Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی بیگی‌نژاد عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: یکسری خاموشی‌های برق در چند روز گذشته در کشور داشتیم که ممکن است این سؤال مطرح باشد که چه اتفاقی افتاده در فصل زمستان به مشکل کمبود برق برخورده‌ایم یا اینکه آلودگی‌های هوا که بر اثر مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها به وقوع پیوسته چرا به وضعیت بحرانی رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حدود یک میلیارد متر مکعب در هر روز تولید گاز در کشور داریم که بخش خانگی، صنعت و نیروگاه از این گاز تولیدی استفاده می‌کنند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در زمستان که هوا سرد می‌شود مصرف خانگی گاز به شدت افزایش پیدا کرده و به همین دلیل بایستی گاز برخی صنایع را قطع کنیم که صنایع پتروشیمی بخشی از آنها است. چرا که اولویت بیشتری بایستی برای بخش خانگی در نظر گرفت. این در حالی است که به نیروگاه‌های برق نمی‌توانیم چنین چیزی بگوییم.

بیگی‌نژاد گفت: ما به نیروگاه‌ها می‌توانیم بگوییم گاز نمی‌دهیم اما به جای آن می‌توانیم گازوئیل و مازوت بدهیم و بایستی نیروگاه برق تولید کند. این در حالی است که این نیروگاه وقتی که با موادی غیر از گاز برق تولید می‌کند منجر به آلودگی هوا شده و مشکلات زیست‌محیطی به وجود می‌آید.

بیگی‌نژاد گفت: برخی دستگاه‌ها حکم تعطیلی نیروگاه‌های برقی که گازوئیل یا مازوت یا نفت کوره می‌سوزانند را داده‌اند و به آنها به صراحت اعلام شده یا باید گاز مصرف کنید و یا اینکه تعطیل شوید.

وی خاطرنشان کرد: دلیل تعطیلی بسیاری از نیروگاه‌ها آن بود که یا نمی‌توانستیم به آنها گاز بدهیم و یا اینکه امکان دادن مازوت به آنها به دلیل آلودگی هوا را نداشتیم و عملاً آنها تعطیل شده بودند و وقتی هم برقی تولید نشود در ابتدا برق صنایع قطع شده و سپس برق خانگی در برخی بخش‌ها قطع شده بود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: وقتی ما نتوانیم سبد انرژی‌مان را در حوزه برق متنوع کنیم چنین مشکلاتی پیش می‌آید ضمن اینکه وقتی نتوانیم به اندازه کافی نیروگاه‌ هسته‌ای احداث کنیم عملاً امکان تولید برق هسته‌ای هم نخواهیم داشت ولی اگر نیروگاه‌های کوچک هسته‌ای را وارد مدار کنیم مشکل کمبود برق برطرف می‌شود.

بیگی‌نژاد اظهار داشت:‌ در سال‌های آینده افت گاز پارس جنوبی به شدت زیاد خواهد شد و میزان تولیدی گاز فعلی‌مان را هم نخواهیم داشت؛ اگر از اکنون به فکر افت فشار گاز در سال‌های آینده نباشیم مشکلات حوزه برق، نیروگاه و آلودگی هوا افزایش پیدا خواهد کرد.

وی افزود:‌ افت فشار گاز را از ۳ تا ۴ سال آینده خواهیم داشت و عملاً ما در آن سال‌ها با معضل کمبود برق مواجه خواهیم بود. البته از یک یا ۲ سال آینده وارد فاز افت فشار گاز خواهیم شد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی تولید گاز کمیسیون انرژی افت فشار گاز خاموشی های برق گاز پارس جنوبی سبد انرژی افت فشار گاز نیروگاه ها بیگی نژاد سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۳۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر نیرو: امسال خاموشی نداریم

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: با توجه به اقدامات و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و با همکاری مشترکان صنعت برق امسال خاموشی نخواهیم نداشت.

به گزارش ایسنا، همایون حائری، در پاسخ به این سوال که آیا برای امسال پیش بینی برای وقوع خاموشی و انتشار جداول در این راستا شده است؟ گفت: با توجه به تدابیر در نظر گرفته شده پیش بینی برای خاموشی‌ها نداریم.

حائری ادامه داد: انشاالله با تلاش‌های صورت گرفته و مدیریت مصرف می‌توانیم تابستان را پشت سر بگذاریم.

وی در خصوص میزان ناترازی برق در کشور، اظهار کرد: ۲۰ هزار مگاپات ناترازی برق که اعلام شده صحت ندارد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: نمی‌توان عدد دقیقی را اعلام کرد، چراکه ناترازی برق بستگی به مدیریت مصرف دارد.

ناترازی برق به حدود ۱۱ هزار مگاوات می‌رسد

به تازگی مصطفی رجبی مشهدی - مدیرعامل توانیر - درباره رقم ناترازی برق در تابستان سال جاری گفت: اگر مشارکت مردم نباشد ناترازی زیاد است؛ اما پیش بینی ما این است با پویش با انرژی و مشارکت مردم ناترازی به حداقل ممکن برسد.

به گفته وی در ابتدای دولت رقم ناترازی حدود ۱۴ هزار مگاوات بود پیش بینی این است؛ امسال با اقداماتی که صورت می‌گیرد به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاوات برسیم.

تعریف ۱۸۰ برنامه و شروع پویش با انرژی برای گذر از تابستان احتمال خاموشی در کشور را کمرنگ کرده است، اما انتظار می‌رود که مردم همکاری لازم را در این بخش داشته باشند تا تابستان امسال را بدون خاموشی پشت سر گذاشته شود.

دیگر خبرها

  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی منتشر شد+ عکس
  • معاون وزیر نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • وزارت نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • امسال خاموشی نداریم | ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق صحت ندارد
  • امسال خاموشی نداریم
  • ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد