Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@16:46:22 GMT

زمستان داغ جنگل‌های هیرکانی

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۱۱۱۳

زمستان داغ جنگل‌های هیرکانی

آتش‌سوزی پارک ملی گلستان که از شنبه ۲۷ دی در سه نقطه این پارک ملی شروع شده بود با وجود تلاش ۱۰۰ نیروی محیط‌بان، منابع طبیعی، بسیج، هلال احمر و بومیان منطقه به دلیل وزش باد گرم همچنان ادامه دارد.

آتش سوزی جنگل‌های گلستان که ۲۰ دی و با شعله ور شدن در بخشی از عرصه‌های جنگلی گرگان آغاز شده بود از چند روز گذشته به پارک ملی گلستان رسید و با وجود تلاش گسترده نیرو‌های امدادی همچنان در بخش‌های گوناگون این منطقه حفاظت شده زبانه می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان هم اکنون گستره اصلی آتش پارک ملی گلستان در منطقه سخت گذر «دره شمالی» است.

محمدرضا کنعانی اظهار داشت: از امروز دوشنبه با استفاده از ۶۰ نیروی تازه نفس دیگر از سپاه، ارتش، هلال احمر و اهالی بومی تلاش برای خاموش کردن آتش این پارک حفاظت شده بیشتر می‌شود.

وی افزود: شواهد و بررسی‌ها نشان می‌دهد، بخش عمده آتش در کف جنگل و روی برگ‌های خشک و ریخته شده پاییزی است و در این میان برخی درختان خشک و پوسیده نیز دچار آتش سوزی شده‌اند.

کنعانی اضافه کرد: ۲ فروند بالگرد هلال احمر و هوافضا سپاه آماده حضور در عملیات مهار و خاموش کردن آتش پارک ملی گلستان هستند که در صورت مساعد بودن شرایط جوی از بالگرد هلال احمر برای انتقال نیرو‌ها و بالگرد هوافضا برای ریختن آب استفاده خواهد شد.

محمد آریان‌فر جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزدار گلستان گفت: به دلیل دوری مسافت سد‌های منطقه به محل آتش سوزی، از ظرفیت رودخانه پارک ملی گلستان برای ایجاد چاله آبگیر و ایجاد فرصت برای برداشت آب توسط بالگرد استفاده خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان ادامه داد: در حال حاضر نیرو‌های امدادی که در بالای یال کوه‌های دره شمالی مستقر هستند عصر دیروز از گسترش آتش به دره پشت یال جلوگیری کردند.

وی یادآور شد: آتش سوزی پارک ملی گلستان که از ساعت ۱۶ روز ۲۷ دی ماه در سه نقطه از منطقه دره شمالی این پارک شروع شده، اکنون در ۲ نقطه مهار و خاموش شد و تنها در یک نقطه و به علت وزش باد از کنترل خارج و گسترده شده که این آتش سوزی تاکنون به هیچگونه از حیات وحش پارک آسیبی نزده است.

قدیمی‌ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونه‌های پستاندار ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.

بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.

در همین پیوند سرهنگ حبیب یارادبزی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز اعلام کرد که طی یک هفته گذشته ۹۱ فقره آتش‌سوزی که بیشتر آن نقطه‌ای بود، در عرصه‌های جنگلی استان رخ داد که نتیجه آن، خسارت سطحی به ۷۱ هکتار از منابع خدادادی بود.

عرصه‌های جنگلی گلستان به دلیل شکل گیری جوامع پرتراکم گیاهی ناشی از بارش برف و باران در فصل‌های پاییز و زمستان شاهد آتش سوز‌های زیادی است که نمونه بازر آن سوختن ۲۰۰ هکتار از محدوده جنگل توسکستان گرگان در آبان امسال است.

جنگل‌های گلستان با ۴۵۲ هزار هکتار وسعت به طول ۲۶۰ کیلومتر از گلوگاه در شرق مازندران آغاز شده و تا روستای گلیداغ شهرستان مراوه‌تپه در منتهی الیه شرق استان گلستان ادامه دارد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: شاخص آلودگی هوا انتخابات 1400 کاظم صدیقی ویروس کرونا فائزه هاشمی آتش سوزی پارک ملی گلستان جنگل های گلستان پارک ملی گلستان هلال احمر آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۱۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، نعمت ا... جعفری گفت: آفت کرم خراط گردو به دلیل عوامل تنش زا از جمله خشکسالی‌های پی در پی در اکثر باغات گردو شهرستان اشکذر مشاهده شده است که جهت کنترل به موقع این آفت، کارشناسان، ضمن بازدید و پیگیری جهت برگزاری دوره‌های آموزشی – ترویجی، اطلاع رسانی لازم را به کشاورزان دهستان خضرآباد، نسبت به ارائه راهکار‌های مناسب جهت مبارزه با آفت، داشتند.    نعمت ا... جعفری بیان کرد: با توجه به گرم شدن تدریجی هوا، فعالیت لارو‌های کرم خراط موجود در داخل دالان‌های لاروی تنه و شاخه‌های درختان گردو آغاز شده، که این دالان‌ها و سوراخ‌های تنه درخت، با ترشح شیرابه سیاه رنگ و یا ریزش فضولات نارنجی رنگ در پای درخت مشخص است و می‌توان به راحتی در طول فروردین و اردیبهشت ماه، آفت را کنترل و نسبت به کاهش خسارت اقدام کرد.   وی افزود: با توجه به زمستان گذرانی آفت به صورت لارو داخل تنه و شاخه‌های اصلی درختان، جهت از بین بردن لارو‌های زمستان گذران، هرس مناسب و حذف سرشاخه‌های آلوده و خشک و نیز سوزاندن کامل آنها در اواخر پاییز و اوایل زمستان در کوتاه‌ترین زمان ممکن ضروری است.   کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهادکشاورزی شهرستان اشکذر، هم به عوامل کنترل و کاهش خسارت لارو کرم خراط اشاره کرد و گفت: یکی از راه‌های نابودی لاروها، استفاده از سیم مفتولی نرم و انعطاف پذیر با حرکات دورانی داخل دالان‌های لاروی است و بعد پنبه مسموم در داخل دانال‌ها قرار داده و برای پوشاندن این دالان‌ها از چسب مخصوص استفاده می‌گردد.   وی افزود: کمبود آب و ایجاد تنش‌های آبی حتی برای یک دوره آبیاری در ماه‌های گرم سال، مهمترین عامل در جلب این آفت است؛ بنابراین دادن آب به خاک در دوره‌های مشخص و لازم اولین شرط در پیشگیری و کنترل است. حشرات چوبخوار قادرند درختان ضعیف را از فواصل دور تشخیص داده و به ضعف آنها پی ببرند بنابراین درختان ضعیف را می‌بایست با تغذیه مناسب و افزودن مواد آلی و کود‌های دامی، پتاسه و فسفره در پائیز و زمستان همراه با شخم عمیق در سایه انداز درخت تقویت کرد.   لیدا فرهمند ادامه داد: استفاده از روش شکار انبوه با بکار گیری از تله فرمونی یکی دیگر از روش‌های کنترل آفت می‌باشد که در این روش به ازای هر هکتار ۱۰ عدد تله دلتا محتوی فرمون پروانه ماده، کار گذاشته می‌شود که بهتر است تله‌ها سبز رنگ باشند و در درختان با ارتفاع بالای ۶ متر در زیر محدوده کانوپی درخت گذاشته شود.

دیگر خبرها

  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • گشت و گذار خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان (فیلم)
  • گشت و گذار خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان + فیلم
  • فیلم| تصاویری از خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان
  • فیلم/ گشت و گذار خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان
  • (ویدئو) گشت و گذار خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان
  • تصاویری از خرس قهوه‌ای در پارک ملی گلستان + ویدئو
  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو
  • ۱۰ مصدو بر اثر برخورد ۲ سواری در جاده جنگل گلستان