Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-06@20:29:48 GMT

تراز تجاری مناطق آزاد منفی بوده است

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۴۱۷۹

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تراز تجاری مناطق آزاد در آمار‌های سال ۹۲ تا ۹۷ منفی بوده است و اگرچه اتفاق‌های نسبتا مثبتی هم در این مناطق رخ داده، اما به لحاظ خروجی و عملکرد‌ها شاهد کارنامه قابل قبولی نیستیم. گروه اقتصادکلان بازارنیوز: معاون اقتصادی دبیر شورای عالی مناطق ویژه اقتصادی گفت: سال گذشته بیش از 200 میلیون دلار توسط سازمان مناطق آزاد شد که با احتساب آن بالای 15 درصد سهم مناطق آزاد در جذب سرمایه گذاری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمد جمالی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به سیر کاهش 40 درصدی سرمایه گذاری در جهان طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: جذب 200 میلیون دلار سرمایه با توجه به وسعت و حوزه عمل مناطق آزاد، رقم مطلوبی است.
معاون اقتصادی دبیر شورای عالی مناطق ویژه اقتصادی افزود: سالانه بیش از 20 هزار میلیارد تومان خودمان در مناطق برای توسعه زیرساخت‌ها سرمایه گذاری کرده ایم.

او با اشاره به این که سرمایه گذاری بعد از طی زمان و به مرور وارد کشور می‌شود گفت: سال گذشته ما بیش از 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری مصوب داشتیم بیش از 1.5 میلیارد دلار از آن جذب شد و امسال هم بیش از 3 میلیارد دلار مصوب داریم.

جمالی هدف اولیه تاسیس مناطق آزاد را طبق قانون رشد و عمران و آبادی مناطق عنوان کرد و گفت: مقایسه ما با کشور‌های دیگر اصلا درست نیست، چون آن‌ها در راه اندازی مناطق اقتصادی ماموریت گرا هستند یعنی منطقه آزاد را صرفا برای صادرات راه می‌اندازند یا برای گردشگری، آن‌ها یک مؤلفه را در نظر می‌گیرند، اما ما چند هدف و مؤلفه را دنبال می‌کنیم.

معاون اقتصادی دبیر شورای عالی مناطق ویژه اقتصادی گفت: بالای 500 هزار نفر در مناطق آزاد اشتغال ایجاد شده است.

او با اشاره به رقم بالای صادرات در مناطق آزاد نسبت به واردات گفت: درباره وسعت مناطق آزاد، نمایندگان مجلس تصمیم گرفته اند و دولت هم موظف است در چارچوب مصوب اقدام کند و همه اینها برای محرومیت زدایی است.

گرشاسب خزائنی کارشناس مسائل اقتصادی نیز گفت: اعدادی که ذکر کردند با توجه به هدف اصلی مناطق آزاد که صادرات و جذب سرمایه گذاری است حتی اگر با سازمان‌های داخلی مقایسه کنیم مطلوب نیست.

این کارشناس افزود: اگر این سرمایه گذاری‌ها انجام شده باید خودش را یک جایی نشان بدهد مثلا در اشتغال و در ایجاد کسب و کار‌ها و غیره.

خزائنی افزود: این که مناطق آزاد در مناطق محروم هستند نافی اهداف اصلی آن‌ها که صادرات و جذب سرمایه گذاری است نباید باشد. اگر زیرساخت نداریم باید درست کنیم اگر قرار بود همان الگوی سرزمین اصلی را آنجا داشته باشیم و اصرار کنیم که منطقه آزاد، دولت کوچک است، اصلا مناطق آزاد برای چه بوده است؟

این کارشناس اقتصادی با اشاره به این که شاید ساختار، ساختار مناسبی نیست گفت: نگرانی این است که مجریان به اهداف نهایی مناطق آزاد باور نداشته باشند.

سید احسان خاندوزی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم گفت: تراز تجاری مناطق آزاد در آمار‌های سال 92 تا 97 منفی بوده است و نسبت واردات به صادرات بسیار بیشتر بوده است و اگرچه اتفاق‌های نسبتا مثبتی هم در این مناطق رخ داده، اما به لحاظ خروجی و عملکرد‌ها شاهد کارنامه قابل قبولی نیستیم.

این نماینده مجلس گفت: اصلاح الگوی مناطق آزاد می‌تواند کمک کند که مناطق آزاد به جای کمک به واردات، اهرمی باشد برای صادرات.

او اهمیت زیرساخت را یادآور شد و گفت: تا وقتی که زیرساخت نباشد و هدفگذاری‌ها هم صادرات نباشد، نظام مدیریتی مناطق آزاد پاسخگویی ندارند و ثمره آن پرونده‌های مناسبات ناسالم است.

 

تسنیم/

برچسب ها: خاندوزی ، کمیسیون اقتصادی ، مناطق آزاد ، بازارنیوز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000LsL

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: خاندوزی کمیسیون اقتصادی مناطق آزاد بازارنیوز مناطق آزاد سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۴۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، گفت: روابط دوستانه، ‌عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد مخبر ظهر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در دیدار با «سلمان الغریری» وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار کرد: امید است روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به‌دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، تصریح کرد: روابط دوستانه، عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس به‌عنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار کرد: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملاً در هم شکسته و علی رغم اینکه آن‌ها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

سلمان الغریری وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ، تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به‌دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

وی با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق افزود: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری خود یاد کرد و عنوان کرد: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

کد خبر 751184

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • سفر هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان به افغانستان