Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلومبرگ نوشت، زمانی که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا شود، مسائل بسیاری برای حل و فصل دارد، اما ایجاد روابط با ایران که شامل لغو تحریم‌های صادرات نفت این کشور است، در اولویت‌های آخر وی قرار دارد. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بلومبرگ طی گزارشی نوشت، مسیر رفع تحریم‌های نفتی ایران مسیری طولانی است که دام‌های بر سر راه آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زمانی که جو بایدن در این هفته، چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا شود، مسائل فشرده بسیاری برای حل و فصل خواهد داشت و احتمالا موضوع ایران به زودی حل نخواهد شد.

به نوشته این گزارش، رئیس جمهور منتخب آمریکا پنهان نکرده است، تمایل دارد تا توافق نامه‌های بین‌المللی نظیر به توافق‌نامه پاریس و برنامه جامع اقدام مشترک یا همان توافق هسته‌ای ایران بازگردد، اما ایجاد روابط با ایران که شامل برداشته شدن تحریم‌های صادرات نفت این کشور است، در اولویت‌های آخر وی قرار دارد و زمان بیشتری خواهد برد.

در زمان مذاکرات سال ۲۰۱۵، مخالفت‌های شدیدی در رابطه با توافق هسته ایران هم از سوی جمهوری خواهان و هم از سوی دموکرات‌ها در آمریکا وجود داشت که مانع تصویب آن در سنا شد. این مخالفت‌ها همچنان وجود دارد؛ و اکنون هم آمریکا و هم ایران شرایط توافق را نقض کرده‌اند: آمریکا با اعمال تحریم‌های بسیار بیشتر و ایران با افزایش غنی سازی اورانیوم به ۲۰ درصد.

بلومبرگ نوشت، ساده‌ترین راه بازگشت، این است که هر دو طرف گام‌های خود را بردارند و مانند چهار سال پیش به توافق بازگردند، قبل از اینکه به دنبال رفع سایر نگرانی‌ها باشند. اگر آمریکا، کاهش تحریم‌ها را به پایان دادن حمایت ایران از حزب الله، حماس و حوثی‌های یمن مشروط کند، دشوار است که ببینیم دو طرف چگونه در نهایت بر اختلافات شان فائق می‌آیند.

اگر تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران برداشته شود، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند سطح تولید قبلی خود که نزدیک به ۴ میلیون بشکه در روز بود را نسبتا سریع از سربگیرد، همانطور که این کار را زمان لغو تحریم‌ها در سال ۲۰۱۶ انجام داد، اما نباید به این زودی‌ها بر روی این اتفاق حساب کرد.

مجلس ایران ماه گذشته به پایان دادن بازرسی‌های بین المللی از سایت‌های هسته‌ای این کشور درصورتی که آمریکا تحریم‌های اصلی بر بخش نفت و بانکداری ایران را لغو نکند، رای داد.

به نوشته این گزارش، انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران که انتخاب شدن خود را به توافق هسته‌ای گره زده بود، با رئیس جمهور جدید جایگزین خواهد شد. ممکن است مذاکرات سخت‌تر شود و یا حتی تا نیمه دوم سال ۲۰۲۱ آغاز نشود.

از این رو بیشتر خریداران نفت ایران برای مدت قابل پیش بینی کاری انجام نخواهند داد. دشوار است که تصور کنیم، پالایشگاه‌های اروپا، ژاپن، کره جنوبی یا هند آشکارا نفت ایران را بخرند، درحالی که اقدامات مجازاتی احتمالی آمریکا همچنان برقرار باشد؛ مگراینکه ضمانت‌های معتبری دریافت کنند که با عواقب آن مواجه نخواهند شد که این امر به مثابه لغو تحریم‌ها خواهد بود.

به نظر می‌رسد چین تمایل دارد تا واردات نفت خام از ایران را برای جبران کاهش موقتی تولید یک میلیون بشکه‌ای عربستان، افزایش دهد. اما حجم قابل توجه نفت ایران که در ماه‌های اخیر به چین ارسال شده است، هنوز در انبار‌های گمرک، پالایش و فروخته نشده است.

موسسه انرژی اسپکت مستقر در انگلیس، رقم این محموله‌ها را ۳۰ میلیون بشکه اعلام کرده است. هرگونه افزایش تقاضا در چین فقط موجب تسکین موقتی شرکت ملی نفت ایران می‌شود و حتی ممکن است، این افزایش، با انتقال بشکه‌هایی که ذخیره می‌شود، کاملاً برآورده شود.

حجم فرآورده‌های خام و تصفیه شده پنهانی از ایران خارج شده است، احتمالا در ماه‌های آینده رو به افزایش باشد، اما انتظار می‌رود که این حجم چندان زیاد نباشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بلومبرگ تحریم آمریکا ایران رئیس جمهور صادرات نفت نفت ایران لغو تحریم تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۰۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند

ایتنا - نگرانی از این بابت است که این تحقیقات ممکن است منتج به نوآوری‌هایی شوند که به چین در زمینه قراردادهای دفاعی و منافع تجاری فرصت پیشتازی بدهد. طبق گزارش بلومبرگ، غول فناوری چینی هوآوی علیرغم اینکه در لیست سیاه قرار گرفته است، مخفیانه به تحقیقات در آمریکا کمک مالی می‌کند. این تحقیقات پیشرفته در دانشگاه‌هایی از جمله هاروارد در حال انجام است، و پول آن از طریق یک بنیاد تحقیقاتی مستقل مستقر در واشنگتن، همراه با مسابقه‌ای برای دانشمندان، تزریق می‌شود.
 
به گزارش ایتنا، بلومبرگ دریافته است که هواوی تنها سرمایه‌گذار یک مسابقه تحقیقاتی است که از سال 2022 میلیون‌ها دلار جایزه دریافت کرده و صدها پیشنهاد از دانشمندان را به خود جلب کرده است. برخی از این دانشمندان در دانشگاه‌های برتر ایالات متحده هستند که پژوهشگران را از همکاری با این شرکت منع کرده‌اند.
 
مشکل بزرگ چیست؟ به گفته کوین وولف، شریک شرکت حقوقی متمرکز بر تجارت Akin که متخصص در کنترل صادرات است، نگرانی از این بابت است که این تحقیقات ممکن است منتج به نوآوری‌هایی شوند که به چین در زمینه قراردادهای دفاعی و منافع تجاری فرصت پیشتازی بدهد. اپتیکا، بنیاد پشت همه اقدامات، اعلام کرده است که به «حسگرها و آشکارسازهای نوری با حساسیت بالا» علاقه دارد.
 
جیمز مولونون، یک پیمانکار دفاعی که روی مسائل امنیتی تحقیقاتی کار کرده و یکی از نویسندگان چندین کتاب در مورد جاسوسی صنعتی است، گفت: «ظاهر بدی دارد که یک بنیاد تحقیقاتی معتبر به‌طور ناشناس پول یک شرکت چینی را که نگرانی‌های امنیت ملی بسیاری را برای دولت ایالات‌متحده ایجاد می‌کند بپذیرد».
 
شایان ذکر است که این عملیات تزریق پول غیرقانونی به نظر نمی رسد، زیرا پژوهش‌هایی که برای انتشار در نظر گرفته شده‌اند در حوزه ممنوعیت قرار نمی‌گیرند. هواوی مسابقات مشابهی را در سایر نقاط جهان، هر چند آشکارا، اجرا می‌کند. افرادی که در این رقابت پژوهشی مستقر در ایالات‌متحده شرکت کردند حتی نمی‌دانستند که هوآوی در این مسابقه دخیل است و معتقد بودند که این پول از اپتیکا می‌آید. این مسابقه سالانه یک میلیون دلار جایزه اعطا می‌کند و اپتیکا هیچ نشانه‌ای اشاره‌ای بر تامین پول نقد توسط هوآوی ارائه نکرده بود.
 
یکی از سخنگویان هوآوی به بلومبرگ گفت که این شرکت و بنیاد اپتیکا این رقابت را برای حمایت از تحقیقات جهانی و ارتقای ارتباطات دانشگاهی ایجاد کردند و گفت که این رقابت ناشناس باقی مانده است تا به نوعی تبلیغ تلقی نشود. مدیر عامل اپتیکا، لیز روگان، در بیانیه‌ای گفت که بسیاری از اهداکنندگان به این بنیاد «ترجیح می‌دهند ناشناس بمانند» و  اینکه «هیچ چیز غیرعادی در مورد این عمل وجود ندارد». او همچنین گفت که کل هیات مدیره از دخالت هواوی اطلاع داشتند و همه آن را امضا کردند. با این حال بلومبرگ اشاره کرده است که این مسابقه تحت حمایت هواوی تنها مسابقه‌ای در وب‌سایت اپتیکا است که فهرست حامیان مالی فردی و شرکتی را ذکر نکرده است.
 
هواوی در چندین سال گذشته در شبکه‌ای از محدودیت‌های ایالات‌متحده پیچانده شده است. اکثر قریب به اتفاق محصولات هواوی در آمریکا قابل خرید نیستند، زیرا این شرکت عملاً ممنوع شده است. این ممنوعیت‌ها از سال 2019 زمانی آغاز شد که رییس‌جمهور ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرد که فروش و استفاده از تجهیزات مخابراتی را که خطرات «غیرقابل قبول» برای امنیت ملی به همراه دارند ممنوع کرد.
 

دیگر خبرها

  • هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران