Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به سه کشور اروپایی در بیانیه‌ای تصریح کرد: موضوع کارخانه تولید اورانیوم فلزی مندرج در «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» با تولید سوخت پیشرفته(سیلیساید) برای استفاده در راکتور تحقیقاتی تهران دو موضوع کاملا متفاوت است.

به گزارش ایرنا، سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه‌ای در پاسخ به بیانیه سه کشور اروپایی اظهارکرد: موضوع کارخانه تولید اورانیوم فلزی مندرج در ماده ۴ «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» که مجلس شورای اسلامی سازمان انرژی اتمی را نسبت به آنها موظف کرده است و موضوع تولید سوخت پیشرفته (سیلیساید) برای استفاده در راکتور تحقیقاتی تهران دو موضوع کاملاً متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیانیه می‌افزود: این سازمان هنوز اطلاعات پرسشنامه طراحی کارخانه اورانیوم فلزی موضوع ماده ۴ قانون بین‌المللی انرژی اتمی را به آژانس ارائه نکرده است که البته پس از انجام تمهیدات لازم و در زمان مقتضی و مهلت تعیین شده در قانون این اقدام انجام خواهد شد.

سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: برنامه تولید سوخت پیشرفته (سیلیساید) همانطور که در گزارش اخیر آژانس آمده است نخستین بار بیش از دو سال پیش به آژانس ارائه شده است و در طول این مدت نیز در چند مرحله اطلاعات تکمیلی و نهایتاً اطلاعات پرسشنامه طراحی (DIQ) به آژانس ارسال شده است.

این بیانیه خاطرنشان کرد: ضمنا یادآوری می‌کند که در اوایل دهه ۸۰ طی گزارشی که در آن زمان به آژانس ارائه شد تحقیق و توسعه در رابطه با تولید اورانیوم فلزی برای مصارف صلح‌آمیز و متعارف در حد مقدماتی و به میزان اندک با موفقیت انجام شده بود.

سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد: توضیح اینکه در فرایند تولید سوخت پیشرفته (سیلیساید) اورانیوم فلزی یک محصول میانی است که در فرآیند تولید بدون توقف در این مرحله، بلافاصله سوخت پیشرفته (سیلیساید) تولید می‌شود.

این بیانیه اظهار امیدواری کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با پرهیز از ذکر جزییات غیرضرور در گزارشات خود از بروز زمینه‌های سوء‌تفاهم جلوگیری کند.

به گزارش ایرنا، سه کشور اروپایی عضو برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) روز شنبه با صدور بیانیه‌ای که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد در واکنش به آغاز فرآیند تولید اورانیوم فلزی توسط ایران اعلام کردند که توجیه معتبری برای استفاده از اورانیوم فلزی توسط ایران وجود ندارد.

این بیانیه با طرح این ادعا که تولید اورانیوم فلزی به طور بالقوه می‌تواند پیامدهای نظامی داشته باشد، بدون اشاره به بی‌عمل اروپایی‌های نسبت به تعهدات برجامی خود افزود: ایران وفق برنامه جامع اقدام مشترک متعهد است که به مدت ۱۵ سال درگیر تولید اورانیوم فلزی و فعالیت‌های تحقیق و توسعه در این زمینه نشود.

تروییکا از ایران خواسته‌اند که «اگر نسبت به حفظ برجام جدی است، این فعالیت‌ها را متوقف کند و بدون فوت وقت به تعهداتش ذیل برجام بازگردد.»

لینک کوتاه: asriran.com/003DBA

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان انرژی اتمی ایران تولید اورانیوم فلزی تولید سوخت پیشرفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۴۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: ما در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی حرکت می‌کنیم

رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: ما در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی حرکت می‌کنیم و این فضا روابط ما را با آژانس باید به تعامل بیشتر برساند. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، ظهر امروز، سه‌شنبه 18 اردیبهشت ماه محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران و رافائل گروسی در کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای ایران حضور پیدا کردند و سخنانی را ایراد کردند.

در ابتدا اسلامی با اشاره به برگزاری این کنفرانس بین‌المللی گفت: ایران که مهد تمدن و تاریخ بوده همواره تولید کننده و صادر کننده علم و فناوری بوده است و توانسته در دنیا تاثیرگذار باشد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی این فرصت برای مردم عزیز ما فراهم شده تا در جهت پیشرفت علم و فناوری هسته‌ای کشور گام بردارند.

وی افزود: دانشجویان و اساتید ما همواره توانستند همکاری‌های صنعتی داشته باشند و علوم و فنون شتاب بگیرد تا در زندگی مردم تاثیر داشته باشد. با توجه به القائات، رژیم خصمانه و نظام سلطه علیه ایران سعی در مخدوش کردن افکار در خصوص علم هسته‌ای ایران داشتند و اینها بهانه‌ای برای تحریم علیه کشور شده است و این باعث شده تا ما مسیر خود را محکمتر طی کنیم.

اسلامی اظهار داشت: امروز در ایران علوم و فنون هسته‌ای دارای ظرفیت‌های علمی و پژوهشی است و این ظرفیت‌ها فرصت آفرین شده تا جوانان ما به این رشته ورود بکنند. ما در نظام لجستیکی چون تحریم هستیم نمی‌توانیم خریدی در صنعت هسته‌ای داشته باشیم. وقتی شما موفق به خرید نمی‌شوید بایستی از تحقیقات درون‌زا به فناوری برسانید و تبدیل به صنعت کنید. ما توانستیم فرآیند تبدیل ایده به محصول را طی کنیم و این مرهون تلاش‌ها و نتایج تحقیقات دانشمندان است. این یافته‌ها اکنون به صورت بومی انجام می‌شود و نظام سلطه این را نمی‌پذیرد، چه آنان بپذیرند یا نپذیرند ما حرکت خواهیم کرد.

رییس سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: ما در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی حرکت می‌کنیم و این فضا روابط ما را با آژانس باید به تعامل بیشتر برساند. ما با این تعاملات با آژانس تخریب‌های سیاسی را مدیریت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه امروز اراده ملی برای تاثیرگذاری صنعت هسته‌ای در زندگی مردم وجود دارد، گفت: برنامه ما بر اساس سند راهبردی طی می‌شود و ما نسخه آن را به آژانس ارائه کردیم.

اسلامی با تاکید بر توسعه منابع انسانی گفت: ما در سال آینده در این خصوص از بورسیه استفاده خواهیم کرد. دبیرستان‌های انرژی اتمی را به مقطع دبستان گسترش دادیم و استعدادها را برای سرمایه گذاری هدف قرار دادیم. ما از استعدادها در مقطع دبستان به دبیرستان و سپس بورسیه و دانشگاه حمایت خواهیم کرد.

در حال تکمیل...

گروسی: پیشنهادی برای ادامه همکاری به ایران ارائه دادماسلامی: ایران و آژانس برای تداوم همکاری‌ها برنامه دارندرایزنی گروسی و اسلامی در اصفهان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازتعریف تعاملات آتی ایران و آژانس در اصفهان
  • گروسی: پیشنهادی برای ادامه همکاری ارائه دادم | به بازیگران خارجی توجه نمی‌کنیم، نقش ایران را می‌بینیم
  • کنفرانس خبری رییس سازمان انرژی اتمی و مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی
  • اسلامی: ما در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی حرکت می‌کنیم
  • تعامل‌های با آژانس نباید متاثر از تهمت‌ها و پرونده سازی ها باشد
  • سند جدیدی در کار نیست/ معیار کار آژانس و ایران بیانیه مشترک است
  • گروسی: معیار کار آژانس و ایران بیانیه مشترک است
  • توافق مشترک مارس مبنای تعامل ایران و آژانس است/ آغاز تهیه پیش‌نویس برای تعاملات آینده
  • نشست خبری گروسی و رئیس سازمان انرژی اتمی آغار شد
  • بدخواهان همواره از ارتباطات ایران با آژانس ناخرسند هستند