Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک قصه‌گو گفت: قصه‌گویی غیر از اینکه می‌تواند یک رابطه عاطفی بسیار قوی بین مادران و فرزندان ایجاد کند، بستر مناسبی برای انتقال ارزش‌ها و مفاهیم فرهنگی، تربیتی و اخلاقی به حساب می‌آید.

 لیلا جعفری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه قصه‌گویی در کلیه جوامع بشری یک ابزار تربیتی و انتقال مفاهیم پندها و درس‌های زندگی بوده است، اظهار کرد: این ابزار در گذشته نیز به عنوان یک مهارت عملی برای انتقال مفاهیم ویژه کودکان استفاده می‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قصه‌گو افزود: قصه‌گویی غیر از اینکه می‌تواند یک رابطه عاطفی بسیار قوی بین مادران و فرزندان ایجاد کند، بستر مناسبی برای انتقال ارزش‌ها و مفاهیم فرهنگی، تربیتی و اخلاقی به حساب می‌آید.

جعفری گفت: مادران قدیم به دلیل کم بودن ابزارهای مختلف تربیتی و بهره‌جویی از شیوه‌های سنتی و نقل سینه به سینه قصه گویی توانسته بودند به خوبی ارتباط موثری را با قصه‌ها و دنیای کودکان خود برقرار کنند و به عنوان یک ابزار آموزشی مفید از قصه‌ها بهره می‌گرفتند.

مسئول کانون پرورش فکری و هنری شهر فرخ‌شهر با اشاره به اینکه مادران قدیم قصه‌گویی را یک ابزار آموزشی برای خود به‌شمار می‌آوردند، یادآور شد: آنان به دلیل مشغله‌های فکری کمتر و ارتباط بیشتر با فرزندان خود از این مهارت کلامی استفاده می‌کردند و بسیاری از پندها و درس‌ها را از این طریق به کودکان خود آموزش می‌دادند.

وی نقش قصه‌گویی را در انتقال مفاهیم اخلاقی به‌دلیل تاثیر غیر مستقیم بر ذهن بچه‌ها، یک ابزار کارکردی موثر در حوزه تربیتی و اخلاقی عنوان و تصریح کرد: کودکان با مشاهده پدیده‌های حاضر در قصه‌ها می‌توانند ارتباطی بین زندگی واقعی خود و قصه‌ها ایجاد کنند و با این ارتباط زندگی خود را به شکل بهتری تغییر دهند.

جعفری با بیان اینکه قصه‌های اخلاقی می‌توانند توانایی تفکر و تمرکز را در کودکان و نوجوانان بالا ببرند، تاکید کرد: قصه‌ها غیر از کارکردهای تربیتی می‌توانند نقش‌های روان‌درمانی نیز برای بچه‌ها داشته باشند، در قصه‌ها می‌توان به شیوه غیرمستقیم راه حل برای حل مشکلات را به کودکان آموزش داد، ترس‌ها را از آن‌ها دور کرد و مهارت‌های دروغ  نگفتن و پذیرش مسئولیت را به آن‌ها یاد داد.

این قصه‌گو با اشاره به اینکه قصه از دیرباز تاکنون در انتقال ارزش‌ها و مفاهیم اخلاقی کارکرد داشته است، تصریح کرد: این ابزار در هیچ دوره و عصری کارکرد خود را از دست نخواهد داد، به این دلیل که انسان‌ها ذاتا قصه و قصه‌گویی را دوست دارند، آرامشی که در قصه‌گویی می‌تواند برای انسان و برای کودک ایجاد شود و تأثیر غیرمستقیم کلام بر آنان در هیچ جای دیگری وجود نخواهد داشت.

مسئول کانون پرورش فکری و هنری شهر فرخ‌شهر بیان کرد: با توجه به در دسترس بودن فضاهای آموزشی مختلف رسانه‌ها و انواع ابزارهای اطلاعاتی برای کودکان و جذابیتی که این ابزارها برای آن‌ها دارند مادران باید به عنوان هنرمندانی قصه‌گو به قصه نگاه کرده و قصه را نیز هنرمندانه برای کودکان خود تعریف کنند.

جعفری با بیان اینکه مادران می‌توانند با توجه به شرایط ذهنی، زمان و مکان کودکان، کنجکاوی‌ها و دیدگاه آنان، علاقه‌مندی و شناختی که روی کودک دارند به طریق جذاب قصه را برای کودکان خود تعریف کنند، ادامه داد: یکنواخت تعریف کردن قصه می‌تواند بعد از یک مدت جذابیت قصه‌گویی را برای کودکان از بین ببرد.

