Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه سازماندهی اطلاعات و مدارک پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی از نمایه سازی کتاب های این پژوهشگاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ، یکی از فعالیت­های گروه پژوهشی سازماندهی اطلاعات و مدارک پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی، نمایه­سازی کتاب­های در حال نشر پژوهشکده­ها و مراکز این پژوهشگاه است که از اواخر سال 1396 به دستور حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی «رییس این پژوهشگاه» به این پژوهشکده و گروه پژوهشی واگذار شده و در انتهای کتاب به صورت جداگانه به محتوای آن اضافه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بدین منظور، حجت الاسلام والمسلمین واردی «مدیر گروه سازماندهی اطلاعات و مدارک پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» در گفت و گویی درباره ویژگی این نمایه سازی اظهار داشت: بر خلاف سایر مراکز علمی که نمایه­سازی ها به صورت واژگانی صورت می گیرد، نمایه­سازی پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی، به روش موضوعی انجام می شود.

 

وی گفت: یکی دیگر از ویژگی های این نمایه ها، ترکیبی چکیده­نما بودن آن است که موضوع مورد نظر را به صورت شفاف بیان می­کند و پرسش و ابهامی برای آن باقی نمی­گذارد؛ این نمایه­سازی که هم اینک متقاضیان فراوانی در جوامع علمی کشور دارد، از نوآوری­های پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.

 

مدیر گروه سازماندهی اطلاعات و مدارک پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: از دیگر ویژگی های نمایه سازی مذکور این است که از اصطلاحنامه علوم اسلامی بهره می­گیرد و آن را اساس سازماندهی اطلاعات قرار می­دهد؛ شایان ذکر است، تا کنون بیش از 12 اصطلاحنامه رشته­های تخصصی علوم اسلامی در این پژوهشکده تدوین و تألیف شده است و نمایه سازی پایان کتاب از آن بهره می گیرد.

 

وی افزود: بنا بر استاندارد چاپ آثار، کتاب­هایی که در پژوهشکده­ها و مراکز وابسته به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تدوین می شود، در آخرین مرحله نشر باید در گروه سازماندهی اطلاعات و مدارک، به صورت دقیق و عمیق نمایه­سازی موضوعی ­شده و سپس به مرحله چاپ و نشر سپرده ­می شوند.

 

حجت الاسلام والمسلمین واردی خاطرنشان کرد: از اول فروردین ماه تا پایان آذرماه(به مدت 9 ماه) سال جاری، تعداد 38 کتاب(حدود 15 هزار و 200 صفحه) نمایه­سازی موضوعی شد، که محصول عرضه شده از نمایه­های هر کتاب بین 25 تا 120 صفحه بوده است؛ به عنوان نمونه، در اواخر آذرماه 1399 کتابی از پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) به نام «امامیه در عصر سلجوقیان» نمایه سازی شد که دارای 640 صفحه متن بود؛ در فرایند نمایه سازی، تعداد 2230 نمایه موضوعی (اعم از موضوعات، أعلام، اماکن و تنالگان) غیر از آیات و روایات از آن برداشت شد، که محصول به دست آمده از نمایه­های آن حدود 120 صفحه شده است. یعنی یک ششم تولید محتوا به کتاب فوق اضافه شده است.

 

بر این اساس، از زمستان 1396 تا پایان پاییز 1399 تعداد 190 کتاب( حدود 76 هزار صفحه) نمایه­سازی موضوعی ترکیبی توسط محققان این پژوهشکده صورت گرفته است.

پایان پیام/78

منبع: شبستان

کلیدواژه: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم دفتر تبلیغات اسلامی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی نمایه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۶۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «دفتر یادداشت روزانه یک نویسنده» نوشته فئودور داستایوفسکی با ترجمه ابراهیم یونسی به‌تازگی توسط انتشارات معین به چاپ سوم رسیده است. این‌کتاب در قالب یک‌مجموعه‌ سه‌جلدی در سال ۱۳۹۳ به چاپ رسید و سال ۱۴۰۰ نسخه‌های چاپ دومش عرضه شدند.

این‌کتاب، مجموعه‌ای از نوشته‌های داستانی و غیر داستانی داستایوفسکی است و یادداشت‌هایی با موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و شخصی را از این‌نویسنده شامل می‌شود. داستایوفسکی در نوشته‌هایی که در این‌مجموعه چاپ شده‌اند، مسایل سیاسی روز، ماجراهای تبعیدش به سیبری، حوادث روزمره و کتاب‌هایی را که مشغول نگارش آن‌ها بود و همچنین نگاهش به مذهب و جامعه را ثبت و ضبط کرده ‌است.

چاپ سوم این‌مجموعه در آستانه سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه شده است.

کد خبر 6092866 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • نشست تخصصی «تصویر ایران پس از وعده صادق» برگزار می‌شود
  • بازنمایی رسانه‌ای ایران در جهان بعد از حملات موشکی به رژیم صهیونیستی
  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید