Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@21:39:58 GMT

گره کور ۴۰ ساله «خیابان کرمان» پایتخت باز شد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۳۵۶۲

گره کور ۴۰ ساله «خیابان کرمان» پایتخت باز شد

به گزارش «تابانک» به نقل از ایرنا، کامبیز مصطفی پور روز دوشنبه در این باره به ایرنا توضیح داد: طرح تعریض خیابان کرمان به طول سه کیلومتر در سال ۱۳۶۰ خورشیدی تصویب شد و در آن مقطع زمانی از بین بردن بافت فرسوده و متراکم و روانسازی و بازشدن گره های ترافیکی این خیابان را دلایل تصویب آن اعلام کردند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای این طرح مقرر شده بود که خیابان کرمان ۶ تا هفت متر عریض تر و به خیابانی با عرض ۳۵ متری تبدیل شود اما به دلایل مختلف کار تملک املاک برای این هدف، نیمه‌کاره ماند و عملیات تعریض خیابان کرمان پس از مدتی متوقف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مصطفی پور، در طول این چهار دهه ساکنان محلات شکوفه، دلگشا، سرآسیاب دولاب، شیوا، صاحب الزمان و شاهد، از اجرای این طرح رنج می بردند و در این مدت هم فقط حدود ۳۵ درصد از املاک (۴۷ پلاک)، توسط شهرداری تهران تملک شد.

وی توضیح داد: کاهش ارزش زمین و تعلق خاطر مردم به محلات خود و از سوی دیگر تنزل شاخص های سرزندگی و نوسازی از معضلاتی بود که شهروندان این محدوده طی چهار دهه دهه تجربه کردند.

این مقام شهری خاطرنشان کرد: بسیاری از شهروندان این خیابان به دلیل مشکلاتی که بیان شد از محله کوچ کردند و در واقع می توان گفت که این خیابان به بافت بی دفاع شهری تبدیل شده بود.

مصطفی پور با اشاره به مشکلات پیش روی اجرای طرح تعریض خیابان کرمان نیز گفت: اجرای این طرح هفت هزار میلیارد تومان منابع مالی برای خرید ۱۴۶ ملک نیاز داشت و همچنین با اجرای این طرح بسیاری از عرصه های ارزشمند فرهنگی تاریخی و فضای سبز از بین می رفت تا ۳۵ متر در مسیرهای خودرو محور افزوده شود.

شهردار منطقه ۱۴ تهران با بیان اینکه سال ها نگاه خودرو محوری، برای توسعه شهر و تعریض خیابان ها برای عبور خودروها مدنظر مدیریت شهری بود، گفت: این راهبرد در بسیاری از کلانشهرهای ایران برای گشایش گره های ترافیکی نهادینه شد اما واقعیت نشان داد که ایجاد و تعریض معابر همیشه راهکار مناسبی برای حل ترافیک نیست.

مصطفی پور افزود: با روی کار آمدن مدیریت شهری در سال ۱۳۹۶ و تبدیل نگاه خودرو محوری به انسان محوری در شهر، تلاش ها برای حل این معضل آغاز، کار مطالعاتی وسیعی در حوزه ترافیک انجام و مشخص شد که الزامی به تعریض این خیابان وجود ندارد.

وی افزود: این طرح که ۴۰ سال بر زمین مانده بود در دوره پنجم مدیریت شهری با زحمت اعضای شورای شهر و شهردار تهران در کمیسیون ماده پنج و دفاع سازمان نوسازی و شهرداری منطقه، بالاخره لغو شد.

این مقام شهری تصریح کرد: براین اساس و طبق تصمیم کمیسیون ماده پنج شهر تهران، طرح تعریض خیابان کرمان ابطال و خواسته شهروندان این منطقه پس از چهار دهه محقق شد.

وی با بیان اینکه در پی مصوبه کمیسیون ماده پنج کاربری های متفاوت برای این خیابان در نظر گرفته شده است، گفت: ۴۸ درصد کاربری مسکونی و مابقی کاربری تجاری، آموزشی اداری و مذهبی و ۱۹.۶ درصد به خدمات هفتگانه و فضای سبز اختصاص خواهد یافت.

به گفته مصطفی پور، ۴۱ هزار و ۵۲۰ خانوار در طرح تعریض کرمان درگیر بودند و در حال حاضر در محور غربی معبر ۱۲ متری و برای محور شرقی کرمان نیز معبر ۱۶ متری تصویب شده است.

وی توضیح داد: در کرمان غربی ۱۷ درصد بناها نوسازی شده اند، ۳۵ درصد قابل قبول، ۳۲ درصد فرسوده، ۱۲ درصد فاقد بنا و یک درصد فاقد ارزش است.

مصطفی پور درباره آمار کرمان شرقی نیز گفت: ۲۴ درصد بنا در این محدوده نوسازی شده است، ۲۳ درصد قابل قبول، ۱۸ درصد فرسوده، ۱۲ درصد فاقد بنا، ۲۵ درصد فاقد ارزش و ۱۵ درصد میراثی هستند.

شهردار منطقه ۱۴ تهران یادآور شد: در جلسات کارشناسی مشخص شد که تعریض خیابان کرمان زمانی برای این بخش از منطقه ۱۴ گره گشا بوده که بزرگراه های امام علی(ع) و محلاتی و معابر شریانی دیگر در منطقه وجود نداشت بنابراین هزینه کرد برای تملک املاک معارض این خیابان سودی نداشت و زندگی مردم را مختل می کرد.

به گفته مصطفی پور، با توقف این طرح منافع زیادی برای شهروندان ایجاد می شود و معبر ۳۵ متری به فضایی با کاربری خدمات عمومی سبز و بازار تره بار تبدیل شده و در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: پهنه‌بندی تصویب شده در کمیسیون ماده پنج، در محور کرمان غربی M (مسکونی) و در کرمان شرقی M (مسکونی)، R (مختلط) و G (فضای سبز) است.

به گزارش ایرنا، منطقه ۱۴ شهرداری با پیشینه تاریخی یکی از قدیمی ترین مناطق در شرق کلانشهر تهران است که با مساحت ۲.۲۲ کیلومتر مربع ، ۲.۳ درصد از کل مساحت شهر را به خود اختصاص داده است بنابراین در شمار مناطق کم وسعت تهران محسوب می شود.

محدوده جغرافیایی منطقه که دارای ۶ ناحیه و ۲۱ محله و در مجاورت مناطق ۱۲، ۱۳ و ۱۵ واقع شده است. از شمال به خیابان پیروزی، حد فاصل میدان شهدا، از غرب به خیابان ۱۷ شهریور، از شرق به بزرگراه بسیج مستضعفین و از جنوب به خیابان خاوران منتهی می شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت ایام فاطمیه استیضاح ترامپ حراج تهران تروئیکای اروپایی خیابان کرمان گره کور طرح تعریض شهرداری تهران آلودگی هوا مازوت ایام فاطمیه استیضاح ترامپ حراج تهران تروئیکای اروپایی تعریض خیابان کرمان کمیسیون ماده پنج اجرای این طرح طرح تعریض درصد فاقد مصطفی پور منطقه ۱۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۳۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی احمد حمزه زاده در نشست ستاد احیای ربع رشیدی تبریز مساحت عرصه و اعیانی این اثر باستانی و تاریخی در تبریز را طبق اسناد کهن بیش از ۹۰ هکتار اعلام و اظهار کرد: این محل در طول هفت قرن همواره مورد تهاجم و دستبرد حکومت‌ها و جوامع محلی قرار گرفته و در زمان حاضر کمتر از ۱۳ هکتار آن قابل احیا است.

به گفته وی در سال‌های اخیر و با مساعدت نهاد‌ها و ارگان‌های مختلف بیش از یازده هکتار این مجموعه تملک و آزادسازی شده است.

حمزه زاده با اشاره به اجرای پنج فصل کاوش‌های باستان‌شناسی در مجموعه ربع رشیدی ادامه داد: این مجموعه در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفته که نیازمند آزادسازی اراضی است.

وی جلوگیری از ساخت و ساز‌ها در حریم محوطه و تلاش برای تملک اماکن واقع در حریم از جمله پمپ بنزین خیابان عباسی را از رویکرد‌ها و اهداف اصلی میراث فرهنگی آذربایجان شرقی برشمرد.

حمزه زاده اراضی محوطه ربع رشیدی را مهم و حساس از نظر باستان شناسی یاد کرد و گفت: به دلیل اهمیت موضوع راه دسترسی از کف خیابان تا برج ربع رشیدی با پلکان‌های چوبی و با فاصله از سطح خاک پوشانده شده است تا مراقبت‌های لازم و کافی از این محوطه به عمل آید.

وی گفت: هر گونه اقدام مرمتی و ایجاد امکانات رفاهی برای گردشگران در ربع رشیدی با استفاده از سازه‌های برگشت پذیر به طبیعت ممکن است.

محوطه تاریخی ربع رشیدی که از آن به عنوان نخستین دانشگاه بین المللی جهان یاد شده و قدیمی‌ترین موقوفه ایران است، در قرن هشتم هجری قمری به دستور خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی ساخته شد و به همین علت این شهرک را رشیدیه یا ربع رشیدی نامیدند و به جز چند بنای فرو ریخته متعلق به دوره صفویه، چیز دیگری از آن همه عظمت و زیبایی باقی نمانده است.

هم اکنون تپه‌ای گردمانند در قسمت شمال شرقی تبریز و در دامنه کوه سرخ و سر به فلک کشیده عینـالی (عون بن علی) و در انتهای خیابان عباسی به چشم می‌خورد که حدود ۷۰۰ سال پیش شهرکـی زیبا و باشکوه، دارای ۳۵ هزار واحد مسکونی و یک هزار و ۵۰۰ مغازه و حمام بهداشتی و کارخانه‌های نساجی، رنگرزی، کاغذسازی و ضرب سکه بود و جمعیتی بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر در آن سکونت داشتند.

این شهرک دانشگاهی در نوع خود بی نظیر و منحصر به فرد در جهان و به عنوان یک مرکز علم، صنعت، پرورش طبیبان و دانشمندان زبانزد تاریخ نویسان بود.


دیگر خبرها

  • ۳۰ کیلومتراز محور ترانزیتی خوی به رازی آماده بهره برداری شد
  • اجرای بیش از ۵ هزار تن آسفالت در معابر منطقه ۷ اصفهان
  • اصلاح هندسی چهارراه خیابان داوران و جلال آل‌احمد در اراک
  • یک کشته و یک مجروح در تصادف رخ به رخِ محور زرند ـ رفسنجان
  • توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان
  • قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • پیش‌بینی ۱۵ میلیارد تومان برای تملک پارکینگ در منطقه دو شهرداری قم
  • ورودی شهر مریوان با انجام تعریض باند موجود بهسازی می‌شود