، والنسیا، مایورکا. رویدادهای باقی مانده از تقویم (پیش از اعلام رسمی تعویق انتخابات) به شرح زیر هستند:

26 تا 3 بهمن: کمپین انتخاباتی

4 بهمن: روز بازخورد

5 بهمن: روز انتخابات (از 12:30 ظهر تا 12:30 شب)

نامزد های ریاست بارسلونا 2021

9 نامزد اولیه در این انتخابات حضور داشتند: خوان لاپورتا، ویکتور فونت، خاویر ویلاخوانا، آگوستی بندیتو، تونی فریکسا، جوردی فاره، امیلی روسود، لوییس فرناندز، پره ریرا. از میان این جمع، 4 نامزد به دور نهایی راه پیدا کردند: خوان لاپورتا (9,625)، ویکتور فونت (4,431)، تونی فریکسا (2,634)، امیلی روسود. این 4 نفر توانستند تا روز 11 ژانویه (22 دی) تعداد امضاهای لازم (2257) را جمع کنند. هرچند که روسود بنا به دلایلی از انتخابات کنار رفته است. 

معرفی نامزدهای ریاست بارسلونا 2021

خوان لاپورتا؛ متولد 1962، بارسلونا: لاپورتا لیسانس خود را از دانشگاه بارسلونا در رشته حقوق دریافت کرده و از کودکی هوادار بارسلونا بوده است. او همچنین تنها نامزدی است که پیش از این ریاست در بارسلونا را تجربه کرده است. وکیل و مدیر ورزشی اسپانیایی طی سال های 2003 تا 2010 ریاست بارسلونا را بر عهده داشت و زمینه ساز موفقیت های بسیاری برای این باشگاه شد. وعده انتخاباتی سال 2003 لاپورتا خرید دیوید بکام بود که البته انجام نشد و در عوض رونالدینیو به بارسلونا آمد و پایه گذار دومین قهرمانی بارسلونا در لیگ قهرمانان اروپا شد. در دوره لاپورتا بازیکنانانی چون مسی و اینیستا هم فرصت بازی پیدا کردند تا آمدن گواردیولا در سال 2008، آغازی باشد بر بهترین بارسلونای تاریخ. لاپورتا در همان سال 2008 با رای عدم اعتماد مواجه شد اما تعداد رای ها به حد نصاب نرسید تا سال 2010، سال پایانی او در باشگاه باشد. وی در انتخابات 2015 نیز رقابت را به جوزپ ماریا بارتومئو واگذار کرد.

 اصلی ترین نکاتی که در مصاحبه ها و اخبار پیرامون خوان لاپورتا طی سال های اخیر به گوش رسیده اند را در پایین می خوانید:

(پیش از ورود آنتوان گریزمان) معتقدم بازیکنان دیگری با آینده درخشان هستند که می‌توانند دقیقا کاری که گریزمان قرار است در بارسا انجام بدهد را انجام بدهند. اگر جای ژاوی بودم، هرگز در زمان مدیریت فعلی (بارتومئو) به باشگاه بر نمی گشتم. خیلی دوست دارم گواردیولا برگردد ولی حالا در سیتی حضور دارد و تصمیم گیری در این رابطه با خود پپ است. من قطعا نیمار را به بارسا باز می گردانم. می خواهیم اعتبار و پرستیژ باشگاه را بازیابی کنیم. آن ها (هیئت مدیره بارتومئو) قصد دارند مسی را بفروشند و این کار یک اشتباه تاریخی خواهد بود. اگر می توانستم 20000 بار دیگر رای می دادم تا بارتومئو برکنار شود بمب نقل و انتقالاتی خوان لاپورتا برای بارسلونا ارلینگ هالند (ال چیرینگیتو) دوباره لاماسیا را به بهترین مدرسه فوتبال دنیا تبدیل خواهیم کرد؛ بارسلونا را به قله فوتبال بر می گردانیم پیشنهاد 250 میلیون یورویی اینتر برای مسی را رد کردم  مسی از نظر ورزشی و اقتصادی تفاوت ها را رقم می زند بنر تبلیغاتی در حوالی سانتیاگو برنابئو: سلام مادرید، می خواهم بازهم شما را ببینم  مسی برای باشگاه دیگری بازی نخواهد کرد؛ ارتباطم با مدیر برنامه های بزرگ را حفظ کرده ام برتری من نسبت به سایر رقبا در انتخابات، اعتمادی است که لیونل مسی به من دارد تمدید قرارداد مسی؟ مسئله پول نیست و او می خواهد در بارسلونا بماند اگر یک مریخی به زمین بیاید می فهمد VAR به سود رئال مادرید است! دوران حرفه ای هر بازیکنی روزی به انتها می رسد اما بارسلونا همیشه باقی می ماند سال 2003 پیشنهاد خرید کریستیانو رونالدو را رد کردم و پشیمان نیستم

ویکتور فونت؛ متولد 1972، شهری در نزدیکی بارسلونا: فونت در رشته مدیریت و مدیریت بازرگانی و MBA در ESADE در بارسلونا تحصیل کرده است. او یک تاجر و مدیر عامل شرکت Delta Partners Group محسوب می شود، یک شرکت خدمات حرفه ای (مشاوره استراتژیک ، بانکداری، سرمایه گذاری) که متمرکز بر ارتباطات از راه دور ، رسانه ها و فناوری است. فونت یکی از بنیانگذاران روزنامه Diari ARA است که از سال 2010 در بارسلون منتشر می شود. ویکتور فونت در ژوئن 2018 اعلام کرد که برای انتخابات بعدی ریاست باشگاه بارسلونا برگزار می شود، نامزد خواهد شد. در سال 2010، فونت بخشی از کمپین انتخاباتی مارک اینگلا در انتخابات بارسلونا بود. 

 

ویکتور فونت: بارسلونا با ادامه این مدل مدیریت (بارتومئو)، به یک میلان دیگر تبدیل خواهد شد خرید گریزمان و نیمار که دو تن از پردرآمد‌ترین بازیکنان دنیا هستند، عواقب زیادی دارد. بارسلونا نیازی به خرید گریزمان نداشت؛ ژاوی مربی ایده آل باشگاه است مسی دست نیافتنی است؛ او باید فوتبالش را در بارسلونا تمام کند بارسلونا باید قبل از ژانویه 2021 قرارداد لیونل مسی را تمدید کرده باشد بارتومئو، استعفا!  آنتوان گریزمان توسط رییس بارسلونا که فردی فوتبالی نیست، جذب شد در صورت پیروزی در انتخابات، تماس با مسی اولویت اولم است با نصب بنر، فاتح لیگ قهرمانان نمی شویم و بدهی ها صاف نمی شوند به کومان اعتماد داریم اما اگر اوضاع خوب پیش نرود، سال بعد ژاوی سرمربی بارسا خواهد بود اگر نتوانم ژاوی را به بارسا بیاورم، هزینه بلیط فصلی همه اعضای باشگاه را پرداخت می کنم ویکتور فونت اعضای هیئت مدیره خود را اعلام کرد؛ ژاوی مدیر اجرایی و جوردی کرویف مدیر ورزشی

تونی فریکسا؛ متولد 1968، بارسلونا: یک وکیل کاتالان، شناخته شده به دلیل عضویت در هیئت مدیره بارسلونا در زمان ریاست لاپورتا، راسل، و بارتومئو. در سال 2015 وی در انتخابات ریاست بارسلونا شرکت کرد و در نهایت چهارم شد. فریکسا رابطه جالبی با شخص لاپورتا ندارد،  diariogol در این خصوص می گوید صحنه ای که آنها (فریکسا و لاپورتا) در خیابان از کنار یکدیگر رد می شوند و رئیس سابق بارسا او را از پشت لگد می زند، به شدت معروف است! 

 اصلی ترین نکاتی که در مصاحبه ها و اخبار پیرامون تونی فریکسا طی سال های اخیر به گوش رسیده اند را در پایین می خوانید:

اگر مسی نبود اینیستا بهترین بازیکن جهان بود (2014) کرایوف و گواردیولا را به بارسلونا باز می گردانم؛ نباید 180 میلیون یورو برای خرید بازیکن پرداخت کنیم (2015) مردم به بارتومئو رأی دادند تا لاپورتا را خارج از گود نگه دارند (2015) رئال مادرید به شارلوای بلژیک نخورد، زیرا آنها در قرعه کشی نبودند! (2016) اشتباهات کاسای از آیتکین تاثیرگذارتر بود؛ دوست دارم هر تیمی قهرمان اروپا شود جز رئال مادرید (طعنه به آمار رئال مادرید در فصل 2018/119) بارسلونا محروم نمی‌شود اگرچه برای خیلی‌ها هضم 10 باخت در 30 بازی دشوار است! خرید نیمار بارسلونا را از نظر ثبات اقتصادی و پروژه‌های ورزشی دچار خطر می‌کند؛ امیدوارم داستان انتقال او دروغ باشد (ماجرای جدایی مسی در تابستان 2020)  بابت رفتار مسی متاسف شدم؛ هر چیزی پایانی دارد انتقال لیونل مسی به منچسترسیتی، قابل تصور است بارسلونا باید مطمئن شود که لیونل مسی هنوز هم از حضور در این باشگاه خوشحال است نمی توانیم قرارداد مسی را با شرایطی یکسان با قرارداد کنونی تمدید کنیم داوران به رئال مادرید کمک می کنند؛ نیمار جزو 30 بازیکن برتر اروپا نیست راموس در بارسلونا؟ نماد رئال مادرید هیچ وقت نمی تواند به بارسلونا منتقل شود بارسلونا به هیچ بازیکنی از رئال مادرید نیاز ندارد وضعیت کنونی انتخابات و تعویق آن 

با اعلام  رسمی باشگاه بارسلونا، بعد از جلسه ای که میان دولت کاتالونیا و باشگاه برگزار شد، تصمیم بر این شد که انتخابات ریاست به دلیل شیوع ویروس کرونا و شرایط قرنطینه، به تعویق بیافتد. دولت در این جلسه به باشگاه بارسلونا اعلام کرده که به دلیل منع حمل و نقل بین شهری، اعضایی که در شهر خود حوزه انتخاباتی ندارند، قادر به سفر و ثبت رای نیستند و به همین دلیل امکان برگزاری انتخابات در روز 24 ژانویه (5 بهمن) وجود ندارد.

اخبار داغ 

عکس مهدی طارمی روی جلد روزنامه های پرتغال / عکس حمید درخشان در طرفداری: من و کالدرون مثل هم حرف زدیم، به من حمله کردند، به او آفرین گفتند! نوازنده قاتل کیست؟ قتل زن مطلقه و دختر هشت ساله اش در تهران + عکس مقتولان و قاتل کلاس یان هونتلار و معنا کردن تعویض طلایی در بازی آژاکس و توئنته زیدان: فکر نمی کنم هواداران از هازارد خسته شده باشند؛ عواقب؟ می خواهید ادامه فصل را بیخیال شویم و رها کنیم؟

منبع: طرفداری

کلیدواژه: انتخابات بارسلونا باشگاه بارسلونا انتخابات ریاست ریاست بارسلونا خوان لاپورتا رئال مادرید ویکتور فونت تونی فریکسا هیئت مدیره لیونل مسی بر عهده سال 2010

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۴۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس

راه دشوار محمدباقر قالیباف، رئیس کنونی مجلس برای رسیدن به ریاست دوره دوازدهم مجلس بر کسی پوشیده نیست؛ راهی که هاتف صالحی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی اصولگرا، از چهره‎های نزدیک به طیف قالیباف معتقد است، اگر به سرمنزل مقصود نرسد، حتی ممکن است قالیباف قید نمایندگی مجلس را هم بزند.

به گزارش هم میهن، او در گفت‌وگویی، مذاکره و ائتلاف قالیباف با تندروها برای دوره بعدی مجلس را مورد بررسی قرار داد که در ادامه می‎آید:

چرا قالیباف برای ورود به مجلس در انتخابات ۱۴۰۲ با جبهه پایداری ائتلاف کرد؟ به نظر شما این ائتلاف پس از انتخابات هم ادامه خواهد داشت و فراکسیونی در مجلس با حضور شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و پایداری شکل می‌گیرد؟

برخی رفتارها پراگماتیسمی است که متناقض به نظر می‌رسد اما در ساحت سیاست یک امر مرسوم و طبیعی است. یکی از اصلی‌ترین شاخصه‌های جبهه پایداری، مخالفت با محمدباقر قالیباف است. قالیباف هم تاکنون سر سازگاری با جبهه پایداری نداشته است. اما در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ این دو با هم ائتلاف کرده و لیست واحدی را تشکیل دادند. اگر جبهه پایداری رویکرد ایدئولوژیک دارد چرا این اتفاق افتاد؟

جبهه پایداری در سال‌های اول (۱۳۹۰) که از احمدی‌نژاد جدا شد جزوه‌ای به نام «استقامت در منطقه ممنوعه» را منتشر کرد. اما جبهه پایداری نتوانست به این استقامت پایدار بماند. جبهه پایداری بر این عقیده بود که هر کسی را در حلقه خود نپذیرد و بر این عقیده است که علی لاریجانی، حسن روحانی، محمود احمدی‌نژاد و به‌ویژه قالیباف را نپذیرد.

قالیباف از دید جبهه پایداری یک تکنوکرات غیرانقلابی است. در این سال‌ها هم تخریب قالیباف توسط این جریان انجام شد. اما برای رسیدن به پیروزی در میدان انتخابات گاهی لازم است که با دشمن هم ائتلاف شود که به‌عنوان پراگماتیسم شناخته می‌شود و مماس با اپورتونیسم (فرصت‌طلبی) است. رفتار جبهه پایداری در طول این سال‌ها فرصت‌طلبانه بوده است.

پراگماتیسم (عملگرایی محض) و اپورتونیسم (فرصت‌طلبی) نسبتی با مبانی ایدئولوژیک جبهه پایداری و استقامت در منطقه ممنوعه ندارد و این نشان می‌دهد جبهه پایداری از مبانی و ارزش‌های اولیه خود دور شده است. چراکه قالیباف عوض نشده و اتفاقاً طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲ بیشتر از مبانی جبهه پایداری دور شده است.

قالیباف چرا تن به ائتلاف با جبهه پایداری داد با وجود آنکه می‌دانست این طیف او را تخریب کرده است؟

این کیاست قالیباف بود. او در تعامل با جبهه پایداری، دشمن یک دهه اخیر خود را به یک دوست تاکتیکی تبدیل کرد.

قالیباف مجبور است برای حفظ ریاست در دوره آینده مجلس با تندروهایی بر سر میز مذاکره بنشیند که او را در انتخابات مجلس در سال ۱۴۰۲ و پس از آن تخریب کرده‌اند. شما این مذاکرات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

به نظر من قالیباف دو رقیب اصلی و جدی دارد؛ یکی جبهه رادیکال نوپدید در مجلس دوازدهم و دیگری دولت سیزدهم. من اصلاح‌طلبان را رقیب قالیباف نمی‌دانم. یقیناً طیف میانه‌رو و معتدلان راه‌یافته به مجلس دوازدهم قالیباف را دشمن خود نمی‌دانند و براساس پراگماتیسم مجبورند بین قالیباف با افرادی مانند ذوالنوری، رسایی، آقاتهرانی و… قالیباف را ترجیح دهند. قالیباف باید حلقه خود را با جبهه رادیکال نوپدید در مجلس دوازدهم تنظیم کند و با دولت سیزدهم مواجهه تعادل‌بخشی را در پیش بگیرد.

چرا حامیان دولت سیزدهم رقیب جدی قالیباف محسوب می‌شوند؟

قالیباف برسر دوراهی گیر کرده بود و اتاق فکر او به این نتیجه رسیدند که در صورت شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴، نباید در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ شرکت کند و فرصت را برای سامان‌بخشی سرمایه اجتماعی خود هزینه کند. در غیراین‌صورت باید برای کسب کرسی ریاست مجلس وارد انتخابات مجلس ۱۴۰۲ شده و فاتحه ریاست‌جمهوری را برای ۴ سال می‌خواند.

تصمیم این بود که قالیباف همچنان رئیس مجلس باقی بماند و اگر قرار است کاندیدای ریاست‌جمهوری شود، در سال ۱۴۰۸ وارد این کارزار شود اما جریانی که دولت سیزدهم را در دست دارند، به‌نوعی موتلف با قالیباف بودند چراکه قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶ به احترام آقای رئیسی کنار کشید و در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نیز به احترام رئیسی وارد انتخابات نشد. اما دولت قدردان این اقدام قالیباف نبوده، او را دیگری دانستند و تمام تلاش خود را می‌کنند تا قالیبافِ رئیس تضعیف‌شده‌ی مجلس دوازدهم باشد و احتمال ورود قالیباف به رقابت ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ را به صفر برسانند. به همین دلیل است که دولت از جبهه پایداری پشتیبانی می‌کند.

مگر جبهه پایداری در انتخابات مجلس با قالیباف ائتلاف نکرده است؟

جبهه پایداری در انتخابات با قالیباف ائتلاف کرد اما به محض اتمام انتخابات مجلس، در زمین قالیباف بازی نکرد و به رقیب قالیباف برای کسب کرسی‌های مجلس تبدیل شد. این به دلیل آن است که رفتارهای پراگماتیسم کوتاه‌مدت و غیرقابل تحلیل است. در حقیقت نگاه‌ها بلندمدت و ایدئولوژیک نیست بلکه زودگذر است برای کسب هدف‌های حداکثری. قالیباف باید مراقب رفتارهای جبهه نوپدید رادیکال‌ها باشد، چراکه رقیب اصلی قالیباف است. این جبهه در ماه‌های آینده منتقد قالیباف و همچنین دولت ابراهیم رئیسی می‌شود.

با این تفاسیر قالیباف می‌تواند با جبهه نوپدید بر سر ریاست مجلس ائتلاف کند؟

کاری بسیار سخت است. با این وجود نگاه معتدلان و عقلای مجلس به ریاست قالیباف مثبت است. سایر ارکان حاکمیت نیز ریاست مجلس قالیباف را به ریاست تندروها ترجیح می‌دهند چون قالیباف قابل کنترل و مدیریت است که رفتارهایی قابل پیش‌بینی دارد. اما جبهه پایداری غیرقابل پیش‌بینی است و تصمیمات یک‌شبه اتخاذ می‌کند. اگر رئیس مجلس از این طیف باشد، دود آن به چشم مجلس، مردم و حاکمیت می‌رود. این انتخاب بین بد و بدتر است و عقل حکم می‌کند که «بد» را انتخاب کنند.

بعضی از افراد با جبهه پایداری و لیست شانا وارد مجلس نشدند، بلکه با حمایت امنا و رائفی‌پور به بهارستان رسیدند. این افراد چه رویکردی را در رابطه با قالیباف در پیش خواهند گرفت؟

در ادبیات سیاسی امروز کشور مراد از جبهه پایداری صرفاً تشکیلات سیاسی نیست، بلکه تفکر پایداری است. این همان تفکر رادیکال نوپدید در ساحت سیاست جمهوری اسلامی ایران است که قواره‌ای ندارد و مشمول رفتارها، نگرش‌ها و تصمیم‌های پارادوکسیکال است. بنابراین این افراد هم جزو پایداری محسوب می‌شوند و از لحاظ تفکری مماس با جریان پایداری قرار می‌گیرند. همان خطری که قالیباف از جانب جبهه پایداری حس می‌کند از سوی این افراد هم احساس می‌شود.

از نظر قالیباف تمام این افراد یک جریان هستند بنابراین باید تقابل تنظیم‌گر یا مواجهه تعادل‌بخش با این افراد داشته باشد. یعنی وارد دعوا با آن‌ها نشود و تقابل آشکاری نداشته باشد. زمان انتخابات ۱۴۰۲ بی‌تقوایی‌هایی در عرصه رسانه انجام و اسنادی منتشر شد و حاکی از آن است که ساحت سیاست (رفتارهای سیاست‌ورزی منتهی به انتخابات) در شرایط کنونی کشور ناپاک و آلوده است و اخلاق‌مدارانه نیست.

منظور از تعادل‌بخشی این است که قالیباف به سهم‌خواهی‌ها و امتیازات تندروهای مجلس دوازدهم پاسخ دهد؟

قالیباف در این شرایط باید رفتار پراگماتیسم از خود نشان دهد و دشمن را تبدیل به مخالف کند و ضدیت را از دشمن بگیرد. مخالف را به منتقد و منتقد را به کنشگر خنثی و سپس دوست خود تبدیل کند.

در این مدت کوتاه قالیباف می‌تواند این راه پیچیده را طی کند تا رئیس مجلس باقی بماند؟

کار بسیار سختی است. قالیباف نسبت به کنشگران دیگر (رؤسای سابق قوا) یک مؤلفه مثبت دارد. قالیباف همچنان در درون ساختار جمهوری اسلامی قدرت و ظرفیت کنشگری دارد، بنابراین باید نقش میانجی را در مواجهه با این طیف رادیکال ایفا کند. در درون ساختار سیاسی فقدان حلقه میانجی بین حاکمیت و مردم محسوس است و قالیباف می‌تواند این نقش را ایفا کند.

اما قالیباف در دوره دوازدهم چهارمین منتخب تهران است؛ آن‌هم در انتخاباتی که مشارکت در حداقل خود قرار داشت. قالیباف بدون داشتن پشتوانه مردمی می‌تواند مطالبات آن‌ها را دنبال کند؟

اگر قالیباف تغییری در رویکرد خود در قبال مردم نشان دهد شکی نیست که مورد اقبال مردمی قرار می‌گیرد.

اگر این تغییر را در رویکردش ایجاد کند چطور تندروها را از خود راضی نگه می‌دارد؟

سختی کار همین است. قالیباف باید طوری رفتار کند که با مشکل مواجه نشود.

اما این پروسه بلندمدت است و به انتخاب ریاست مجلس دوازدهم نمی‌رسد.

بله. این پروسه بلندمدت است و راهی برای ورود به ریاست‌جمهوری ۱۴۰۸ است. موضوع این است که وجاهت شخصی (با افشاگری‌های جبهه پایداری در انتخابات مجلس) و آینده سیاسی قالیباف در معرض خطر است. بنابراین قالیباف باید تکلیف خود را مشخص کند. قالیباف در این دو ماه (تا انتخابات ریاست مجلس دوازدهم) می‌تواند تنها نظر معتدلان و اصلاح‌طلبان راه‌یافته به مجلس را جلب کند و راه سختی در این خصوص ندارد.

به نظر شما قالیباف می‌تواند ریاست مجلس را به دست آورد؟

من ریاست قالیباف در مجلس دوازدهم را تقریباً قطعی می‌دانم. اما تمام سعی جبهه پایداری و دولت این است که قالیباف رئیس مجلس نشود اگر هم به ریاست رسید، رئیس مجلس تضعیف‌شده‌ای باشد تا خطر قالیباف در انتخابات ریاست ۱۴۰۴ را کاهش دهند تا به‌عنوان رقیب مقتدری مطرح نشود. قالیباف خطری بالقوه برای ابراهیم رئیسی محسوب می‌شود چراکه شرایط ریاست‌جمهوری را دارد و همیشه دوست داشته که سکان ریاست‌جمهوری را به دست بیاورد.

اگر قالیباف در دوره دوازدهم رئیس مجلس نشود، به‌عنوان یک نماینده چه رویکردی را در پیش می‌گیرد؟

اگر فرض کنیم قالیباف رئیس مجلس دوازدهم نشود و به‌طور ناپلئونی این کارزار را ببازد؛ قالیباف نماینده مردم تهران در مجلس می‌شود و باید ۴ سال درگیر راهروهای مجلس شود. آیا قالیباف این شرایط را می‌پذیرد؟ قطعاً خیر. شکی نیست که قالیباف از مجلس انصراف می‌دهد و آماده انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۸ می‌شود.

یعنی ۵ سال در هیچ مسئولیتی به کار گمارده نمی‌شود؟

به هر حال او در یکی از نهادهای حاکمیتی مانند ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بنیاد مستضعفان یا مراکز دیگر حاکمیتی مسئولیت قبول می‌کند و در این ۵ سال فرصت دارد تا سرمایه اجتماعی خود را افزایش دهد و برای حضور در انتخابات ۱۴۰۸ آماده شود.

دیگر خبرها

  • چهار روز تا مرحله دوم انتخابات مجلس در خرم آباد
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • گوتی داغ رئیس بارسلونا را تازه کرد!
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • عصبانیت لاپورتا از شکست بارسا: باورم نمی‌شود
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • کونسیسائو: اجازه دهید دور از سر و صدا بمانم!
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار