Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اعلام آخرین وضعیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور گفت: استان های درگیر شامل مازندران، اردبیل، مرکزی، کرمانشاه، تهران و خراسان جنوبی هستند که در همه این استان ها بجز خراسان جنوبی، هیچ واحد صنعتی درگیر نشده و عملیات مهار و معدوم سازی در آن ها به اتمام رسیده است؛ اما در مورد خراسان جنوبی همچنان کانون های فعال وجود دارند و روزانه موارد جدیدی گزارش می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سید بهمن نقیبی در گفتوگو با ایسنا وضعیت استان مازندران را بسیار خوب ارزیابی کرد و در این باره افزود: موارد مشاهده شده بیماری در روستای "ازباران" شهرستان فریدونکنار و تالاب وزرا در سرخرود شهرستان محمودآباد در حیات وحش و یک واحد طیور بومی در روستایی در اطراف محمودآباد گزارش شد که از هشتم دی ماه تاکنون مورد جدیدی دیده نشده و اگر همین روند تا پایان دی ماه ادامه یابد، آنگاه مازندران از لحاظ بیماری  آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پاک محسوب می شود.

نقیبی درباره چگونگی اعلام وضعیت پاک برای مناطق تشریح کرد: چنانچه در استانی که بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دیده شده، ۲۱ روز پس از وقوع آخرین کانون فعال، مورد خاص دیگری گزارش نشود آن استان از فهرست مناطق قرمز خارج شده و می توان آن را پاک محسوب کرد.

وی اولین مراحل ظهور و شروع موج جدید بیماری در ایران را روزهای پایانی آبان ماه و در استان های مازندران، مرکزی و اردبیل عنوان و تاکید کرد: این بیماری در پرندگان وحش مهاجر این استان ها به فاصله یک روز از هم یعنی در روزهای ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ آبان ماه گزارش و تائید تشخیص شد و متعاقب آن دو کانون طیور بومی در استان تهران گزارش و اکنون در خراسان جنوبی مواردی از بیماری در واحدهای صنعتی  تخمگذار، مرغ مادر، نیمچه گوشتی و بوقلمون شناسایی شده که عملیات مهار در آنها در حال انجام است.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور وقوع موج جدید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در جهان را مردادماه و از برخی کشورهای اروپایی و آسیایی اعلام و تصریح کرد: سنگینی این موج تقریبا در ۲ دهه اخیر بی سابقه بود و مواردی از بیماری در اروپا و کشورهایی نظیر بلژیک، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایرلند، ایتالیا، هلند، نروژ، لهستان، روسیه، اسلوونی، اوکراین، انگلستان و در چند روز گذشته در یک فارم صنعتی در سوئد هم گزارش شد و در آسیا نیز کره جنوبی و ژاپن با شدت درگیری حتی مجبور به معدوم سازی چندین میلیون پرنده شدند، همچنین تمام طیور صنعتی قزاقستان نیز حدود ۳ ماه قبل تحت تاثیر این بیماری قرار گرفت.

نقیبی درباره چگونگی مراحل پایش و رصد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور گفت: در مورد حیات وحش، با کمک همکاران محیط زیست از تمام محل هایی که برای پرندگان وحش مهاجر و بومی جذاب هستند مانند آب ‎بندها، سدها، رودخانه ها، کنار دریا و مناطقی که با تجمع آب، باعث جذب پرندگان می شوند، در قالب اکیپ های مشترک بازدید و چنانچه تلفاتی وجود داشته باشد نمونه ها جهت بررسی به آزمایشگاه ها ارسال می شوند.

وی اضافه کرد: در مورد فارم های صنعتی همکاران اداره دامپزشکی به طور روزانه با تمام فارم های تخمگذار و مادر در کشور تماس گرفته و از طریق مدیران فارم ها و یا مسئولین فنی بهداشتی اطلاعات واحد را از لحاظ افت تولید ، افت مصرف آب و دان و نیز تلفات غیر متعارف احتمالی ثبت و در صورتی که تغییرات این موارد شک به آغاز بیماری را به همراه داشته باشد، نسبت به اخذ نمونه و ارسال به آزمایشگاه اقدام می گردد؛ همچنین در پرورش طیور خانگی نیز علاوه بر نظارت ها، توصیه می شود که در صورت مشاهده تلفات، موارد به دامپزشکی و یا خانه های بهداشت اطلاع‌رسانی شود.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از معدوم سازی پرندگان در کانون بیماری خبر داد و تاکید کرد: علاوه بر این، از تمام واحدهای صنعتی و روستایی موجود در فواصل با شعاع های ۳ و ۱۰ کیلومتری کانون آنفوآنزا، نمونه برداری لازم جهت ارسال به آزمایشگاه انجام گرفته و در صورت تایید موارد جدیدِ بیماری، عملیات معدوم سازی اجرا می‌شود.

نقیبی در پاسخ به این پرسش که  آیا عملیات معدوم سازی تنها راه مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است خاطرنشان کرد: این بیماری بسیار مسری، خطرناک و مشترک بین انسان و پرندگان است که در تمامی نقاط دنیا به محض بروز، باید در سریعترین زمان ممکن عملیات معدوم سازی آن انجام گیرد زیرا از یک سو نگرانی بهداشتی بابت انتقال به انسان وجود دارد و از سوی دیگر امکان شیوع به فارم های صنعتی و از بین رفتن کامل طیور حتمی خواهد بود.

وی گریزی به سوابق تلخ تلفات طیور و ماکیان در سال ۹۶ زد که به معدوم سازی بیش از ۲۷ میلیون قطعه پرنده و مشکلات متعدد متاثر از آن نظیر واردات تخم مرغ منجر شد و افزود: از تیرماه ۹۷ برنامه پیشگیری برای استان هایی که تراکم داشتند و همچنین سه استان شمالی کشور بصورت عملیات واکسیناسیون در واحدهای صنعتی مصوب و عملیاتی شد که سبب کنترل بیماری گردید؛ اما طی هفته گذشته تصمیم گرفته شد در سایر استان های کشور نیز با موافقت صاحبان فارم های تخمگذار، مادر و بوقلمون عملیات واکسیناسیون انجام شود. 

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور استان های در معرض خطر را نخست شامل استان های سواحل شمالی، دانست و تاکید کرد: استان های گیلان، گلستان و مازندران به دلیل اکوسیستم خاص همواره جایگاه پرندگان مهاجر هستند و از این بابت خطر سرایت آنفلوآنزا در این مناطق وجود دارد چراکه برخی از پرندگان مهاجر در حالیکه ویروس را در دستگاه گوارش خود داشته و دفع می کنند اما تلف نشده و از این لحاظ همواره خطر بسیار بزرگی برای ما محسوب می شوند.

نقیبی گروه دوم استان های در معرض خطر یا انفجاری را شامل استان های آذربایجان شرقی، قزوین، البرز، تهران، مرکزی، قم اصفهان و علاوه بر آنها خراسان رضوی و فارس عنوان کرد و افزود: به دلیل تراکم بالای واحدهای پرورشی در این استان ها، نام پرخطر به آن ها اطلاق می شود که مصداق آن مناطقی مانند آبیک در قزوین بوده که در فاصله ای ۱۵ تا ۲۰ کیلومتری تعداد تقریبی ۶ میلیون طیور صنعتی در یک زمان پتانسیل پرورش دارند. 

گفتنی است، بنابر اخرین آمار و اطلاعات سازمان دامپزشکی کشور جمع کل رخدادهای بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ایران از تاریخ ۲۸ آبان ماه تا ۲۶ دی‌ماه سال جاری ۲۶ مورد بوده که از این تعداد ۹ عدد تخمگذار، ۵ نیمچه گوشتی، ۵ پرنده وحش، طیور بومی ۴ عدد و بوقلمون، شترمرغ و مادر گوشتی هرکدام با یک مورد از شش استان کشور شامل مازندران، مرکزی، اردبیل، تهران، خراسان جنوبی و کرمانشاه گزارش شده اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری آنفلوآنزای پرندگان معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان فوق حاد پرندگان خراسان جنوبی معدوم سازی استان ها فارم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۹۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران

به گزارش تابناک، «کورس ربیعی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ماه اردیبهشت‌ زمان مناسبی برای ورود پرندگان تابستان‌گذران است، گفت: پرستوهای دریایی، چلچله‌ها، حواصیل‌ها، زنبورخوارها، و گلاریول‌های بال‌سرخ به‌همراه حدود 60 نوع دیگر از پرنده‌ها که شاید جمعیت آنها به یک میلیون بال برسد، با گرم‌شدن هوا خود را به محیط‌های طبیعی مازندران می‌رسانند.

وی تصریح کرد: این پرندگان در واقع برای تغذیه نیامده‌اند بلکه زمان آشیانه‌سازی و زادآوری آنهاست، لذا نیاز است گردشگران و طبیعت‌دوستان که به دل طبیعت می‌زنند؛ مراقب باشند آرامش آنها را بر هم نزنند.

ربیعی یادآور شد: زایش تنوع جانوری چون گوزن‌ها و شوکاها نیز در این فصل است و آنها برای تولیدمثل نیاز به آرامش دارند. 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان مازندران با اعلام اینکه روز گذشته، شنبه، بازدید میدانی از میانکاله داشته و یک بال قو و فلامینگو را دیده است، گفت: گرچه با آغاز نشانه‌های سپری‌شدن زمستان، پرنده‌های زمستانه نیز مهاجرت به زیستگاه‌های اصلی را از سر می‌گیرند اما تالاب‌های مازندران در طول سال، میزبان پرنده‌های مختلفی است.

وی تصریح کرد: آب‌بندان‌ها، تالاب‌ها و محیط طبیعی مازندران مسیرهای چندگانه مهاجرتی است؛ هم مقصد است و هم محل گذار و استراحت و هم محل جابه‌جایی پرندگان؛ در واقع این موجودات زیبا در این توقفگاه‌ها، هم زیست دارند و هم آشیانه‌گذاری و تولیدمثل، اما مانند قوها و فلامینگوها نهایتاً به مبدأ بازمی‌گردند.

ربیعی با بیان اینکه جمعیت قابل‌توجهی از پرندگان تابستان‌گذران از جمله گلاریول‌های بال‌سرخ عاشق زمین‌های تالابی هستند، گفت: منبع غذایی خوبی برای آنها به‌ویژه حشرات در این نوع مناطق وجود دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در اوج حضور پرندگان زمستان‌گذران، نتیجه این سرشماری را ورود 200 هزار بال پرنده زمستان‌گذران به محیط‌های طبیعی استان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته است.

وی گفت: نیمی از این تعداد پرنده، در پناهگاه حیات وحش میانکاله به‌دلیل تنوع محیطی بالا، زمستان‌گذرانی داشتند.

بین 850 تا 900 تالاب در مازندران وجود دارد که تالاب‌های میانکاله، ازباران، سرخ‌رود، و لپو معمولاً بیشتر از دیگر تالاب‌ها در فصول مختلف سال، نشانه‌های روشنی از زیستمندی پرندگان مهاجر و بومی را به‌همراه دارند.

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در خراسان‌رضوی مطلوب است
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • گزارش مدیریت بحران از آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی