Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت دانش‌بنیان کشور با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، موفق به تولید سیستم بازچرخانی آب و استفاده از پساب سه حوزه تلفیقی پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای و پرورش طیور شد. اجرای این سیستم امکان صرفه‌جویی ۹۵ درصدی آب در حوزه کشاورزی را فراهم می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ یک شرکت دانش بنیان کشور با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به تولید سیستم بازچرخانی آب و استفاده از پساب سه حوزه تلفیقی پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای و پرورش طیور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت در حال حاضر با کاهش 95 درصدی مصرف آب سالانه، 12 تن ماهی، 20 تن گوجه زیتونی، 3 تن گوشت بلدرچین و 9 تن تخم بلدرچین تولید می‌کند.

محبوبه سرابی، مدیرعامل شرکت کشت آب پایدار، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت: با بازچرخانی آب و استفاده مجدد از پساب سه حوزه پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای و طیور، مشکلات هر سه حوزه مانند تجهیزات میکانیکی، مکمل‌‌های غذایی و کودهای تقویتی رفع می‌شود. در این طرح میزان آب مصرفی تا 95 درصد کاهش یافته اما میزان تولید ماهی با حوضچه‌های مشابه برابر خواهد بود، به این شکل که آب استخر به بستر کشت گلخانه‌ای هیدروپونیک برمی‌گردد و هزینه تولید گلخانه‌ای را قبل از بهره‌برداری تا یک سوم کاهش و در حین بهره‌برداری کاملا صفر می‌کند.

وی ادامه داد: در این چرخه به آب اکسیژن‌دهی می‌شود و چون نمی‌توانیم از کود شیمیایی برای پرورش گیاه استفاده کنیم از کود حیوانی و فضولات بلدرچین استفاده می‌کنیم. در حقیقت فضولات حیوانی میزان کمبودهای شیمیایی آب را تأمین می‌کند و املاح فضولات بر اساس تغذیه بلدرچین‌ها تنظیم می‌شود.

سرابی در مورد مزایای زیست محیطی این سیستم خاطرنشان کرد: حل معضل فقر منابع آبی کشور و رفع مشکل کمبود خاک حاصلخیز، جلوگیری از مصرف غیربهینه آب برای تولید محصولات زراعی، جلوگیری از آلودگی منابع آبی به‌وسیله انواع پساب‌ها و پسماندهای بخش کشاورزی، عدم استفاده از کودها و سموم شیمیایی نامناسب و تولید محصولات صددرصد ارگانیک به دلیل ماهیت بازچرخانی آب در سیستم از مزایای این سیستم است. این سیستم با رفع همه معایب و مشکلات سیستم‌‌های موجود، از مواد، ضایعات و فضولات یک سیستم در سیستم دیگر بهره‌ برده و با ایجاد یک اکوسیستم طبیعی، فرایند تولید محصولات کشاورزی را توسعه داده و باعث  افزایش میزان تولید در سطح، کاهش هزینه تولید، جلوگیری از هدر رفت منابع و تولید محصولات کاملا اورگانیک می‌شود.

مدیرعامل شرکت کشت آب پایدار در مورد ظرفیت تولید در این سیستم در مقایسه با حوضچه‌های دیگر گفت: متراژ استخر پرورش ماهی ما 280 مترمربع است که مشابه استخر دو هکتاری 8 تن ماهی تولید می‌کند. این درحالی است که مصرف آب استخر 2 هکتاری 787 متر مکعب و استخر ما 7 مترمکعب است. همچنین برای گلخانه هم در شکل استاندارد میزان مصرف آب 25 مترمکعب در روز است که گلخانه ما 7 مترمکعب در روز آب مصرف می‌کند. علاوه بر آن آب بستر گلخانه‌ها به دلیل آلایندگی باید تعویض شود اما آب مصرفی گلخانه‌های ما به منظور پرورش ماهی استفاده می‌شود و آلایندگی زیست محیطی در این چرخه حذف می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر سالانه 12 تن ماهی به علاوه 20 تن گوجه زیتونی و 3 تن گوشت بلدرچین و 9 تن تخم بلدرچین تولید می‌کنیم.

مدیر عامل شرکت کشت آب پایدار زنجان با اشاره به دریافت تسهیلات نمونه‌سازی و تولید صنعتی از صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: برای نمونه‌سازی سیستم بازچرخانی آب 3 میلیارد تومان و برای تولید انبوه محصول نیز نیز 2.6 میلیارد تومان تسهیلات تولید صنعتی از صندوق نوآوری دریافت کردیم. همچنین برای توسعه و خرید زمین در نظر داریم که در طرح هم‌سرمایه‌گذاری با صندوق نوآوری و شکوفایی نیز مشارکت کنیم که در مرحله ارزیابی قرار دارد.

سرابی در مورد مزایای اقتصادی این طرح گفت: با رویکرد استفاده از آب موجود به عنوان سرمایه ثابت می‌توان راهکار ارزنده‌ای برای برون‌رفت دولت از بحران آب پیدا و انقلابی در کشاورزی ایجاد کرد. بازگشت سریع سرمایه به دلیل استفاده از امکانات و تجهیزات مشابه منجر به کاهش قابل توجه هزینه‌های تولید می‌شود.

گلایه از محرومیت شرکت‌های واسط و فناور از عنوان "دانش‌بنیانی"جزئیات جدید از سنگ‌اندازی دولت در مسیر توسعه "فعالیت‌های دانش‌بنیان" کشورپشت‌پرده احراز بی‌قاعده برخی شرکت‌ها به عنوان "دانش‌بنیان!"

 

 

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی سیستم بازچرخانی آب تولید محصولات دانش بنیان پرورش ماهی گلخانه ای سه حوزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۵۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نان کامل تولید شده در خراسان رضوی تعدای از بیماری‌ها را از بین خواهد برد و به غیر از سلامت، بحث امنیت غذایی را نیز به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید مجتبی خیام نکویی امروز در حاشیه بازدید از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگاران بیان کرد: میزان شرکت های دانش بنیان نسبت به شرکت های دیگر بسیار کم بود و هم اکنون 621 شرکت در این حوزه فعالیت دارند که شرکت های دیگر 10 هزار مورد است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم در حوزه کشاورزی انگیزه ایجاد کند نیازمند حمایت های خاص نسبت به سایر حوزه ها هستیم.

رئیس سازمان تحقیقات و نوآوری کشاورزی گفت: تلاش شده تا شتاب مناسبی به تشکیل شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی خراسان رضوی داده شود زیرا تحول در بخش کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی نیازمند تحول و حمایت از شرکت های دانش بنیان است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: برنامه ریزی های لازم برای 1000 واحد شرکت دانش بنیان در دهکده های فناوری و نوآوری دیده شده که از نظر تعداد و فعالیت خراسان رضوی متمایز است.

خیام نکویی عنوان کرد: دستاوردهای شرکت های دانش بنیان که امروز در خراسان رضوی به بهره برداری رسید می تواند در کل کشور تحول در بخش هایی مانند ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند ولی مهمترین نکته امروز تولید نان کامل و می تواند در خراسان رضوی به سرعت فراگیر شود.

وی ادامه داد: اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقای سلامت مردم برداشته ایم.

رئیس سازمان تحقیقات و نوآوری کشاورزی با اشاره به اهمیت تولید نان کامل در سطح کشور گفت: تولید نان کامل خواهد توانست در سلامت جامعه اثرگذار باشد و استفاده مردم از این نان تعدادی از بیماری‌ها را از بین خواهد برد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی
  • تأمین آب آشامیدنی قشم با یارانه میلیاری/ صرفه‌جویی کنید
  • ۱۶ شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است