Web Analytics Made Easy - Statcounter

جولان سرکرده‌های مافیای زباله در مشهد و ورود کودکان به این عرصه، زباله‌گردی را از اشتغال کاذب به آسیب اجتماعی تبدیل کرده است. از همین رو، چشم‌پوشی شهرداری از مراکز بازیافت غیرمجاز، موجب کوتاه شدن دست سازمان مدیریت پسماند از طلای کثیف شهر مشهد شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ مدت‌هاست ورود کودکان به ‌دنیای زباله‌گردی موجب شده تا علاوه بر جای گرفتن زباله‌گردی به در لیست اشتغال کاذب، آسیب اجتماعی نیز محسوب شود؛ در هیچ جای دنیا، کار کودکان به‌خصوص زباله‌گردی نه تنها رسمیت ندارد بلکه با آن مقابله می‌شود ولی در شهر مشهد شرایط کمی متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالانه مقادیر بسیاری از بودجه سازمان مدیریت پسماند مشهد یا همان «مَپ»، از عوارض پرداختی شهروندان مشهدی تأمین می‌شود ولی خلاف پیشرفت روزانه سامانه‌های الکترونیکی سازمان مپ و چرخه بازیافت، سهم سازمان مدیریت پسماند شهری مشهد از زباله‌های بازیافتی سطح این شهر کم می‌شود.

طبق گفته نیره عابدین‌زاده، معاون دادستان مشهد پایه سنی زباله‌گردان مشهدی به 10 سال رسیده است و حق‌الزحمه پایین این کودکان نسبت به افراد بزرگسال، سرکرده‌های مافیای زباله را برای به‌کار گرفتن کودکان برای جمع‌آوری زباله شهر مشهد حریص‌تر می‌کند.

هیچ فرآیندی در زمینه زباله‌های بازیافتی نباید از چشم شهرداری دور بماند

مخاطرات اجتماعی مافیای زباله در مشهد از خود زباله کثیف تر است. با کمی جستجو و صحبت با عده‌ای از این افراد، همه آن‌ها به اتفاق از دعوای گروهی زباله‌گردهای سطح مشهد بر سر زباله‌گردی در مناطق مرفه‌نشین صحبت می‌کنند.

جالب اینجا است که برای شناسایی انبار‌های بازیافت در اطراف شهر مشهد هیچ کدام از سازمان‌های مربوطه اقدام نکرده‌اند و هر روزه از ساعت 20 به بعد شاهد صف‌های طولانی زباله‌گردها با کیسه‌هایی پر از مواد بازیافتی در اطراف حاشیه شهر مشهد هستیم.

زباله گردی می‌تواند منبع انتقال ویروس کرونا در شرایط فعلی باشد و در پی تداوم فعالیت زباله‌گردها در مشهد و عدم پیگیری مسئولان و بر زمین ماندن درخواست شورای شهر مشهد مبنی بر توفق جولان زباله‌گرد‌ها در مشهدروز به روز زباله‌های آلوده بین زباله‌گردها دست به دست می‌شود.

آموزش تفکیک زباله از مبدأ، اولین قدم برای مقابله با زباله‌گردی

هادی ایوانی، کارشناس مسائل شهری در گفت‌وگو با خبرنگارما اظهار کرد: اگر فرآیند تفکیک از مبدأ بهینه سازی شود و آموزش تفکیک زباله را به خانه‌ها ببریم، از آمار زباله‌های غیر قابل تفکیک که قابل سوزاندن نیستند کاسته می‌شود.

وی افزود: سازمان مپ بایستی در زمینه تجهیزات بازیافت مواد زائد جامد «MRF» سرمایه‌گذاری کند ولی تا به حال بودجه، انگیزه و تعاملی در راستای اجرای طرح نوین بازیافتی در شهرداری مشهد رخ نداده است.

این کارشناس مسائل شهری تصریح کرد: با توجه به هزینه‌های بالای مراحل مدیریت و بازیافت پسماند شهری، لزوم بروزرسانی متعدد دستگاه‌های بازیافت خصوصی سازی این بخش ضروری است.

جلوگیری از تأمین زباله تاجران طلای کثیف مشهد با استفاده از سامانه «MRF»

وی ادامه داد: درصورت نصب ایستگاه‌های MRF در سطح شهر، دیگر زباله مورد نیاز تاجران غیرمجاز طلای کثیف مشهد که چندین سال با ضربه به صنعت بازیافت کشور به دنبال منافع خودشان هستند، تأمین نمی‌شود.

ایوانی ادامه داد: جمع‌آوری صحیح و پیشرفته‌ زباله طبق روش‌های معمول در دنیا میتواند حکم نگهبان‌ سطل زباله در شهر‌هارا ایفا کند تا هیچ یک از زباله گرد‌ها به سطل‌های زباله نزدیک نشوند.

ثبت مالکیت سطل‌های زباله، خلوص پسماند را افزایش می‌دهد

وی افزود: وقتی که سطل‌های زباله مالک داشته باشند و وارد منزل مسکونی شوند، زباله‌گردی حذف شده و مشکل شیرابه زباله حل می‌شود، از همین رو، خلوص پسماند بیشتر شده و مشکلات زیست‌محیطی کاهش پیدا می‌کند.

این کارشناس مسائل شهری خاطر نشان کرد: افرادی هستند که در سطح شهر مشهد اشتغال کاذب دارند که پیگیری فعالیت غیر قانونی این افراد مربوط به مراجع قضایی و سازمان بهزیستی می‌شود.

وی افزود: تا زباله‌ای در کار نباشد، زباله‌گردی وجود ندارد لذا برخورد با زباله گرد‌ها وظیفه سازمان‌های فوق بوده و خشکاندن ریشه زباله گردی بر عهده شهرداری و سازمان مپ است.

ایوانی اذعان داشت: با ایجاد نظام پیمانکاری تشویقی برای زباله‌گردهای مشهد میتوان آن‌ها را در مرکز بازیافتی پیشرفته به همراه کلاس‌های آموزشی به صورت متمرکز و تخصصی جمع‌آوری کرد و به جای رویکرد مقابله می‌‍توان با حمیات از زباله گرد، ریشه مافیای طلای کثیف در مشهد را سوزاند.

وی افزود: وقتی زباله در جایی جمع می‌شود، زباله‌گرد هم ایجاد می‌شود. افراد، زباله را جمع و بعداً به پیمانکار می‌دهند که ما نمی‌توانیم این را هم ثابت کنیم و تأکید می‌کنم ما نمی‌توانیم با زباله‌گردها برخورد کنیم. 

معافیت شهروندانی که تولید زباله بهینه دارند از عوارض شهرداری

این کارشناس مسائل شهری در پایان اظهار کرد: می‌توان شهروندان را بر اساس میزان تولید زباله طبقه‌بندی کرد و باتوجه  به چگونگی روند تفکیک و تولید زباله خانگی‌ آن‌ها را از پرداخت عوارض معاف یا بسته‌های تشویقی برایشان در نظر گرفت.

وی افزود: معضل عدم بهره‌وری صحیح از زباله مختص به شهر مشهد نبوده و در کل کشور صنعت بازیافت و معضل زباله‌گردی زیر سایه غفلت مدیریت پسماند و شهرداری قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل شهری مدیریت پسماند زباله گردها زباله گردی طلای کثیف زباله گرد شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۶۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان

 اقبال حمیدی در آخرین روز از هفته زمین پاک در نشستی تخصصی با شهردار سنندج و مدیرکل امور شهری استانداری کردستان بیان کرد: تفکیک از مبدا زباله باید در اولویت مدیریت پسماند شهرداری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار کرد: بحث تفکیک زباله جزو مطالبات اصلی ما است که اگر این مسئله صورت نگیرد تعداد سگ‌های ولگرد نیز روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: در شهر‌های کردستان بحث تفکیک از مبدا زباله نهادینه نشده است و زباله‌تر و خشک با یکدیگر دفع شده است که موجب ایجاد مشکلاتی همچون افزایش بیماری‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: سایر استان‌های کشور به این مسئله پرداختند و جلوتر از ما هستند و کمتر درگیر مشکلات زیست‌محیطی می‌شوند.

حمیدی تاکید کرد: لازم است که شهرداری سنندج هرچه سریع‌تر نسبت به تفکیک از مبدا زباله اقدام کنند و برای آن برنامه داشته باشند.

شهردار سنندج نیز در این نشست با ارائه آمار و عملکرد کاری شهرداری در این مدت؛ خاطرنشان کرد: امور زیست محیطی شهری از اولویت کاری ماست.

انور رشیدی گفت: گسترش فضای سبز، پویش سنندج سبز، غرض ۴۰ هزار اصله نهال در نقاط مختلف شهر در سال ۱۴۰۲ و ایجاد زیر ساخت‌های زیست محیطی از مهمترین برنامه‌های شهرداری سنندج بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • تور مدرسه گردی در مشهد
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • دستگیری قاتل در لباس زباله‌گردی در لرستان
  • دستگیری قاتل در لباس زباله‌گردی
  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است