Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  ایرنا، همتی در انتهای کتاب «بازوبندی برای بازوهای بریده» آورده که این کتاب را پیش از سه دوره دشوار زندگی‌ خود، در سال ۱۳۷۲ آغاز کرد که هر بار به دلیل همان دشواری‌ها متوقف ماند. در سال ۱۳۸۲ نگارش این کتاب به پایان رسید و در سال ۱۳۸۷ ویرایش پایانی آن انجام شد.

به گفته نگارنده، برخی موضوع‌ها و شخصیت‌های این نمایشنامه واقعیت تاریخی داشتند اما نام آن‌ها در کتاب با نام واقعی‌شان منطبق نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگارنده در نوشتن این نمایشنامه، علاوه بر تجربیات شخصی دوران نوجوانی، از کتاب «تاریخ زورخانه در ایران» نوشته غلامرضا انصافپور نیز بهره گرفت.

در این نمایشنامه، پهلوانان زورخانه «فتوت» و «شجاعت» سال‌هاست با عزت و حرمت در زورخانه «آزمون» کشتی می‌گیرند، تا این که «حاجب‌الدوله»، وزیر دست‌ راست شاه، از طرف پادشاه همایونی اعلام می‌کند که به بهترین و قوی‌ترین پهلوان کشتی‌گیر، بازوبند اعلای جواهرنشان به اسم «بازوبند پهلوانی پایتخت» اعطا خواهد شد. این اتفاق باعث می‌شود که عده‌ای با کوشش و تلاش برای دست‌یابی به افتخار، و عده‌ای با توطئه علیه پهلوان دیگر در اندیشه تصاحب بازوبند پهلوان پایتخت باشند.

قسمتی از نمایشنامه

استاد داور: بر یک پهلوان وظایفی است که هر چند به آن آگاهند، اما رسم است که وقت پوشاندن کسوت پهلوانی، باز هم گفته شوند! اول تولا به دوستان خدا! دوم تبرا از دشمنان خدا، سوم امر به معروف! چهارم نهی از منکر؛ پنجم عدل در امور؛ ششم پرهیز از حسد! هفتم وقوف به شروط جوانمردی! هشتم عمل به شروط جوانمردی؛ و البته عمل به شروط استادی!

نوخاسته اکبر: مگر امشب قرار است... (سکوت می کند...)

مرشد: مبارک باد کسوت پهلوانی بر این جوان جوانمرد، یعنی حیدر، بلند بگو آمین!

حاضرین: آمین!

نوخاسته اکبر: (بی تاب) مگر قرار است امشب کسی مقام استادی هم بگیرد؟

استاد داور: (دریافته) نه؛ نه «پهلوان» اکبر!

نوخاسته اکبر: (انگار خاطرش جمع می شود)...

استاد داور: برای آرامش دلتان یک صلوات بفرستید!

حاضرین: (......)

استاد داور به سوی داوران باز می گردد. اکبر نگران و منتظر چشم به او دارد... استاد داور کسوت دوم را نیز بر می دارد، می بوسد و آنگاه با تبسمی بر لب به سوی اکبر می آید و با وجود بهتش شروع می کند به پوشاندن بر او...

استاد داور: باری؛ از محمود پوریای ولی نقل است که استادی را نیز دوازده شرط است که اگر به آنها التفات کنیم می بینیم فقط یک شرط از آنها دانستن علم کشتی است! باقی شروط، همه تذکر اخلاق است و حرمت شاگرد!

مرشد: حق بر قرار دارد نام محمود پوریای ولی، پهلوان همه اس دورانها؛ بگو آمین!

حاضرین: آمین

استاد داور: و حال سخن آخر!... گفتنی است که این دو جوان،همانطور که خودتان شاهد بودید، الحق که هر دو لایق نام پهلوانی اند؛ هم به زور و قوت بازو، هم به آداب و هم آیین؛ هم پهلوان حیدر، هم پهلوان اکبر. - مبارکتان باشد!

مرشد: مبارک باد کسوت پهلوانی بر این دو جوان نونام مملکت ایران، یعنی پهلوان حیدر و پهلوان اکبر، بلند بگو آمین! حاضرین: آمین!

مرشد: برای سربلندی و سلامتی همه پیران و استادان و پهلوانان و حاضرین این زورخانه، صلوات بلند بفرست!

حاضرین: (.......)

درباره نگارنده

همتی، شاعر و نمایشنامه نویس، زاده ۲۴ تیر ۱۳۳۴ در شهر سمنان است. او دارای فوق لیسانس کارگردانی نمایش، پژوهشگر و مدرس ادبیات دراماتیک در دانشگاه است. وی تاکنون بیش از ۵۰ اثر شامل نمایشنامه، شعر و آثار پژوهشی و آموزشی در زمینه شاهنامه و ادبیات کهن و کودکان تألیف و منتشر کرده‌است.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا سمنان کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی کتابخوانی نمایشنامه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا سمنان کتاب کتابخانه ایرنا سمنان کتاب طرح های ترویجی کتابخوانی کتابخوانی نمایشنامه اخبار کنکور استاد داور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۸۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب

کتاب «تیرنگ» نوشته چهار نویسنده توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «تیرنگ» نوشته چهار نویسنده به تازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب دربرگیرنده چهار نمایشنامه از چهار نویسنده جوان کشورمان است.

«تیرنگ» عنوان کتابی است که چهار نمایش‌نامه با عناوین «سرخ او»، «کسی در گور می‌گرید»، «میراِشکار» و «میان‌بر» را در خود جای داده است.

«سرخ او» به قلم مهیار هزارجریبی، برداشت آزادی از یک زندگی واقعی است که با محوریت شخصیت‌های «ننه حوا»، «گل نسا»، «آقای مهندس»، «خسرو» و «صبور» نوشته شده است.

«کسی در گور می‌گرید» از محمد فخرایی‌مطلق به بیان واگویه‌های مردمان جنوب به خصوص ناخدا‌های این خطه در مواجهه با طوفان و دیگر خطرات دریانوردی و نجات آن‌ها توسط پریان دریایی می‌پردازد که در لحظه به لحظه آن با مراسمی قدیمی به اسم «زار» بیشتر آشنا می‌شویم.

نمایش‌نامه سوم با عنوان «میراِشکار» از بهناز دوستی پاشاکلایی تصویری از مقاومت و تلاش یک زن مازندرانی برای حفظ بقا و موقعیت و حریم خود است. زنی به نام شوکا با شغل میراشکاری که اغلب شغلی مردانه است، مراقبت از جنگل، مزارع و دامِ اهالی را بر عهده می‌گیرد و در روز‌های حماسه قیام مردم آمل و در دل شب با چریکی از گروه سربداران جنگل، در میانه جنگل مواجه می‌شود.

آخرین نمایش‌نامه با نام «میان‌بر» از سجاد بحری نمایشی از روز‌های پایانی جنگ تحمیلی و تصمیماتی است که مردم سرزمین ما گرفته‌اند. تصمیماتی مانند رفتن یا ماندن.

این کتاب با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۲۱۵ هزار تومان عرضه شده است.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زورخانه پهلوان رستم؛ بنایی کهن در تاریخ شهر مشهد
  • تجدید عهد با شهدای پهلوان
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • (تصاویر) زورخانه پهلوان رستم
  • بزرگداشت هفته ورزش زورخانه‌ای و فرهنگ پهلوانی در منطقه ۱۲ اصفهان
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • «هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان
  • پهلوان بودن واژه ایست بینهایت
  • «اکبر زنجانپور» در نوزدهمین دوره شب کارگردان تجلیل خواهد شد
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب