Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@23:40:10 GMT

توجه ویژه مدیران شهری به ریه‌های تنفسی شهرها

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۰۶۰۴۶

توجه ویژه مدیران شهری به ریه‌های تنفسی شهرها

عضو هیأت علمی دانشگاه شهرکرد گفت: فضای سبز یکی از کاربری‌های ضروری و اجتناب ناپذیر محیط‌های شهری است که در کنار کاربری‌های مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، خدماتی و حمل و نقل به عنوان ریه‌های تنفسی یک شهر محسوب می‌شود.

بیت الله محمودی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، در خصوص میزان فضای سبز شهری اظهار کرد: شایسته است در شهرها به طور متوسط حدود ۱۵ درصد وسعت ارضی شهری به کاربری فضای سبز و ورزشی اختصاص یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دنیا میزان سرانه فضای سبز ۲۰ تا ۲۵ متر مربع به ازای هر شهروند است، ادامه داد: در ایران این میزان بین هفت تا ۱۲ مترمربع برآورد می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهرکرد در مورد نبود فضای سبز شهری و تبعات و تأثیر آن در نشاط جامعه تصریح کرد: فضای سبز امکان زیست شهری را از منظر جاذبه‌ها و کارکردهای زیست محیطی محقق می‌کند.

وی تاکید کرد: استقرار کاربری‌های مصنوع و فیزیکی امکان شهرپذیر کردن شهروندان را از منظر مسائل اجتماعی، فرهنگی و روانی سخت می‌کند و از همین رو فضای سبز نقش تعدیل کننده اثرات خشک و بی روح کاربری‌های شهری را به عهده دارد فضای سبز در تعدیل هوای شهر، در معماری و طراحی شهری، در کاهش آلاینده‌های جوی شهر، ایجاد بستری برای تعاملات اجتماعی و فرهنگی و تفرج شهری نقش دارد.

محمودی تصریح کرد: کاهش میزان سرانه فضای شهری منجر به کاهش کارکردها و افزایش مخاطرات ناشی از کمبود آن می‌شود.

وی ادامه داد: هر چه سرانه فضای سبز شهری بالاتر باشد کیفیت زیستن در شهر افزایش پیدا می‌کند و حس بیگانگی افراد با فضاهای کالبدی شهر کمتر خواهد شد.

این کارشناس حوزه شهری اضافه کرد: فضای سبز یکی از کاربری‌های ضروری و اجتناب ناپذیر محیط‌های شهری است که در کنار کاربری‌های مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، خدماتی و حمل و نقل به عنوان ریه‌های تنفسی یک شهر محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه فضای سبز در قالب پارک، بوستان، کمربند سبز و محور سبز در فضای شهری وجود دارد، خاطرنشان کرد: در طراحی فضای سبز شهری رعایت اصول زیباشناسی منظر، تناسب با معماری شهر، انتخاب گونه‌های متناسب، الگوی کاشت، مدیریت نگهداری گیاهان ضرورت دارد.

محمودی با بیان اینکه استفاده از گیاهان بومی جهت سازگاری اکولوژیک با محیط شهری از اولویت‌های انتخاب گونه در ایجاد و توسعه فضای سبز شهری است، گفت: از نکات مهم در طراحی فضاهای سبز شهری توجه به تنوع مکان‌های سبز شده با پوشش گیاهی است.

وی اظهار کرد: تنوع بوستان‌های محلی، پارک‌های شهری، پارک‌های جنگلی و محورهای سبز به غنی‌تر کردن ساختار کالبدی فضای سبز شهری کمک می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه موضوع امنیت اجتماعی و روانی در بهره گیری از فضاهای سبز شهری بسیار مورد توجه است، گفت: مدیریت فضای سبز شهری باید تلاش کند تا با فراهم آوری تسهیلات و تجهیزات لازم میزان حضور مؤثر افراد را در پارک‌های شهری و جنگلی را افزایش دهد.

محمودی گفت: حضور مؤثر در پارک‌ها می‌تواند به تمدد اعصاب، بازیابی توان و حس دوستی با طبیعت را بین شهروندان ارتقا و ترویج دهد.

کد خبر 468990

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر فضاي سبز شهري مدیریت شهری بوستان محلی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فضای سبز شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۶۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل قطع درختان در محدوده باغ‌موزه قصر مشخص شد

طبق اعلام روابط عمومی منطقه ۷، اخیرا فیلمی در فضای مجازی به نمایش در آمده است که نشان می‌دهد شهرداری منطقه ۷ در باغ موزه قصر تعدادی درخت را قطع کرده است. روابط عمومی منطقه ۷ تهران طی اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد: «ضمن تشکر از حساسیت شهروندان نسبت به حفظ و نگهداشت فضای شهر که همواره مورد تاکید مدیریت شهری بوده به اطلاع می‌رساند که ۱۳ اصله درخت طبق نظر پزشک گیاه، مبتلا به آفت پوست خوار و چوب خوار شده بود و ضرورت قطع این درختان توسط پزشک گیاه به اداره فضای سبز اعلام شد. سپس این موضوع با ارائه مستندات پزشکی در کمیسیون ماده ۷ طرح گردید و اعلام شد که برای حفظ سایر درختان آن محوطه و نیز حفظ جان عابران و شهروندانی که در این محوطه تردد می‌کنند، قطع این درختان اجتناب ناپذیر است و کمیسیون بر اساس مستندات پزشک گیاه و نیز سایر کارشناسان، رای به قطع این درختان داد.

در نتیجه بر خلاف فضاسازی رسانه‌ای که قطع این درختان را در جهت بی توجهی به نگهداشت فضای سبز توسط شهرداری تلقی می‌کرد، واقعیت این است که برای حفظ فضا‌های سبز شهری و طبق قوانین موجود و با نظر کارشناسان معتبر این اتفاق موجود است و در صورت لزوم تمامی اسناد و مدارک به انتشار در خواهد آمد. از سوی دیگر با توجه به این که آفت چوب خوار تنه درخت را به تدریج از داخل پوک می‌کند در فصولی که در شهرمان باد و طوفان وجود دارد شکستن و افتادن این درختان به جان و مال شهروندان آسیب می‌زند.

در پایان اعلام می‌کند که حساسیت افکار عمومی نسبت به نگهداشت فضای سبز شهری یک سرمایه ارزشمند برای شهرداری و خادمان شهر است و ضمن ارج نهادن به این نگرانی، به صورت کامل پاسخگوی تمامی دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در این زمینه هستیم.»

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • دلیل قطع درختان در محدوده باغ‌موزه قصر مشخص شد
  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • «حق‌شناس» مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان شد
  • خبر خوب درباره پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز
  • عملیات اجرایی طرح رود دره خرداد ماه آغاز شود
  • لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فرسوده در بویین زهرا
  • لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فروسوده در بویین زهرا
  • افزایش فضای کارخانه نوآوری درخشان یزد