Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی شریعتی مقدم رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی در وبینار تخصصی با موضوع فرصت‌های سرمایه گذاری و تجاری در زمینه پسته و زعفران در یونان گفت: ارزش بازار جهانی زعفران ۸ میلیارد دلار برآورد می‌شود و در حال حاضر بیش از ۳۰ کشور به کشت این محصول روی آورده‌اند، اما ایران به عنوان تولیدکننده ۹۰ درصد «زعفران» جهان، باید بیشترین سهم را نیز از این بازار ارزشمند کسب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
استراتژی‌های آتی ما به تعیین این سهم و جایگاه منجر خواهد شد.

او افزود: ایران و یونان در زمره کهن‌ترین تمدن‌های شناخته جهان هستند و این مسئله می‌تواند بستری برای تعامل تجاری بهتر میان دو کشور باشد. یونان در برخی از حوزه‌های کشاورزی از جمله زعفران پیشرفت‌های خوبی داشته است و اگر چه تولید زعفران در این کشور کم است، اما فعالیت در این حوزه بسیار منسجم صورت می‌گیرد.
بیشتر بخوانید از زاوه تا کشور‌های خلیج فارس با زعفران زاوه
رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که یونان در حوزه شبکه سازی محصول زعفران تحولاتی ایجاد کرده است. این مدل، یک مجموعه تعاونی زعفران را به صورت منسجم تولید، جمع آوری، بسته بندی و عرضه می‌کند. این کشور قطعا تجارب ارزشمندی در عرصه شبکه‌سازی و ایجاد زنجیره ارزش دارد که ایران می‌تواند از آن بهره لازم را بگیرد.

شریعتی مقدم با اشاره به اینکه ایران کشاورزی خرده مالکی دارد و این رویه، سیاستگذاری‌های در تولید تا عرضه تمامی محصولات کشاورزی اعم از زعفران، پسته، گیاهان دارویی و ... را متاثر از خود می‌سازد، بیان کرد: به هر رو شاهدیم کشوری مانند یونان در حوزه‌های مختلف از جمله بازاریابی، برندینگ، بسته بندی و سوغات گردشگری از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است که هر کدام از این محور‌ها می‌تواند زمینه‌ای برای تعاملات بیشتر و بهتر را رقم بزند.

او تصریح کرد: کشور ما سرمایه گذاری اولیه در محصول زعفران ایران را انجام داده به طوری که بستر ۱۴۰ هزار هکتار کشت زعفران با زیرساخت‌های بسته بندی در کشور ما مهیا است. این ظرفیت ارزشمند، می‌تواند نقطه تلاقی همکاری‌های دو کشور، به ویژه در بحث سرمایه گذاری باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی خراسان رضوی تاکید کرد: یونان عضو تمام پروتکل‌های بین المللی است و فروش محصول زعفران از یونان به فرانسه، آلمان و ... مانند فروش استانی است، لذا هیچ گونه دغدغه‌ای به لحاظ انتقال پول و ... ندارند، اما متاسفانه ایران با چنین دغدغه‌هایی دست به گریبان است؛ بنابراین کشور یونان می‌تواند در حوزه توسعه تجاری به ما کمک کند.

شریعتی مقدم اظهار کرد: پایدارسازی و توسعه تولید زعفران در ایران، جهش اقتصاد زعفران از طریق ایجاد زنجیره‌های ارزش، افزایش سرانه مصرف زعفران در ایران و جهان از مهم‌ترین اقدامات علمی جامع برای اعتلای این محصول استراتژیک کشورمان است.

او افرود: پیش بینی توسعه کشت زعفران به میزان توسعه مصرف، افزایش اقتصاد صادراتی زعفران ایران، رشد سرانه مصرف این محصول و... از جمله اهداف کمّی در برنامه‌های تدوین شده است.


انتهای پیام//ف. ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روابط تجاری کمیسیون بازرگانی صادرات زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۵۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از رونمایی ۲۰ محصول جدید استان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو 2024) که با حضور قابل توجه استان فارس و 30 استان دیگر کشور برگزار می‌شود توانمندی‌های صادراتی هر استان به مدت 5 روز به نمایش درمی‌آید و قرار است 20 محصول جدید تولید شده در فارس طی روز‌های آتی در این نمایشگاه رونمایی شود.

هدف از برگزاری این نمایشگاه فراهم کردن زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، شیلات، فرش و صنایع دستی، گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، محصولات آرایشی، بهداشتی، صنعت ساختمان، خدمان فنی مهندسی و پتروشیمی اعلام شده است.

استان فارس نیز با تاکید بر معرفی زنجیره‌های ارزش در زمینه‌های فولاد و گیاهان دارویی مشارکت جدی در این رویداد مهم اقتصادی دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اینکه ششمین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های صادراتی با شعار توجه به زنجیره‌های ارزش آغاز به کار کرده است؛ ابرازداشت: استان فارس با ظرفیت‌های کم نظیر خود در این رویداد ملی حاضر شده و شعار توسعه زنجیره ارزش درفناوری‌های نوین را در دستور کار خود قرار داده است.

حسن شیخ نیا با اشاره به اینکه استان فارس با 122 هزار کیلومتر مربع وسعت و 37 شهرستان به عنوان چهارمین استان پهناور کشور شناخته می‌شود؛ گفت: این استان در زمینه تولیدات باغی رتبه نخست و در زمینه تولیدات زراعی رتبه دوم کشور را در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه فارس در تولید محصولات پروتئینی نیز رتبه سوم کشور را در اختیار دارد گفت: در حوزه معدن نیز این استان جایگاه اول به لحاظ سنگ‌های تزیینی، سیمان و خاک نسوز کشور را به خود اختصاص داده است؛ این در حالی است که در حوزه صنعت و صنایع مادر و اساسی نیز از جمله استان‌هایی هستیم که در زمینه سازه‌های فولادی در رده‌های برتر کشور قرار داریم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های بخش گردشگری و میراث فرهنگی استان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در این زمینه توریسم سلامت، گردشگری تاریخی، طبیعی، مذهبی و... می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

شعار امسال بهشت سرمایه گذاری با رویکرد زنجیره ارزش

شیخ‌نیا مجموعه این ظرفیت‌ها را زمینه ساز کسب عنوان «بهشت سرمایه گذاری برای استان فارس» عنوان کرد و گفت: شعار امسال «بهشت سرمایه گذاری با رویکرد زنجیره ارزش» می‌باشد و از همین جا از همه سرمایه گذاران داخلی و خارجی دعوت می‌کنیم تا ضمن بازدید از ظرفیت‌های استان فارس، در این بهشت، سرمایه گذاری کنند.

وی جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی را در توسعه بیش از پیش استان موثردانست و گفت: این کار در تقوبت تولید تجاری نیز موثر خواهد بود.
به گفته وی، تولیدات استان فارس در کشور‌های حوزه خلیج فارس و تعدادی از کشور‌های اروپایی بازار مصرف مناسبی دارد. گ

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس وضعیت بسیار خوب استان فارس در حوزه تولید گیاهان دارویی و لبنیات را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: تامین زیرساخت‌های صنعتی، معدنی، تجاری و مباحث گمرکی از عمده نیاز‌هایی است که فعالان اقتصادی باید در این زمینه‌ها مورد حمایت قرار گیرند.

شیخ‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی استان فارس برای جذب مشارکت‌ها و توسعه بیش از پیش زیرساخت‌ها برمبنای شعار سال خبر داد و گفت: در سال 1402 در بحث صادرات وضعیت بسیار خوبی داشتیم، در زمینه سرمایه گذاری خارجی نیز تمام بستر‌های لازم و زیرساخت‌ها فراهم شده؛ کمااینکه مرکز خدمات سرمایه گذاری برای نخستین بار در کشور در استان فارس راه اندازی شد تا بتواند نیاز‌های فعالان اقتصادی در خارج از کشور را پاسخگو باشد.

وی با تاکید براینکه آمادگی لازم برای تامین نیاز‌های سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخش‌های اقتصادی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری وجود دارد؛ تصریح کرد: در نمایشگاه اکسپو امسال از 20 محصول جدید در حوزه فرایند‌ها و تولیدات رونمایی می‌شود که بخشی از این محصولات نیاز فعالان اقتصادی در داخل کشور را پوشش می‌دهد و بخشی نیز در حوزه سرمایه گذاری خارجی کاربرد دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در پایان سخنان خود مجموعه اقدامات انجام شده را در راستای کمک به فعالان اقتصادی در زمینه اصلاح فرایند‌ها و معرفی ظرفیت‌ها عنوان کرد.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • کیفی سازی محصولات لازمه ورود به بازار‌های بین الملی
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • ایران میزبان ۲۲۰۰ مهمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ است
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