این قصه‌گو تاکید کرد: مادران  با استفاده از ابزارهای مختلف در راستای قصه، می‌توانند مفاهیم قصه را برای کودک به خوبی عنوان کرده و با استفاده از تصاویر، استفاده از ابزارهای بازی کودکان و هر وسیله خلاقانه‌ای خود می‌توانند بحث را برای کودک جذاب کنند.

جعفری با اشاره به اینکه در شرایط کنونی دسترسی به قصه‌های مختلف  بسیار  راحت‌تر از گذشته است، افزود: با توجه به محدودیت‌های اعمال شده برای حضور کودکان در مکان‌های مختص قصه‌گویی، کلیه اماکن، افراد و سایت‌های مختلف کانال‌ها و فضای مجازی اقدام به قصه‌گویی کرده‌ و در زمینه‌های مختلف توانسته‌اند قصه‌های جذابی را به صورت پادکست و ویس‌های خلاقانه برای بچه‌ها تولید کنند.

مسئول کانون پرورش فکری و هنری شهر فرخ‌شهر خاطرنشان کرد: سایت پیشنهادی  kpf.ir (سایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان) است که قصه‌ها را به صورت آنلاین و در قالب فیلم در اختیار بچه‌ها قرار می‌دهد، به‌علاوه در سایت کودک ۲۴، قصه‌هایی به صورت تصویری و صوتی بارگذاری شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه چهارمحال و بختیاری قصه گویی انتقال ارزش ها و مفاهیم کانون پرورش فکری تربیتی و اخلاقی برای کودک برای کودکان برای انتقال قصه گویی کودکان خود یک ابزار قصه گو قصه ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۷۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم اردبیلی اظهارکرد: با پایان مهلت زمان شرکت در جشنواره قصه‎ گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ» 583 اثر از سوی دبیرخانه این جشنواره اعلام وصول شد که 461 اثر واجد شرایط بود.از میان آثار دریافت شده،319 اثر  در قالب فایل صوتی، 118 اثر در قالب فیلم و 24اثر هم به صورت داستان مصور ارائه شده است.

وی با اشاره به برگزاری جلسه شورای سیاست‎گذاری این جشنواره هم تصریح کرد: موفقیت جشنواره با همراهی مردمی ارتباط مستقیم دارد و این ارزش را می‌توان با تعداد آثار رسیده به جشنواره قضاوت کرد، با توجه به کوتاه بودن زمان ارسال آثار به جشنواره، تعداد آثار رسیده تحسین برانگیز بود.

وی ادامه داد: آنچه موجب می‌شود جشنواره‌ها موفق عمل کنند، هدف گذاری دقیق و شفاف طراحان آن است که مدیریت شهری توانسته با هدف گذاری و شناسایی نیاز جامعه در این مسیر گام موثری بردارد.

اردبیلی با تاکید بر این مهم که کیفیت آثار رسیده به جشنواره مهر تاییدی بر این گفته است، تداوم برگزاری این رویداد را در گرو برنامه ریزی دقیق دانست .

مشاور شهردار تهران در امور زنان وخانواده همچنین گفت: جشنواره‌ها برای تداوم، نیازمند ایجاد ارتباط موثر در بین تمامی بدنه اجرایی جشنواره و معرفی اندیشه ها و اهداف جشنواره به علاقه‌مندان و شرکت کنندگان هستند.

وی تاکید کرد: هدف از برگزاری جشنواره «نون، قصه و نمک مادربزرگ» در واقع یک فرصت منحصر به فرد برای ارتباط با ریشه‌های فرهنگی و تقویت ارتباطات خانوادگی بود تا به عنوان یک پل ارتباطی بین نسل‌ها، روایت‌های قدیمی را به نسل امروز و فردا منتقل ‌کند.

اردبیلی در خصوص فعالیت های انجام شده در دبیرخانه جشنواره قصه گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ» به ارتباط مخاطبان در فضای مجازی اشاره و بیان کرد: فعالیت اداره‏های امور زنان و خانواده مناطق شهرداری تهران در راستای معرفی جشنواره بسیار موثر بود و همکاری با دبیرخانه سبب شناخت بهتر این جشنواره در شهر تهران شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • امروز با سعدی: چه جرم رفت که با ما سخن نمی‌گویی
  • مورایس: حساسیت ایرانی‌ها به مسائل اخلاقی قابل تحسین است
  • سارق طلاجات کودکان اصفهانی دستگیر شد
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: دانش‌آموز وسیله نیست/ برخورد قانونی با معلم بلاگرها
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»