Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-26@02:30:33 GMT

پایان قطعی برق با مدیریت مصرف انرژی

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۲۱۲۷۴

پایان قطعی برق با مدیریت مصرف انرژی

مصرف برق کشور که از اوایل دی‌ماه امسال روندی افزایشی به خود گرفته بود، در روزهای اخیر و با اقدام‌های انجام شده و همراهی مردم در مصرف بهینه انرژی شیب نزولی به خود گرفت؛ موضوعی که پایان قطعی‌ها را نوید می‌دهد.

به گزارش «انرژی امروز» از خبرگزاری ایرنا، مصرف برق کشور اوایل دی‌ماه امسال روندی افزایشی به خود گرفته و در ۲۴ دی ماه حتی از مرز ۴۱ هزار مگاوات نیز گذشته بود، این مساله برای روزهای فصل زمستان که وسایل سرمایشی از مدار خارج هستند مصرف بالایی محسوب می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در روزهای اخیر با یک شیب نزولی در کانال ۳۷ هزار مگاواتی قرار گرفت.

تداوم مصرف برق در کانال ۴۰ هزار مگاوات و بیشتر سبب شده بود نگرانی‌هایی در مسوولان و متولیان برق ایجاد شود، زیرا معتقد بودند هرچه میزان مصرف برق در روزهای سرد زمستان بیشتر شود به دلیل آنکه مصرف گاز خانگی بیش از حد شده و امکان تامین گاز برای نیروگاه ها مقدور نمی‌شود، مشکل ساز شود.

برهمین اساس، شرکت توانیر که متولی اصلی تامین برق کشور است از طراحی برنامه‌ای برای تعدیل و اصلاح روشنایی معابر و بزرگراه‌ها خبر داد.

صرفه‌جویی در مصرف سوخت با اصلاح روشنایی معابر

در همین زمینه مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران گفت: اصلاح روشنایی معابر یک میلیون لیتر در سوخت صرفه‌جویی به همراه دارد و برای کاهش مصرف سوخت، تلاش می‌شود.

وی توضیح‌داد: پایداری شبکه برق به هر ترتیبی باید حفظ شود، در صورتی که نیروگاه ها با کمبود سوخت روبه‌رو شوند، پایداری شبکه برق دچار مشکل خواهد شد و به همین دلیل نیز صنعت برق، همه توان خود را برای اجرای مصوبه و دستور دولت به کارخواهد بست.

برخورد با استخراج کنندگان غیرمجاز رمز ارزها

علاوه بر تلاش برای تعدیل و اصلاح روشنایی‌های معابر، توانیر برخورد با استخراج کنندگان غیرمجاز رمز ارزها را نیز در دستور کار مجدد قرار داد. ضمن آنکه ستادی با عنوان ستاد مدیریت سوخت نیروگاه‌ها، صنایع و مدیریت مصرف انرژی (گاز و برق) کشور شکل گرفت تا بر روند مدیریت درست مصرف انرژی نظارت داشته باشد.

علاوه بر آن، مدیرعامل توانیر پیگیری و جدیت بیشتر در جمع آوری انشعاب‌های غیرمجاز و مراکز استخراج غیرمجاز رمزارز را مورد تاکید قرار داد و گفت: افزایش مصرف برخی صنایع از جمله آلومینیوم و سیمان نیز باید به شکل جدی مورد بررسی قرار گیرد.

همچنین برخورد با اداره ها و سازمان های رعایت نکننده مدیریت مصرف هم مورد توجه جدی قرار گرفت و مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران در این باره گفت: بازرسی از اداره‌ها با هدف رعایت بیشتر مصرف انرژی در دستور کار قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ هم در این زمینه گفت: گروه‌های نظارتی در طرح پایش زمستانه، مصرف برق اداره‌ها و نهادهای دولتی این استان را با هدف کاهش مصرف انرژی و تامین سوخت نیروگاه‌های کشور به صورت روزانه رصد می‌کنند.

همچنین مشوق هایی برای مشترکان رعایت کننده در نظر گرفته شد و در همین زمینه مدیرعامل توانیر گفت: صنعت برق به منظور تشویق مشترکان برای کاهش مصرف برق که تاثیر آن در کاهش مصرف سوخت نیروگاه ها نمایان می شود، مشوق‌هایی را که در تابستان برای مشترکان خانگی اختصاص می داد، در زمستان نیز اجرایی می کند. براین اساس، مشترکان خانگی در صورتی که مصرف برق خود را کاهش دهند، از مشوق های صنعت برق برخوردار خواهند شد.

کمبود سوخت نیروگاه‌ها و قطعی‌ برق

گرچه این اقدام‌ها از سوی شرکت توانیر و وزارت نیرو به جد پیگیری می‌شد، اما روند مصرف گاز در کشور به دلیل افزایش سرمای هوا بر این اقدام‌ها غلبه کرد و منجر به آن شد تا هفته گذشته برای ساعت‌هایی برق در برخی مناطق کشور قطع شود.

در همین رابطه سخنگوی صنعت برق با اشاره به برخی خاموشی‌ها در تعدادی از کلان‌شهرهای کشور از جمله پایتخت، گفت:‌ این خاموشی‌ها ناشی از کمبود سوخت نیروگاه‌هاست.

مصطفی رجبی‌مشهدی افزود: به دلیل افزایش میزان مصرف گاز در بخش خانگی ناشی از افزایش سرما، عرضه سوخت گاز به نیروگاه‌ها با محدودیت مواجه شده است.

وی بیان‌داشت:‌ این محدودیت عرضه سبب شده نیروگاه‌ها نتوانند نسبت به تامین سوخت گاز اقدام کرده و به همین دلیل برخی از آنها خاموش شده‌اند که همین مساله موجب بروز خاموشی‌ها شده است.

رجبی‌مشهدی، از تلاش برای تامین سوخت جایگزین برای این نیروگاه‌ها خبر داد و خاطرنشان‌کرد: با عرضه سوخت این خاموشی‌ها برطرف خواهد شد.

وی بر لزوم رعایت صرفه‌جویی از سوی مشترکان تاکید کرد و گفت:‌ صرفه‌جویی در مصرف انرژی سبب می‌شود اعمال خاموشی‌ها کمتر شود.

لزوم صرفه‌جویی در مصرف گاز

رضا اردکانیان وزیر نیرو روز سه‌شنبه گذشته در مراسم افتتاح آب‌رسانی به ۱۰۰ روستا در چهار استان کشور درخصوص بروز خاموشی در روزهای اخیر، افزود: مردم در مصرف بهینه انرژی همکار وزارت نیرو باشند.

وی، بر ضرورت مصرف بهینه گاز تاکید و خاطرنشان‌کرد: هرچه مصرف گاز مناسب‌تر باشد، امکان تامین برق بیشتر خواهد شد.

اردکانیان گفت: براساس گزارش‌ها مصرف گاز خانگی نسبت به پارسال افزایش یافته است.

وزیر نیرو ادامه‌داد: این افزایش قابل مدیریت است و همان‌گونه که در تابستان مردم در مصرف برق همکاری کردند، انتظار می‌رود در مصرف گاز نیز همکاری داشته باشند.

وی اظهار داشت: مردم با کم کردن یک تا دو درجه‌ای دمای محیط مسکونی، سایر هم‌وطنان به‌ویژه در مناطق حساس از جمله مناطق شمالی کشور را یاری کنند.

برپایه این گزارش، اقدام ها برای کاهش مصرف ادامه داشت تا در روز پنجشنبه (۲۵ دی‌ماه) سخنگوی صنعت برق در حاشیه طرح سراسری تعدیل روشنایی معابر در جمع خبرنگاران، به بروز خاموشی‌های اخیر اشاره و میزان آن را نسبت به کل انرژی روزانه ناچیز برآورد کرد.

رجبی مشهدی ادامه‌داد: گرچه میزان خاموشی ناچیز بود، اما به دلیل وابستگی شدید زندگی به برق اثرگذاری بالایی داشت.

سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: اولویت تامین برق با بخش‌های خانگی، تجاری، بیمارستان‌ها و مراکز حساس بوده و با اقدام‌های انجام شده اکنون شرایط پایدار است.

وی با تاکید بر اینکه روز چهارشنبه گذشته هیچ خاموشی اعمال نشد، از برخورد جدی با دستگاه‌های پرمصرف خبر داد که به دلیل عدم رعایت میزان مصرف، برق آنها قطع شد.

رجبی مشهدی یادآور شد: وزارت ورزش، سازمان برنامه و بودجه، سازمان حفاظت محیط زیست و بانک مسکن از جمله این دستگاه ها بودند و برخورد جدی با دستگاه‌های پر مصرف در روزهای آینده هم ادامه خواهد یافت.

وی به طرح تعدیل روشنایی معابر اشاره و خاطرنشان‌کرد: این طرح با هدف تامین برق بخش خانگی و مراکز حساس ادامه خواهد یافت، گرچه ممکن است موجب ایجاد ناراحتی برای مردم شود.

پایدار شدن شرایط نیروگاه‌های تولید برق

اقدام‌های انجام شده سبب شد مشکل گاز نیروگاه‌ها حل شود و در این باره معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به تامین سوخت نیروگاه‌ها، از پایدار شدن شرایط نیروگاه‌های تولید برق خبر داد.

همایون حائری افزود: اکنون و با کمک همکاران شرکت گاز، سوخت نیروگاه‌ها تامین شده و مشکلی ندارند.

وی در عین حال بر ضرورت مدیریت مصرف، چه در بخش برق و چه گاز تاکید و خاطرنشان‌کرد: همکاران بخش برق در تلاشند تا با تداوم اقدام‌های خود به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کنند.

در نهایت مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران گفت: در قالب طرح سراسری اصلاح روشنایی معابر تاکنون ۱۶۰ هزار چراغ اصلاح و تعدیل شده است.

محمد حسن متولی‌زاده روز شنبه گذشته در حاشیه جلسه ستادمدیریت سوخت نیروگاه‌ها، صنایع و مدیریت مصرف انرژی که به صورت آنلاین برگزار شد، در پاسخ به خبرنگاران افزود: اصلاح این روشنایی ها منجر به کاهش ۴۰ مگاواتی در مصرف برق شد.

وی ادامه داد: در برنامه سراسری تعدیل روشنایی ها و اصلاح انشعاب ها و رمز ارزها، ۴۵ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز که بخش عمده ای از آنها با گزارش های مردمی شناسایی شده بود، جمع آوری شد که باعث کاهش مصرف به میزان ۹۵ مگاوات شد.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان‌کرد: مجموع مصارف کاهش یافته معادل مصرف یک شهر با جمعیت بیش از نیم میلیون نفری بود.

متولی زاده ‌گفت: با این کار معادل ۷۰۰ هزار لیتر روزانه در مصرف سوخت نیروگاه ها صرفه‌جویی شد.

وی ادامه‌داد: با وجود کارهایی که انجام شده، اما همچنان نیازمند همکاری مردم هستیم چرا که میزان مصرف گاز در بخش خانگی، هشت برابر مصرف گاز در صنعت نیروگاهی است.

برچسب هاانتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) ایران خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) رضا اردکانیان شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ محمدحسن متولی زاده مصطفی رجبی‌ مشهدی همایون حائری وزارت نیرو

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: ایران خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا رضا اردکانیان شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ همایون حائری وزارت نیرو آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو توزیع نیروی برق ایران اصلاح روشنایی معابر صرفه جویی در مصرف سوخت نیروگاه ها مدیرعامل شرکت مدیریت مصرف مصرف گاز رجبی مشهدی تامین سوخت مصرف انرژی میزان مصرف خاموشی ها تامین برق کاهش مصرف انجام شده مصرف سوخت اقدام ها صنعت برق مصرف برق دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۱۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق

بهره‌گیری از پتانسیل دریاچه‌ها برای تولید برق ازجمله راهکارهای زیست‌محیطی موجود برای تأمین برق موردنیاز شهرها بدون وارد آمدن آسیب به محیط طبیعی و اکوسیستم‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نیروگاه‌های آبی با سدهای غول‌پیکر حدود یک قرن است که شاهکارهای مهندسی برای ارائه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌شمار می‌روند، اما جوامع حاشیه‌ای و اکوسیستم‌ها را ویران می‌کنند. با این حال جهان شاهد تحولات چشمگیری در پروژه‌های برق‌آبی با همان کیفیت گرانشی آب، اما بدون ساخته شدن سدهای سنتی است. در این راستا یک فناوری جدید به‌عنوان ذخیره‌سازی پمپ‌شده معرفی شده است که سیستم‌های آن به دو مخزن در بالا و پایین نیاز دارند و هنگامی که برق تولیدشده توسط نیروگاه‌های مجاور بیش از تقاضا باشد، برای پمپاژ آب در سربالایی استفاده می‌شوند.

این فرآیند مخزن بالایی را مانند باتری پر می‌کند. سپس هنگامی که تقاضا برای برق افزایش پیدا کرد، آب توسط یک توربین راهی مخزن پایینی می‌شود و برق تولید می‌کند. این فرآیند مفهومی متفاوت، اما نه‌چندان دور از عملکرد باتری‌هایی است که امروزه در سراسر زندگی بشر جای گرفته و حتی عناصر ضروری در زندگی مدرن هستند.

ذخیره‌سازی پمپ‌شده ایده جدیدی نیست، اما یک رنسانس در مناطقی محسوب می‌شود که بهره‌گیری از انرژی‌های باد و خورشید در آن‌ها به سرعت در حال گسترش است، همچنین به کاهش نگرانی‌ها در مورد کاهش تولید انرژی‌های تجدیدپذیر مرتبط با آب‌وهوا کمک می‌کند. بعضی از بزرگ‌ترین سیستم‌های این فناوری انرژی کافی برای تأمین دو میلیون خانه را در کشوری هم‌چون ایالات متحده برای یک ساعت دارند.

نوع دیگری از فناوری انرژی‌های آبی نیز به‌ویژه در مناطق کوهستانی مانند نپال رایج است. در این مناطق نیروگاه‌های برق‌آبی روی رودخانه‌ها قرار دارند، اما در پشت آن‌ها مخازن غول‌پیکر تولید و ذخیره برق وجود ندارد. بدون وجود مخزن، تولید برق به جریان‌های آب فصلی بستگی دارد، اما آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کند.

تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه برق‌آبی در آمریکا

تبدیل دریاچه‌ها به باتری‌های عظیم الکتریسیته ایده‌ای عجیب است که روزبه‌روز جذابیت بیشتری پیدا می‌کند و می‌تواند مناظر طبیعی زمین را متحول کند. امروزه پروژه‌های امیدوارکننده‌ای در ایالات متحده در این زمینه وجود دارد که به‌طور ویژه هدف خود را مهار آب دریاچه‌های بزرگ به‌منظور تأمین نیروی برق‌آبی مشخص کرده‌اند.

ایده موجود در پس این پروژه‌ها، ساختن یک مخزن در ارتفاع پایین‌تر برای تولید برق از آبشار است. این پروژه در سال ۲۰۲۰ معرفی، اما به دلیل همه‌گیری کرونا متوقف شد. ایالات متحده اکنون قصد دارد آن را از سر بگیرد و دریاچه‌های خود را به نیروگاه‌های عظیم تولید برق تبدیل کند تا فراهم آوردن برق برای خانه‌های خود را ضمن دستیابی به اهداف زیست‌محیطی محقق کند.

کد خبر 747437

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • افزایش ۶۲ درصدی تولید انرژی در نیروگاه ری
  • آینده‌ی انرژی و سوخت در جهان
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • ادارات تهران باید تا ۱۵ خرداد امسال برچسب انرژی بگیرند
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید
  • میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر