Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس روابط بین الملل گفت: حادثه اشغال کاخ کنگره آمریکا و سقوط اعتبار ترامپ اگرچه خطر فوری جنگ و یا بالا گرفتن غیر قابل کنترل تنش‌ها را از منطقه دور کرد، اما تنش‌زدایی از روابط ایران و آمریکا و به تبع آن اروپا هنوز دور از دسترس است.

جلال خوشچهره در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در مورد سیاست آمریکا در مقابل ایران در دوران پسا ترامپ اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین پیامدهای حادثه ششم ژانویه ۲۰۲۱ در ساختمان کنگره ایالات متحده و سقوط اعتبار «دونالد ترامپ» در واپسین روزهای حضورش در کاخ سفید، دور شدن خطر جنگ از منطقه خلیج‌فارس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خطر اگرچه هنوز خیلی دور نیست، اما از کاهش فشارهای روانی مربوط به احتمال بروز آن کاسته می‌شود؛ البته آرامش روانی ایجاد شده نیز به معنای کم شدن فشارهایی نیست که ایران در سه‌سال گذشته آن را به دلیل تحریم‌ها تحمل می‌کند.

وی افزود: سیاست تهران در همه سال‌هایی که دولت ترامپ کوشید بر ایران بتازد «صبر استراتژیک» بود. شاید بتوان یکی از محصولات این سیاست راهبردی را همان فرسودگی اقتدار ترامپ دانست که می‌شد دامنه آن را تا درون خاک ایالات‌متحده پیش‌بینی کرد. با این‌حال، اوضاع آنگونه نیست که سایه ترامپ را بر آینده رویکرد کاخ سفید در قبال جمهوری اسلامی نادیده گرفت‌.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: بایدن میراث‌دار آن چیزی‌ست که ترامپ در خاورمیانه و به‌ویژه منطقه خلیج‌فارس از خود به جا می‌گذارد. سیاست دولت‌آینده ایالات‌متحده ادامه تیم «باراک‌اوباما» هم نخواهد بود؛ اگرچه چهره‌های کلیدی دولت وی از رأس تا بدنه در آن حضور دارند. «جیک سالیوان» نامزد مشاور امنیت ملی بایدن که در توافق جامع هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میلادی نقش فعالی داشت، درباره چگونگی بازگشت واشنگتن به برجام گفته است که بایدن گفته که اگر ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای عمل کند، به‌صورتی که برنامه هسته‌ای آن محدود و زیر کنترل باشد، ما هم به توافق بازخواهیم گشت، اما چنین گامی باید مبنای مذاکرات بعدی باشد.

خوشچهره یادآور شد: نمی‌توان رغبت بایدن برای بازگشت به برجام را بدون پیش شرط دانست‌؛ همانگونه که اروپایی‌ها در ماه‌های اخیر چنین نشان داده‌اند که به رغم انتقادهای‌شان به ترامپ، مایلند نتایج «سیاست فشار حداکثری» وی را ابزاری برای چانه‌زنی با تهران کنند.

وی ادامه داد: مهم‌ترین ایراد تیم بایدن و دولت‌های اروپایی به سیاست‌های ترامپ، ناتوانی‌اش در تسلیم کردن تهران در برابر خواسته‌های واشنگتن بود؛ از این‌رو پیش‌بینی می‌شود که دولت آینده ایالات متحده که حالا کنترل مجالس نمایندگان و سنای این کشور را به همراه حمایت شریکان اروپایی با خود دارد، شرایط سخت‌تری را در مقابل تهران بگذارد. این شرایط از آن رو سخت هستند که با افزودن موارد اختلافی با تهران از جمله برنامه موشکی، نفوذ منطقه‌ای و حقوق بشر، اهمیت توافق هسته‌ای (برجام) را در مرتبه‌ای پایین‌تر از دیگر اختلافات قرار دهد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: آرایش جدید ژئوپلیتیک منطقه، امکان افزایش فشارها به تهران را افزایش می‌دهد. این در حالی است که ایران نیز به تناسب پیچیده‌تر شدن اوضاع، قوانینی را در مجلس تصویب کرده که‌بازگشت به برجام را مشروط می‌کند. این قوانین حاوی ضرب‌الاجل‌هایی است که دولت را موظف به اقدام واکنشی در برابر استمرار تحریم‌ها می‌کند.

خوشچهره خاطرنشان کرد: ترتیب اوضاع به‌گونه‌ای آرایش یافته که نمی‌توان برون رفت از آن را در آینده نزدیک پیش‌بینی کرد، مگر با ایجاد بستری که قادر باشد زمینه توافق برای گفت‌وگوهای آینده را فراهم کند. حادثه اشغال کاخ کنگره آمریکا و سقوط اعتبار ترامپ اگرچه خطر فوری جنگ و یا بالا گرفتن غیر قابل کنترل تنش‌ها را از منطقه دور کرد، اما تنش‌زدایی از روابط ایران و آمریکا و به تبع آن اروپا هنوز دور از دسترس است.

کد خبر 468830

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آمریکا ایالات متحده آمریکا جو بایدن ترامپ دونالد ترامپ شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ایالات متحده هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۷۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است

یک فعال سیاسی اصلاح طلب بر این باور است که تحولات جهانی چند سال گذشته به سود جمهوری اسلامی ایران بوده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، سعید لیلاز طی گفتگویی با یورونیوز تاکید با بیان اینکه در سه سال گذشته همه تحولات بین‌المللی، کم یا زیاد، به سود جمهوری اسلامی بوده، تصریح می کند، از جمله بحران غزه که باعث شده توجه غرب همان قدر که از اوکراین منحرف شده، از روابط ایران و چین هم منحرف شود به سمت حل و فصل بحران غزه. بویژه که غربی‌ها در این فاصله متوجه شدند که قسمت کوچکی از بحران میان فلسطین و اسرائیل، تحت تاثیر ایران است.

وی همچنین در بخش دیگری از گفتگوی خود با اشاره به اینکه تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران بیشتر اثر سیاسی و سمبلیک دارد و بر زندگی مردم و اقتصاد ایران تاثیر عمیقی نخواهد داشت، می گوید: او درباره تاثیر تحریم‌ها بر روابط ایران و اروپا گفت: تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا نقار و شکاف بین ایران و این اتحادیه را بیشتر خواهد کرد. اتحادیه اروپا در گذشته میانجی بین ایران و آمریکا بود، ولی الان کشورهای عربی این نقش را بر عهده دارند.

منبع:  مشرق

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرصت‌سنجی سناریوهای تعامل آمریکا در آینده جنگ غزه
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • بیش از ۲۰۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا دستگیر شدند
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه تغییر نمی‌دهد
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت