Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: شرکت‌های واسط، فن‌آور و ارائه‌دهنده خدمات دانش‌محور از آنجاییکه مالک محصول نهایی نیستند از عنوان دانش‌بنیانی محروم شده‌اند در حالی که مشغول ارائه خدمات دقیق، به‌روز و با دانش نوین به شرکت‌های دانش‌بنیان هستند. - اخبار اجتماعی -

نسیم توکل عضو کمیسیون شرکت‌های دانش‌بنیان و کمیسیون صنعت انجمن جوانان بازرگان استان تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: هنگامی که به وبسایت مرکز شرکت‌ها و موسسه‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری مراجعه می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم، شرایطی که شرکت‌ها می‌توانند محصول خود را دانش‌بنیان کنند به صورت فرآیندی و خلاصه بیان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این میان، نکته قابل توجه اینکه شرکت‌ها دانش‌بنیان نمی‌شوند، بلکه محصولات آنها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و همچنین مهم است که محصول موردنظر چند درصد از فروش شرکت را در برمی‌گیرد، بنابراین محصولات بر این اساس درجه‌بندی شده و رتبه دریافت می‌کنند؛ در یکی دو سال گذشته دریافتیم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چتر حمایت خود را در بخش‌ صنایع خلاق و استارت‌آپ‌ها نیز باز کرده است و برای رشد آنها هم برنامه‌ریزی می‌کند و حتی طرح‌های پژوهشی در سطح کلان نیز بررسی و بودجه‌بندی می‌شوند تا برای انجام مراحل تحقیق و توسعه و شروع نهایی زمان‌بندی به اجرا درآیند.

توکل با اشاره به نابسامانی موجود در احراز دانش‌بنیان شدن شرکت‌ها تصریح کرد: با این حال، در یکی از بندهای دانش‌بنیان شدن آمده است، "شرکت‌هایی که خدمات دانش‌محور ارائه می‌کنند، مشمول این بند می‌شوند". با تحقیق درباره این بند، به شرکت‌هایی برخوردیم که خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌کنند یا کارگزارانی هستند که شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و طرح‌های اجرایی یا پژوهشی را به یکدیگر متصل می‌کنند و آنها هم دانش‌بنیان هستند!

وی ادامه داد: این‌ نابسامانی متأسفانه در زمان مدیریت قبلی مرکز به وجود آمده است؛ در آن موقع هر بار پرسیدیم، گفتند به دلایل مختلف از جمله کمبود نیروهای کارشناس و شرکت‌های ارزیاب یا اینکه نمی‌توانند شاخص دقیقی برای ارزیابی داشته باشند، به راه‌اندازی و دانش‌بنیان شدن این شرکت‌ها تن داده‌اند، پس این امر مغفول ماند و شرکت‌‌هایی که خدمات فنی، مهندسی و دانش‌محور ارائه می‌کنند نتوانستند تاکنون مشمول قاعده شوند و دانش‌بنیان به حساب آیند.

عضو کمیسیون شرکت‌های دانش‌بنیان انجمن جوانان بازرگان استان تهران خاطرنشان کرد: این قالب ثابتی در تمام دنیا هست، در واقع، کشورهای صنعتی برای شرکت‌هایی که مأموریت‌شان تحقیق، توسعه و ارائه خدمات فنی است، اهمیت زیادی قائل هستند؛ این تیم‌های تحقیقاتی نه برای خودشان بلکه برای شرکت‌های تولیدی، پروژه‌های تحقیق، توسعه و طراحی مهندسی خود که عملاً مبنای دانش‌بنیان شدن آن‌ها است، به صورت برون‌سپاری انجام می‌دهند و باید اشاره کرد اصل ایجاد فناوری و بومی‌‌سازی فناوری و دستیابی به دانش توسط همین شرکت‌های واسط و فن‌آور انجام می‌شود اما متأسفانه در کشور ما از آنجا که این شرکت‌ها مالک محصول نهایی نیستند از عنوان دانش‌بنیانی محروم شده‌اند در حالی که مشغول ارائه خدمات دقیق، به‌روز و با دانش نوین به شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

توکل در پایان متذکر شد: امیدواریم دکتر خیاطیان به عنوان ریاست فعلی مرکز این خلاء موجود را در نظر گیرند و در مدت زمانی که از عمر دولت فعلی باقی مانده است تغییر مساعدی ایجاد کنند؛ از آنجا که معلوم نیست در دولت بعدی بر سر شرکت‌های دانش‌بنیان چه خواهد ‌آمد، تجربه نشان داده تغییر هر دولت در کشور ما به معنای تعویض تمام اقدامات و بر جا گذاشتن طرح‌های دولت قبلی بوده است، بنابراین ما نمی‌دانیم رویکرد آینده درباره شرکت‌های دانش‌بنیان چیست و قرار هست این راه و حمایت از برنامه کنونی ادامه پیدا کند یا آنها رها شوند! امیدوارم درون تیم مدیریت فعلی تصمیم، اندیشه و برنامه‌ریزی برای شرکت‌های ارائه دهنده خدمات فنی، مهندسی، تحقیق و توسعه و... که درگیر خلاء آیین‌نامه‌ای هستند، صورت گیرد تا آنها بتوانند سرانجام دانش‌بنیان شوند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

پشت‌پرده احراز بی‌قاعده برخی شرکت‌ها به عنوان "دانش‌بنیان!"گزارش معاونت علمی و فناوری از صف‌آرایی دانش‌بنیان‌ها در مقابل کرونا

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان دانش بنیان شدن شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۱۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟

محمدی شیران مدیرعامل و کارآفرین دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: زمانی که در مورد اقتصاد دانش‌بنیان صحبت می‌کنیم، بجز جنبه مالی آن باید به بهره‌های سیاسی آن نیز توجه کنیم. اینکه گفته می‌شود که گوشی پاناسونیک ژاپن روی میز رییس جمهور کشوری است که این کشور را بمباران اتمی کرده است یک شوخی نیست بلکه نمادی از هیبت نفوذ سیاسی با محصولات فناورانه است.

وی ادامه داد: محصولات فناورانه ایرانی در دو وجه امنیتی نیز بر بازار تاثیر دارند. یک وجه در خرید و امتیاز خاص امنیتی این محصولات است و وجه دیگر در نقطه عکس آن یعنی خرید نکردن محصولات فناورانه ایرانی توسط برخی کشور به دلایل امنیتی نهفته است؛ یعنی برخی کشور‌ها توانایی استفاده از محصولات ایرانی را ندارند، چرا که در معرض خطر قرار می‌گیرند.

بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است

این صاحب کسب وکار دانش بنیان ادامه داد: دنیای استفاده از اهرم انرژی برای اعمال فشار بر دیگر کشور‌ها به پایان رسیده است و هم اکنون بحث کریدور‌های حمل و نقل مسئله است؛ اما این موضوع نیز محدود به شرق آسیا و خاورمیانه و اروپاست. پس می‌توان گفت که مسئله پررنگ امروز بازدارنگی فنی است؛ یعنی کشور‌ها به صورت عامدانه از شرکت‌های دارای سطح دانش فنی بالا و به نوعی دانش بنیان حمایت می‌کنند تا با تولید محصولات فناورانه و فروش آنها در بازار‌های هدف، از لحاظ فنی به آن کشور نفوذ کنند و آن را تحت سلطه درآورند.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال امارات اولین کشوری است که وزارت هوش مصنوعی دارد و همچنین نمایشگاهی به نام جی‌تکس را برگزار می‌کند که در قاره آفریقا هم اکنون خود را به عنوان قطب تکنولوژی مطرح کرده است. با این اوصاف می‌بینم که هیچ کس دیگر جرات تحریم کردن کشور‌هایی مثل چین و ژاپن را ندارد؛ چرا که این کشور‌ها به گونه‌ای سطح نفوذ تکنولوژی خود در دیگر کشور‌ها را گسترش داده اند که تحریم آنها به معنای از کار افتادن بسیاری از لوازم کاربردی است.

دانش بنیان‌ها برای بسط قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند

شیران گفت: اولین موضوع این است که به لحاظ تحریمی شرکت‌های ما از دسترسی آزاد به منابع اطلاعات فناوارانه دنیا محروم هستند و حتی اگر محصول پیشرفته‌ای هم در ایران تولید شود به آن اجازه فروش در دیگر کشور‌ها که در اشراف سیستم بانکی و اطلاعاتی غرب وجود دارد، داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم که یک فرد ایرانی در بسیاری از کشور‌ها حتی حساب تجاری نمی‌تواند افتتاح کند؛ و این یعنی تحریم‌های ظالمانه غرب ملیت ایرانه را هدف گرفته است. از این رو لازم است که تمهیدات برای رفع مشکل تحریم‌ها اندیشیده شود. دوم آن‌که ما به دلیل فاصله‌ای که ایجاد شده است، شرکت‌های ما ادبیات مورد نیاز و شناخت از فضای خارج از کشور را در اختیار ندارند.

این فعال اقتصادی اظهار کرد: سومین مورد به نرخ وحشتناک ارز برمی گردد. با توجه به نرخ بالای خرید ارز در ایران، شرکت‌های دانش بنیان برای بحث تبلیغات و بازاریابی در خارج از ایران با هزینه‌های سرسام آوری روبرو می‌شوند که سرمایه هنگفتی را می‌طلبد.

اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه

شیران در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت وجه امنیتی و سیاسی توسعه محصولات فناورانه اظهار کرد: تاثیر دیگر توسعه صادرات محصولات دانش بنیان در ایجاد بازدارندگی است. یعنی صادرات برخی از محصولات دانش بنیان و فناورانه باعث ایجاد بازدارندگی سیاسی و امنیتی می‌شود. این تاثیر به حدی مهم است که برخی از کشور‌ها برای آن به شرکت‌های دانش بنیان خود یارانه و تهسیلات اعطا می‌کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال ژاپن برای حضور تویوتا در خاورمیانه یارانه پرداخت می‌کند. سوال اینجاست که چرا این کار را انجام می‌دهد؟ تجربه کار با شرکت‌های بین المللی نشان می‌دهد که بسیاری از آن برای به دست آوردن عنصر بازدارندگی برای کشور مطبوع خود به شدت تلاش می‌کنند؛ چیزی که در ایران در مورد آن صحبت نمی‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • تمدید زمان ارسال درخواست تسهیلات حمایتی شرکت های دانش بنیان
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • سقف ۱۵ میلیارد تومانی تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت هوانوردی
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • سازمان بنادر و دریانوردی چه برنامه‌ای برای حضور دانش‌بنیان‌ها دارد؟
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • ارائه خدمات کارگزاری داده‌ در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان