Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه رسانه‌های منطقه شمال آفریقا، دامنه ناامنی و درگیری میان افراد معترض و نیروهای پلیس تونس دیروز به سایر مناطق این کشور گسترش یافت و طی آن ده‌ها تن بازداشت شدند.

این در حالی است که تونس در صدد برون رفت از بحران اقتصادی و اجتماعی است که شیوع «ویروس کرونا» به آن شدت بخشیده است.

دیروز اندکی پس از آغاز منع تردد در ساعت چهار بعداز ظهر در چهارمین و آخرین روز قرنطینه عمومی اعمال شده از سوی دولت به منظور کنترل شیوع کرونا، درگیری‌ها در محله "التضامن" و سایر مناطق واقع در حومه پایتخت تونس از سرگرفته شد و به دنبال آن درگیری‌ها گسترش یافت و به شهرهای "القصرین" و "جلمه" در استان "سیدی بوزید" را در برگرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنانکه در شنبه شب نیز نیروهای امنیتی تونس با استفاده از گاز اشک‌آور به منظور متفرق کردن گروه‌هایی از جوانان وارد عمل شدند.

وزارت کشور تونس امروز با صدور بیانیه‌ای از بازگشت آرامش به سراسر این کشور خبر داد . این در حالی است که پایتخت به همراه استان‌های " سوسه " ، " الکاف " ، " سلیانه " ، "بنزرت" و " نابل " شاهد درگیری میان نیروهای امنیتی و صدها تن از جوانان تونسی بودند.   

وزارتخانه مزبور افزود که نیروهای وزارت کشور تونس ۲۴۲ تن از کسانی که در " اقدامات خرابکارانه و شکل گرفته جهت غارت و چپاول املاک عمومی" دست داشته‌اند را در شماری از استان‌ها در ساعات منع تردد شبانه اعمال شده از سوی دولت به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا بازداشت کرده‌اند.

وزارت کشور تونس همچنین از بازداشت ده‌ها تن در همین رابطه خبر داد و از آنها به عنوان " افراد منحرفی که اقدام به آتش زدن لاستیک و بستن برخی از معابر عمومی می‌کنند " یاد کرد که " جرم‌هایی از قبیل غارت و چپاول املاک عمومی و خصوصی مرتکب شده‌اند". وزارت کشور تونس خاطرنشان کرد که اکثر کسانی که در این درگیری‌ها مشارکت داشته‌اند، افراد کم سن و سال بوده‌اند.

در همین راستا " ولید حکیمه " سخنگوی رسمی اداره کل امنیت ملی تونس گفت که شماری از نیروهای امنیتی این کشور در جریان درگیریها زخمی شده‌اند و خودروهای پلیس آسیب دیده و شماری از مراکز امنیتی تخریب شده است.

بر پایه همین گزارش ، درگیری در برخی از مناطق تونس از پنجشنبه گذشته همزمان با آغاز قرنطینه عمومی به مدت چهار روز شروع شد .

نبود نمادهای سیاسی و اجتماعی

هیچ نشان و نمادیی که نشان دهنده گرایش سیاسی و اجتماعی معترضان باشد و یا پلاکاردها و پارچه نوشته‌ها و شعارهای سیاسی و طرح خواسته‌های اجتماعی و اعلام حضور و حمایت جریان‌های سیاسی و اجتماعی در ناامنی‌های اخیر تونس تاکنون مشاهده نشده است.

این اعتراضات شدید که با غارت و چپاول برخی از مراکز تجاری و تلاش جهت یورش به برخی بانک‌ها همراه شده، در سایه تنش‌های سیاسی و اجتماعی و بحران اقتصادی در تونس شکل گرفته است. بر اساس آمار رسمی نرخ بیکاری را در میان جوانان این کشور در شمال آفریقا به تقریبا ۳۰ درصد افزایش یافته است.

به نوشته شبکه‌های اجتماعی تونس، نیروهای امنیتی این کشور در درگیری‌های اخیر مقدار قابل توجهی پول ، مواد مخدر ، اسلحه سرد و بمب‌های دست‌ساز را از معترضان کشف و ضبط کرده‌اند.

خبرگزاری «آناتولی» امروز به نقل از " خالد الحیونی" سخنگوی وزارت کشور تونس نوشت که تشخیص این امر که ناامنی‌های اخیر با انگیزه‌های سیاسی همراه بوده یا خیر ، برعهده قوه قضائیه این کشور است.

هیچ یک از گروه‌ها و جریان‌های سیاسی در تونس تاکنون از تحرکات اخیر اعلام حمایت نکرده‌اند . افراد معترض شرکت کننده در تحرکات اخیر در این کشور خواستار اشتغال و توزیع عادلانه ثروت هستند. بدیهی است این اعتراضات باعث توقف تولید نفت و فسفات و توزیع گاز خانگی در تونس شده است.

اقدامات خشونت‌آمیز که دستکم در شش شهر تونس روی داد، آزمون جدیدی برای دولت " هشام المشیشی " به شمار می‌رود که شنبه گذشته از ترمیم کابینه خود خبر داد که ۱۱ تن از وزیران را در برگرفت و در راستای اصلاحاتی است که نخست‌وزیر تونس وعده آن را داده است.

تونس با گذشت یک دهه از انقلاب سال ۲۰۱۱ میلادی همچنان درگیر ناآرامی‌های اجتماعی و اختلافات سیاسی است و به رغم تغییر نظام، تغییر قانون اساسی، برگزاری چندین انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری، این کشور همچنان درگیر نابسامانی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است.

۱۴۸۷

برچسب‌ها تونس گاز اشک آور قیس سعید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تونس گاز اشک آور قیس سعید تونس گاز اشک آور قیس سعید اخبار کنکور سیاسی و اجتماعی وزارت کشور تونس نیروهای امنیتی درگیری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۶۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به رفح به یک درگیری سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، یکی از رهبران جنبش حماس با اشاره به موضوع حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح تاکید کرد: کشورهایی که اقدام به صدور بیانیه‌های مشترک می‌کنند، بهتر است تحرکی عملی برای توقف جنگ در غزه داشته باشند.

اسامه حمدان تاکید کرد که با گروه‌های فلسطینی طرحی را برای تشکیل دولت اضطراری بر اساس قاعده توقف جنگ در غزه ارائه دادیم.

حمدان گفت ما در برابر فرصتی حقیقی برای وحدت فلسطینیان بر سر پروژه آزادسازی و تشکیل کشور مستقل فلسطین هستیم.

وی افزود: عملیات رفح بیشتر از اینکه یک تحرک نظامی باشد، به یک نزاع سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است.

اسامه حمدان تاکید کرد شاخه نظامی حماس مادامی که اشغالگری وجود داشته باشد، پابرجا خواهد بود و پس از تشکیل کشور فلسطین هم در مورد آن تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

از سوی دیگر، جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد با ادامه تلاش تیم‌های پزشکی برای یافتن اجساد شهدایی که توسط ارتش جنایتکار رژیم صهیونیستی اعدام شده و در گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر در خان یونس دفن شدند، مجدداً از سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی ذی‌ربط می‌خواهیم تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی و تجهیزات لازم را برای جست و جوی مفقودین و شناسایی اجساد شهدا به نوار غزه اعزام کنند، به ویژه اینکه بیش از نیمی از ۲۹۲ جسدی که تاکنون در بیمارستان ناصر کشف شده‌اند، هویت آن‌ها مشخص نشده است.

در این بیانیه آمده است: ما بر ضرورت تشکیل فوری کمیته مستقل بین‌المللی برای تحقیق در مورد این جنایت وحشیانه تاکید داریم که روز به روز ابعاد تازه‌تری از آن مشخص می‌شود، از جمله کشف گورهای دسته جمعی شامل اجساد بیماران و مجروحان غیرنظامی و زنان و کودکان که مورد شکنجه وحشیانه قرار گرفتند، علاوه بر وجود نشانه‌هایی دال بر دفن زنده بعضی از آن‌ها.

حماس تاکید کرد که ما نسبت به چشم‌پوشی از این جنایات و ادامه سیاست حمایت از رژیم اشغالگر و سرپوش نهادن بر جنایات آن و مصون نگه داشتن جنایتکاران اسرائیلی از هرگونه مجازات هشدار می‌دهیم.

از سوی دیگر، با افزایش گمانه زنی‌ها در خصوص احتمال حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح انتقادات در محافل سیاسی از حمله مذکور افزایش یافته است.

در همین راستا اسرائیل زیو رئیس سابق شعبه عملیات رژیم صهیونیستی تاکید کرد: ورود به رفح منجر به تحقق پیروزی نخواهد شد. ترس من این است که این حمله به سلسله شکست‌های دیگری بیانجامد.

از سوی دیگر عیران عتسیون معاون سابق رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تصریح کرد: ورود به رفح از لحاظ راهبردی هیچ اهمیتی ندارد. این عملیات موفقیت آمیز نخواهد بود.

روز گذشته رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد چند تیپ از نیروهای لشکر ۹۹ ارتش این رژیم مجدداً به بخش‌های مابین جنوب و شمال نوار غزه بازگشتند تا جایگزین نیروهای تیپ موسوم به ناحال شوند.

رسانه‌های عبری در روزهای اخیر گفته‌اند که تیپ ناحال همان تیپی است که در حال آمادگی برای حمله به رفح است.

این در حالی است که در روزهای اخیر برخی از تیپ‌های ارتش رژیم صهیونیستی از برخی منطقه‌های غزه از جمله خان یونس خارج شده بودند.

همچنین ارتش رژیم صهیونیستی آمار جدیدی را از تلفات نظامیان صهیونیست در نبردهای جاری در نوار غزه اعلام کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد که در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته میان مبارزان فلسطینی و نظامیان صهیونیست در نوار غزه ۱۱ نظامی صهیونیست زخمی شده‌اند.

همچنین ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون ۳۳۰۵ نظامی صهیونیست به دست مبارزان مقاومت فلسطین زخمی شده‌اند.

بر اساس اعلام ارتش رژیم صهیونیستی از مجموع این ۳۳۰۵ نظامی صهیونیست ۱۵۸۴ نفر در جریان حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه زخمی شده‌اند.

کد خبر 6088816

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • قرائت قرآن و حمایت از فلسطین در برنامه تلویزیونی تونس+فیلم
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • اعتراض نمایندگان تهران به وحیدی درباره تغییرات ری
  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری
  • حسینی: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است / امیدواریم در مجلس دوازدهم تعامل سازنده بین نمایندگان و دولت بیشتر باشد + فیلم
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی در اسرائیل تبدیل شده است
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است