Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@16:42:31 GMT

تاثیر کرونا بر افزایش مصرف انرژی

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۰۱۰۸

تاثیر کرونا بر افزایش مصرف انرژی

به گزرش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، انرژی اینجا ارزان است. پوشیدن لباس‌های گرم در خانه، خاموش کردن سیستم‌های گرمایشی اضافه، لامپ‌های غیرضروری و دلسوزی برای شیر آبی که هنگام ظرف‌شستن باز‌مانده انگار خرده‌فرهنگ‌های محبوبی میان ایرانی‌ها نیست و شاید هرگز نبوده است. اعداد هشدار‌دهنده در این حوزه هم آنقدر زیاد و ناقض یکدیگرند که لوث شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه به شنیدن «ایران به اندازه یک کشور 200میلیون نفری برق مصرف می‌کند» «مصرف سرانه آب ایرانی‌ها 6برابر میانگین جهان است» و «60درصد هدر‌رفت انرژی در بخش صنعتی داریم» عادت کرده‌اند؛ جمله‌هایی تامل‌برانگیز که دیگر کارکرد خود را از دست داده‌اند. مصرف‌کنندگان بخش خانگی، دولتی‌ها را متهم می‌کنند و مدیران ادارات دولتی و حتی گاهی مسئولان امر معتقدند مصرف انرژی در بخش خانگی بی‌رویه است. مصطفی رجبی‌مشهدی سخنگوی صنعت برق اما بر این باور است که در هر دوی این بخش‌ها نیاز به بهینه‌سازی‌ مصرف انرژی حس می‌شود؛ چرا که برآیند این ماجرا این است که ایران 7برابر پرتغال، 4برابر ژاپن و 3برابر آمریکا انرژی مصرف می‌کند. این اعداد در حالی اعلام می‌شود که برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی و تجدید‌پذیر بیش از هزار‌میلیارد تومان بودجه اختصاص داده‌شده و بیش از 470هزار دستگاه کنتور هوشمند در سراسر کشور نصب شده‌اند.

هر سال اعداد مختلفی از سرانه مصرف انرژی ایرانی‌ها در رسانه‌ها منتشر می‌شود. ایران واقعا به نسبت جمعیت موجود و شرایط آب‌و‌هوایی که با آن مواجه است کشور پرمصرفی است؟ 

 در ایران برای تولید کالا و خدمات، به‌طور متوسط 60درصد بیشتر از میانگین جهان، انرژی مصرف می‌شود. در کشورهای توسعه‌یافته همین کالا و خدمات با 60درصد مصرف کمتر تولید می‌شود و این عدد به خوبی به ما می‌گوید که ما هنوز جای کار بسیاری برای مصرف بهینه‌سازی‌ در بخش صنعتی خود داریم که با اتخاذ اقدامات لازم و تصمیم‌های متناسب می‌تواند کاهش مصرف انرژی قابل‌توجهی را برای ما رقم‌بزند. در بخش خانگی  یا انرژی در ساختمان‌ها اما میزان انرژی به ازای هر مترمربع(واحد سطح) محاسبه می‌شود. در این بخش وضعیت مصرف انرژی در کشور ما بسیار بغرنج‌تر است. بر اساس آمارهایی که به‌دست آورده‌ایم سالانه حدود هزار‌و650مگاژول انرژی، به ازای هر واحد سطح، در ایران مصرف می‌شود و این در حالی است که در کشور سردسیری مثل فنلاند این عدد کمتر از هزار‌مگاژول است یا مثلا در کشوری مثل آمریکا این شاخص بین 350تا 550 و در کشوری مثل پرتغال این عدد حدود 220مگاژول برآورد می‌شود. در ژاپن هم عدد به‌دست آمده تقریبا زیر 400مگاژول است و این یعنی ما 4برابر ژاپنی‌ها انرژی مصرف می‌کنیم.

و چرا کار در بخش ساختمان به اینجا رسیده و هنوز قوانین بازدارنده نیستند ؟

طراحی ساختمان‌های ما از استانداردهای لازم برخوردار نیست. عایق‌بندی دیوار‌ها، شیشه‌ها و پنجره‌ها در ایران به درستی انجام نمی‌شود و این موضوع هدررفت انرژی در بخش ساختمان را بسیار بالا برده‌است.

نتیجه اصلاح الگوی ساخت چطور خود را در بخش انرژی ساختمان نشان خواهد‌داد؟ 

بخش قابل‌توجهی از هزینه‌هایی که برای توسعه بخش تولید منابع انرژی  یا حتی انتقال و توزیع آن صرف می‌کنیم، باید به بهینه‌سازی‌ مصرف انرژی اختصاص پیدا‌کند. اگر در روند توسعه قرار‌بگیریم و از هدررفت انرژی جلوگیری کنیم، می‌توانیم در ماه‌های خیلی سرد و خیلی گرم هم وضعیت بهتری در تامین انرژی داشته‌باشیم.

قطعا پشت این اعدادی که در اختیار ما گذاشتید آمایش‌ها و پژوهش‌هایی وجود دارد که همه مشکلات هدررفت انرژی در ایران را هم شناسایی کرده‌است. آیا وقت آن نرسیده که از نتایج این پژوهش‌ها استفاده‌کنیم و الگوی مصرف را حداقل در ادارت و سازمان‌ها اندکی اصلاح کنیم؟

بدون شک همینطور است. اقداماتی هم در این حوزه آغاز شده، به‌خصوص در بخش ساختمان مراکز دولتی و شرکت‌های بزرگ. یکی از کارهایی که می‌توان انجام داد توقف استفاده از انرژی گرمایشی در مکان‌های کم‌تردد است. همچنین در ساختمان‌های اداری بزرگ باید از خاموش‌شدن سیستم گرمایشی، لامپ‌های روشنایی و... بعد از خروج پرسنل، اطمینان حاصل شود. شناسایی این امکان و نظارت  بر انجام درست قوانین بهینه‌سازی‌ در آنها آغاز شده‌است.

رصد شما بر اجرای چنین دستورالعمل‌هایی با چه سازوکاری صورت می‌گیرد؟ آیا ابزار تنبیهی برای تخطی‌کنندگان در نظر دارید؟

نصب کنتورهای هوشمند یکی از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه است. به وسیله این کنتورها ما می‌توانیم به‌صورت روزانه یا ساعتی مصرف برق ادارات و ساختمان‌های بزرگ را رصد کنیم. این را هم بگویم که بر اساس مصوبه جدید هیأت‌وزیران ساختمان‌های دولتی باید بتوانند 10درصد مصرف انرژی خود را نسبت به ‌مدت مشابه سال قبل خود کاهش‌دهند. اگر این کاهش صورت‌نگیرد، مدیرعامل شرکت مورد‌نظر باید نسبت به چرایی این امر پاسخگو باشد. با توجه به اینکه این طرح را در زمستان امسال هم پیگیری کرده و خواهیم کرد امید‌داریم این سلسله اقدامات منجر به کاهش مصرف انرژی در مراکز بزرگ و ادارت دولتی شود.

این طرح سال گذشته هم در دستور کار قرار داشته‌است؟

بله هم در تابستان و هم در زمستان. تأکید ویژه در زمستان امسال بر سیستم‌های گرمایشی است.

و نتایج اجرای این طرح در سال گذشته را چطور ارزیابی می‌کنید؟

طرح نسبتا موفقی بود. حتی برق بعضی از دستگاه‌های اجرایی – مثل چند بانک- پرمصرف قطع شد.

آقای رجبی‌مشهدی! چند دستگاه کنتور هوشمند تا به امروز در کشور نصب شده‌است؟ 

بیش از 50درصد میزان مصرف کشور، توسط کنتورهای هوشمند رویت‌پذیر شده که کار آن را تقریبا حدود 470هزار دستگاه کنتور هوشمند انجام می‌دهند. البته طرحی هم برای پرمصرف‌ها درنظر گرفته‌ایم که بر اساس این طرح، پرمصرف‌ها ملزم به نصب این کنتورها می‌شوند.

برای کاهش مصرف انرژی کشور چه میزان بودجه درنظر گرفته شده و از این اعتبارات هم‌اکنون چگونه استفاده می‌شود ؟

در مورد نیروگاه‌های خورشیدی، بندی را در تبصره شش قانون بودجه هر ساله داریم که بر اساس آن نیروگاه‌های خورشیدی و تجدیدپذیر کشور از محل عوارض، توسعه داده‌می‌شوند. این بودجه حدود هزار‌میلیارد تومان است. در بخش بهینه‌سازی‌ هم از محل ماده 12قانون رفع موانع تولید اعتباراتی پیش‌بینی شده که به تامین هزینه‌ها در این بخش کمک‌می‌کند. امسال همچنین تحویل نفت در ازای صرفه‌جویی انرژی انجام شده‌است و بر همین اساس موفق شدیم از محل 3نیروگاه سیکل ترکیبی، 200میلیون دلار منابع تا پایان سال پرداخت کنیم. البته آنقدر حجم هدررفت انرژی در ایران زیاد است که اعتبارات دولتی کافی نیستند و لازم است نهادهای ذی‌ربط به‌صورت جدی وارد ماجرا شوند و انجام اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار بگیرد.

درحال حاضر بیشترین هدررفت انرژی ما به کدام بخش برمی‌گردد؟ بخش خانگی یا ادارات؟ و کنترل و بهینه‌سازی‌ در کدام بخش با هزینه کمتر و سرعت بیشتری امکان تحقق دارد؟

هر دو باید زیرنظر باشند و اقدامات لازم برای آنها صورت بگیرد اما از آنجا که مدیریت ساختمان ادارات راحت‌تر است می‌توان با سرعت بیشتری نسبت به آنها اقدام کرد. درخصوص ساختمان‌ها اگر با ساختمان‌هایی که جدیدا احداث می‌شوند کار بهینه‌سازی‌ را آغاز کنیم و آنها را بر مدار قانون بسازیم، می‌توانیم پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای را تجربه کنیم. در بخش خانگی هم می‌توان به دیدن نتایج اقدامات امیدوار بود. برای مثال یکی از اقدامات زودبازده اجرای طرح تعویض کولرهای گازی کم‌بازده با نمونه‌های کم‌مصرف‌تر با بازدهی بیشتر را در مناطق گرمسیر در دستور کار قرار‌داده‌ایم. امیدواریم که در سال 1400بتوانیم حدود یک‌میلیون دستگاه کولر‌گازی فرسوده را تعویض کنیم. همچنین در بحث بهینه‌سازی‌ روشنایی معابر هم طرحی است که صنعت برق آن را پیگیری می‌کند. البته در کنار همه اینها به مساعدت مردم برای کاهش مصرف هم نیاز‌داریم.

با همه این اما و اگرها، ذخیره برق تولید شده کنونی ما در چه وضعیتی قرار دارد؟ 

در زمستان حدود 20هزار مگاوات کمتر از تابستان برق مصرف می‌کنیم. بخشی از این 20مگاوات ذخیره نیروگاهی می‌شود و مشکلی از این بابت وجود ندارد. امروز مهم‌ترین مشکل ما تامین سوخت نیروگاه‌هاست.

به تازگی آماری منتشر شد که نشان می‌داد مصرف برق کشور در ایام کرونا 4.5درصد افزایش پیدا کرده‌است. این عدد نشان‌دهنده چیست؟ با وجود اینکه مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل بوده‌اند، ادارات با یک‌سوم ظرفیت خود کار‌کرده‌اند و اساسا دورکاری بر فضای کلی کشور قالب بوده‌است...

ریشه این افزایش مصرف در مشترکان صنعتی بزرگ است که در این ایام نسبت به سال قبل 15درصد افزایش مصرف داشته‌اند. در بخش خانگی هم حدودا به واسطه خانه‌نشینی و دورکاری 4درصد افزایش مصرف انرژی را به ثبت رسانده‌ایم البته علت این افزایش بیش از این عامل ناشی از این است که سالانه یک‌میلیون مشترک بخش خانگی جدید به کشور افزوده می‌شود که خود مصرف جدید ایجاد می‌کند. همچنین مصرف گاز به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا کرده؛ چرا که افراد به باز گذاشتن در و پنجره‌ها روی آورده‌اند.

سالانه حدود هزار‌و650مگاژول انرژی، به ازای هر واحد سطح، در ایران مصرف می‌شود و این در حالی است که در کشور سردسیری مثل فنلاند این عدد کمتر از هزار‌مگاژول است یا مثلا در کشوری مثل آمریکا این شاخص بین 350تا 550 و در کشوری مثل پرتغال این عدد حدود 220مگاژول برآورد می‌شود. در ژاپن هم عدد به‌دست آمده تقریبا زیر 400مگاژول است و این یعنی ما 4برابر ژاپنی‌ها انرژی مصرف می‌کنیم

پربیننده ترین مسیر رفع تحریم‌های نفتی ایران در اولویت‌های آخر است ایران نفت ندارد؟! واکنش سازمان انرژی اتمی به بیانیه سه کشور اروپایی نحوه دریافت خسارت ناشی از قطعی برق حامل‌های انرژی در ایران ارزان است؟!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مصرف برق انرژی مصرف هدررفت انرژی کشوری مثل بخش خانگی افزایش مصرف ساختمان ها مصرف انرژی بهینه سازی کاهش مصرف بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۰۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید

مشکلات انرژی و تامین برق در ایران در چند سال اخیر لزوم استفاده از تجهیزات جدید را بیش از پیش نمایان می کند. تهویه مطبوع به عنوان یک بخش بسیار پرمصرف، همواره شاهد ارائه محصولات جدید و مدرن برای کاهش مصرف انرژی بوده است. سیستم Variable refrigerant flow (VRF) یکی از سیستم های جدید تهویه مطبوع است که توانایی تامین سرمایش و گرمایش را به خوبی داشته و نسبت به رقبای خود یعنی چیلر و دیگ، بازدهی بهتری ارائه می دهد.

سیستم VRF در سراسر دنیا با استقبال خوبی رو به رو بوده است و در ایران نیز در چند سال اخیر به خوبی جای خود را در بازار باز کرده است. متاسفانه مانند هر سیستم جدید دیگر در زمینه سیستم VRF هم عموم مهندسان، تکنسین ها و هم افراد درگیر در زمینه تهویه مطبوع، اطلاعات مناسبی درباره این سیستم را ندارند. این موضوع از یک طرف و تخصصی بودن نصب، اجرا و طراحی سیستم VRF از طرف دیگر باعث شده ضمن از دست رفتن بازدهی انرژی به دلیل نصب و طراحی نادرست، قابلیت اطمینان این سیستم نیز کاهش یابد. قصد داریم که در این مقاله، سیستم‌ VRF را مورد بررسی قرار دهیم ؛ لذا اگر می‌خواهید با نحوه کار این تکنولوژی جدید و مزایا و معایب آن آشنا شوید، ادامه‌ی مقاله را از دست ندهید.

 

 

وی آر اف VRF چگونه کار می‌کند؟

مبدا شکل‌گیری سیستم VRF برای اولین بار در کشور ژاپن و حدود 40 سال پیش بوده است، اما در طی این سال‌ها، تغییرات اساسی روی آن رخ داده است. در سیستم VRF از جریان پیدا کردن یک سیال برای ایجاد سرمایش و گرمایش استفاده می‌شود. در حقیقت، سیستم‌های VRF شباهت زیادی به کولرهای گازی دارند چرا که از یونیت‌های داخلی و خارجی تشکیل شده‌اند. اما متغیر بودن مبرد یا سرد کننده باعث شده است که صرفه‌جویی بیشتری در مصرف انرژی داشته باشد و بتوان دمای نقاط مختلف ساختمان را به راحتی تنظیم نمود. سیستم تهویه‌ی VRF را می‌توان به صورت گسترده در ساختمان‌های بزرگ مورد استفاده قرار داد. چرا که با استفاده از این سیستم، تنظیم دما در بخش‌های مختلف ساختمان به راحتی انجام می‌گیرد. این قابلیتی است که در اسپلیت‌ها وجود ندارد و شما اگر بخواهید دمای یک اتاق را تغییر دهید، باید یک اسپلیت جداگانه برای آن خریداری کنید.

 

 

 ر سیستم VRF بر خلاف سایر سیستم‌های تهویه، هیچگونه آبی وجود ندارد، بلکه مبرد که یک نوع گاز فریون است به صورت مستقیم انرژی را در یونیت‌های خارجی و داخلی جابه‌جا می‌کند. از آن‌جایی که می‌توان میزان میزان مبردی که وارد هر یونیت می‌شود را کنترل کرد، دمای هوا نیز به سادگی قابل تنظیم خواهد بود.

مزایای استفاده از سیستم VRF  

 

۱- بازدهی بالا

طراحی سیستم‌های وی آر اف به گونه‌ای است که با مصرف حداقل انرژی، بیشترین انتقال حرارت را داشته باشد. از همین رو، مصرف انرژی این سیستم، نسبت به سایر سیستم‌های سرمایش و گرمایش مرسوم مانند اسپلیت‌ها و کولرهای گازی بسیار کمتر است. از طرفی، در سیستم VRF می‌توان بدون نیاز به تولید گرما و صرفا با انتقال حرارت از مکانی به مکان دیگر، نقاط مختلف را گرم کرد.

۲- حفظ محیط زیست

احتمالا شما هم با خطرات زیست محیطی بسیاری از دستگاه‌های خنک کننده آشنایی دارید. این سیستم‌ها با آزاد کردن گازهای سمی، باعث ایجاد آسیب‌های جدی برای محیط زیست می‌شوند. این در حالی است که در سیستم VRF خبری از این گازهای سمی نیست. بنابراین با خیال راحت می‌توانید تهویه‌ی ساختمان خود را به VRF بسپارید.

 

 

۳- هوشمند بودن

ممکن است نیاز داشته باشید که هر اتاق در منزل شما دمای خاصی داشته باشد، مثلا در تابستان، اتاق خواب شما خنک‌تر از اتاق کودکانتان باشد، یا در یک زمان یک اتاق گرم شود و اتاق دیگری سرد. در گذشته، برای این کار، شما مجبور بودید که برای هر اتاق یک دستگاه سردکننده یا گرم‌کننده مجزا تهیه نمایید. اما امروزه، این مشکل با فناوری جدید ارائه شده در سیستم‌های VRF برطرف شده است.

طراحی سیستم‌های VRF بسیار هوشمندانه است و به راحتی می‌توان دمای اتاق‌ها و بخش‌های مرکزی ساختمان را تغییر داد. این ویژگی، ضمن کمک به مدیریت مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن، شما را از خرید چند سیستم گرمایشی و سرمایشی بی‌نیاز می‌نماید. همچنین وجود عیب‌یاب‌های اتوماتیک نیز باعث شده است که مشکلات احتمالی دستگاه به راحتی شناسایی شده و تعمیر آن با سرعت بیشتری انجام شود. علاوه بر این، سیستم VRF دارای فیلتراسیون هوشمند هستند و می توانند هوای وارد شده به کمپرسورها را فیلتر کرده و مانع از ورود ذرات گرد و غبار به فضای داخلی شوند.

  ۴- کاربرد در همه‌ی شرایط آب و هوایی

همان‌طور که می‌دانید، برخی از سیستم‌های تهویه را نمی‌توان در مناطق مرطوب استفاده کرد. یا اینکه استفاده از آن‌ها در برخی مناطق، چندان بازدهی بالایی ندارد. سیستم VRF، این مشکل را نیز حل نموده‌است و آن را می‌توان در همه‌ی شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار داد؛ بدون اینکه بازدهی دستگاه کاهش محسوسی پیدا کند.

5- حمل و نقل و نصب راحت سیستم VRF

تجهیزات مورد استفاده در سیستم وی آر اف دارای اندازه‌های مناسب و وزن کم هستند. به همین دلیل، حمل و نقل و نصب آن‌ها راحت‌تر انجام می‌شود. همچنین، قرار گرفتن یونیت‌های خارجی در پشت بام، باعث افزایش فضای مفید درون ساختمان خواهد شد. علاوه بر آن، یونیت‌های داخلی نیز در سقف سازه طراحی می‌شوند و فضای داخلی را اشغال نمی‌کنند.

۶- عدم نیاز به موتور خانه

در سیستم VRF هیچ نیازی به موتورخانه و فضای کنترل حرارت وجود ندارد و تمامی فرایند سرمایش و گرمایش تنها توسط یونیت‌های داخلی و خارجی انجام می‌شود. از طرفی، در دستگاه وی آر اف نیازی به لوله کشی و کانال کشی‌های گسترده نخواهد بود. از همین رو، هزینه‌های نصب نیز تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند.

 

 

معایب استفاده از سیستم‌های VRF   ۱- بالا بودن هزینه‌ی اولیه

دستگاه‌های VRF نسبت به اسپلیت‌ها، کولرهای گازی و چیلر دارای قیمت بالاتری هستند. مخصوصا اگر از مدل برقی VRF بخواهید استفاده کنید. از همین رو، برای استفاده از این سیستم در ساختمان‌های بزرگ، ممکن است مجبور به پرداخت پول بیشتری شوید. لازم به ذکر است که هر چقدر متراژ ساختمان بیشتر باشد، تعداد یونیت‌های داخلی نیز افزایش پیدا می کند.

2- نصب و راه اندازی تخصصی

پیشرفته بودن سیستم VRF باعث شده است که طراحی و راه اندازی آن با دشواری‌هایی همراه باشد. به همین دلیل، فرایند نصب دستگاه‌های وی آر اف باید توسط مهندسان و متخصصان با تجربه انجام شود و هر کسی نمی‌تواند این کار را برای شما انجام دهد. نیازمند است طراحی و نصب و راه اندازی سیستم VRF خود را به مجموعه های متخصص و حرفه ای بسپارید.

سخن آخر

در انتها، پیشنهاد می شود در صورت تمایل به سیستم VRF با گروه مهندسین تتا از باسابقه ترین مجموعه های تخصصی تهویه مطبوع و VRF مشورت نموده و انتخاب سیستم تهویه مطبوع خود را با خیال راحت به این مجموعه بسپارید. گروه مهندسین تتا با توانایی واردات VRF با برندهای SAMSUNG کره جنوبی و TICA چین، به شکل تخصصی آماده خدمت رسانی به شکل صفر تا صد در زمینه اینگونه سیستم ها از طراحی و مشاوره تا نصب و راه اندازی می باشد. برای مشاوره بیشتر در زمینه انواع سیستم های تهویه مطبوع از طریق وبسایت tetacompany.com و تلفن 02188509804 تماس حاصل فرمایید یا از طریق شبکه های اجتماعی به آدرس @iranteta ارتباط برقرار نمایید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • معمای بنزین در ایران
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • (تصاویر) معجزه معماری در اسلو؛ آپارتمان‌های سازگار با محیط زیست!