Web Analytics Made Easy - Statcounter

پلیس روسیه "الکسی ناوالنی" منتقد برجسته کرملین را دقایقی پس از ورود به فرودگاه مسکو بازداشت کرد. ناوالنی برای اولین بار پس از تابستان گذشته از آلمان به روسیه برگشت و به محض ورود بازداشت شد.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، بازداشت ناوالنی در حین بازگشت به روسیه احتمالا موجی از انتقادات غرب را روانه "ولادیمیر پوتین" رئیس‌جمهور این کشور خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"الکسی ناوالنی" رهبر مخالفان دولت روسیه و همسرش "یولیا ناوالنی" هنگام ورود به فرودگاه "شرمتیوو" مسکو با خبرنگاران مواجه شدند- 17 ژانویه 2021/ عکس: رویترز

مقام‌های روسیه می‌گویند او مقررات آزادی مشروط خود را نقض کرده است. ناوالنی در سال 2014 از سوی یکی از دادگاه‌های روسیه به 3.5 سال حبس تعلیقی محکوم شد.

براساس آزمایش‌های تائید شده از سوی ارتش آلمان، "ناوالنی" در تابستان سال گذشته با ماده محرک و سمی "نوویچوک" مسموم شد و توجهات بین‌المللی را به پرونده خود جلب کرد. او دولت روسیه را مسئول مسمومیت خود می‌داند و کرملین این ادعا را رد کرده است.

هواپیمای ناوالنی که برلین را به مقصد فرودگاه "ونوکووا" مسکو ترک کرده بود در آخرین دقایق، مقصد خود را به فرودگاه "شرمتیوو" این شهر تغییر داد. این اقدام برنامه ناوالنی برای دیدار با خبرنگاران و گپ و گفت با طرفدارانش را به هم زد.

ناوالنی در هفته گذشته در آلمان اعلام کرد که قصد بازگشت به خانه را دارد.

"الکسی ناوالنی" و همسرش "یولیا" در حال خارج شدن از هواپیما در فرودگاه "شرمتیوو" مسکو در برابر دوربین خبرنگاران/ عکس: رویترز

 "سرویس زندان مسکو" نیز در این باره گفت که ناوالنی را به محض بازگشت به روسیه و به دلیل نادیده گرفتن قوانین حبس تعلیقی بازداشت خواهد کرد.

راشاتودیدر این باره نوشت: "ناوالنی" در سال 2014 به اتهام اختلاس 500 هزار دلار از کمپانی آرایشی "ایوروشه" متهم شد. این اتهامات می‌توانست حکمی برابر با 10 سال حبس به همراه داشته باشد.

 رویترز در ادامه گزارش خود نوشت: ناوالنی تمامی این اتهامات را خلاف واقع عنوان کرده و همواره آنها را رد کرده است.

این سیاست‌مدار 44 ساله و مخالف دولت در هواپیما با خبرنگاران حاضر شوخی کرد و اعلام کرد که دستگیری خود را باور ندارد.

افسران پلیس قبل از پذیرش درخواست فرود هواپیمای حامل "الکسی ناوالنی" رهبر مخالفان روسیه و همسرش "یولیا"در فرودگاه "ونوکووا" مسکو در برابر حامیان او ایستادند/ عکس: رویترز

شاهدان حاضر در فرودگاه در این باره به رویترز گفتند که وی حین نشان دادن گذرنامه خود به ماموران کنترل گذرنامه و قبل از ورود رسمی به روسیه بازداشت شده است. همسرش یولیا به عنوان سخنگوی وی و وکیلش اجازه ورود به روسیه را یافتند.

"سرویس زندان مسکو" در بیانیه‌ای اعلام کرد که بازداشت ناوالنی به دلیل نقض مجازات حبس تعلیقی وی بوده و او تا جلسه بعدی دادگاه در پایان ماه جاری در حبس باقی خواهد ماند.

ناوالنی برجسته‌ترین منتقد داخلی پوتین در سه پرونده دیگر نیز با مشکلات احتمالی روبه‌روست و می‌گوید تمامی این پرونده‌ها با انگیزه‌های سیاسی به جریان افتاده‌اند.

 

پلیس شماری از از طرفداران ناوالنی را که برای استقبال از او به فرودگاه "ونوکووا" مسکو رفته بودند را دستگیر کرد/ عکس: رویترز

ناوالنی می‌گوید پوتین عامل پشت پرده مسمومیت اوست. کرملین دست داشتن در این اقدام را انکار می‌کند و اعلام کرده هیچ مدرکی در مسمومیت وی وجود ندارد و او در بازگشت به روسیه آزاد بوده است.

ناوالنی می‌گوید کرملین از او می‌ترسد.

"ناوالنی" منتقد برجسته پوتین و همسرش "یولیا" قبل از پرواز هواپیما در فرودگاه برلین/ عکس: رویترز

ناکامی حامیان ناوالنی

کرملین که از ناوالنی به عنوان "بیمار برلین" یاد می کند به این ادعا می‌خندد. متحدان پوتین نظرسنجی‌هایی را رو کرده‌اند که نشان می‌دهد رهبر روسیه بسیار محبوبتر از ناوالنی است. آنها ناوالنی را به جای سیاستمدار، بلاگر می‌خوانند.

کشورهای لیتوانی، لتونی و استونی( اعضای اتحادیه اروپا) پس از دستگیری ناوالنی خواستار "اعمال اقدامات محدود کننده" علیه روسیه شدند.

ناوالنی پرواز خود را با هواپیمای شرکت "پوبدا" انجام داد که زیرمجموعه شرکت هواپیمایی "ایرفلوت" و تحت کنترل دولت روسیه است.

"الکسی ناوالنی" منتقد  کرملین و همسرش "یولیا" در هواپیما در فرودگاه برلین/ عکس: رویترز

هواداران ناوالنی علی‌رغم پیش‌بینی هوای سرد منفی 22 درجه سانتی‌گراد روز یکشنبه و شناسایی روزانه بیش از 4500 مبتلای جدید کرونا در پایتخت، برای استقبال از او به فرودگاه "ونوکووا" مسکو رفتند.

اما تغییر مقصد هواپیما از فرودگاه "ونوکووا" به "شرمتیوو" که ظاهرا به دلایل فنی انجام شد، طرفدران را ناکام گذاشت.

گروه نظارتی "او وی دی- اینفو" (OVD-Info) اعلام کرد که پلیس 53 نفر از طرفداران ناوالنی را در مسکو و 5 نفر را در سن‌پترزبورگ بازداشت کرده است.

بی بی‌ سی در این باره نوشت: پلیس مقابل فرودگاه ونوکووا را با نرده‌های فلزی بسته بود و برخی از هواداران آقای ناوالنی را دستگیر کرد و مانع شد با تاکسی به محل جدید فرود هواپیمای او بروند.

دادستانی مسکو به طور رسمی به 15 سازمان‌دهنده مراسم استقبال از ناوالنی هشدار داده بود که ملاقات دسته‌جمعی با ناوالنی غیر قانونی است.

بیشتر بخوانید: ناوالنی (معترض مسموم شده) : ۱۷ ژانویه به روسیه بر می‌گردم موضع جدید کرملین درباره قره‌باغ و پاسخ به اتهام زنی ناوالنی ناوالنی (منتقد پوتین) در آلمان تحت حفاظت قرار گرفت/ احتمال مسمومیت لینک کوتاه: asriran.com/003DD7

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: الکسی ناوالنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۲۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

عارف دهقان‌دار در اعتماد نوشت: عملیات توفان‌الاقصی توسط حماس علیه اسراییل در ۷ اکتبر و آغاز نبرد غزه، معادلات منطقه و نظام بین‌الملل را وارد مرحله جدیدی کرد که پیامد‌های بسیاری در سطح منطقه و فراتر از آن به جای گذاشت که شاید آوریل ۲۰۲۴ را بتوان نقطه عطف این پیامد‌ها دانست.

ایران و اسراییل که سال‌ها در منطقه به اصطلاح خاکستری با یکدیگر درگیر بودند و به‌رغم همه دشمنی‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیکی و هویتی، از رویارویی مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کردند، وارد یک رویارویی نظامی مستقیم و رودررو شدند.

هر چند که باید تاکید کرد که این رویارویی نظامی، محدود، کنترل شده و درچارچوب قواعد بازی بود و در نهایت سطح نزاع از حالت رویارویی مستقیم به نبرد در منطقه خاکستری بازگشت.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد، پس از اقدام اسراییل، سطح تنش میان طرفین کاهش پیدا کرد و ایالات متحده امریکا، نقش قابل توجهی در این کاهش تنش داشت. چرا که دولت دموکرات مستقر در امریکا به دلایل فراوان، علاقه‌ای به گسترش سطح نزاع میان طرفین نداشته و تلاش کردند که از اهرم‌های خود برای کنترل رفتار کابینه نتانیاهو پس عملیات «وعده صادق» استفاده کند.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ایالات متحده تنها قدرت خارجی متاثر از این تغییر معادلات در منطقه خاورمیانه نبوده و باید تاثیرپذیری و موقعیت دیگر قدرت بزرگ جهانی یعنی روسیه را در این تحولات و همچنین جایگاه آن در آینده منطقه را مورد توجه و ارزیابی قرار داد.

روسیه در طی یک دهه گذشته تلاش زیادی برای تقویت شبکه‌ها و اعمال نفوذ خود در منطقه خاورمیانه انجام داده است و پس از ۷ اکتبر و تغییر معادلات در خاورمیانه و همچنین تمرکز بر جنگ اوکراین، جایگاه خود را در این منطقه متزلزل و در معرض خطر می‌بیند.

پس از افزایش تنش میان ایران و اسراییل، راهبرد روسیه در قبال این تنش اهمیت خاصی پیدا می‌کند، چرا که وقتی به گذشته برمی‌گردیم، مشاهده می‌کنیم که هیات حاکمه روسیه و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور از یک سو در سوریه با ایران همکاری‌های نزدیکی می‌کرد و از سوی دیگر این اجازه را به اسراییل می‌داد که مواضع ایران را در خاک سوریه هدف قرار بدهد و در زمان انجام این حملات، پدافند‌های روسی مستقر در سوریه عمل نمی‌کرد.

همچنین نباید از نظر دور داشت که روابط تهران - مسکو پس از جنگ اوکراین، تغییرات مهمی را تجربه کرده است و سطح همکاری‌های نظامی طرفین وارد مرحله جدیدی شده است و به‌رغم خصومت‌های دیرینه تاریخی و اختلافات ژئوپلیتیکی، فضای کنونی خاورمیانه هر دو دولت را تشویق می‌کند تا با همکاری نزدیک‌تر، معادلات منطقه را به ضرر امریکا رقم بزنند.

به طور کلی، مقامات مسکو مانند همتایان خود در پکن به دنبال ثبات بیشتر در منطقه خاورمیانه هستند و هرگونه آشفتگی در منطقه می‌تواند به منافع روسیه آسیب برساند که از جمله آن‌ها رشد گروه‌های تکفیری و تروریستی در سطح منطقه است. روس‌ها حساسیت ویژه‌ای نیز نسبت به گروه‌های افراطی و تروریستی داشته که در سال‌های اخیر در بخش‌هایی از روسیه و همچنین سایر بخش‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، مانند تاجیکستان نفوذ کرده‌اند. همان طور که به یاد داریم، در ۲۲ مارس، گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از عناصر تاجیکی خو به یک سالن کنسرت در مسکو حمله کردند و نزدیک به ۱۵۰ نفر را کشتند.

فراتر از مبارزه با تروریسم، روسیه به دنبال حمایت از دولت‌های عربی دوست در منطقه، حفاظت از حضور نظامیان کشور در سوریه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از کشور‌های ثروتمند عرب خلیج‌فارس و ایجاد روابط تجاری با منطقه است که از طریق آن بتواند تحریم‌های غرب را که به واسطه جنگ اوکراین بر این کشور وضع شده را دور بزند و بتواند سیاست‌های انرژی خود را با کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس هماهنگ کند؛ لذا علاوه بر ایران، روسیه نگاه ویژه‌ای به کشور‌های عربی خلیج‌فارس نیز دارد و مواضع این کشور نسبت به جزایر سه‌گانه ایران را نیز باید در همین راستا تعریف کرد؛ لذا درست است که در شرایط فعلی، سطح روابط نظامی ایران و روسیه در حالت خوبی قرار دارد.

اما این به آن معنا نیست که این کشور قرار است تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و علاوه بر ایران، به دنبال روابط اقتصادی و حتی نظامی با کشور‌های عربی منطقه نیز هست.

اگر به بحث تنش‌های ایران و اسراییل بازگردیم، باید گفت که روسیه مخالف هر گونه جنگ همه‌جانبه و تمام عیار، میان این دو طرف است. با این حال، تشدید تنش آن هم به صورت محدود و کنترل شده بین ایران و اسراییل به طور بالقوه و از چند جهت به نفع منافع روسیه است که به طور خلاصه دلایل آن بیان می‌شود.

نخست اینکه افزایش سطح ناامنی و گسترش دامنه پیامد‌های جنگ در خاورمیانه، در حالی که نزدیک به ۷ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، رویکرد و پیام روسیه به دولت‌ها و جوامع عربی را تقویت می‌کند که ایالات متحده عامل اصلی بی‌ثباتی و تنش در سطح منطقه است و امریکا رویکردی مسوولانه در قبال تحولات منطقه ندارد.

پوتین و دیگر مقامات روسی دهه‌هاست که امریکا را به واسطه حمایت‌های یک جانبه‌شان از اسراییل و ناتوانی در حل و فصل ریشه‌ای اصلی‌ترین بحران در این منطقه یعنی درگیری فلسطین و اسراییل سرزنش می‌کنند. این پیام و رویکرد از جانب روسیه برای مخاطبان عرب که به طور فزاینده‌ای از ایالات متحده به خاطر تلفات انسانی فزاینده در غزه خشمگین هستند، خوشایند است.

دوم اینکه پیامد‌های بیشتر جنگ غزه، و گسترش محدود دامنه تنش‌ها در منطقه، توجه جهانی را از اوکراین به خاورمیانه منحرف کرده که روسیه از آن استقبال می‌کند.

سوم، وجود سطح محدودی از درگیری مستقیم میان تهران و تل‌آویو می‌تواند نفوذ روسیه را در منطقه از طرق دیگری تقویت کند.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ممکن است به هیات حاکمه روسیه و شخص پوتین به عنوان رهبری نگاه کند که به واسطه روابطی که با تهران دارد، بتواند تا حدی روی تصمیمات تهران تاثیر بگذارد؛ و در آخر اینکه هر چند در حال حاضر سطح نزاع ایران و اسراییل تا حدی کاهش پیدا کرده، اما به واسطه احتمال افزایش سطح تنش، ایران در آینده نیاز بیشتری به جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاعی روسیه پیدا خواهد کرد که از آن طریق برای خود ایجاد بازدارندگی کند.

هر چند که سطح تنش میان ایران و اسراییل در حال حاضر کنترل شده و ظاهرا به منطقه خاکستری بازگشته است، اما با توجه به ادامه جنگ خطر گسترش خصومت‌ها به یک جنگ منطقه‌ای را نباید نادیده گرفت. ادامه جنگ در غزه و دیگر درگیری‌های حل نشده در خاورمیانه، احتمال حملات آتی اسراییل علیه ایران و بالعکس را باز می‌گذارد که نباید آن را از نظر دور داشت.

هر چند که باید اندکی دقیق‌تر راهبرد روسیه را در منطقه بررسی کرد، اما این کشور در این جنگ تعارض منافع جدی با اسراییل نیز دارد و این را در مواضع خود نشان داده است.

ایران نیز می‌تواند از این فرصت به نفع منافع خود در منطقه استفاده کند، اما نباید از نظر دور داشت که روسیه اگر چه تا حدی در تحولات منطقه در محور مقابل غرب قرار می‌گیرد، اما قرار نیست که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و آن‌ها هم به دنبال منافع خود در این جنگ هستند.

نکته پایانی احتمال حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری امریکاست، که می‌تواند معادلات جنگ اوکراین و همچنین جنگ غزه را دچار تغییرات کند. باید صبر کرد و نتایج انتخابات امریکا را دید.

دیگر خبرها

  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند
  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • مسکو: «اوچریتینو» به تصرف روسیه درآمد
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • زاخارووا: ناتو برای درگیری با روسیه آماده می‌شود
  • زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • نام زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو